Inlägg

Inlägg som HELIX har skrivit i forumet
Av HELIX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gardd
HELIX: jag hänger inte med. Min vattentank sitter ju längst upp i lådan. Slangkopplingarna (nipplarna) som hör till tanken sitter alltså längst upp i lådan... Är det bra eller dåligt?

Alltså kopplingarna ska ju sitta längst ner i tanken så att all luft åker upp..

Av HELIX

Jag hade det problemet innan jag fixade en vattentank.. Se till att slangarna i vattentanken sitter länst ner.. Men det har du säkert redan tänkt på..

Av HELIX

Man ska ju ha locket på.. Jag köpte min Arctic Silver kylpasta någongång i år 2001 och den är fortfarande helt normal.. Dock har jag hört att kylpasta som sitter på processorer kan bli dåliga..

Av HELIX

Har du låst upp din processor Pitts?

Av HELIX

Ska man köpa en P4 2,4C eller en Opteron? Med nForce 3 dårå..

Av HELIX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av _Ogge_

Det där chippet sitter inte det typ inborrat 0.9ml i cpun?

0.9 milliliter? Även om man vet var i processorn som det chippet sitter så kan man ju knappast göra något åt det..

Av HELIX

Jag har en 15 tummare som har en Statoil logga inbränd i sig.. Det är ganska irriterande då man ser den ganska bra om man har vit bakgrund..

Av HELIX

Ja... Det klarar den.. Men vilken fläns är det?

Av HELIX

Memtest86 suger.. Det märkte inte problem med mina minnen även fast jag körde det i 12 timmar.. Testa att höjja spänningen på Prime95 och kör igen.. Prime är lätt det bästa programmet för att kolla att datorn är stabil..

Av HELIX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saigon
hur mkt spänning tål dom då? och varför ska man inte tänka på att man kan sabba dom?;)

Alltså med Northwood kärnan så kan dom gå sönder om man övervoltar dom.. Dom har ju mycket mindre transistorer..

Av HELIX

Jag trodde heller inte att den skulle kunna överklocka så mycket.. Men dom går tydligen att överklocka en bit.. Sedan behöver man inte tänka på att man riskerar att sabba dom genom för mycket spänning..

Av HELIX

Ja, jag kör min Barton 2500+ i 3200+ vid 1,725v.. Alltså 200MHz FSB och 11x multipel..

Av HELIX

Bitboys grafikkort?

Vet någon hur det står till med deras Axe 3D grafikkort eller vad det nu heter.. Borde inte det släppas snart på marknaden? Den är väl optimerad för Direct X 8, eller?

Av HELIX

Du ska köra med 5v sladden.. Eller ett helt nytt batteri.. Fast det ska gå så fort som möjligt så att du inte sabbar något. När du spränger bryggan så funkar den som en säkring nämligen, så därför är det inte så bra att använda ett 9v batteri.. Men det går bra att använda nålar som kontakter, det är väl det bästa sättet?

Av HELIX

Floppydisk drive?

Jag har hittat en gammal Floppydiskdrive av märket Victor.. Den har en skrivarkabel i sig och en kontakt som liknar den som Commodore 64 datorer får el av.. Går det på något sätt att koppla in den i dagens datorer? Jag har ungefär 100st tomma floppydisketter och det är ju ganska häftigt att sitta och leka med dom

Av HELIX

Paradise processor??

Jag har hittat en gammal Nokia tillverkad dator med en processor som heter Paradise.. Någon som har en minsta aning om vad det är för dator?

I den satt också ett ISA kort med en 486´a och några platser för edo minnen.. Och några chip som ser ut som AGA korten på Amigan..

Av HELIX

Jag blir irriterad över att jag är den enda som har behövt gå till rektorn när en del andra personer har gjort samma sak..

Av HELIX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GrUnDiG
Nödvändigt att skriva "Admin gillar småbarn", sen göra en tråd om det, skryta om att man är ball, och sen på råga på allt ens tro att man ska få posetivrespons som tillex: "omg vad du är het... messa mig när du har datat dig in på fbi!!"...

Men du... chilla

När skröt jag om att jag var ball?
Dethär var mer en fanjävlaskit tråd..

Edit: S.C.S.I. Var det inte du som trodde att USA hade fjekat månresorna?

Av HELIX

Men det är ändå ganska stor skillnad på storleken..
Azatoth i Phenomenia bodde 1991 typ 150 meter ifrån mitt hus..http://www.synotec-newmedia.de/amigademos/showdemo.php3?id=18...
Världen är liten..

Av HELIX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flummo
Bara för att vara petig (och det är jag bra på) så heter det inte "minus volt", det heter "negativ spänning". Och jag kan garantera att det finns komponenter som behöver dubbel matningsspänning (exempel: +12V, 0V och -12V) för att fungera, exempelvis så brukar förstärkarkretsar ofta behöva det, och sådana sitter det på ljudkortet.

Jaja, jag var trött och skrev spänning en gång för att slippa detdär :p.. Men om man har ett PCI ljudkort så kan det väl knappast drivas med negativ spänning?