Inlägg

Inlägg som Andy72 har skrivit i forumet
Av Andy72

Laptop som ständigt crashar, vad är fel?

Hej!

Har en drygt 3 år gammal Medion laptop som nu börjat att crasha hela tiden. P4 2,5GHz, 512MB ram

Det börjar först efter ca 30-45 min efter att datorn vart igång, kan det vara något som blir för varmt? Har kollat på tempen för Processor och hårddisk men dessa ligger runt ca 50grader (fläkten fungera i alla fall).

Har även testat att enbart köra med nätdel alternativ batteri, så kraften borde ju inte vara felet...

Min första tanke var att hårddisken kanske spökar, men har kört checkdisk utan att den hittar något, kan det kasnke kan vara fel på den ändå?
Har tillslut även testat att formatera hela disken och sedan installera om Windows ett par ggr utan någon förbättring (ibland hinner jag inte ens klart med installationen innan den crashar.

Någon snäll person som kan ge något förslag på vad jag skall göra?? Antar att det inte finns några program som kan scanna igenom hela datorn efter hårdvarufel?

Av Andy72

Tänkte höra hur många dagar man har på sig att testa Vindows Vista (beta 2), antar att det bara fungerar några veckor?

Av Andy72

Om du går in på Sapphires forumsida, så ser man att det är väldigt många som har haft problem (frysning i spel) med just dessa kort tillsammans med Asus moderkort... verkar vara något kompabilitetsproblem de har... Kolla ifall du kan uppdatera bioset i både moderkort samt grafikkort och sedan installera de senaste drivrutinerna för dessa...

Av Andy72
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fireworks_91
jag vet inte vad jag har för bios kan nått gå sänder :s? jag brövade både 1,6 och 1,4 det såg ut som att den låg på 1,3 redan men jag vet inte men vart kan man kolla vad man har för bios och hur mkt volt man har?

Men du måste väl veta vilket biosversion du försökte modda? Vart fick du det ifrån, XFX-hemsida? Lägger man in ett Bios som inte är anpassat för kortet eller höjjer för mycket kan det ju gå illa... Såg att om man körde med 6800 standard var inställning 1.3v, men om den är samma på vårt kort har jag ingen aning om, någon som vet? Ny version av NiNiTor verkar ju komma varje månad så det kommer nog snart att lösa sig (såg att de nu lagt ut det senaste bioset för vårt kort i alla fall)...

Av Andy72

Hmm, så du lyckades i alla fall att modda bioset? Testade själv tidigare idag med Nibitor v2.6 men det stödjer tyvärr inte XFX senaste bios helt ut så vågade inte testa, utan skickade över ett mail till dem istället. Vilken version av bios testade du på, och vad ändrade du till för volt?

Av Andy72

Hade ju själv ett liknande system som dig innan, dock med ett 9800 non Pro, måste säga att det är stor skillnad i spel... låg på ca 2400p i 3dmark innan.... men om det är värt pengarna beror väl på om man spelar mycket? Tyvärr låter ju mitt nya system betydligt mer trots att jag bytt fläkt...

Någon som vet om Fan Controll i Riva Tuner fungerar med dessa kort... märker ingen skillnad även om jag drar ner till 25%, borde väl inte spela någon roll att man bytt kylning då den väl är spänningsreglerad??

MVH /Andreas

Av Andy72

Vissa påstår ju sig ha lyckats med att öppna alla 16 pipes och vissa inte... Jag hör till dem som inte lyckats Har å andra sidan lyckats klocka det hyffsat, så jag är riktigt nöjd ändå...

Av Andy72

Misslyckades med att låsa upp till 16pipes med mitt XFX-kort Var inne i riva tuner och gjorde de justeringarna och fick sparat allt så den bekräfade 16/1,6 men när jag sen testar i 3DMark05 blir det en massa pixelfel eller flimmer (utan att jag överklockat det) kan jag ha gjort något fel, eller kan det vara så att alla kort inte går att låsa upp, är lite nybörjare på detta?

Oklockat (350 / 1000 MHz) i 3DMark05 = 4398p
Klockat till 399 / 1105 med 12,1.5 pipes = 4865p

Efter jag har bytt fläckten som låter extremt mycket i mina öron skall jag testa att klocka lite högre!
Hoppas någon har något tipps/förslag om problemet med mina saknade pipes....

------
Har nu monterat dit den nya fläkten och det blev betydligt tystare...
430 / 1180 MHz, 12x1,6vp = 5211p får räcka så...

Direkt efter att ha ha kört kört 3DMark ett antal ggr ligger jag på ca 52 grader så tempen är ju under kontroll

Av Andy72

Vore kul om ni som lyckats låsa upp pipsen på 6800GS AGP och klockat minnet kan skriva in max frekvens här (och om ni spänningsmoddat det), så man får en uppfattning om vad man skall förvänta sig kunna klocka upp minnet till... Väntar själv på ett XFX-kort samt Artic cooling NV5-kylare från posten