Inlägg

Inlägg som tsint har skrivit i forumet
Av tsint

1.

Citat:

Consumers can try the beta release of Flash Player 10.1 to preview hardware acceleration of video on supported Windows PCs and x86-based netbooks.

http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/

2. Ja

3. Ja, dock fortfarande en Beta

4. Rätt, VLC supportar inte HW-acceleration

5. Task Manager / Resource Monitor

6. Kör du på HDMI2/DVI och PC läge som jag sa tidigare?

Citat:

When a PC with a resolution of 1920 x 1080@60Hz is connected to the HDMI IN 2 port, you should set the “HDMI2/DVI” mode to “PC” in the “Edit Name” of the “Input” mode.

7. Så här ser min dator ut körande en 1080/24p x264 film - http://img39.imageshack.us/img39/8425/ul30ahdtv.jpg

Av tsint
Citat:

1. Jag kan vicka batteriet något vilket nog inte påverkar något men är ändå lite irriterade. Hur sitter era batterier?

Mitt glappar lite men inte så det stör, har du låst batteriet ordentligt? Först hade jag inte spärrat det ordentligt och då glappade det en hel del.

Citat:

2. Större problem; När jag kopplar datorn till TVn via HDMI och väljer den föreslagna upplösningen 1980x1080 eller vad det var så täcker så täcker inte bilden ordentligt, det blir en rejäl ram. Vad kan man göra åt detta? Jag har en full-HD 46" Samsung.

På de flesta Samsung ska du använda HDMI2 och namnge den som PC, först då fungerar pixelmappning om du inte redan ställt in det.

Av tsint

@Chycky, var har du köpt den? Jag köpte min på OnOff och jag hade gått tillbaka med den om jag haft liknande problem.

Av tsint

@Chycky, har inget sånt på min. Mitt enda "problem" är att om jag bär datorn med en hand och håller höger om touchpaden så kan det knaka till lite... utöver det inga problem.

Av tsint

Jag hade ett ACE 620W i min server. För några veckor sedan blev maskinen väldigt instabil, datorn tappade kontakten med diskarna och ibland hängde den sig osv... Felsökte otroligt mycket (bytte alla interna kablar, provade diskarna i en annan dator, körde minnestest...) men tillslut så åkte jag till Netonnet och köpte mig ett nytt Corsair 650w. Sedan dess så har datorn fungerat felfritt, nu har mitt Ace nätagg hamnat i en container

Av tsint

Det funkar utmärkt att kör 1080p material via HDMI till TVn, använd bara en spelare som supportar DXVA exempelvis MPC.

Även ljudet och 24Hz fungerar via HDMI.

Av tsint
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrHertz
Detta skulle jag oxå bra gärna vilja ha reda på. Finns det någon anledning att välja VT-modellen om man bara ska kolla på 1080p-film?

VT-modellen är ju bra på sätt och vis, men samtidigt är den mer komplex. Och komplexitet brukar i sin tur innebära problem... Har för mig att jag t.ex. läste nåt om problem med SSD-disk i samband med viloläge för VT-modellen. Om A-versionen spelar upp film mjukt och fint så funderar jag på att nöja mig med den.

Jag har bara testat köra vanliga x264 1080p filmer och de funkar utmärkt i Media Player Classic och DVXA. Processorn ligger på <15% usage.

Av tsint

OK, funkade att trycka f9 vid boot... då kunde jag återställa systemet. MEN den återskapar inte MBR!!!! Så nu har jag en dator som inte ens bootar

Hur kan jag nu lättast komma in i min dator så jag kan återställa MBR?

Av tsint

Jag testade installera Ubuntu på min dator och nu ångrar jag mig lite. Jag har kvar alla ursprungliga partitioner men Ubuntu har lagt in GRUB bootloader, och där kan jag välja mellan Ubuntu, memtest, Windows Vista samt Windows 7. Men jag kan inte hitta någon partition för att återskapa min windows installation och som återställer min bootloader.

Någon som har något tips?