Inlägg

Inlägg som Arzei har skrivit i forumet
Av Arzei

Först Ace of Sweden och nu stackars Fynd24. När ska SweC lägga av?

Den här var kul, tack för god start på helgen.

Av Arzei

Det gör uppdatering av drivrutin mycket smidigare. Det är väl i princip det jag har det till.

Av Arzei

Planned obsolescence?

Av Arzei

Det här är faktiskt perfekt för mig - jag vill att jobbrelaterade länkar ska öppnas i Edge, där jag är inloggad med mitt AD-konto, och att länkar i andra program ska öppnas i Firefox.

Av Arzei

QcK Heavy, så tyg.

Av Arzei
Skrivet av Maximo:

HDR funkar utmärkt på PC, det brukar ju vara tvärtom. Dvs. att det funkar bra på konsoler men dåligt på PC. Har du dubbelkollat din kalibrering?

Jodå, kalibrerat i konsolens inställningar, HGiG påslaget (även om det här spelet inte tycks använda HGiG ändå), etc. Det här är väldigt tydligt inte en felkalibrering utan snuddpå renderingsfel imo, det ser riktigt fel ut. Kommer inte patchen under dagen så får jag väl börja spela utan HDR, I guess.

EDIT: Video som visar problemet och även har en workaround. Får prova det under dagen.

Av Arzei

Det verkar för mig som att day 1 patchen inte har kommit ännu. Jag fick mitt fysiska PS5-exemplar igår och jag har inte fått någon uppdatering under natten eller morgonen idag. Kan även meddela att HDR är totaltrasigt i den nuvarande versionen, allt blir en svart smet med det påslaget.

Av Arzei

VLC på datorn då och då, Kodi på Shielden väldigt ofta.

Av Arzei

Jag tycker faktiskt att de fungerar bra överlag. Det enda som stör mig just nu är att de ofta skickar mina prylar till ett paketcenter ett par kilometer bort i stället för att använda paketskåpet vid parkeringen i bostadsområdet. Kan ju bero på begränsad volym, men ändå. Det lär väl lösas när det tillkommer ombud i området, nyproduktionsområden har en tendens att sakna sånt första åren tills den kritiska massan finns.

Av Arzei

Det har ju varit snack om grafen som ersättare till kisel bra länge nu, utan att någon verkar ha knäckt uppskalningsfrågan där. Omfattande arkitekturella förändringar och större fokus på mjukvaruoptimering kan säkert vinna lite mer tid, men sen vet jag inte vart det tar vägen. Ur ett konsumentperspektiv så tänker jag att denna stagnering i samband med konsolidering till större volymer på färre distinkta noder skulle kunna leda till bättre priser (och/eller större marginaler), men det tillåter ju inte mänskligheten i stort att utföra mer arbete per tillverkad wafer.

Av Arzei

Sitter här med en 960 Evo och känner mig väldigt nöjd. Skulle vara intressant att veta om det blir någon skillnad i DirectStorage 1.1 mellan en snabb och en svinsnabb SSD, typ då en gen3 och gen5.

Av Arzei

Alltså, det kan ju finnas en viss poäng med högre kabelkvalitet osv över mycket långa avstånd, särskilt när man pratar analogt, men det här känns lite som samma klass som att Svensson köper en "trippelsköldad guldkabel" för halvmetern mellan sin Onkyo och TVn.

Av Arzei

Misstänker att det finns ganska många som mig som är vana vid att köpa ett xx70-kort eller motsvarande för ~5000 kr och inte tänker betala över det dubbla bara för att marknaden har gått åt skogen. För 5000 kr idag får man ett 6700 XT eller 3060 Ti och visst skulle det vara ett litet lyft, men inte på långa vägar vad man förväntar sig när man, som i mitt fall, köper sex år nyare hårdvara.

Av Arzei

Oneplus Nord 2, kostade 4790 kr ny januari 2022. Lagom imo.

Av Arzei

Grymt. Nvidia och AMD har ju prismässigt lämnat mellanklassmarknaden helt, så om Intel kan fylla det tomrummet så är väl det bra för alla.

Av Arzei

Varför? Telefonutvecklingen står ju i det närmaste still. För min del blir det när batteri eller uppdateringar säger ifrån, så runt tre år, give or take.

Av Arzei
Skrivet av KristofferRobin:

Tack för svar! En dum fråga; kan jag koppla mina externa hårddiskar till Nvidia shield och spela upp material direkt från mapparna? För detta är ej Windows misstänker jag? Förstod inte funktionen helt trots googlande.

*skämskudde*

Jajemän. Shielden kör Android, så man får helt enkelt öppna Play Store och installera valfri app för att spela upp video, typ VLC eller Kodi. Både NTFS och FAT32 fungerar för externa enheter.

Av Arzei
Skrivet av KristofferRobin:

Fantastiskt med så snabb respons! Lät ju mindre komplext än vad jag tänkte mig. Följdfråga: kan ni rekommendera en billig HTPC som klarar ovanstående (med möjlighet till flera anslutningar för externa hårddiskar samt möjlighet till internet via wifi)?

Nvidia Shield TV Pro. 4K, HDR10, Dolby Vision, Atmos, DTS, you name it.

EDIT: Ska tillägga att jag aldrig testat min Shield över wifi, så jag kan inte säga något om wifi-prestanda, men det ska väl inte vara något problem tänker jag om man har goda förutsättningar i bostaden. Rent generellt så skulle jag ändå rekommendera att dra en Cat6 till en liten switch i TV-bänken och sen korta 1.5m-kablar till alla enheter som behöver nät där.

Av Arzei
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag tänkte skriva om ActiveXö.
Det finns många som fortfarande använder ActiveX, att bygga om detta kostar otroligt mycket pengar.
Det är inte alltid lönsamt att bygga om och säkerheten bygger på att datorerna inte har åtkomst utifrån på något sätt. Har någon väl tagit sig in fysisk i byggnaden, ja då är det knappast de gamla datorerna som de vill åt.

En liknelse kan vara att man måste riva alla hus byggda för år 2000 byggstandard, vad den nu är. De som har ett hus på landet tycker det är dyrt, de som har ett hus byggt 1999 i centrala Stockholm, kanske inte är så sugna på att riva skiten och bygga nytt.
Där argument som fattar du inte hur dåligt ditt hus är på A, B och C. Jo, vi fattar men förstår du vad det kostar att bygga nytt?

Absolut. Jag ser dock två problem med detta: människor gör misstag, och om vi tar stordatorkonsulter som exempel så gör kompetensbristen till slut att frågan "vad tar du per timme" blir "ja". Hur det påverkar riskanalys och kostnadskalkyl är ju upp till varje aktör, men det är ändå en faktor och en som förändras över tid.

Av Arzei

Såg någon nämna ActiveX på Reddit häromdagen och blev direkt illamående.