Inlägg

Inlägg som BERTHRSD har skrivit i forumet
Av BERTHRSD

Edit: Drar tillbaks mitt bud då jag insåg att nätdelen i min dator är för klen för att driva ett 980-kort.

Av BERTHRSD

"Oanvändbara" var att ta i, gick utmärkt att starta upp Oculus Runtime manuellt trots certifikatproblemet.

Av BERTHRSD

Har testat en hel del olika system genom åren, och just nu kör jag hass.io (Home Assistant) med en z-wavesticka, Hue samt diverse andra enheter. HA/hass.io har lite högre instegströskel kunskapsmässigt, men när man väl kommer in i det så är det relativt logiskt (se bara till att hålla koll på dessa f*rbannade mellanslag).

Största fördelen med HA/hass.io är den enorma flexibiliteten, går att styra i princip vad som helst hur som helst, allt från z-wave och Hue till alla möjliga obskyra kinesiska strömbrytare och sensorer. Och det går snabbt, i princip obefintligt lagg mellan att jag trycker på en knapp tills dess att kommandot utförs.

Av BERTHRSD

Vissa laptops (Macbook?) drar mer ström vid full belastning än vad nätdelen kan leverera, och kräver därför att batteriet sitter på plats för att du ska kunna nyttja full prestanda. Moderna laptops hanterar batteriet på ett bra sätt även vid konstant strömförsörjning, det är trots allt det absolut vanligaste sättet som datorerna används på.

Två andra saker är värda att veta: För det första så har ett lithiumbatteri alltid en begränsad livslängd, oavsett hur det sköts. 3-5 år efter produktionsdatum så kan man räkna med att ha ca 50% av orginalkapaciteten kvar. För det andra så går det inte att underhållsladda ett lithiumbatteri, utan det som händer är att styrkretsarna låter batteriet ladda ur ett par procent, sedan laddas batteriet upp igen.

För maximal livslängd så bör batteriet aldrig laddas fullt, och aldrig tömmas helt. Normalt sett så behöver man aldrig tänka på detta när det gäller laptops, då batteriets styrkretsar sköter detta automatiskt, 0%/100% batteri betyder inte nödvändigtvis att batteriet är tomt respektive fullt, utan att det har nått den nivå man har bestämt är lämplig för att uppnå önskad livslängd. Jämför med batterier till elbilar, där man normalt inte använder mer än ca 80% av kapaciteten, just för att maximera livslängden (min Golf GTE har ett 8,8kWh batteri, men bara 7kWh av detta nyttjas).

Av BERTHRSD

Netgear Arlo 3 kameror plus basstation

Säljer 3st Netgear Arlo kameror med tillhörande basstation. Sparsamt använda, nyskick.

Mycket smidigt övervakningssystem med trådlösa kameror med IR/mörkerseende och rörelsesensorer. Enkelt att sätta upp, ingen månadsavgift.

Läs hela annonsen här

Av BERTHRSD

Vi kör budgivning några timmar till, säg fram till 18:00

Av BERTHRSD
Skrivet av blackchim:

börja bjuda på 1100kr , hämta på plats

oh sorry såg inte att du satt pris från 1500kr

Glömde skriva att det är helt okej med bud, 1500:- var satt med viss prutmån

Av BERTHRSD
Skrivet av Havsbris:

@BERTHRSD:

Varför sälja?

Den ser trevlig ut!

Täckningen räcker inte ut till garaget (50m från huset), så jag tänkte byta upp mig till ett Ubiquiti-system med flera accesspunkter och router. Har varit nöjd med Asusen fram tills garaget blev färdigt

Av BERTHRSD

Bjuder 1200:- inkl frakt.

Av BERTHRSD

Router Asus RT-AC3200 säljes

Säljer min Asus RT-AC3200 till förmån för system med flera accesspunkter.

Funkar klockrent, nyskick.

Köpt i november, kvitto finns. Kan skickas, frakt tillkommer i så fall.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3018134

Läs hela annonsen här

Av BERTHRSD

Router Asus RT-AC3200 säljes

Säljer min Asus RT-AC3200 till förmån för system med flera accesspunkter.

Funkar klockrent, nyskick.

Köpt i november, kvitto finns. Kan skickas, frakt tillkommer i så fall.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3018134

Läs hela annonsen här

Av BERTHRSD
Skrivet av Pellefant:

Du skriver känsliga, menar du att HDMI kabeln inte räckte ändå eller vad menar du med en förstärkare?

Funderar kring att köpa kortare kablar. Specifikt USB 3.0 kabel och hoppas att det inte behövs något extra för det. Har du någon aning om det blir försämrad kvalite på något vis när USB 3.0 inte fungerar korrekt eller visas det helt enkelt inget om det ej fungerar korrekt?

Jag menar att Rift är känsliga för inkommande signal via HDMI, så med 5m förlängningskabel så behöver du med stor sannolikhet repeater/signalförstärkare, men det beror bland annat på vilken HDMI-kabel, längd, vilket grafikkort du har osv. Om du klarar dig med kortare kablar så är sannolikheten större att det funkar. Vid problem med HDMI-signalen så får man antingen dropouts i form av att bilden klipper, eller så får man ingen bild alls.

Rift ställer även höga krav på USB, därför brukar man rekommendera att koppla HMD och kameror på olika USB-styrkort, och även då kan det vara problem beroende på vad det sitter för styrkrets på ditt moderkort. USB-kortet jag länkade till är "standardlösningen" på problem med USB och Rift. Vid problem med USB kan man få olika symptom, för mig strulade ljudet.

Av BERTHRSD

@Pellefant:

HDMI-anslutningen funkar bra, men jag hade en del problem med USB istället... Löste det genom att köpa ett nytt USB-kort också: https://www.amazon.de/gp/product/B00B6ZCNGM/

Amazon.de har fri frakt över €39 på många varor, vill minnas att allt jag har länkat ingår där. Frakten brukar ta ca 3-4 arbetsdagar.

Oculus Rift är väldigt känsliga på HDMI-anslutningen, vet inte hur det är generellt men jag behövde ha en förstärkare.

Av BERTHRSD

Bra 24" IPS-skärm BenQ BL2411PT

Säljer en BenQ BL2411PT i bra skick pga uppgradering till 32".

Skickas ej då orginalkartong saknas.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1800940

Läs hela annonsen här

Av BERTHRSD

Sålt!

Av BERTHRSD

Swish!

Av BERTHRSD
Skrivet av anon200632:

2500kr och kan hämta, köper med en påse bullar.

Bara att lägga ner budgivningen, upphämtning OCH en påse bullar är svårslaget

Av BERTHRSD

Bjuder 3000 inkl frakt

Av BERTHRSD
Skrivet av Agramil:

Hej!

1500:- bjudet. Jag är ute efter en liten uppgradering av den gamla burken. Upphämtning i Eskilstuna går bra!

Du har PM

Av BERTHRSD

GTX 970 Asus Strix

Säljer mitt GTX 970 Strix pga uppgradering till GTX 1080. Funkar klockrent, sparsamt använt, ej överklockat. Går riktigt tyst och fint. 1500:- inklusive ev frakt, men upphämtning föredras. Skickas endast mot förskottsbetalning.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2809941

Läs hela annonsen här