Inlägg

Inlägg som EoZ har skrivit i forumet
Av EoZ

Vem säljer vattenkylda grafikkort?

Hej!

Ska köpa nytt grafikkort och ett riktigt vattenblock. Finns det till samma pris som ej ihopsatt kan jag lika gärna köpa ett färdigt. Indomo är de ända jag vet som har vattenblock, blev förvånad när jag inte hittade något färdigt kort där. Jag vet ingen annan som borde sälja färdiga, vet ni någon som gör det?

Man ser ju ibland att det släpps sådana i falla fall.

Tacksam för svar!

Av EoZ

Köpråd: EIZO ColorEdge CG241W / CG243W

Hej!

Jag har bestämt mig för att köpa en coloredge, men jag behöver tips och råd om vilken jag ska köpa. Det som skiljer är paneltyp och 4-5000 på priset. IPS:en drar mer ström, men det är inget jag bryr mig om, så länge den inte låter.

I EIZO ColorEdge CG241W är det S-PVA och i EIZO ColorEdge CG243W är det H-IPS.

Även om det är en viss paneltyp så tror jag man inte ska generalisera med att en är oskarp eller en har dålig svärta. Är det någon som stått inför samma val? Jag bor många mil ifrån en återförsäljare som kan ha dessa uppställda. Kanske är värt att ägna en heldag åt det?

Någon som har tips kring valet?

www.eizo.com/global/products/coloredge/cg241w/index.html

www.eizo.com/global/products/coloredge/cg243w/index.html

Av EoZ

Foldar kortsiktigt för att få varmt i mitt rum på icke sommartid. Morsan stänger av värmen för att spara pengar. Sen är ventilationen avstängd i hela huset så alla måste vädra lite hela tiden, då blir det för kallt på vintern om luften ska vara bra.
Långsiktigt för främst cancerforskning.

Börjar nu igen, nu fryser jag!

Av EoZ

Bil: Volvo 944 91-
Hk: 101,5 vid 4000 rpm och stabila 195 Nm från 1500-3500 rpm på hjulen.
Vikt: ca 1450kg
Extra: 225/45/17 och lätt anliggande bromsar fram. Mycket ombyggd motor för just bränsleförbrukning och vardags karaktär går som en bra diesel, typ. Ingen turbo. Sprut är ej bytt ännu, där har jag massor att hämta.
Bränsleförbrukning bensin: 0,7L /mil, stad (reklamkörning): 0,85L /mil
Bränsleförbrukning etanol: 1,15 L /mil på varje heltank, mycket blandad körning. Kommer hamna på litern etanol sen med nytt sprut. Hoppas på runt 0,6 bensin med nytt sprut.

Av EoZ

Är abonnemang ett alternativ?
Jag köpte en galaxy Z nyss på 3. 199 kr/månaden med 5 GB fri surf. Det abonnemanget jag valde har nog så alla utgifter lägs ovanpå, men jag skriver och pratar så sällan, 0,39 kr/ minut och sms. Annars finns det ju andra "hela beloppet osv". Tycker det är värt att kolla på.
Annars har dem 3GS för 99 kr/månaden just nu emed sämre fri sur eller 199kr/månaden och ring för hela beloppet. Prisvärt.

Av EoZ

Tack att du visste det, då har jag en anledning att få dem säga upp det.

Har fått dåligt intryck av deras webbhotell, och nu att det inte stödjer så mycket och att de inte hade någon direkt supportavdelning för ftp-server. Var någon som kunde lite om det, men inte mer än att hur man loggade in tror jag.
Man kopplade ihop det med utforskaren i windows. Jag slängde in en mall och det fungerade:

http://web.comhem.se/janperssonvargon/index.html

Men hela hemsidan är ju helt kass, det är ju bara html-sidorna högst upp som fungerar, resten får man ju koda själv. Byta namn i koderna hit och dit, fixa bilder med rätt namn och lägga till mer kod om man ska ha mer bilder.

En sådan domän vill man ju inte ha eller, de får satsa på det de kan istället tycker jag.

Nä, det får bli att testa hemsida24 om man ändå ska lämna webbhotellet, de har ju eget webbhotell så man behöver bara en räkning i brevlådan. Ett riktigt webhotell ligger väl på 150 kr i månaden och det är väl under vad hemsida24 erbjuder. Så får min slutsats bli.

Tack för hjälpen!

Av EoZ
Skrivet av Poison:

Jag tolkar det som att du ska ha ett enkelt webbgalleri på hemsidan?
Checka in http://gallery.menalto.com/

Nja, det ska vara lite text och presentation på ett par sidor, kontakt m.m.

De där såg ut att vara lite väl uppenbart reklamfinansierade.

Av EoZ

Hemsidemall med galleri för installation på server, användarvänlig önskas

Hej!

Jag har tagit åt mig att fixa en hemsida med galleri för ett par konstorienterade pensionärer. De hade sedan innan skaffat ftp.server hos comhem och jag googlade nu efter en mall att stoppa in. Men inloggningen verkar ju rätt mysko, står inget om det på deras hemsida vad jag ser. Deras beskrivningar på papprena vid mig vägleder mig inte. Inget som fungerar som de beskriver eller via filezilla.

Supporten var stängd så jag ska kolla mer på detta imorgon.

Men i alla fall, när jag får tillgång till allt så vill jag helst ha någon gratis mall eller upp till en tusenlapp som är användarvänlig med hjälp av en vanlig adminpanel till mer som denna lösningen erbjuder: http://www.hemsida24.se/ (klicka på filmen till höger "spela upp demo"). Syftet är att de själva ska kunna uppdatera, så lite drag och släpp är ju inte fel.

Men det jag hittar verkar ju bara vara ren kod som är ett helvete att justera.

Någon som suttit i samma sits och vet något eller ska jag be dom säga upp servern och köra från ovanstående länk?

Av EoZ

Börja med instruktionsboken, den bör som Canons visa hur funktioner används och vad som händer. När du har gått igenom hela instruktionsboken så har du helt plötsligt en aning om vad du vill experimentera med.

Av EoZ

Tycker det ser ut som bra mycket mer än 1 pixel det där. Om inte någon redigering har smetat ut det.
Är det beskuret från i 1:1?
100% kan man också säga.

Av EoZ

Vanligt problem, som sagt, justera frekvensen eller upplev fördelen med externt ljudkort.

Av EoZ

Använd en spårmejsel eller planslipa spetsen på en PH2-mejsel?

Av EoZ

Grymt! Tack för en fin rekommendation av er!

Ska kika imorgon efter jobbet vad man kan hitta.

Av EoZ
Skrivet av Dackis:

Project Gotham Racing 4 till Xbox 360 har en väldigt bra återgivning av både Nordschleife och Formel 1-banan. Finns i flera olika väderkonfigurationer, så om du vill att det ska snöa eller regna så kan du få en riktigt utmanande åktur.

Ännu ett spel till 360 som jag inte har (konsollen), forza 3 funderade jag först på. Men jag gillar inte tv-spel, spelar hellre på datorn. Så jag köper tyvärr ingen konsoll för ett eller två spel i samma syfte just nu i alla fall.

Men stort tack, nu vet jag att mer gott finns!

Av EoZ

Oj, tack för många och snabba svar!

Hmm, verkar som att shift2 och GTR Evolution är det jag bör fundera emellan. Är något av dem så dumt gjort att man måste klara massa andra banor innan man kan åka på nürnburg?

Skrivet av Päronsaft:

Försök och få en sväng med denna kvinna http://en.wikipedia.org/wiki/Sabine_Schmitz

Verkar inte vara jättemycket att hurra över, i alla fall inte med den bilarna som var där. 8:08 åker en jag ska åka med. Autotech Megane RS. Skitbra bil.

Men i nu i slutet av veckan blir det "bara" en clio, vet inte något om den, men är man nybörjare är det vettigare att åka sådan bil så man får öva på körteknik. Meganen står på elmia, så den blir det inte denna gång.

Skrivet av lang666:

Googlade förra veckan utan hitta något vettigt. Shift 2 var svaret jag la på minnet. Saknar de subjektiva jämförelserna som man får på forum.

Av EoZ

Spel med Nürnburgring

Hej!

Ska ned till Nürnburgring i slutet av veckan för första gången och köra några vändor i alla fall. Men för att få ut lite mer av det så vill jag lära mig banan innan. Enda vettiga spelet jag vet är Forza 3, men det var ju bara till xbox. Jag spelar helst på datorn. Ett wii står hemma och dammar, ifall det finns något till det.

Så om någon vet något spel med verkliga proportioner och känsla för dator så uppskattas det!

Tacksam för svar!

Av EoZ
Skrivet av Alucard88:

Kör du console klienten, alltså foldar med cpu:n?

Gå in i din FAH mapp, högerklicka på den och gör en genväg till ex skrivbordet.
Högerklicka på ikonen och välj egenskaper -> Genväg -> efter .exe skriver du in -configonly

Då kan du konfa om klienten.

Hmm, coolt!
Ska testa det nästa gång det behövs, fick ändå konfigurera om på nytt när det var nu tydligen dags att byta klient för att köra BIGADV.

Av EoZ
Skrivet av Wally:

fel, lägre siffror ger mer större bländare och mer skärpedjup.
högre siffror ger mindre bländare och mindre skärpedjup.

När man säger blända ned säger man inte ned med siffran, utan ned med ljusinsläppet, bländaren. Blända upp betyder mer ljus, öppna upp bländaren för även kortare skärpedjup.

Ingen har väl fel..

Av EoZ

Jaha, det är därför det inte är någon BIGADV längre, tack!

Av EoZ

Hur är det man konfigurerar om? Den kör ju ingång så fort man startar rutan och stoppar man förvinner ju rutan. Minns inte hur man gjorde. Tänkte jag skulle köra low på CPU.