Inlägg

Inlägg som Wassle har skrivit i forumet
Av Wassle

Som tidigare sagts så kan jag med skriva upp på att det är första och enda BR jag gillar(i fps genren) . Att man kan återuppliva varandra i detta tror jag är nyckeln i det hela samt 3 manna teamen blir svårt att ändra det och behålla känslan tror jag. I och med att man kan återuppliva så gör detta att man kan spela ganska aggresivt och ibland lönar det sig men om det blir straffat så är man inte helt körd direkt utan man har chans att komma tillbaks. Vilket jag tror är en stor anledning till att det är mer "fart" i detta BR. Sen ska vi inte glömma den härliga känslan i vapen, karaktärerna och miljö samt ljud.
Grymt imponerad av EA och f2p!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle

spelat apex nu någon timme och tycker änn så länge att det faktiskt är riktigt kul. det är något med känslan i spelet som fängslar mig.

Av Wassle
Skrivet av anon12433:

Menar ingenting illa med detta och alla har vi olika spelsmak. Sedan så var just din kommentar var väl lite mer genomtänkt än de vanliga som "usch, battle royal, vilken skit, tacka vet jag quake från 1996".
MEN, varför kommer alltid alla dessa kommentarer på varje nyhet som rör ett Battle Royale-spel. Multiplayer FPS har gjorts till förbannelse i 20 år+ och de görs fortfarande. Det finns gott om dem i alla möjliga variationer. Spela dem om ni inte klarar av BR-spelen.

Battle Royale-spelen är knappast perfekta men de är en frisk fläkt i en FPS genre som har stagnerat sedan många år tillbaka. Vi förstår att ni tycker det var bättre förr och att det är tråkigt att bli gammal men jag kan nästan lova er att de som gillar t.ex. Apex Legends idag har lika kul med det som ni hade i Quake en gång i tiden.
Sätt dig ner med några polare och testa någon kväll, det är svårt att inte ha kul. Men skulle det nu vara så att spelet inte är för dig så kanske vi inte behöver höra precis samma gamla argument om och om igen om hur alla dessa nya BR-spel suger.

Återigen inte så mycket riktat mot just din kommentar utan gnället på Battle Royale i allmänhet.

Min kommentar var inte riktad som "åhh nej inte ännu ett skit BR spel" eller som "det var bättre förr med DM ala quake style" utan mer som att jag gillar fart och mer konstant action. Och om dom på något vis lyckats få till det i detta spel, Då en del kommenterat att det var just mer fart i detta BR spel så ser jag det som att det är värt att ge BR läget en ny chans för min egen del.

Att jag tog med DM i kommentaren var mer som en referens i vad man jämför imot och skulle uppskatta om läget fanns som alternativ i dessa nya spel också utöver BR.

För övrigt så tycker jag Battle royale i dota2 är kul. kanske är det som saknas i dessa fps BR att det borde finnas lite mobs/bossar med extra loot för att hålla liv i actionen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle

Hoppas dom trycker mer på raytracing och att fler spel titlar tar efter. Så kanske trycket ökar för att förfinna tekniken och drivrutiner för det så det eventuellt kan komma att funka riktigt bra. Då det heltklart är ett intressant komplement till dagens lösningar på att få snygg grafik.
DLSS verkar ju vara ett bra komplement för att i dagsläget få raytracing att "funka"

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle

Är det bara jag som blir otålig i battleroyale lägena? Visst man springer och lootar osv. Emellan fighterna. Men det är ingen fart i det ändån på nåt vis kanske inte spelat det tillräkligt eller så är battleroyale inte för mig. Men kommer nog testa detta med för att se om det är mer fart i det som nån nämnde. fortnite exempelvis går bara inte!!
Jag Föredrar nog hederliga gammla deatchmatch lägena mest med snabba respawns och snabba kills där man också eventuellt "lootar" vapnen/ammon. Finns det sånt läge i detta spelet så kommer det definitivt spelas en del.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle

Efter lite testande så verkar spelet ändån rätt skojj. Har inte haft problem med flygningen som vissa andra.
(TiPS! håll koll på dom 2 cirklarna i mitten när man flyger så inser man ganska snabbt hur mekaniken funkar och är tänkt.)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle
Skrivet av Ozzed:

Det stämmer att det inte är korrent information. Vi skall komma ihåg att detta inte är första gången som sådant här händer. Finns i dagsläget många exempel på människor som kört gamla cpu på nya moderkort och vice versa, även på befintliga moderkort, alltså sådanna som garanterat inte har någon omkopplare, så det är helt lugnt.

Se'n, visst... De nya revisionerna har som du ser lagt till ström och jord på en del pinnar som tidigare var oanvända, för att bättre stödja de nyare processorernas törstigare design, men det är inget som får CPU att inte boota, och intet som förhindrar kompatibilitet mellan olika generationer, utan anledningen till att det ser ut så är att Intel lagt in artificiella spärrar som egentligen inte har något med verkligheten att göra, vilket ju är synd, för det hade ju varit soft för folk att till exempel kunna köra 9900K i samma moderkort som de köpte för sin 7700K.

Ganska meningslöst enligt mig om man ändå blir så begränsad av moderkortet att man typ förlorar hela vinsten med ny processor med gammal chipset.
Eller varför uppgraderar man?

Detta hadde varit intressant om man kunde garantera full prestanda med ny cpu på "gammal" chipset.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle
Skrivet av hg:

Spelade igenom allt content i demon med en kompis, ingen av oss råkade ut för några krasher. Dock några disconnects.

Kontrollerna vid flygning och under vattnet är lite som mouse smoothing x 100, segt som sirap ända tills det slår över åt andra hållet och du drar en 360 utan att veta om det. Mycket märklig design. Blev dock van ganska snabbt och det var inga problem att styra flygandet efter några timmar men bättre kan de absolut göras.

Laddningsskärmarna (många och långa även med SSD) borde de fokusera på att korta ner.

Svårt att säga så mycket om spelets innehåll eller variation i ett kort demo. Själva "core gameplay" gillade jag dock. Kändes lagom kaotiskt och snabbt, kul att flyga runt i combat och det fanns ett bra urval av förmågor per "klass" och de kändes alla som att de faktiskt gjorde nånting. Där fallerar ju t.ex. Destiny iom att det är skittråkigt från första början helt oavsett innehåll.

Att spelets grund är kul bådar ju i alla fall gott inför framtiden, så länge Bioware kan fixa innehåll som inte blir alldeles för repetitivt.

Försiktigt optimistisk blir nog min slutsats efter att ha spelat igenom demon.

Tack! Detta inlägg var värdigt att läsa som en lite mini recension Gav lite mer änn allas "skit spel" eller "kul spel".

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle

Priset för chassit i sig är ändån överkomligt men så blir det tull och dyr frakt. Men siktet är Inställt på detta chassi

Bra idé med matx chassi till atx modden där dock.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle

Sliger - Cerberus X

Hej, har hittat ett chassi (Cerberus X) jag vill ha men tänkte kolla om nån sweclockare råkar sitta på ett dom vill bli av med. Detta är en chansning innan jag beställer ett helt enkelt.
Då det blir ca 350-400$ att beställa direkt från sliger och då misstänker jag att man eventuellt åker på tull på det sen med.

Om du har ett men inte vill sälja tar jag gärna emot PM med lite info om vad du är nöjd med eller om det är nåt du inte är nöjd med. Samt om ni fick betala tull.

http://www.sliger.com/products/cases/cerberus_x/

Mvh

Läs hela annonsen här

Av Wassle
Skrivet av cyklonen:

Obegripligt för mig att folk spelar på en mobil. Svårt att tänka mig en sämre spelupplevelse. Mikroskopisk skärm, fingrar i vägen för bilden, klen prestanda.

Tror jag spelade Snake på Nokia 3310 senast jag spelade på mobil...

för i tiden spelade man gameboy! Men spelupplevelsen på en modern smartphone är fasen så mycket trevligare. finns gameboy emulatorer till telefonerna också och jag har kört mycket pokemon (menar självklart inget jäkla pokemon go!) på mobilen för riktiga nostalgi trips. sen finns ju MOBA spel också som jag kan tycka är rätt underhållande i mobilen!

men givetvis är man hemma så väljer man ju datorn eller en spelkonsol!

Av Wassle

I spel presterar väll även en i5 9600k som en ryzen 2700x!?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle
Skrivet av MadMauz:

Jag tänker att jag slänger in hela köpet jag gjorde så kan ni se vad ni tycker. Verkar som det är lite delade åsikter, troligtvis så blir det att jag åker imorgon och byter till ett 2700X eller 9700K.

MSI Geforce RTX 2070 ARMOR 8GB
Intel Core i7 8700K 3.7 GHz 12MB
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2666Mhz CL16 Vengeance
MSI Z390-A PRO, S-1151
Noctua NH-D15 CPU Kylare
Corsair RM750X 750W v2
Fractal Design Meshify S2 Blackout Mörk TG

Mvh Emil

Om du inte har en supertajt budget i övrigt och du inte har sparat ett helt år Inför detta datorköp.
Så kör på en i7 9700k är iallafall min rekommendation där kommer du få ut mest fps i både csgo och andra titlar. Och då HT/smt verkar ha nästan motsatt effekt på fps i spel ändån av vad jag tolkat av en/flera trådar i forumet. Så är det en grym spel cpu! Skiljer ca 1000kr mot en 2700x.

3000mhz på minnena istället med?
minnen har väll typ en gyllene sweetspot på 3000-3200mhz. Snabbare är väll alltid bättre men upp till just 3000mhz så är väll prestandan man får ut av det just mer märkbar och det blir diminishing returns efter 3200mhz.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle
Skrivet av wargreymon:

Enda vettiga jag läst i tråden. Vi sitter på ett teknikforum och skämmer ut företag som innoverar och kommer med revolutionerande teknik. Fy vad lågt det har gått när vi ska sakta ner utvecklingen så att folk kan få lite billigare kort till gammal teknik.

Vill ni veta vilka de riktiga pengakåta är? Miners! De förstörde hela systemet och det får alla andra sota för.

Bästa inlägget på länge!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle

Dessa vilseledande TDP värden... Kollar man exemeplvis en i9-9900k så listar dom ju tdp på 95w. Ganska svårt att läsa TDP specs på en cpu i en butik då och välja kylare efter det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle

Grymt spel. En av mina favoriter och vilken remake! Blev grymt imponerad av hur snyggt det är. Och jag gillar verkligen miljöerna och spelstilen i detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle

tycker rätt ska vara rätt oavsett företag... marknadsför man något för att vara något det inte är. Så är det inte mer än rätt att någon klämmer åt företagen även om det gäller underdogs. Missvisande/vilseledande marknadsföring är så sjukt störande. Tycker inte heller detta går att försvara med att man kan söka på nätet för infon eller liknande.. köper man en produkt ska det tydlig framgå vad det är man köper allt annat borde/bör vara oacceptabelt.

Av Wassle

När jag körde med adaptive verkade jag behöva sätta 0.05-0.1v högre vcore mot den vcore jag hadde i manuellt läge för 100% stabilitet i tester och Vid samma llc mode. Min egen spekulation är om det har att göra med att i adaptive så ska spänningen hinna med att ändras i förhållandet till frekvensen (från idle till load osv.) och adaptive får alltså samma resultat som nämnts ovan att den gick lite varmare i full load i adaptive läget. Så jag kör manuelt satt vcore för stabilitet och lägre värme i load. Och jag resonerar så att livslängden på processorn ändån kommer vara så pass lång att jag hinner byta ut den innan eventuell krasch och den minimala extra energi systemet skulle dra i idle i manuellt kontra adaptive är så låg att jag tvivlar på om det änns handlar om 1kr i månaden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wassle
Skrivet av Eyeless1983:

Det har jag, med med en DH-15 och nu en 360 40mm och en 280 45mm så jag vet inte hur rättvis mätning det blir.

Skickades från m.sweclockers.com

jag är ändå lite nyfiken på vad du kom ner i för temps, av att gå från NH-D15? till deliddad i9 med oc frame och vattenkylning. intressant också om du kan fläska på "mycket" mer vcore nu och ändån hålla en i9:a under kontroll

Av Wassle

AMD hypar ju upp denna zen processor nästan lika bra som Nvidia hypa upp rtx korten.. Får hoppas dom leverar lika bra som nvidia gjorde i slutändan med så vi alla blir glada 😊 kan bli intressant detta året ju om intel kan leverera sina 10nm chip med.

Skickades från m.sweclockers.com