Inlägg

Inlägg som HELIX har skrivit i forumet
Av HELIX

Tack för svaren! Alla datorer som har listats var egentligen för bra Men jag antar att det inte går att få så mycket sämre datorer än så där idag. Finns det inte datorer med Transmeta processorer eller vad de nu heter? Alltså extremt energisnåla och rätt sega processorer. En sådan dator lär iof vara svindyr.

Av HELIX

Extremt simpel och liten bärbar

Finns det några billiga och små bärbara datorer ute på marknaden? Det jag är ute efter är en relativt välbyggd bärbar dator med en PCMCIA port och en CD spelare. Alltså har jag jäkligt låga krav, processorn borde inte ha sämre prestanda än en P3:a och 256meg ram är alltid bra. Finns det inte sådana datorer på marknaden?

Det jag söker är ungefär en Sony VAIO fast med precis omvänd prestanda. Existerar sådana datorer ens?

Av HELIX

Efter att ha låtit den stå i hela natten har jag märkt att batteriet har hållit mycket längre. Jag har idag spelat igenom låtar som sammanlagt har varit nästan 4 timmar långa och den har inte ens åkt ned till 2/3 av batterimätaren.

Det var alltså ett bra tips att låta den sitta i länge. Angående det med att batteriet tar slut har jag för mig att det inte är jättedyrt att skicka in den till Apple för att få ett nytt. Har för mig att de byter ut hela ipoden också, har man otur får man ett begagnat exemplar. Läste något sådant på deras hemsida.

Av HELIX

Okej, ska nog ta och köra den över natten då. Jag har ett Nforce2 moderkort, det verkar klara att ladda. Jag har redan en vägguttags-USB-laddare från Jens of Sweden. Den borde väl också funka?

Av HELIX

Re: Re: iPod Nano = kass batteritid

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SWEjo
Även om den visar att den är fulladdad så har den ändå bara laddats till 60-80% (skiljer mellan olika produkter och batterier). Det är 4 timmar som gäller för att den ska laddas till 100%.

Okej, tack, låter den sitta i ett jäkla tag då.

Av HELIX

iPod Nano = kass batteritid

Jag köpte en iPod Nano 4gig förra veckan och batterierna räcker i ca 6 timmar. Både equalizern och backlightingen är avstängd men den dör ändå efter att ha halvlyssnat på den under två dagar. Och då har jag inte lyssnat under några längre perioder. Min JOS MP-120 kunde jag använda i flera dagar innan jag behövde ladda den.

Har läst på apples hemsida där det står att den laddas upp till 100% efter fyra timmar. Min indikerar dock att den blir klar på en timme. Det var väl ungefär då snabbladdningen skulle vara klar men varför står det att laddningen är klar när den tydligen inte ska vara det.

Hur som helst undrar jag om ni också har dålig batteritid på era nanos och om det finns några tips man kan prova på.

Jag ska köra en återställning på den ikväll, ladda den helt och sedan låta den gå så länge som möjligt. Man borde åtminstonde komma upp i 12 timmar. Fem-Sex timmar av 14 känns lite B.

Edit: Jag har en laddare till min JOS som gör att man kan koppla in USB kontakten i ett eluttag, borde inte den funka med iPoden? Den laddas ju också genom ett USB uttag och spänningen borde vara densamma. 5V är det på JOS laddaren har jag för mig.

Av HELIX

Hahahaha vilka klockrena bilder!!

De är extra kul såhär på kvällskvisten också

Av HELIX

Datorspelsvåld säger jag bara

Av HELIX

Men då ska man inte snacka som om man är expert inom området.

Av HELIX

Alltså petter3 har gjort samma inlägg på NH och han skrev det som första inlägg.. Alltså arbetar han för ***..

Av HELIX

Jag har också det problemet med mitt Radeon 8500 kort. För att se på film genom Media Player på TV´n så måste man välja den som första skärm. För att fixa så att det blir färg så måste man löda på ett motstånd någonstans på kabeln..

Av HELIX

Det låter verkligen som en bra idé.. Den affären kommer ju få rysligt bra rykte. Hur många andra affärer kan laga datorer medans kunden väntar och tittar på?

Av HELIX

På valfritt LAN så sker det ju alltid hårddiskfel som vemsomhelst kan fixa.. Det är fan otroligt att inga datorbutiker kan klara av det..

Av HELIX

Skulle inte Athlon 64 processorerna med dubbla minneskanaler ha 939 pinnar?

Av HELIX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Delarium.
Finns inget GeforceMX, inte något MX-kort med 128Mb heller!

Jo? http://www.komplett.se/k/ki.asp?action=info&p=24910&t=278&l=2...

Sedan är det enklare att testa med Prime95 då man kan köra det i Windows och det upptäckte fel som inte memtest86 upptäckte när jag testade mitt minne..

Av HELIX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flaskis
Som min gamla härliga datorlärare sa i tvåan:
"hårddisken är som en parkeringsplats. När man formaterar hårddisken normalt så bogserar man bort alla bilar på parkeringsplatsen.
Men vid en snabbformatering skjuter man bara parkeringsvakten och låter arbetsförmedlingen fixa en ny"
:D:D:D

Han var den bästa lärare jag haft

Ska man parkera de nya bilarna ovanpå de andra då eller?

Det står alltid Duron istället för Barton i 3Dmark..

Av HELIX

Såklart att man har luftgevär.. Ett Weirauch gevär.. Typ 199M/s och en luftpistol.. Sedan hade jag också ett billigt kinesiskt luftgevär som blev stulet..

Av HELIX

Jag är också där nu..

Av HELIX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spannen
Ok. Jag kör PCV med metallskruvklämmor. Helt omöjligt att få bort utan att skära sönder slangen

Jag kör samma här.. Fast slangen böjjer sig enkelt..

Av HELIX

Ja, dendär var riktigt snygg