Inlägg

Inlägg som XHI har skrivit i forumet
Av XHI

Det kanske redan har diskuterats här men detta är en del av problemet med de extrema priserna:

Företagen som producerar el kommer alltid sälja till den som betalar bäst. Eftersom vi är med i EU har de beslutat om att dela på resurserna (elproduktion) mellan länder och därav, även om vi producerar extrema mängder, vilket vi gör - kommer den elen att skickas till länder som betalar bra.

Har du ett elavtal med enbart vind? Det kanske folk i Tyskland också har, de hjälper till att öka efterfrågan av just den kraftkällan som är instabil- vilket hjälper till att öka priset.

Det enda som kommer få priserna att lägga sig ner är detta:

1. Transportvägen till andra länder (kraftledningarna) blir full. - elen stannar kvar i Sverige.
2. Kraftnäten byggs ut från norr till söder - tar otrolig tid att genomföra.
3. Kärnkraft som skapar stabilitet i nätet. - som det var förr, vatten i norr och kärnkraft i söder. (det tar c:a 5 år att ta beslut, godkännande bygget och inkoppling till elnätet)

Vi kommer se höga priser i 4-5 år

Av XHI
Skrivet av CFSsss:

This is the way.

This is the way i wanna live.

OT: tagga till! <3

Av XHI

Äntligen en ny skärm till spelrummet. Nu behöver jag bara en minikyl och mikrovågsugn, sen ser inte frugan eller barnen mig!

Av XHI

Jag fick två semesterdagar

Av XHI

Aldrig mer har jag saknat ogillaknappen. Skål min vän ❤️

Av XHI

Fastnar alltid för detta mästerverk på kvällskvisten.

Av XHI
Skrivet av roggeee:

Kanske bara är min nuvarande trimmer som är stökig, men tycker att det trimmade håret flyger iväg över halva badrummet så brukar behöva stå i duschen med en sminkspegel i ena handen för att slippa städa efteråt...
Men någon annan trimmer kanske det inte flyger iväg så mycket!

Damn! Då måste du ha rätt kraftiga strån.
Jag kör i alla fall med Philips Series 7000 och den har varit min tjänare i tror snart 3 år. Supernöjd med de tillbehören som medkommer och lätt att rengöra/smörja med fett. Tål även vattenstänk.

Av XHI
Skrivet av roggeee:

Finns det någon skäggtrimmer som uppfyller detta:
- Uppsugningsfunktion
- Gärna ställbar distans utan att man måste byta kammar/distans. Speciellt i området mellan 3 till 6 mm.
- Även distanser som är lägre än 3 mm, och att man heller inte måste byta kam/distans för det

När jag tittat runt lite verkar flesta timmers med uppsugning inte var speciellt bra, går sönder osv. Finns undantag? Kanske man bara ska undvika det. Kan lägga upp till 1000 kr.

Jag har just nu denna https://www.webhallen.com/se/product/220398-Moser-Hartrimmer-...
Men tycker inte om den p.g.a.:
När man inte har den inkopplad är den märkbart segare, även om jag har laddat den ett tag innan.
Inga möjligheter mellan 0,9-3 mm för minsta kammen är 3 mm och utan distans klipper den 0,9.
Separata kammar för 3 resp 6 mm, vore smidigt att ha det inbyggt i trimmern men vet inte om det är vanligt. Det kanske är plastigt och går sönder enkelt.

Hur kommer det sig att just Uppsugningsfunktion är så viktig? Förstår att det är bekvämt, men jag ansar alltid mitt med vanlig trimmer och kontroll med handen, sätter 6mm på mustaschen och borstar bort allt löst efteråt för att samla upp det i handfatet och ta bort. Det sista tar väl 3 minuter.

Av XHI

I mitt cave vill jag ha en OLED som datorskärm. Men 48” som finns idag är föööör stort. 32” hade varit perfekt. Får se hur 42” skulle vara.

Av XHI
Skrivet av siglolmic:

39kr om man köper en timme, men 30kr om man köper fem, 23kr om man köper tio och 17kr om man köper tjugo. Nu kanske space också har liknande prissänkningar vid köp av fler timmar, men har de det inte har jag svårt att se hur studenter eller tonåringar kommer motivera sig att gå dit till 3x priset.

Jag undrar hela tiden vart ungdomarna får tag i pengarna de spenderar... Red bull, fika på stan (hej hej lätt 100:-) gärna ofta och efter skolan. Vissa kanske jobbar extra, andra kanske får extra pengar av mamma och pappa.

Oavsett så tror jag ändå målgruppen är "Alla" men kommer sluta med de som faktiskt har bättre kapital, så du har absolut en poäng.

Av XHI
Skrivet av siglolmic:

Om jag minns rätt tog inferno online 25kr/h men det kanske inte gäller längre? Tycker 50kr/h låter lite högt, jag hängde mest på internetcaféer under högstadie/gymnasietiden och då fanns det inte en chans att jag skulle lägga 50kr på en timme internetcafé

Sen har ju IO inte direkt några höjdare till datorer. "Värstingen" har ju bara gtx 1080. Timpris på odenplan är 39:- så sjukt bra pris skulle jag säga

Av XHI
Skrivet av Dunderil:

400 stycken FE RTX 3080, runt 500-600K svenska riksdaler.

Undrar om de stått och mineat, då är ju ekonomin löst ett tag framleddes.

Knappast.
Sen är inte direkt 400 grafikkort något som direkt kostat pengar i sammanhanget heller. Ser man vart lokalen ligger, hur stora partners som är med så är just grafikkorten en piss i Mississippi för dom.

Jag hoppas det går bra och jag kommer absolut gå dit flera gånger

Av XHI
Skrivet av XHI:

Nu har jag pratat med iTUX och de skrattar och ger mig svaret: Telia har inte uppdaterat sin information att de är varmt välkomna till iTUX, alla hastigheter och tjänster. Detta skedde för 3 veckor sedan.

Nu har jag spenderat snart 3,5h på att skaffa ett annat bredband... spänningen stiger när jag inväntar ett samtal från Telia där den personen jag pratade med skulle prata med någon intern systemanalytiker om varför inte säljaren kan ansluta mig... får jag svar att det inte går - kommer jag bokstavligt talat be om den ansvarigas namn och adress och skicka stickiga sockor i julklapp (som kliar)

Det var bättre förr när företag verkligen ville ha en som kund istället för att jag som konsument skulle kämpa flera timmar för att generera omsättning till företaget.

Järnspikar vad meck det var att byta från Telenor till Telia men nu är allt klart.

Telia erkände att de inte uppdaterat deras system efter att iTUX släppt in dom i deras öppna nät. När jag väl tecknade Telia frågade jag när internet kunde levereras till min adress, säljaren sa att han lagt in det som väntande i iTUX portalen. Så fort som Telenor släpper porten kommer Telia ta dennes plats och internetavbrott kommer alltså att inte hända, om det inte går igång så ring oss så kopplar vi på det direkt i så fall! Perfekt sa jag och tecknade detta grymma erbjudande på 500/500 299:- som jag velat sen i tisdags.

Ringer till Telenor och ber de släppa porten (ångerköp så det gick snabbt). Begär ny IP... ingenting händer. Begär igen..? ingenting. Jag tar och drar klassiska "starta om allt" - ingenting... Jag ringer Telia. 58 minuter senare fick jag efter mycket om och men veta att jag får internet levererat av Telia den 30 november, inte en sekund tidigare. Att de skulle aktivera den direkt var en full lögn och att det inte går att lösa. Jag skulle kunna få ett SIMkort med 300gb att använda tills den 30e - men det var inte det som var utlovat...

Fan så arg jag blev. Jag blir så otroligt dryg och arg så jag tom skriker i telefonen (inte så stolt) med att säga upp skiten direkt då jag blivit ljugen rakt upp i ansiktet.

Framme vid abb avdelningen fick jag prata med en Johanna som sa: vet du, nu löser vi detta. Jag ser din historik och nej Henrik, du behöver ingen ny Medieomvandlare, ingen personal behöver åka ut till dig, ingen switch är fel i gatan utan allt är vårat fel och jag ska lösa detta.

Sagt och gjort - 2 minuter senare var allt aktiverat. Jag ville skicka blommor till henne.

Min pappa sa alltid: man ska inte byta, det blir bara problem.

Av XHI

Nu har jag pratat med iTUX och de skrattar och ger mig svaret: Telia har inte uppdaterat sin information att de är varmt välkomna till iTUX, alla hastigheter och tjänster. Detta skedde för 3 veckor sedan.

Nu har jag spenderat snart 3,5h på att skaffa ett annat bredband... spänningen stiger när jag inväntar ett samtal från Telia där den personen jag pratade med skulle prata med någon intern systemanalytiker om varför inte säljaren kan ansluta mig... får jag svar att det inte går - kommer jag bokstavligt talat be om den ansvarigas namn och adress och skicka stickiga sockor i julklapp (som kliar)

Det var bättre förr när företag verkligen ville ha en som kund istället för att jag som konsument skulle kämpa flera timmar för att generera omsättning till företaget.

Av XHI
Skrivet av anon134512:

Har du öppet stadsnät? Telia kanske slog in fel adress eller nåt så din inte dök upp? Om du slår upp den själv här, hittar du den då? https://www.telia.se/privat/bredband/abonnemang-kontantkort/p...

Du behöver inte sitta utan internet om nåt blivit fel, bara att ångra uppsägningen hos Telenor.

Yep, kommer ångra uppsägningen hos Telenor.

NU får jag upp detta när jag slår in adressen:

Information om fiberanslutning
På denna adress behövs ett operatörsbyte för att kunna erbjuda våra tjänster via fiber. Läs mer på anslutning.telia.se

Update:

Nu säger Telias personal som håller på med fiber att ingenting är fel på min sida. Att switchen i skåpet är begränsad till 100/100. (nej). Aha, då kan det vara ComHem som inte släppt in oss till deras nät. Okej, men det står inte heller i iTux portal utan att det är fritt fram!

Jag ska ringa till iTux efter deras lunchtid och se vad de har att säga...

Av XHI

Jag kollade med Telia innan jag sa upp mitt Telenor, skulle inte vara några problem. Nu när Telenor är uppsagt och jag ska skaffa Telia kommer chocken: Jag måste byta mediaomvandlare?! Jag måste "byta" stadsnät eller vad killen pratade om. Jahapp, jag undrar: varför? Kul att sitta utan internet pga att Telia ljög eller gav mig fel information.

Av XHI
Skrivet av jnsson:

De borde fortfarande behöva göra det pga domstol. Men det är bara att byta DNS server (det har jag gjort i routerns inställningar) så kommer du förbi blockeringen då den bara är gjord i DNS servern

Kanon, då jag alltid kört med cloudflare så borde detta inte vara ett problem när jag nu ska byta. Tack

Av XHI

Hej, jag har precis tecknat Telenor (250/250) som inte riktigt fungerar som det ska och massa annat strul. Hastighet som fluktuerar och Google tror jag är i Norge etc. De har bett mig genom länk skriva min IP till Google att de ger min IP svensk reklam. Aja...

Men nu funderar jag på att hoppa på Telia 500/500 istället då det är samma pris som telenor ger och att få snabbare på köpet är ju ingenting man tackar nej till egentligen.

Nu till kruxet, blockerar Telia fortfarande hemsidor? Telenor gjorde det för många år sedan men verkar ha släppt det. Detta är egentligen inget problem med andra tillvägagångssätt, men undran kvarstår.

Av XHI

Ursäkta om jag startar upp denna tråd igen men; blockerar Telia fortfarande sidor?

Av XHI

"dinmamma" wallah bror - tror jag dör.