Inlägg

Inlägg som Pekingare_86 har skrivit i forumet
Av Pekingare_86

4745 med en massa tur efter 10 rundor....

edit: nu lyckades jag med 6275...jippiie

Av Pekingare_86

Jo det kommer nog att bli ett 7300GT alltid. Men vad är bäst av passiv eller aktiv kylning på de korten? Blir de för varma för att klockas med passiv kylning?

Av Pekingare_86

Låter bra det där att nVidia klarar att skala om så man får svarta kanter. Nog borde ATi komma att fixa det i framtiden men det är ju bättre när det fungerar från början.

Verkar iaf som att 7300GT klockar bättre än 1600Pro när man kanske kan låsa upp de extra pipsen. Dock så är Club3D:s kort som jag länkade till inte klockat från början.

Skulle själv vilja ta ett 7300 med DDR3 men jag hittar inga sådana hos datorhandel.com.

Av Pekingare_86

Tack så mycket savje! Det gör mitt val ganska enkelt. Trodde faktiskt egentligen att 1600Pro skulle vara bättre men enligt de testerna så vinner ju 7300GT.

Det finns inga andra finesser man ska väga mot varandra? Har hört att bara ATi kan köra HDR+AA men det är väl knappast intressant med ett sådant kort?

Går ett 7300GT låsa upp till ett 7600GT? Det är ju ändå samma kärna. Iaf enligt gpureview.com.

Edit: I testet har man ju använt ett fabriksklockat 7300GT då blir ju testerna inte rättvisa...hur skulle de två stå mot varandra i org.utförande?

Av Pekingare_86

Vilket kort presterar bäst?

Som topic lyder. Vilket kort av geforce 7300GT DDR2 och radeon 1600Pro 256Mb är bäst? Kortet kommer troligtvis driva en Samsung 940BW(upplösning 1440*900).

Inga tyngre spel som Oblivion kommer spelas utan mer utav Heroes 5, Battle for Middle-Earth, WC3 och Diablo 2.

Om det finns något bättre kort i den prisklassen så tar jag hellre det men det måste kosta under 850 kr och finnas tillgängligt på datorhandel.com. Helst hade jag inte handlat där men troligtvis kommer jag få byta ett reklamerat grafikkort hos dem så jag behöver något likvärdigt (helst bättre än) ett Radeon 9600Pro.

7300GT:
http://www.datorhandel.com/se/categories/103A47002/products/C...

1600Pro:
http://www.datorhandel.com/se/categories/103A47002/products/C...

Av Pekingare_86

HP skärmen verkar ju vara ett bra budgetalternativ. Den finns ju för 2 195:- på clickstore.se. Hur är det med bilden på den? Lider den av några eftersläpningar i spel och går den bra att titta på film med?

Den nya LG skärmen ser inte så dum ut den heller. 20" widescreen med 24bitars färger och 5ms responstid.

Av Pekingare_86

Jag var inne på Onoff tidigare idag och tittade på 205bw och jag tycker inte heller att det var någon superbra bild. Jag är inte heller så jätteövertygad om att billiga widescreen-skärmar är så prisvärda. Jag väljer hellre en vanlig TFT med bättre bild.

Av Pekingare_86

Jag var inne ett tag på att köpa 205BW därifrån men nu verkar de inte finnas i lager längre, tyvärr.

Är det värt 500:- för 1" till om jag ska köpa en samsungskärm?

Av Pekingare_86

Prisvärd TFT sökes

Länge har jag tittat lite smått på att gå över från min gamla SyncMaster 750s(CRT) till en TFT-skärm. Nu känner jag dock att det blivit dags att göra slag i saken och köpa mig en TFT. Jag söker nu en prisvärd TFT helst under 2500 men om det är värt pengarna kan jag lägga upp till 3000.

Jag har tittat runt på pricerunner och prisjakt men jag blir inte klok så jag skulle vilja ha lite åsikter från folk som verkligen äger någon bra skärm och kan ge lite feedback. Mina krav är inte de största utan en skärm som visar upp en klar bild och inte har några större eftersläpningar.

För tillfället är jag mest inne på en LG L1950B-SF. Tycker den verkar vettig för ett bra pris (2 319:- ink frakt på clickstore.se).

Av Pekingare_86

Grafikkortsproblem

För några månader sedan köpte jag mig ett Asrock 939Dual för att kunna behålla mitt atlantis radeon 9600 pro 256 Mb som jag skaffade i höstas. Nu är det så att bilden blir suddig allt som oftast och det verkar som om det beror på att vga-porten är glapp på grafikkortet för när man rör den lite så skiftar bilden i blå/grönt.

Naturligast är ju givetvis att lämna in kortet och få det ersatt men finns det något jag kan göra själv för att laga kortet?
Om nu jag måste skicka in kortet så undrar jag om mitt gamla elsa gladiac geforce 2 ultra skulle fungera på asrockkortet? Dessutom så är fläkten sönder på geforcekortet så klarar det av att kylas ändå i mitt Centurion 5?

Tacksam för alla svar...

Av Pekingare_86

"han dribblar förbi sargen" från de svenska kommentatorerna i Actua Ice Hockey

Av Pekingare_86
Citat:

Ursprungligen inskrivet av China
Hej, hade du tänkt dig något sånthär ;
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?cartId=165652 ?

Minnena kommer inte att passa till din dator då du kör Sd-ram PC133 och de i korgen e DDR. 512 mb sdram kostar 889 kr på datorbutiken.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CDan
Att mer minne och snabbare cpu är det bästa uppgraderingen, vet jag , men om man uppgraderar med snabbare hdd och gr.kort (med mer minne i för sig) skulle det märkas? Ser man nån skillnad? Är det nån som vet?

Jag uppgraderade min P3 933mhz med gforce2Ultra -> Radeon 9600Pro och 256 -> 512 mb ram. De största skillnaderna märkte jag i att windows startade snabbare och att jag kan göra fler saker samtidigt på datorn utan större fördröjningar(bättre än innan iaf ). Grafikkortet gav de spel jag spelade en ordentlig boost.

Av Pekingare_86

Vilken är mest prisvärd? 3700+ vs x2 3800+?

Som rubriken lyder: Vilken processor skulle ni välja?

Är det värt att lägga ca 800-900 kr extra på att få en dualcore före 3700+? Är prestandaförlusten i enkeltrådiga program/spel värd att slopa för multithreading?

Vad jag hört så ska en x2 3800+ prestera som en 3200+ i spel som inte stödjer dualcore men det kanske man klarar sig på ändå?

Om framtidens spel ska bygga på x2-teknik kommer man då kunna använda en 3700+ och få tillfredsställande resultat tro?

Av Pekingare_86
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olafett
jag spelar ju med mitt system. Jag har säkert det lägsta fps på den här sidan av jordbollen men det funkar, jag skulle ha satsat på ett x700, med bra minnen. x1300 är inget alternativ om man ska spela då den presterar ohyggligt dåligt för att vara så dyr, antagligen kommer den sjunka i pris nu till våren.

Men som sagt x700 med DDRII eller 3.

Vill inte göra dig besviken men jag har nog lägre fps med min P3:a och radeon 9600Pro....

Av Pekingare_86
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Be
men X1300 är ju nästan lika bra som 6600 GT:

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=370&card2=190
är det någon större skillnad mellan dessa kort?
såg att det var LE men är det någon skillnad?

Största skillnaden är nog att 6600GT har snabbare minnen och fler pipelines.

X1300 finns bara i LE version till AGP. Vad det är för skillnad mellan den och PCI-E vet jag inte.(förutom PCI-E och AGP naturligtvis )

Av Pekingare_86
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dzidzius
Nej, ett forum för alla som klantat med datorn!!

Ja det är sant men denna snälla person har åkt hem till människor och hjälpt dem med trasiga processorer...

Världen behöver fler fluf:s!

Av Pekingare_86

Jag har alltså en liten sladd som hänger löst från nättaget (Tagan 380W) och som ser ut som en ring och passar genom en skruv. Den har ett plasthölje runt sig för tillfället och i manualen står det att det är en jord ... just nu använder jag den inte alls eftersom jag inte är säker på var den ska vara.

Edit:
I manualen står ordagrant:
"Connect the RTN grounding cable connector (a thick cable) to one of the fixing screw-holes of your mainboard (the RTN/GND connectors). Double-check, for contacts with nearby components and for short-circuit"

Känner mig tveksam till att fästa den på moderkortet faktiskt...

Av Pekingare_86

Det borde startas en insamling till alla snälla själar som fluf...en liten donations knapp i detta forum?

Av Pekingare_86
Citat:

Ursprungligen inskrivet av enslavement
Spelar knappt spel och sen är min dator snart 3 år gammal så cs och möjligtvis nåt gta lir så e jag nöjd.

Hitta också denna http://www.dustinhome.se/dacsaportal/?ProdID=5010079623

På rockstars hemsida så rekommenderar man att ha ett geforce 6-series kort vilket 6600 rimligen är. Men om du sitter på en gammal dator så kanske andra komponenter inte hänger med. För SanAndreas bör man ha P4 eller AMD Athlon XP och minst 384 Mb ramminne.

Om datorn inte hänger med i övrigt så är det inte värt att köpa ett för bra kort för då får du inte ut så mycket av uppgraderingen. Men visst ett 6600 bör klara GTA och CS (vet inte hur det är med source) om övriga hårdvaran klarar det.

Av Pekingare_86

Var ska jag sätta jorden?

Har precis fått hem mitt nya Tagan-agg. Nu undrar jag bara var jag ska göra med jorden. Hade ingen på förra psu:n.

Har fått för mig att jag ska sätta den på moderkortet någonstans men eftersom jag inte e 100 på var så vill jag inte pilla utan att ha frågat någon kunnig först.

Så var ska jag göra av den?