Inlägg

Inlägg som Arzei har skrivit i forumet
Av Arzei

Jag har aktiverat det, mest för att ha som alternativ. Körkortet åker fram av ren vana.

Av Arzei

Tera-flopp.

Av Arzei

Japp, köpte en CX på BF 2020 och är toknöjd. Det här med att varje pixel är sin egen ljuskälla gör stor skillnad både i spel och film. Vore dock kul att jämföra en CX med nyare modeller som har högre ljusstyrka, det är väl den enda drawbacken jag kan känna idag. Gardiner löste problemet, men man får ju även mer tryck i HDR:en ju högre ljustak man har, så...

Av Arzei
Skrivet av mrSvamp:

Å andra sidan läcker Unity stora mängder pengar. Hur tycker du de ska åtgärda problemet för att hålla sig flytande om de.inte tar betalt för produkten på något sätt?

Enbart annons-system täcker inte på långa vägar deras kostnader.

Revenue share som alla andra gör?

Som folk säger så är ju skadan redan skedd här, det kommer bli otroligt svårt för dem att få tillbaka förtroendet och många ser sig garanterat om efter alternativ just nu.

Av Arzei

Nu sitter jag ju bara på 5.1.2, men det blir till att testa ändå. Hittils har jag haft det inställt på "AV Amplifier", 5.1 och lite justering av virtuell högtalarposition, vilket har fungerat okej.

Av Arzei

Jag blev förvånad över att Jedi Survivor inte låg med i AMDs slide över titlar som får stöd för FSR 3 "soon". Det skulle verkligen behövas.

Sedan kommer de väl förmodligen inte lösa laddningshacken i spelet, vilket är ett betydligt större problem, men ändå.

Av Arzei

September, alltså. Undrar om det är detta som Respawn väntar på innan de släpper fler patchar till Jedi Survivor, deras FSR2-implementation är ju rikskass. Eller så har de gett upp.

Hursomhelst trevligt detta, blir kul att experimentera framöver. Undrar hur det blir med stöd för Xbox Series och PS5, flera av årets större titlar flyter otroligt dåligt i performance mode där och skulle behöva hjälp.

Av Arzei

3700X, så 8C. Dock läge att pensionera den, tveksam partner till 7900 XT...

Av Arzei

När jag byter socket. Ser absolut ingen poäng att göra det av underhållsskäl nuförtiden, det var annorlunda för tio-femton år sedan.

Av Arzei

Har kört Enhanced Bitrate ett tag nu och som alltid med bitrate så hjälper det olika mycket med olika content. Till exempel så drar konserter och andra scenuppträdanden med mycket rörelse och LED-skärmar i bakgrunden stor nytta av det, specifikt LED-väggar har en tendens att resultera i encoderpanik vid lägre bitrates. Däremot håller jag absolut med om att mer 4K-content vore att föredra, särskilt nu när YouTube börjar nyttja AV1 mer och mer.

Av Arzei

Verkar inte funka för mig. Jag sitter på ett 7900 XT med senaste drivrutin och har en 1440p165 och en 1440p144, båda med Freesync på, och kortet idlar runt 70W. Ställer jag ner sekundärskärmen till 60 Hz så går kortet ner till ynka 8W.

Av Arzei
Skrivet av Kasidro:

Liglo kablarna funkade inte för mig. Enda kablarna som funkade för mig när det gällde lite längre avstånd var Ruipro fiber optiska hdmikablar. Har en 12~ meters som funkar prima i nämnda output. Det var dock ett tag sen så kan ju finnas fler nu.

Skrivet av Pamudas:

Kör en 5m kabel från Nördic som funkar perfa med 7900XTX och LG C2
https://noerdic.se/collections/hdmi-2-1/products/hdmi-2-1-cab...

Eftersom iiglo-kaben inte är certifierad så är det inga garantier att den kommer fungera. Recensionerna syftar även på kortare längder så de tillför ju inte direkt något...

Gotcha, då får det bli en ny kabel ändå då. Nördic var ju inte farligt dyr så jag provar en sån.

Av Arzei

Nytt 7900 XT - får inte 4K120 HDR

Fick hem ett Sapphire 7900 XT Pulse OC idag och är väldigt nöjd än så länge, förutom att jag inte får 4K120 4:4:4 10-bit att fungera på min TV (LG CX). Kabeln ifråga är denna Iiglo kabel i 5-meter som ju enligt uppgift ska klara bandbredden som krävs. Finns det något annat det kan vara eller är det bara att gå och handla en mer robust kabel?

Av Arzei

Petar in en fråga här i stället för att skapa en ny tråd, hoppas det är okej. Jag är sugen på att pensionera mitt 1070 Ti och gå på ett 7900 XT. Ser väldigt mycket diskussioner om coil whine nuförtiden vilket jag aldrig någonsin har behövt bry mig om, är det bara ett faktum med dagens kort vid hög uppdateringsfrekvens eller hur ligger det till? Någon 7900 XT-modell man absolut inte borde köpa utifrån kylning/ljudnivå/whine? Jag har tidigare varit med om kort som haft kass kylning av VRM:er eller minne vilket kan bli irriterande. Bäst priser just nu verkar vara Hellhound eller Pulse, men om det är värt några hundra till för ett Nitro+/MERC/TUF så har jag inga problem med det.

Av Arzei

Grafikkortet, 1070 Ti. Hade tänkt uppgradera någon gång 2020-2021 men där nånstans sket sig ju komponentmarknaden totalt och som resultat har jag mer och mer spelat på konsol och bara haft datorn till jobb, så det har varit okej. Börjar bli sugen på att göra något åt det igen nu dock.

Av Arzei

Hmm. Stationär dator, PS5, Nintendo Switch, NAS, Shield TV Pro, telefon, platta. Så sju stycken? Har ju iofs ett par gamla telefoner och ett dussintal gamla konsoler liggandes, men...

Av Arzei

Förstår inte skillnaden mellan detta och DirectStorage. Är det samma sak med en Nvidia-logga på?

Av Arzei

Ser fram emot RTX 5000-kort med 8 GB VRAM eftersom "bandbredden kompenserar, durr".

Nej, men detta blir ju så klart trevligt när det finns tillgängligt på bred front. Antar att HBM fortsatt är cost prohibitive för konsumentprodukter.

Av Arzei

Man ska vara bra RT-kåt för att köpa ett sånt i stället för 6800 XT, imo.

Av Arzei

Man får 7900 XT ~3-4k billigare än ett 4080, vilket jag tycker är rimligt med tanke på vad man ger upp (RT-prestanda, DLSS, CUDA för produktivitet om man nu bryr sig om det). 4070 ligger runt 8k just nu så om 7800-korten gick för 5-6k så skulle det definitivt vara intressant för mig. Men med tanke på att 6800 XT kostar mer än så idag så lär det blir svårt.