Inlägg

Inlägg som Fragge har skrivit i forumet
Av Fragge

Okej. Fungerar det att göra en back-up av telefonen i PC Companion (Sonys program) så att man kan "hämta" in en del från datorn sen eller blir återställningen verkningslös då? Bättre att göra allt från scratch efter återställningen utan att föra över något från datorn?

Av Fragge

4.2.2 till Z värdelöst

Hej. Uppdaterade Zan från 4.1.2 igår och telefonen är typ helt förstörd =(
Telefonen hackar och segar överallt. Anslutningen med blåtandhandsfreen går knappt att få igång, etc. Känns som telefonen är helt förstörd.

Till frågan då. Är det så "fantastiskt" att man inte kan gå tillbaka till tidigare version på något smidigt sätt?

Av Fragge

Jag använde en S-E W580 i begynnelsen som fortfarande ligger kvar hemma. Den är fruktansvärt sliten i skalet och på knapparna. Hack och repor i skalet efter asfalt och vassa saker i fickorna. Displayen däremot finns det inte tillstymmelse till repa på. Det är ju ingen "skal-plast" framför displayen heller utan slitaget biter direkt på. Om den klarade det för man ju hoppas att Z-an också klarar en del.

Av Fragge
Skrivet av Atlas Tasume:

Är inte alla Xperia Z nya telefoner?

En helt annan telefon då lustigkurre --.--

Av Fragge

Tog bort "splitterkyddet" på min Xperia Z

Tog bort splitterskyddet både fram och bak på min Z igår. Inte genom att lirka in en nål eller kniv som klåparna på YouTube gör utan pillade upp en kant med nageln och drog bort det. Putsade sedan med linsrengöringsvätskan jag har till kameraoptiken. Känns som en helt ny telefon. Drar knappt åt sig något damm (splitterskyddet var rena dammagneten) och känns mycket bättre. Visst syns "flottet" lite mer på den men det var det värt. Frågan är hur reptålig den är nu bara. Det känns ju inte som det är glas på telefonen direkt när man knackar på den. Låter riktigt plastigt. Det gjorde det även med splitterskyddet på. Tänkte bara dela med mig av min erfarenhet.

Av Fragge

C: Program/OS (50 GB)
D: Lagret (700 GB)
E: Porschen (Extern 2TB, Porsche Design). Auto spegel/backup av D:
F: CD/DVD
G: Tele2 Mobile Device

Av Fragge

Lacie P9230 2TB låter konstigt efter en natt?

Fick hem en Lacie P9230 2TB igår. Kör en automatisk backup av min D: partition med GoodSync (suveränt program för övrigt). Igår var disken acceptabelt tyst men idag tickar/rasslar den efter att ha stått på under natten. Typ två gånger per sekund. Inte olidligt högt men nog så irriterande. Lampan blinkar inte när den låter. Den svarar och fungerar som den ska. Har läst runt lite och hittar i princip bara två alternativ. Antingen att den får för lite ström eller att den är på väg att rasa. Har testat att plugga den direkt i väggen men lät lika. Har startat om både disken och datorn. Har även defragmenterat den men ljudet kvarstår. Ljudet varar någon tiondels sekund två gånger per sekund (typ). Låter som ett "jobbljud" men lampan blinkar inte plus att den inte har någon anledning att stå och tugga/jobba. Vad tror ni?

Av Fragge

Hittade en variant nu bara för det. Inaktiverade det under Appar / Alla ... Nu försöker det starta något som heter "Visa" när jag sätter den i laddaren. Det hittar jag inte under "Alla appar"?

Av Fragge

Inaktivera SensMe?

Har en Xperia Z. Riktigt irriterande att SensMe-skiten startad varje gång man sätter den i laddstationen. Hittar inget sätt att inaktivera det heller. Någon som vet?

Av Fragge

Jag har kört Xperia Z några dagar nu. Grym telefon som möjligen är aningen för stor. Blixtsnabb och helt sanslös display.

Av Fragge

Mailade dom som gjort widgeten och har fått svar, ska testa en del saker nu...

Make sure the Use wireless networks is checked under System settings, Location services.

Reboot your phone.

Tap the weather icon on the application to go to the weather forecast page. Tap phone menu button, select My location. Tap the Refresh button and wait. Tell me if your location is correctly detected.

Fungerade!

Av Fragge
Skrivet av tcntad:

Kan du, i widgeten, söka efter norberg?

Ja det går men då står det typ att platsen inte hittades så kommer Avesta upp ist.

Av Fragge

Ja det är samma widget. I det här fallet är det ju nya telefonen som inte hittar "lilla" Norberg medans den gamla fungerar =(

Har testat att ställa om alla positions- och platsinställningar på olika sätt för att försöka lura den men det går inte =(

Edit: Version 0.92 i båda lurarna.

Av Fragge

Facebook vet jag inte. Annars fungerar den som den ska. Känns som Norberg inte finns med i widgeten på något vis? Vet inte hur positioneringen fungerar.

Av Fragge

3D flip clock & weather

Konstigt fenomen i widgeten "3D flip clock & weather".

I min Xperia Arc hittar programmet min position som är Norberg i Västmanland. Den visar alltså temp och väder för Norberg.

I min nya Xperia Z hittar den bara Avesta? Cirka två mil härifrån.

Frågan är alltså varför inte widgeten hittar Norberg i Z:an?

Av Fragge

Det blir väl så dåliga bilder med telefonen att det inte är värt det oavsett... Kanske bättre att köpa en vattentät kompakt typ http://www.cyberphoto.se/info.php?article=xp170bla

Av Fragge

Kör på Nikon. Har själv en D90 och är nöjd

Av Fragge

Nu är det ju så att det oftast inte följer med en Windows-skiva med datorn man köper. Jag har en egen "äkta" nyckel men jag har ingen egen skiva...

Av Fragge

Ta bort teman och skärmsläckare i Vista

Hej. Kör "Vista Home Basic" då jag har en sådan nyckel men mjukvaran är nedladdad från annat håll.

Det ligger massa konstiga teman och skärmsläckare i OS direkt efter installation så någon har pillat i det, suck =(

Aero Diamond
LONGHORN 4074
VistaGlass

Precis så heter dom och jag vill ha bort skiten ur datorn...

Undrar hur man gör helt enkelt. Dom finns inte med i "lägg till / ta bort program"...

Om jag går in på "fönsterfärg och utséende" ligger det samma "namn" i listan flera gånger, undrar om det också går att åtgärda?

Windows Vista Standard
Windows Vista Basic
Windows Vista Standard
Windows Vista Basic
Windows Vista Standard
Windows Vista Basic

Så står det, vill ha bort "flummet" där också...

Av Fragge

Har detta problem än trots att jag formaterat hela hårddisken som en partition osv. Det märkliga är att det bara är vissa program som strular efter varje gång.

Explorer - startar inte riktigt vid uppstart

Windows live messenger - kraschar när det kommer ett meddelande, kan inte läsa meddelandet utan det kommer direkt upp en ruta som säger "messenger har stött på ett fel och måste avslutas"

Speedfan - slutar efter x antal uppstarter att starta korrekt

Media Player Classic - går inte att starta efter x antal uppstarter

Allt annat fungerar precis som det ska bortsett från dom här programmen...