Inlägg

Inlägg som EoZ har skrivit i forumet
Av EoZ

Tycker inte det är ett ovanligt märke, jag har sett ett flertal budgetchassin i butikerna från dem.

Av EoZ

Vad väntar du på? Installera klienterna!

Av EoZ

Det beror väl lite på hur du vill möblera dina högtalare kanske, om du vill ha stora eller små, tror båda är riktigt trevliga.

Av EoZ
Skrivet av Gusko:

Det blir lite kallt med fönsterna öppna. Kan ju inte frysa ut hela familjen liksom. Bor dessutom med bilväg på 2 sidor, blir lite högljutt på nätterna om man säger så.
Kan gott bli omkörd av några stycken. Sneglar lite på en 2600K rigg, inte för att jag egentligen behöver någon men det är ju alltid kul med nya prylar. Lär ju boosta upp foldingen om inte annat

Hehe, har du inget mellanting i dina fönster? Öppna en cm från helstängt lär ju kyla lite lagom och inte låta direkt.

Av EoZ
Skrivet av dirkgent:

Wohoo! Passerade 1.000.000 poäng!

Grattis!

Skrivet av Gusko:

Blir en liten svacka ett tag, det blir för varmt även utan elementen på. +26-28ºc i de rum det foldas sliter på luftvägar & hälsa.
Men jag lär återkomma, kan låta några köra om mig först så blir det mer idrott

Varför öppnar du inte fönsterna? Men annars tackar jag för en chans att kunna nå top 10 med min burk.

Skrivet av ASUSG15:

Har också börjat folda, dock bara ett GTX460 :/

De vikar allt på väldigt fint ändå! Alla behövs!

Skrivet av Ala_95:

Pappa kanske är sugen på att köpa min 1366 setup... Då kan jag folda på den samt att jag själv köper en Intel 2600K och klockar skiten ur den och foldar, den borde väl ge skapligt med PPD?

Sandy bridge lär gå fint. Men du får köra dygnet runt!

Av EoZ
Skrivet av Gusko:

Woohoo, 7 mille!!!

Grattis!

Men du ser ut att svacka ned lite nu? Beundrat hur stabilt du legat på 45k om dagen, rätt nice!

Grattis till er andra också!

Av EoZ

Går det inte igenom en extra krets i onödan? Sata 2-portarna går väl direkt till sydbryggan? Sata 3-portarna går väl via något chip och sedan till sydbryggan. Men signalen behandlas nog på samma sätt efter bryggans satakontroller och efter den separata kontrollern så det spelar kanske ingen roll.

Ta ett HD Benchmark på det!

Av EoZ

Hög effektivitet jämfört med annat, exempelvis halogen. En 500 watt strålkastare låser mycket sämre än en 100W lysdiod, sådan tydlig skillnad ska du observera.

Hur som helst, jag tror du ska vara förberedd för det värsta när det gäller värmeöverföring. Min diod har dock mycket mindre yta för kylning än din, men å andra sidan halva effekten. Jag är övertygad om att det blir för varmt vid 22 V för min CM 212 plus.
Värmen spårar ur totat när man pressar det lilla sista. Märker samma sak på min 10 W:are.

Men du har stort insläpp så du behöver nog inte köra din diod så hårt.

Av EoZ
Skrivet av foppson:

Nu har jag inga siffror att gå efter men en 100W diod utvecklar kanske 90watt i värme eller mer.... Sen får inte Dioden bli för varm, då går den sönder, skulle tro att 80-100°C på kapslingen skulle vara på gränsen. Så klart att dioder blir varma, men ljuset är kallare, mycket kallare, snällare mot resten av projektorn.

Man bränner fingrarna på ljuset när man försöker känna om själva dioden är varm.

Av EoZ
Skrivet av Zotamedu:

Vi snackar 8000 lumens här. Det är flera gånger mer än den där projektorn har. Är inte risken att man sabbar färgerna helt om man vräker på för mycket ljus?

Ingående ljus blir inte samma som utgående, många förluster längs vägen.

TS: Det med originallampas värme, originalet ska väl bli sjukt varmt för att hålla länge, alltså en allmänt hög arbetstemperatur. De varnar ju för att ta i lampan inom 45 min efter bruk. Då behövs inte mer än lite vinddrag.
Dioden tror inte jag man vill köra högre än kanske 60 grader, det börjar kännas obehagligt i fingrarna då. För att hålla den temperaturen så måste den vara väl kyld. Som en processor, lätt att kyla till ok nivåer med originalkylaren, men jäklar vad det vill till för de extra graderna:

http://www.dvhardware.net/news/scythe_orochi_2.jpg

Det blir lätt problematiskt om utrymmet är knappt.
Desto kallare desto längre bör dioden hålla?

Av EoZ

Vad är det för fel med extraknappar? Kunna höja och sänka utan att klicka på högtalaren är väl inte dumt? Jag stör mig inte på S510-knapparna:

http://www.cdmarket.com.ar/_NcmsImages.aspx/original/656_s510...

De till vänster är dock onödiga. (sleep, home, rotate, zoom +/- och 100%).

Av EoZ
Skrivet av killawife:

Leon - the professional Directors cut - Helt klart en av de absolut bästa filmer som jag någonsin sett. Och DC versionen gör en bra film ännu bättre. Det känns verkligen som om allting är rätt, skådespelarinsatserna är suveräna, scenografin underbar, musiken passar in perfekt och Actionsekvenserna är väldigt välkoreagraferade och spännande. Det enda som slår en är vilket Pedofilraseri det hade blivit om denna filmen släppt under senare år. 10/10 Se den om och om igen.

10/10 är ett grymt högt betyg, en film som förändrar mitt liv är ger jag sådant betyg. Jag tyckte filmen var riktigt bra tack för tipset! 9/10.
Ska se den igen om ett gång år när jag glömt detaljerna.

Av EoZ

Nästa inköp efter det som har tipsats om är väl en redig vidvinkel: http://www.cyberphoto.se/info.php?article=14mmCa Helmanuellt, men imponerande till priset. Finns i 8 mm också.

Av EoZ
Skrivet av Lucas!:

Soft , annars så finns ju emulators till datorn fast roligare att spela me kontroll youtube acc?

Finns trevliga kontroller, analoga spakar är ett måste. Logitech chillstream är inte dum alls.

Av EoZ

Gott nytt år!
Ser ut som ni använt mitt tips om lapparna?

Av EoZ
Av EoZ

Sätt ditt grafikkort i kompisens burk istället.

Av EoZ
Skrivet av Zotamedu:

100W led? Det är ju galna mängder ljus.

Japp, lyser rätt friskt. Får han till det bra med kylningen kan han få kanske dubbelt så bra ljus som innan. Minst tycker jag?

Av EoZ

Hmm, rivit bort allt framtill vid linsen du kan? Skruvar under gummifötter brukar vara populärt. Även klistermärken.

Jag beställde 3 ordrar med två billiga klockor, två st H3-dioder (bil) och två dioder i ett paket till nummerskyltsbelysning och två dimljusdioder.Tog över en månad innan jag fick något. Dimljusen och en klocka kom ganska snabbt. H3:orna kom någon vecka senare. Sen kom en klocka efter kanske 1,5 månader som var restnoterad, all respekt för det. Men nummerskyltsdioderna har inte kommit, fick orderbekräftelse 15 dagar mellan sista klockan och dioderna (samma order) Men dioderna har jag inte fått.

Inget speciellt, så. Men mina kompisar driver företag med klockor, de har inte fått något på en stor order med blandade klockor, säkert 30 olika modeller i alla fall. Var en månad sen beställningen lades. På grund av allt lager tomt får de lägga ned all marknadsföring. Lite halvriskabelt att driva företag på DX leveranser.

Tidigare i år var det ju 1-1,5 vecka som gällde.

Av EoZ
Skrivet av Lambi:

Det här verkar riktigt intressant ... Kan det tänkas att det kommer komma projektorer med LED-belysning på bredare front inom en snar framtid månne? Hur som haver så följs det här nu, är redigt trött på att köpa nya lampor !

Tillverkarna försöker nog allt dem kan för att ha kvar skitlamporna så länge det bara går. De gör ju en del pengar på dem hehe. Men förr eller senare kommer nog riktiga led lampor med stor heatpipekylare inuti.

Skrivet av )ExecutoR(:

Okej!

Såhär ser min lampa ut:
[img]http://www.lurifix.se/projektor/lampa.jpg[/im]

Och såhär ser linsen framför lampan ut, den är ~4x4cm

[img]http://www.lurifix.se/projektor/lins.jpg[/im]

Jag slog till och la en beställning på LED, drivare (så jag kommer inte behöva nån extern laptopladdare eller så för att driva den) samt en reflektor jag inte vet om den kommer behövas.

Får försöka få isär projektorn så jag kan titta på hur ballasten ser ut och hur den är kopplad till resten av projektorn. Det bästa är ju om man kan ta bort den helt och lura projektorn direkt istället för ballasten.

Ser helt rätt ut, din projektor skriker ledkonvertera! Där kan du få nytta av en 100-wattare.

Hoppas du får grejerna snabbt, DX har blivit ruskigt dåliga på skicka nu tycker jag.