Inlägg

Inlägg som LeonHart har skrivit i forumet
Av LeonHart
Skrivet av Aktsu:

Var och provkörde Zeekr X igår och den var både bättre och sämre än vad jag förväntade mig, det som var bättre var att den var faktiskt helt okej i tystheten och förbrukningen var inte helt åt skogen i blandad körning när vi körde ut från Gallerian ut mot Haninge handelsplats, totalt körde vi 4 mil och förbrukade 11% av batteriet genom att köra hastighetsgräns + 10 km/h. Drog väl en del i 110 km/h när det var 7 grader men hade ändå runt 29-30 mils räckvidd vid den förbrukningen enligt bilens dator som verkade uppskatta rätt bra.

Det som däremot var sämre än förväntningen var fjädringen, ganska gungig på motorvägen och något gjorde att vad man än kände i så var det massvis med vibrationer. Dörrsidan, skärmen, golvet där mattan inte var osv, det var som om hela bilen satt fast på en tryckluftsborr. Det var dumt nog för att jag måste testa och provköra ett annat exemplar bara för att se om det var något fel med den specifika bilen eller inte.

HUD:en var också ganska meh, inte direkt något AR i den utan det var som en vanlig skärm typ. Det var också som något lagg i när man la på farthållare/active lane keeping och den tog inte alla inputs.

Oavsett mycket bil för pengarna skulle jag säga och är helt klart med på listan, men vi båda kände väl att köper vi privat hade vi nog hellre betalat mer för en EX40 men att dagens listpris på den är mer än vad vi tycker den är värd. Kanske kan man få en rabatt från handlarna som gör den värd att välja istället.

Dags för bil igen?

Av LeonHart

Kan inte annat än att instämma i kören, avsevärt sämre än tidigare. Det här känns som en ren prestigefråga nu. Någon tyckte det här var en bra idé och trots protester så kör man vidare.

Känns inte som det smartaste beslutet på sikt…

Av LeonHart
Skrivet av reverend benny:

Spot on, det skulle vara tvingande att hårdvara som skickas med måste kunna patchas under tiden tjänsten används och att det är upp till internetleverantören att se till att den är det.
Alt2 som man kör egen utrustning är att man får skriva på ett avtal (som avskräcker amatörer som inte förstår) att man måste köra supporterad hårdvara och vet vad man gör, if not så kommer man krävas på någon form av ersättning eller övervakas lite extra.

I detta fallet är det ändå lite mer avancerade prylar där folk lagt ner lite pengar där någon som satt upp det missat att ändra default lösen. Detta visar ju hur hur dålig förståelse och konsekvenstänk många har runt grundläggande IT-säkerhet.

Att man vet vad man gör…

Hur många tror du det finns på det här forumet som tycker att de vet vad de gör men egentligen inte gör det?

Av LeonHart
Skrivet av omEn||LabZ:

Hej,

Superbra test. Dock saknas info om att man inte behöver köpa en hardvarukontroller eller behöva betala månadsavgifter för manageringssystem likt andra tillverkare. Tror tex att Ubiquitys kontroller kostar ca 3000 SEK.

PS.
Ang att telefonen inte kan bestämma sig vart den skall vara uppkopplad, är inte detta ett iPhone problem?

Man måste inte ha någon controller för att köra accesspunkter från Ubiquiti. Controllern ger mer funktionalitet men det går att köra den på sin vanliga PC om man inte har något annat att köra den på.

Av LeonHart

Ni har ingen aning om vilka summor de här personerna brukar hantera. Att få flera stycken med i ett videosamtal tror jag hade lurat de flesta.

Av LeonHart
Skrivet av Freezer64Pro:

Ferrari vill inte att Hamilton ska slå Schumachers rekord. Med tanke på hur illa Ferrari har skött depåstopp och strategier ser de här en chans att sabotera Hamiltons chanser.
Bara en teori, bland alla andra teorier som florerar.

En långsökt sådan.

Av LeonHart
Skrivet av Maaxan:

Han vet mer om tillverkning än någon annan på Jorden, enligt han själv då.

Jag tror Trump har något att invända mot det påståendet ;p

Av LeonHart
Skrivet av Ecthelion:

Så himla lätt hänt. Hoppas det inte sinkar dig!

Hur tänker du här? Det lär ju vara svårt att vinna utan att ha svarat rätt.

Av LeonHart
Skrivet av General Nord:

Ja det förstås! Men det går väl bra om man har tänkt köra rakt fram mestadels?

Ge inte Tesla några idéer. Nästa gång de gör en uppdatering saknas väl ratten.

Av LeonHart
Skrivet av helgonet:

Ja det är rätt tidszon. Obehagligt??

Inga säkerhetsuppdateringar syftar jag på.

Av LeonHart
Skrivet av helgonet:

Hej
Det började med att det inte gick att starta datorn pg a bootmanager, det saknades en fil tror jag. Så för att starta och komma in i win 7 fick jag trycka på resetknappen ett antal gg, då kanske det ibland gick. Provade reparera win7 men det gick inte. Provade då med en ny installation av win 7, det gick inte heller då det frös mitt i processen. Köpte då en ny hårddisk (Kingston A400 ssd 240Gb) och installerade på nytt. Då gick det bra, förmodligen vart det fel på den andra sdd'n. Inga problem längre att starta datorn men när jag installerade Vivaldi och försökte att komma ut på nätet och ladda ned en uppdatering av Vivaldi så gick inte det.

Stod att datorn gick en timme före. "Klockan går före" Det gick inte att upprätta en privat anslutning till downloads.vivaldi.com eftersom datorns datum och tid (lördag 20 januari 2024 16,14) inte stämmer. Det är underligt för datorns datum och tid är ju korrekt inställt. Datorn är en Abit kn9-sli. Har bytt batterit i bios, trodde kanske det skulle hjälpa men icke. Vet inte vad jag ska hitta på mer. Nån här som vet vart felet ligger lr är det kanske hårdvaru relaterat? Om denna tråd ligger i fel forum får nån snäll moderator flytta på den.

Är det rätt tidszon? Obehagligt med Win 7 btw.

Av LeonHart
Skrivet av Vince_G:

Tungt om de hade varit en insider gubbe som investerat i BTC sen skriver inlägget och sen säljer av

Antar att det är detta som var poängen.

Av LeonHart

Bahnhof 10 Gbit 499:-

Av LeonHart
Skrivet av TeamRocket:

Jag ser det mesta som inte direkt driver på forskningen och försoffar människor som meningslöst. De ökande hårdvarukraven i spel må indirekt hjälpa även forskningen genom mer beräkningskraft, men spelandet i sig ser jag inte som meningsfullt.

Så allt som inte är absolut nödvändigt för att överleva är meningslöst? Det låter inte som en jättekul inställning till livet.

Av LeonHart
Skrivet av TeamRocket:

Positivt! Ju fler som varslas desto fler kan börja på jobb som tillför något. Spelmotorindustrin är tämligen meningslös (för att spel är).

Med det resonemanget är det ju inte jättemycket som är meningsfullt.

På vilket sätt är nöjesbranschen inte meningsfull?

Av LeonHart

Såg detta på min pappas konto idag. Detta fungerar för att rensa bort skiten. Dock osäker på vad som orsakar problemet.

https://answers.microsoft.com/en-us/outlook_com/forum/all/how...

Av LeonHart
Skrivet av Aleshi:

Alltså på riktigt? Har folk ingen skam i kroppen? Hur kan man hänge sig åt sådan rättshaverism?
Har man råd att köpa en skärm för 13000:- så har man råd att ha lite heder också.
Det som är riktigt skrämmande här är ju hur det hela avhandlas som om det vore en självklarhet att kräva pengar på detta viset och att det på något vis ses som att det är butiken som brister.
Är det bara jag som avviker här?

Jag ser det precis tvärtom. Inet har en policy som tillåter det här och du börjar prata om att man inte har någon heder om man nyttjar de möjligheter som butiken själv har satt upp.

Av LeonHart
Skrivet av Razzz:

Jag är med på tankesättet men faktbolaget kommer köra sträckan ändå. Detta är den stora "posten" på miljön om det är det du tänker på? Arument att man använder tejp, eventuell kartong, etikett, el för maskiner osv som påverkar miljön är ju korrekta men inte den avögrande biten för miljön? Missar jag något?

Med tanke på de klagomål som finns kring detta när det gäller klädbranschen där saker skickas fram och tillbaka så skulle jag helt klart säga att du missar något. Främst missar du vikt, om man helt plötsligt ska köra runt på 10% mer vikt hela tiden i alla leveranser så kommer detta helt klart att få en påverkan.

Av LeonHart
Skrivet av Razzz:

Jag skulle vilja påstå att de har räknat på detta med miljön. Man tänker oftast att nu ska jag skicka tillbaka min produkt och nu ska de hämta min produkt. Fraktbolaget kommer vare sig med elle utan din produkt, köra till inlämningsstället. De kommer ändå köra till "centralen". De kommer ändå köra till distributören. Distributören öronmärker den inlämnade produkten till återförsäljaren (detta görs för att väldigt ofta köps det mer än en produkt. Att Inet ska skicka den från en av sina butiker i ett paket och sen kommer de andra produkterna direkt från distributöreni ett annat paket gynnar bara fraktbolaget.)

Men visst händer det att det går till så. Köpte från, tror det var Lyko, tre produkter. Fick tre kolli-id. Kom på tre olika dagar.

Hänger inte med på ditt resonemang. Att skicka en produkt kommer alltid ha mer miljöpåverkan än att inte skicka någon.

Av LeonHart
Skrivet av Razzz:

Skulle de kunna lösa det? Ja. Är det värt det? Nej.

Det borde vara krav att lösa det utan att det ska skickas varor fram och tillbaka helt i onödan. Snacka om onödig miljöpåverkan.