Inlägg

Inlägg som Pekingare_86 har skrivit i forumet
Av Pekingare_86
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x_link
Hej!
minibit3: Okej. Saken är den om jag köper Asus P5K + E4400 + 1GB RAM så måste jag köpa en kylare också.
Som sagt så ska jag ju snart bygga en riktigt bra Intel-burk, så lite just därför vill jag köpa AM2 nu. Men samtidigt vill jag ta Intel.
Får se idag. Sålde inte det igår, vi ska ta det idag.
Men tar jag AM2 så slipper jag köpa kylare också.
Vi får se, jag skriver iaf. och säger vad det blev

Men vadådå, kommer AMD Phenom vara bättre än Intel C2D E6600? Kommer de vara lätta/bra att klocka med?

/Mvh x_link

*Nytt*

Hej igen!
Beställde för 2h sen. Det blev:

AMD Athlon 64 x2 3600+ 1.9GHz 65nm
Asus M2N32-SLI Deluxe
2x1GB Corsair XMS2 DDR2 800MHz CL4.

Men tror ni att jag måste uppgradera BIOSen? För att helst vill jag verkligen inte det. Men "måste" man det så får jag ju göra det. Om det är så att det kommer att klocka bättre eller funka bättre så får jag ju göra det.

/Mvh x_link

Har precis samma setup påväg hem till mig oxå

Vi får se vem som klockar bäst sen....och skratta högt och självbelåtet när Phenom kommer

Av Pekingare_86
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Agile
Detta måste vara bluff. Jag har tagit kontakt med Infocare också för att se att detta verkligen stämmer (inte för att det är någon garanti för att det är ok, men ändå).

Om det är ett schysst företag så är jag den första att ta tillbaka de fyra första orden i denna post.

Vad svarade infocare till dig?

Håller med om bluff-stämpeln, e nästan för bra för att vara sant.

Av Pekingare_86

Någon som ringt till VISA och verifierat att de är godkända?

Likväl finns det någon som varit i kontakt med InfoCare angående servicen?

Är som många andra sugen på en men för min del luktar det för mycket bluff än så länge.

EDIT: okej snabbare svar än så kunde jag inte räkna med =P

Av Pekingare_86
Citat:

Ursprungligen inskrivet av herakles
Men varför inte handla hos någon annan datorbutik istället om du är så missnöjd? Jag har svårt att tänka mig att netonnet har lägsta pris på datorkomponenter? Jag kan rekommendera t.ex. komplett eller datorbutiken.com.

Vanligtvis handlar jag inte där men när de hade halva priset på moderkortet mot alla andra så tyckte jag se mig ett kap. Även jag använder komplett och datorbutiken...resten av delarna till min dator kommer därifrån.

Har blivit lovad pengarna tillbaka nu och köpte igår ett Asus M2N32-SLi Deluxe från komplett.

Av Pekingare_86
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Vänta?

Om sig. stämmer kör du ju redan i 3GHz, och AMD kommer inte mycket högre än det. Så varför byta?(orkade inte läsa hela tråden, men spontant: varför?)

Läs första posten...

Av Pekingare_86

Re: Re: Re: Re: Hur får jag rätt mot NetOnNet?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Barnstormer
Ja, vilket alltså är ett ideellt värde. Du har inte förlorat något som konkret går att mäta i kronor och ören. Rent skadeståndsrättsligt så har du inte mycket att komma med, det är allt jag säger. Sen så håller jag ju med om att NetOnNet kunde ha agerat smidigare.

Jag förstår att jag inte kan komma att kräva några pengar eller skadestånd för det men jag tycker det är beklagligt att de inte kan hantera ärendet smidigare. Jag skulle ju exempelvis kunnat lida enorma ekonomiska förluster om jag leder ett företag som ska fördela löner via datorn eller inte kunnat betala räkningar eller inte kunnat sälja/köpa optioner/aktier osv osv osv....

De har ju fortfarande inte löst mitt ärende så jag ska ringa dem imorgon och om de inte kommer fram till någon bra lösning då så har de iallafall en kund mindre.

Av Pekingare_86

Re: Re: Hur får jag rätt mot NetOnNet?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Barnstormer
Dina datorkomponenter förlorar inte mer i värde för att du inte har moderkortet än annars. Du har med andra ord på så sätt inte lidit någon skada av NetOnNets agerande. Den ideella skada som du eventuellt lidit av är nästan omöjlig att få ersättning för. Tråkigt, men sant.

Det värde som går förlorat är den tid jag inte kunnat ha en fungerande dator genom att deras rutiner brustit och att jag därigenom fått vänta en månad på att få ett moderkort som de sedan ändå inte kan sälja åt mig.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sneo
Du har nog inte rätt att kräva så mycket... du kan ju testa men det är ändå så att du beställde fel kort, inte så att Netonnet har gjort något fel. Sen att det tog posten veckor att skicka tillbaka kortet är igen inget Netonnet kan klandras för.

Som sagt testa och ring dem och föreslå att få ett annat kort lite billigare men jag skulle tro att eftersom du inte betalat något och du beställde fel kort själv så kommer de inte göra något, du får helt enkelt beställa ett nytt kort.

Det de gjort fel är att de inte hanterat min avbokning som jag gjorde 5 minuter efter den felaktiga beställningen som skedde genom ett tekniskt fel på deras sida så att fel kundvagn beställdes.

Av Pekingare_86
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ErikSvensson
Håller med, en avbokning ska gälla. Dock brukar det hjälpa att maila med, även om du avbokat i deras egna system. Annars kan du ju fråga dom varför man kan avboka om det inte har effekt.

Som jag förstått låg det kort du skulle haft ute på nån rea eller liknande? Så jag tycker du ska kräva det priset om det gått upp nu, då du faktiskt påpekat att du skulle ha det och råkade beställa fel. Du har bara haft telefonkontakt, inget mailande?

Erik

Jag har både mejlat och ringt. Började med mejl dock då jag inte nåde dem på telefon under helgen. Ringde det första jag gjorde nästa vardag men då hade de redan skickat varan.

Själva problemet är inte att det är ett nytt pris utan varan är tvärt slut och de kan inte få tag i den igen trots att de sa till mig att de lagt undan den åt mig.

Av Pekingare_86
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sneo
Du har nog inte rätt att kräva så mycket... du kan ju testa men det är ändå så att du beställde fel kort, inte så att Netonnet har gjort något fel. Sen att det tog posten veckor att skicka tillbaka kortet är igen inget Netonnet kan klandras för.

Som sagt testa och ring dem och föreslå att få ett annat kort lite billigare men jag skulle tro att eftersom du inte betalat något och du beställde fel kort själv så kommer de inte göra något, du får helt enkelt beställa ett nytt kort.

Jag betalade kortet i förväg. Så betalat har jag gjort fast för fel kort. Det jag menar att NetOnNet gjort fel är att min avbokning låg hos dem i 2 dagar innan de skickade fel kort så jag anser att det är deras rutiner som brustit.

Ska försöka resonera med dem men de lovade mig rent ut att jag skulle få rätt kort också så jag är ganska besviken på deras agerande.

Av Pekingare_86

Hur får jag rätt mot NetOnNet?

Hej på er alla Swecare!

Har fått ett litet problem med netonnet. Beskriver det nedan:

Korta versionen:

Råkade beställa fel moderkort från netonnnet men avbokade det efter fem minuter med deras avbokningsformulär. Beställde en lördag men de han skicka kortet på måndagen iallafall som om de aldrig läst min avbokning.

Blev lovad rätt moderkort utan extra kostnad om jag bara lät det första moderkortet gå i retur. Bad dem att lägga undan rätt moderkort så det skulle finnas när det väl skulle bära av.

Nu efter 3 veckor har de så fått sitt moderkort men de har då istället sålt slut på det jag skulle ha trots att de påstod till mig att de lagt undan ett.

Vad har jag för rättigheter i detta fall? (Förutom att bojkotta NetOnNet på obestämd tid).

Långa versionen:

För ungefär en månad sedan köpte jag delar för att uppgradera mig till dual-core. Handlade allting förutom moderkortet på Datorbutiken.com.

Moderkortet skulle jag inhandla från NetOnNet då de hade ett supererbjudande på Asus M2R32-MVP för 499:-.

Satte mig ned vid datorn under lördagen när jag bestämt mig för vilka delar jag skulle ha. Lade moderkortet i kundvagnen men under beställningen så fick jag något sorts sidfel så firefox stängde ned fliken (kommer inte ihåg vilket fel men det är irrelevant). Började så om med min beställning men så fort jag fick bekräftelsemejlet så ser jag att det är fel moderkort. (Samma pris och nästan samma modellnamn men inte alls det jag ville ha).

Så nu hade jag en beställning på ett ASUS M2N DH istället. Går direkt till NetOnNets avbokningsformulär och skickar iväg en avbeställning helt enkelt. I den skriver jag vilket moderkort jag egentligen ville ha och varför jag avbokade.

Dagarna går men jag får inte något besked så under måndagen ringer jag in och frågar hur det går (kundservicen var stängd under helgen). Får då till svar att fel moderkort var ivägskickat pga fel i deras rutiner men om jag lät kortet gå i retur skulle de skicka rätt kort till mig utan någon extra kostnad.

Det lät helt ok tyckte jag och visst jag kunde tänka mig vänta en stund på att få rätt moderkort när det var så bra pris. Jag var dock noga med att säga till att de skulle lägga undan rätt moderkort så jag skulle få ett när det väl bär av.

Paketet kom till mitt utlämningsställe och jag bad snällt att de skulle låta det gå i retur men icke skedde så. Gjorde detta flera gånger men det skickades aldrig tillbaka. Okej så långt för det är inget som NetOnNet kan klandras för.

När så fel moderkort nu äntligen returnerats (3 veckor efter min beställning) så kan inte NetOnNet skicka det rätta moderkortet för att de är SLUT!

Så nu har det gått 4 veckor sen min beställning och jag sitter utan moderkort och utan möjlighet att få det moderkort jag ville ha till det superpris som var.

Har jag rätt att kräva ett dyrare kort för samma pris som jag skulle fått det första för? Jag har ju faktiskt lidit ekonomiska förluster av att inte kunna använda mina inhandlade datordelar som förlorar värde för varje dag som går.

Är tacksam förra alla tips jag kan få...

Av Pekingare_86

Har nu godis för resten av året. Gott godis e det oxå.

Av Pekingare_86

Tackar så mkt för svaret. Har inte fått hem mitt moderkort ännu så jag undrade ifall jag skulle behöva beställa en kylare eller inte. Ser ju ut att klara mig ändå.

Av Pekingare_86

939-kylare på am2?

Hejsan!

Har i dagarna fått hem min x2 3600+. Tänkte ett jag istället för originalkylaren skulle köra med min AC Silencer Ultra 64, så det jag undrar är om 939-kylare passar på am2 och tvärtom. Skulle i detta fall använda min original-am2-kylare på 939-an ist.

Kylaren: http://gtek.se/index.php?mode=item&id=1595&session=6f23898c6f...

Av Pekingare_86

Fick min senaste uppgradering idag från db.com. Blev lite smått besviken när jag ser att jag finner färre antalet godisar i paketet än fingrar på min högra hand trots att jag angav swec-koden: extragodis.

Vad gör koden då för skillnad??? Står klart och tydligt på min faktura extragodis.

Lite fundersam över hur snabbt grejerna skickas iväg också. Står ju på hemsidan att allt som beställs före kl.14 en vardag skickas samma dag men min beställning från lördagen skickades först på tisdagen. (Iaf enligt postens tracking av kolli-id). Ska tillägga att allt fanns i lager när det beställdes.

Om jag jämför med NetOnNet som jag beställde grejer av samma dag så va de istället framme den dag (tis) då mina varor från db skickades. Varför är det sådan skillnad i leveranshantering?

*Edit*

Ser nu även att jag inte fått några bonuspoäng på mitt köp heller. Hur kan det komma sig?

Av Pekingare_86
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pontus_mRI
Två datorer för samma pris som en och en halv, det skulle vara coolt.

Det e så coolt att jag kör på am2

Av Pekingare_86

Vad jobbigt jag fick det nu. Hade så gott som bestämt mig att uppgradera 939-systemet till am2 x2 så dyker denna upp. hmmmmm

Undrar vad som kommer löna sig bäst? Att köra på am2 uppgradering för 2.2k eller en forsättning på 939 för 1,5k (mer minne inräknat).

Skulle ju iofs kunna bygga två datorer om jag uppgraderar till am2.

Av Pekingare_86

Men då får det nog bli ett KN9. Pengarna jag sparar där får bli till nästa uppgradering. Är mest ute efter billigt ram och billig dualcore just nu så det kommer nog passa mig utmärkt.

Av Pekingare_86

KN9 eller bättre?

Hejsan!

Har fått för mig att det är dags att byta ut min singlecore 939-plattform mot en am2 dual nu när ddr2 är så billigt.

Jag undrar om Abit KN9 passar bra för att överklocka en x2 3600+ med och om den kommer få uppdaterat bios för att klara K10. Det är ju trots allt en relativt gammal krets på den (nForce4 Ultra).

Är det värt att lägga de extra slantarna till ett KN9S eller är KN9 stabilare?

Av Pekingare_86

Jag kör 939Dual-Sata2 med samma minnen fast 2*512 Mb. Går kanonbra för mig.

Av Pekingare_86

Hejsan db-mannen!

I vintras så handlade en kompis hos er men han var inte så speciellt nöjd då hans leveransdatum hela tiden sköts på framtiden. Han väntade flera veckor på att få sin uppgradering till sin dator. Då blev jag lite tveksam att handla hos er men av vad jag läser här så verkar ni ha ryckt upp er rejält och troligtvis så köper jag min nästa uppgradering i dagarna hos er. (delvis för godiset men också era låga priser )

Nog om det, nu lite återkoppling på er hemsida:

(1) Menyerna till vänster tycker jag rätt snabbt blir väldigt röriga när jag letar delar och där jag nyss var inne inte "åker tillbaka". Efter bara en kort sekund så blir det väldigt svårnavigerat. Tycker det är lättare att få bra överblick om menyerna skulle åka tillbaka. Tjuvkika på hur dustin har gjort.

(2) I samma anda tycker jag att pilen till vänster om kategorinamnen skulle kunna vinklas nedåt eller byta färg så man ser vilken kategori man är i.

(3) Det är ett stort mellanrum till "om oss" och de andra. Bör man inte ha samma avstånd mellan varje kategori? Det är snyggt att det precis är lika brett som reklambanners men som sagt "om oss" är lite utstött.

(4) Som påpekats tidigare i tråden saknar jag möjligheten att spara kundvagnar. Det var jättesmidigt tidigare när man skulle jämföra vilket paket man tyckte passa bäst och dela med sig till andra.

(5) Idag ser jag att ni bara presenterar hur mycket av en vara ni har om det bara är en kvar. Om ni alltid skulle skriva ut lagersaldot vet man om man kanske ska vänta en liten stund till på att beställa eller klippa till direkt om det kanske bara är 5 av varan kvar. Om jag väntar men varan försvinner ur lager för det bara fanns fåtalet kvar handlar jag oftast någon annanstans som kanske är lite dyrare men då får jag mina prylar när jag vill ha dom istället.

(6) Möjligheten att recensera varor jag handlat så andra kan läsa vad jag tycker är bra respektive mindre bra om produkten. Här brukar det ofta komma upp ifall någon har testat en kombo med kanske minne+moderkort som inte alls fungerar och då undviker jag det enkelt bara genom att läsa personens recension.

Detta är mina synpunkter och jag hoppas de kan komma till nytta.