Inlägg

Inlägg som mxn har skrivit i forumet
Av mxn
Skrivet av perost:

Hur fungerar det, byter man bara abonnemang och kör på som tidigare?

Ja, precis. Man går igenom processen på https://www.crashplanpro.com/migration/ och fyller i lite extra uppgifter som företagsnamn (jag fyllde i mitt namn helt enkelt). Därefter loggar man in på https://www.crashplanpro.com/ och uppdaterar sin betalinformation (åtminstone behövde jag göra det), och plötsligt så har CrashPlan Home på ens dator bytts ut mot CrashPlan Pro, och allt är precis som innan fast med ny ikon.

Av mxn

Jag valde att helt enkelt migrera till CrashPlan for Small Business. Jag hade redan nyss betalat för CrashPlan för ett år framåt, och därefter får jag ytterligare ett år till 75% rabatt, så jag har två år på mig att fundera på om jag vill byta till något annat sen.

Den främsta anledningen till att jag ville vara kvar hos CrashPlan (förutom att det har fungerat felfritt i sex år och att jag redan har all min data där) är att de låter en spara oändligt med versioner av ens filer, samt kan spara borttagna filer för evigt. Jag vill inte efter några månader eller år upptäcka att en viktig fil är borta, och sen inte kunna återställa den för att den även tagits bort från min backup efter 30 dagar eller något liknande.

Av mxn

I det fall man behöver ett kvitto, går det att få tag på digitalt någonstans? Det står tidigare i tråden att man kan ladda hem en PDF-version av fakturan i sin orderhistorik, men jag hittar inte denna möjlighet. Letar jag dåligt eller är den möjligheten borttagen?

Av mxn

Kom ihåg att "i dag" knappt har börjat där borta. Klockan är bara 3 på natten hos Microsoft.
Och angående licensen så fungerar min Windows 7-licens från MSDNAA fortfarande, så den verkar inte ha haft någon tvåårsbegränsning.

Av mxn

Hur är processorkylaren som följer med 3770K? Jag kommer antagligen inte överklocka, så jag behöver ingen extrem kylning, men däremot gillar jag när datorn är tyst. Finns det anledning att t.ex. köpa till ett Cooler Master Hyper 212 EVO?

Av mxn
Skrivet av SkullCruzher<3:

Allt fungerar tillsammans och med grafikkortet kommer de saker du ska göra funka bra och funka till spel i ett par år till !

Okej, tack så mycket!

Av mxn

Jag skulle uppskatta om någon kan verifiera att de komponenter jag har valt är kompatibla med varandra, så att jag inte beställer något helt galet. Fel processor till fel moderkort eller något liknande.

Av mxn

Jag har av gammal vana endast tittat på Nvidia-kort hittills, men jag borde kanske prova något nytt. Tack för tipset!

Av mxn

Allround-dator, 10 000+

Min sex år gamla dator börjar bli segare än segast, så nu är det dags att skaffa en ny. Detta blir första gången jag plockar ihop en själv, och eftersom jag inte har någon erfarenhet av datorbygge skulle jag uppskatta lite input angående min ihopplockade kundvagn här:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1870483/2012-06-04

Som synes har jag inte valt grafikkort än, för det är där jag är som mest osäker. Jag funderar på något GTX 560Ti, men vet inte vilket, och vet inte heller varför jag funderar på det. Så med just grafikkort tar jag extra gärna emot hjälp! Helst ska det inte vara för högljutt, i synnerhet inte då det inte belastas, om idle-volymen nu skiljer nämnvärt mellan olika kort. Eftersom Inet.se ska bygga ihop datorn åt mig bör det vara något de har.

Jag kommer inte spela speciellt mycket spel, men jag vill ändå gärna ha möjligheten att spela diverse nya spel under det kommande året, om än inte nödvändigtvis med de bästa grafikinställningarna. För det mesta kommer datorn i stället användas till allt annat. Fotoredigering med RAW-format (något min nuvarande dator börjar gråta av), videoredigering, surfande med ett oändligt antal öppna flikar, programmering, film, musik, med mera. Och gärna allt detta samtidigt. Ju mer framtidssäker desto bättre. Jag ser gärna att jag inte behöver uppgradera något på ett par år. Om datorn är relativt tyst så är det ett plus.

16 GB RAM kanske kan tyckas vara mycket, men om det är något jag har haft ont om i alla år så är det RAM-minne, så nu ska det överkompenseras!

Någon egentlig budget har jag egentligen inte tänkt ut, utan jag plockade helt enkelt ihop vad som kändes "lagom". Den får kosta mer (eller mindre), men det finns ju ingen anledning att köpa en superspeldator för flera tusen mer, vars fulla potential jag ändå inte kommer utnyttja. "10 000+" i rubriken var mest för att det var där jag hade hamnat nu, det är inte nödvändigtvis där jag behöver landa i slutändan.

Hårddisk (utöver den SSD jag redan valt) och DVD-läsare behöver jag inte köpa.

Jag tar tacksamt emot all hjälp jag kan få!

Av mxn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
Den filen har jag redan men det lät som om man skulle ha två olika filer.

Den andra filen är denna:
x86: http://ftp.chl.chalmers.se/MSDNAA/en_windows_7_professional_x...
x64: http://ftp.chl.chalmers.se/MSDNAA/en_windows_7_professional_x...

Men du lyckades alltså få en komplett ISO enbart från den första filen?

Av mxn

Om ni har problem med CRC-checken så ta och ladda hem SDC-filerna manuellt (två stycken, lista ut adressen själv eller googla på filnamnet så hittar ni olika FTP-servrar). Packa sen upp med UnpackSDC (http://imagi.pl/). Glöm inte att ni måste sammanfoga de två filerna till en först, hur man gör står på samma sida.
Sen har ni ISO-filen!

Av mxn

Nej, det betyder att du under "Operating System Options" inte ska kryssa i rutan (dvs ta bort) "Manual Install and Upgrade".

Av mxn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av unaz
någon som har en guide eller något som verkligen funkar?

Jag använde följande guide och det fungerade fint:
http://wiki.eeeuser.com/windowsxpusb

Av mxn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rife
Finns det scroll på pekplattan?

På 901an scrollar man genom att hålla två fingrar samtidigt på touchpaden och dra dem i valfri riktning. Man kan även zooma och rotera och sånt där spännande med hjälp av två fingrar.