Inlägg

Inlägg som johlin2 har skrivit i forumet
Av johlin2

Om dom bara klockar lika bra som Intels motsvarigheter så kan det nog bli riktigt tufft i vinter.

Av johlin2

Känns lite surt nu att man tog ett 8800gts med 320mb. Jag har 20" widescreen som jag kommer köra native på. Fast det kanske funkar bra om man bara drar ner aa/af, känns som att kraven ligger lite i överkant.

Av johlin2

Båda processorerna hänger med utan problem idag.
Om några månader när fler och fler spel kommer att vara optimerade för fyra kärnor, då kommer Core 2 Quad-processorn dra ifrån. Så mitt tips är Q6600.
Men köp inte från komplett, dom har gamla versionen. Satsa på Inet.se eller Datorbutiken.com.

Av johlin2

Är det bara jag som inte är intresserad?

Det är betydligt svårare att försöka komma nära rekordet på en begränsad budget. Om man har sponsrade delar, bästa av allt så är det ju ganska självklart att man slår rekord då och då om man har bra kylning.

Av johlin2

Q6600 är mest rätt idag. Varför?
I spel just nu märker man ingen större skillnad mellan E6850 och Q6600. Om man bara har ett helt okej grafikkort så flyter spelen på med många fps och mycket ögongodis.
Men sen när spel som Crysis och andra som är optimerade för fyra kärnor, då kommer man att märka fördelen med Q6600. En sådan har inga problem med att lägga sig lika med en dual-core som är klockad många mhz högre.

Så enda anledningarna till att köpa en E6850 skulle vara om man tror att klockfrekvens är hela grejen och gärna vill skryta, att man benchar hela dagarna eller att man inte bryr sig om framtidens spel.

Av johlin2

Ska inte vara några problem.

Av johlin2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Girgoo
Jag funderar på hur det är med uppdateringar, det kommer ju nyare versioner hela tiden och går det då att uppdatera firefox? eller blir det som att man måste flasha om det hela?

EDIT: Hur kan det ta så kort tid att boota? Då borde man väl ändå kunna bygga något liknade riktigt OS? dvs ett som bootar upp så man kan snabbt gå in och surfa och resterande tid kan användas till att få systemet fullt fungerande som ett vanligt idag som max får ta 1min.

Jag skulle gissa på att det beror mycket på att Linux-disten finns direkt på flash på moderkortet.

Av johlin2

HX620 här. Vinklad kontakt.

Av johlin2

Intern vattenkylning i omoddat P180/182 - är det genomförbart?

Jag har börjat leka med tanken på att fixa vattenkylning i mitt chassi. Det låter helt klart intressant. Dom fördelarna jag har tänkt mig är att det blir tystare än nu (kan köra tystare fläktar utan att förlora allt för mycket prestanda), att jag kan klocka mer eftersom temperaturerna sänks och självklart så är det också mycket snyggare.

Oftast brukar det vara bäst att köpa kanske inte det bästa men ändå något som verkligen är bra på en gång. Att köpa ett billigt startkit känns därför inte som ett alternativ. Det får bli hopplock som gäller och då bra grejer av respekterade märken.
Pengar är egentligen inte ett problem. Jag studerar fortfarande, bor hemma och har inga större utgifter. Det är ju också en långsiktig investering eftersom sakerna håller några år och överlever både en och två uppgraderingar.
Runt 3000-4000 får det gärna kosta, visst räcker det för ett bra hopplockspaket? Det jag hade tänkt mig att kyla är CPU och GPU. Allt annat ser jag som överflödigt. Visst?

Jag vill få plats med allt i mitt P180 (nya versionen som är som P182). Inga större modifieringar kan göras på chassit. Visst kan jag borra ett hål här och där men klippa isär hårddiskrack och göra stora hål där bak funkar inte. Jag vill helst ha allting internt. I nödfall så kan en extern radiator fungera men helst inte. Jag har bara en DVD-spelare och max 2 hårddiskar så jag kan offra några 5.25"-platser och även ta bort ena hårddiskracket.

Är det jag har tänkt mig realistiskt? Får jag bra saker för dom här pengarna? Jag har inte bestämt mig på något sätt och det dröjer kanske några månader men det känns ändå helt klart intressant.

Av johlin2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SmOOthy
Min eXtreme var väldigt ojämn och dessutom var min processor fruktansvärt konkav, så idag lappade jag både processorn och kylaren med väldigt goda resultat:

Tempen i load sjänk med ca 15-20 grader!

så nu är den klockad till 3.7 GHz med en fläkt på endast 1000 RPM, och maxar ca 65 grader i TAT

Använd mig bara av 600-grit papper så det blev ingen spegelblank yta direkt men det fungerade ju tydligen bra.

Nu börjar det faktiskt kännas lockande.

Garantin på själva kylaren spelar ju mindre roll eftersom den inte har något sätt att direkt gå sönder, men visst ryker garantin på processorn?

Av johlin2

Vinner man något på att ha den här vänd så att fläkten blåser luften ut genom takfläkten istället för fläkten på baksidan?

Av johlin2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flopper
http://www.codinghorror.com/blog/archives/000942.html
Dock är det roligare att kunna köra en cpu i 4ghz än 3.8ghz.

På pappret, ja.

När 3,8ghz-processorn med 4 kärnor "springer åttor" runt den tvåkärniga 4ghz-processorn så är det dock inte lika roligt längre.

Av johlin2

Grafikkortsklockning ger bara vinst i spel.

Processorklockning ger vinst överallt. Windows reagerar snabbare, startar snabbare, filmkonverteringen går snabbare, att komprimera den stora rar-filen går snabbare. Allt.

Av johlin2

Änden är lite mjukare så att böja är inga problem. Jag lyckades dra min bakom moderkortsplåten utan att det blev svårt. Enda problemet är att den gör chassisidan lite utåtböjd men det är inget stort problem.

Av johlin2

Jag tror inte att du belastade alla fyra kärnor samtidigt. Prova köra den modifierade versionen av Prime95 som finns på ftp://mersenne.org/gimps/p95v21.zip.

Välj att köra fyra trådar och mät temperaturen efter några minuter.

Av johlin2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av splump
edit: Hur har du satt din fläkt? Blåser den genom flänsen, eller mot fronten av datorn så att säga?

Titta på pilarna. Genom flänsen och ut på baksidan.

Av johlin2

Hur höga load-temps vågar man satsa på om man ska ha ett stabilt 24/7-system som samtidigt har lite livslängd? Jag vet att den börjar strypas vid 85 men man vill ju ha lite marginal.

Av johlin2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Sweeper x
Det måste vara skönt att inte höja Vcore när man överklockar va?

Hur bra som helst.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Manhog
Hoppsan. Jag hade tänkt köra min kommande q6600 i 3.2 (8x400) - se signatur.
Menar du att jag kanske inte behöver höja vcore för det??

Det beror mycket på ditt moderkort. Mitt (P5K-E) har vdroop-skydd som kanske bidrar lite. Min ligger på 1,25 i BIOS och hamnar alltså på 1,232 enligt CPU-Z, jag vet inte om det är normalt.
Du kanske behöver dra upp den till 1,275 eller 1,3, det beror mycket på din processor och hur pass stabil spänning ditt moderkort ger.

Av johlin2

Vill du ha ett moderkort som klockar bra och har firewire, 8st usb och wifi så kan jag rekommendera Asus P5K-E. Jag är mycket nöjd med det. Jag har inte räknat själv men enligt prisjakt så har det 6 usb-portar på baksidan och ytterligare 4 som man kan få via tilläggskort (som man köper) eller via chassikontakterna.
Om du måste ha 8 där bak så har P5K Deluxe det med tilläggskortet som följer med. Det är annars i princip samma kort som P5K-E förutom några småsaker som extra lankontakt.

Av johlin2

Är det någon som faktiskt har lyckats få fast dom där vibrationsdämpande gummibitarna på ett bra sätt? Nu femte gången eller något jag monterade fläkten (av andra anledningar) så tröttnade jag på att pilla i en kvart med sånt så jag tog helt enkelt två gummiband runt istället. Det funkar ju också om man ska köra push-pull.