Inlägg

Inlägg som MolenXs har skrivit i forumet
Av MolenXs

Misco skriver följande på sin hemsida:

För oss i IT-branschen gäller det främst följande produktgrupper:
Bärbara datorer
Stationära datorer
Arbetsstationer
Servrar
Läs/skriv/surfplattor
TV
Videospelare
MP3-spelare
Skärmar
Projektorer
Spelkonsoller
Routrar
Switchar

Alltså ej lösa datorkomponenter.

Av MolenXs

Så det är fortfarande inte klarlagt om datorkomponenter omfattas av denna skatt eller ej?

Av MolenXs

I USA kostade NES classic 60 dollar och här runt 800 kr vid lanseringen.
SNES classic kostar 80 dollar i USA och här verkar priset landat kring 1500 kr.

Undrar vad denna ökade prisskillnad beror på. Verkar nästan som vi får prisökningen p.g.a brist redan innan lanseringen.

Av MolenXs

Om strömförsörjningen till CPUn är något du tittar på när du väljer moderkort kan jag rekommendera denna video där de går igenom och jämför VRM-delen på alla B350-moderkort på marknaden.

https://www.youtube.com/watch?v=ZGrxhf_xZWI

Av MolenXs

"Ett fåtal delar i serien har dock släppts till PC-plattformen"

Efter en snabb titt på Steam ser det ut som de flesta Final Fantasy-spel numera finns på PC.

Av MolenXs
Skrivet av Estanjoni:

Problemet är dock att de som prenumererar inte får en notifikation om man ändrar ett inlägg. Hur Dunderklumpen hade tänkt att lösa det ja de vettefan. Dessutom är det hyffsat nya kvalitetsfilmer som sällan går ner så radikalt i pris när de fortfarande är "heta". Folk har ju tipsat om SSD hårddiskar för 1000:- som är nedsatta med kanske 50-100 kr. Även TV-spel/PC-spel som är nedsatta med 50-100 kr. De handlar nog mer om att de som svarat hellre föredrar annat typ av fynd än filmer...

Spel-tips har blivit hänvisade till en annan tråd sedan tidigare. Håller med de flesta andra, jag skippar gärna "fyndspriser" på film i dagens fynd. Film är något som sjunker i pris väldigt snabbt efter de kommit ut och de är inte mycket pengar vi snackar om från början. Hyfsat nya filmer för 99 kr ser man hela tiden och de kan bli mycket spam om folk skall börja tipsa om alla dem. Posta gärna i en annan tråd dock.

Av MolenXs

Denna video kanske kan vara av intresse.

Gaming Audio Myths: Avoid The BS & Save Your Audio Life
https://www.youtube.com/watch?v=d1rXcJuEsy0

Av MolenXs
Skrivet av 220volt:

Brukar sällan handla på Inet och kommer definitivt inte börja handla där!

Tack för informationen, antecknar för fullt.

Inet är normalt en mycket bra butik, det är ingen slump att de vunnit årets butik flera år i rad. Tydligen duger de inte för dig men jag vet inte om det är information som är efterfrågad i denna tråd.

Av MolenXs

Kan inte lägga grejer i kundvagnen...

Av MolenXs
Skrivet av Hzup:

Håller inte alls med. Tycker det är ett väsentligen förändrat skick. Skulle du själv acceptera att det var "några små repor på kontaktytan" ifall du köpte ett nytt grafikkort? Jag skulle inte.

Som någon annan påpekade pratar vi om en typ av repor som lika gärna kan uppstå i fabrik när de testar grafikkortet innan leverans och då det har noll negativ påverkan på funktionen av grafikkortet borde räknas det som "väsentligen oförändrat" enligt lagen. Vad du sen accepterar när det kommer till repor på kontakter får du ta upp med säljaren och påverkar inte det ursprungliga köpet och den kundens möjlighet att undersöka och returnera en produkt.

Av MolenXs
Skrivet av CDON.COM:

I vanliga fall så ska man kunna returnera varor även om man öppnat förpackning och testat varan, sen så kan
det skilja varor emellan på det som heter oförändrat skick, då det är en tolkningsfråga.

Kan väl påpeka här att lagen säger "väsentligen oförändrat skick". Ordet "väsentligen" innebär att återgång kan ske, om varans skick har förändrats endast i obetydlig grad.

Några små repor på kontaktytan på ett grafikkort kan knappas beskrivas som betydlig förändring av varan.

Av MolenXs

Ta en titt i hosts-filen så du inte blockar några EA-adresser där.

Av MolenXs

Vågar man beställa en vanlig hårddisk nu? Kan de packa den ordenligt på lagret så man inte får den i ett tunt kuvert längre?

Av MolenXs
Skrivet av anon160366:

verkar som att den nya felfria versionen har samma betäckning, kolla på inet, webhallen, komplett, alla har samma betäckning på disken, och det står att det är den nya versionen, utan felet.

Ok, får hoppas det är den felfria varianten de har då.

Av MolenXs

Såg att ni lagt upp Corsair Force 3 Series F120 120GB till ett bra pris men om serienumret på produkten som ni anger stämmer "CSSD-F120GB3-BK" så är det produkten indragen av Corsair enligt deras forum här och skall returneras: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=95825

Kan kanske dubbelkolla att det är den modellen och om det är den kanske ni inte bör ha den uppe till försäljning.

Av MolenXs

Ja, detta med packningen av varor är något ni på CDON behöver ta tag i och se till att det blir rätt gjort, speciellt känsliga elektronikprylar. När ett företag skickar ordentligt packade grejer så får kunden en känsla av att ni bryr er istället för en "tack för pengarna, här har du"-attityd.

Av MolenXs

Hur länge kommer lagerrensnings-kampanjen att pågå?

Av MolenXs

Någon aning om när Intel 320 120Gb kommer in igen, hann inte med att beställa innan den var slut igen.

Av MolenXs

"confirmat"? Blir lite väl mycket svengelska ibland. I vissa fall är det kanske befogat då det inte finns någon bra direktöversättning men i som i detta fall funkar "bekräftat" alldeles utmärkt.

Av MolenXs
Skrivet av CDON.COM:

Av någon konstigt anledning så har pack vid vissa tillfällen valt att packa diskarna helt fel, det här gäller naturligtvis inte alla produkter utan har av någon anledning drabbat interna diskar. Rutiner har nu setts över och det ska inte hända igen. Emballeringsmetoderna behöver ni inte oroa er för, i det här fallet så är det en miss i rutinerna.

Efter att ha läst dina försäkringar om att packningen av interna hårddiskar i endast luftpåse var ett misstag och att ni sett över rutinerna vågade jag mig på att beställa en hårddisk från er häromdan.

Varningsklockorna klämtade dock direkt när jag fick trackingnumret och såg att det skickats som ett "varubrev" och idag när det anlände kan jag bara konstatera att rutinerna behöver ses över igen för hårddisken anlände skyddad bara av en tunn luftpåse precis som i det andra fallet.

Behöver väl inte påpeka att jag är mycket besviken då du tidigare lovat att detta inte skulle ske igen. Jag hoppas nu att kundservice inte ställer till problem med returen för som du förstår är jag inte intresserad av denna hårddisk.