Inlägg

Inlägg som oddiq har skrivit i forumet
Av oddiq

Tack för hjälpen, köpte en Kingston A2000. Den funkade perfekt 😊

Av oddiq

När jag läser vidare kring min söndriga disk så står det att det är m2 sata interface på den. Kan man då använda någon av nedan diskar eller måste det vara sata?

Skrivet av Landmark90:

Kingston A2000 M.2 500GB ca 650 kr

Intel 660p Series M.2 2280 SSD 512GB ca 800 kr

Samsung 860 EVO Series MZ-N6E500BW 500GB ca 850 kr
Samsung 970 EVO Series MZ-V7E500BW 500GB ca 1000 kr

Lite olika att välja på, skulle nog själv välja Kingstons A2000 för priset.

Av oddiq

Loggade in på Dell. Hittade följande

Part Number: PHY2P

Googlar jag det hittar jag lite info på nätet. Helst skulle jag vilja komma billigt undan, men kanske en 512 gb disk istället. Det är min dotters dator.

Skrivet av oddiq:

Tack, då vet jag att jag inte kan köpa vad som helst.

En bild på disken.

https://imgur.com/a/1ZmcSSa

Datorn är en Dell G5 15 5587
Garantin är slut.

Av oddiq

Tack, då vet jag att jag inte kan köpa vad som helst.

En bild på disken.

https://imgur.com/a/1ZmcSSa

Datorn är en Dell G5 15 5587
Garantin är slut.

Skrivet av giplet:

Du måste ha mer info om vilken disk som satt i. Samma typ av kontakt kan användas till allt från mSATA, M.2 med SATA och M.2 med NVMe. Du måste veta vad datorn är kompatibel med.

Orkar du inte ta reda på vad den stödjer så är ett alternativ att skriva ut modellnr på datorn så kan någon användare här säkert kolla upp det.

Av oddiq

Ny disk till gaming laptop

Disken som satt i DELL gaming-laptop verkar ha gett upp. Windows blådumpade i två veckors tid, sedan gick det inte ominstallers windows. Nu har det slutat med att disken inte syns alls av datorn. Jag öppnade upp datorn och där sitter det vad som ser ut att vara en NVMe-disk /m2 . Hur funkar det kan jag köpa vilken ny sådan disk som helst eller är det vissa standarder etc man behöver ta hänsyn till?

Av oddiq

Bakgrund. Tre barn som har varsitt rum. Varje barnrum får varsin Google home mini i julklapp. Pappan (jag) får en Google home mini i vardagsrummet. Philips hue hub ska sättas upp och alla rum får hue lampor som ska kunna röststyras. Varje barn har ett spotify konto. Varje barn har tv med chromecast i sitt rum. Jag pappan har lite gamla sonos högtalare, samt en Androidtv.

Fråga:
Kan barn 1 välja att spela spotify (med sitt konto) på valfri Google home högtalare? Kan barn 1 spela spotify (från sitt konto) på någon av mina sonos?

Fråga2:
Samma fråga som ovan. Kan jag göra motsvarande med mitt spotify konto?

Fråga3:
Vi kör främst iPhones i familjen (vi kör dock inte familjedelning i appstore). Jag har Google home appen. Det är ju där Allt ska sättas upp. Behöver övriga familjemedlemmar den appen? Vad händer om de installerar den? Kan de gå in och editera inställningar mm?

Fråga 4:
Kan jag styra android tvn? Version nougat. Jag har installerat appen googles assistent på min telefon. Den lyckas dock inte starta tvn??

Skickades från m.sweclockers.com

Av oddiq

Core 1500 / 1300

När lanserar ni de chassina i butik... jag väntar så jag kan bygga ny dator....?

Av oddiq

Jag ringde komplett och deras kundtjänst idag, men de kunde tyvärr inte svara på det. Han jag pratade med kollade med diverse personer. De tror det är senaste revisionen, men de visste inte tyvärr. På webhallen har de 430w versionen för 885 kr, vilket blir ungefär samma pris som 380w versionen på komplett inkl frakt (jag bor i stockholm så jag slipper frakten hos webhallen. Men agget hos webhallen är den gamla revisionen som saknar psi express kontakt, samt har flätade kablar.

Den nya revisionen ska även ha nått seasonic kallar "Soft-Mounting Rubber Cushions", alltså att fläkten sitter fast i nånslags gummikuddar vilket ska ge lägre ljud.

Jag behöver igentligen inte 430w versionen, så jag står lite i valet och kvalet. 430 tar jag hos webhallen om det inte är nya revisionen på komplett.

Av oddiq
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Darfen
Står väl på Komplett vilka kablar den har å så?

nej det står inte om det är sleevade kablar som det är på senaste revisonen, på de ärdre revisionerna är det flätade kablar. Inte ens under Detaljerad specifikation av produkten står det. Någon annan som vet?

Av oddiq

Seasonic s12 380, är det sleevade versionen på komplett?

Ska ha nytt nättag till HTPCn och jag undrar om det är den senaste revisionen som finns på komplett ? Någon som handlat den? Den senaste revisonen har bla sleevade kablar o lite fler kontakter mm.
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=323012

Av oddiq

Kanske, våra moderkortslayouter är inte precis lika, och din bild är det svårt att se det på. Min komponent är alldeles "söder" om minnesplatserna (som man ser skymta i bakgrunden på bilden).

Av oddiq

Moderkort med bränd komponent, men vilken?

Poff sa det när jag höll på och meckade med HTPCn som jag bygger. lite rök och lukten och av bränd elektronik.

Moderkortet är ett gammalt socket a kort MSI 6380 v3.
Jag har lokaliserat komponenten, men jag har ingen aning vad det är för någon, och jag kan tyvärr inte utläsa om det står något på den. Är det någon som vet vad det är för komponent. Det ser inte så svårt ut att byta ut den. Moderkortet har fungerar länge och jag är för tillfället inte sugen på att köpa nytt.

http://putfile.com/pic.php?pic=main/8/21417055625.jpg&s=f10