Inlägg

Inlägg som Mr Simpson har skrivit i forumet
Av Mr Simpson
Skrivet av mrqaffe:

Jag antar att du menar ett Motu Microbook? Det är ett musikljudkort så håller du på med musikskapande eller hur kommer det sig att du valt det ?

Att dacen blir varm kanske beror på att det (enligt tolkning av din beskrivning) inte är en ren dac du skaffat utan nån som är ihopbyggd med en hörlursförstärkare och då blir de klart varmare än bara en dac brukar bli men det är beroende på modell. En dac är inte så bra på att direkt driva hörlurar så vad är det för apparater du har ?

Du kan ha en usbansluten dac till högtalarna också eller så använder du en och samma dac och växlar utgång beroende på vad du vill lyssna på.

Ja det kanske blev fel
Jag ville ha bra ljud i datorn en gång i tiden, ja 8-10 år sedan. Inte vanliga tråkiga dator högtalare. Köpte då KRK monitorer. Fock då tipset av dem i butiken att jag skulle ha ett externt ljudkort, och tipset som du skrev Motu Microbook.
Den blir inte varm eller sp, så det är inga problem.
Det är bara som jag skrev att nu har jag bytt monitorer till lite större och nu tänkte jag byta typ ljudkort, eller det som då ska sitta mellan datorn och högtalarna.
Nu lyssnade jag igår i microbookens uttag ja hörlursuttag och som sagt det lät skräp. Ja om man då jämför hur det låter när jag lyssnar med lurarna med laptoppen och med dac.en (chord mojo). Tanken slog mig då att jag kanske skulle ta bort Microbooken och sätta dit en ny USBDAC av något slag, och det kanske då kommer låta bättre. Ja det kanske inte kommer låta hörbart i högtalarna eftersom dem kanske inte är så avslöjande? Det kanske är jag som tänker för mycket bara. På pappret kanske det låter bra?

Av Mr Simpson

Ljudkort eller Dac mellan dator och högtalare?

Hej!

Jag brottas med en fråga!

Jag har stationär dator, ja har laptop också.
Nu har jag lite krav på ljudet på som kommer från datorn. har inget annat system i min lägenhet heller. Därför har jag ett par bra aktiva monitorer. Fick precis byta dem också för den ena rasade ihop av dem gamla.
Jag har ett externt ljudkort (Microbook) mellan datorn och monitorerna. Jag använder ju inte något av dem ingångarna som finns på ett sådant ljudkort och det känns som jag betalt för något jag inte behöver. När jag köpte för många år sedan var tipset köp sådant. Nu har jag USB dac till hörlurarna och tanken är kan man inte ha USB dac mellan datorn och monitorerna också?
Frågade min tillverkare av min dac och dem sa, jo inga problem, men min dac den blir varm som fan. jag vill inte ha den stående kanske ha där och bli varm. Vill då köpa annan dac till stationära datorn.
Körde in mina super IME surar för första gången igår i ljudkortet för och bara lyssna, herregud det lät ju skräp jämfört med dac.en. Det måste då vara det ljudet den sänder till högtalarna?
Det skulle då vara om jag förstår det rätt mycket bättre med ett till och med USB DAC typ Röde Dragonfly mellan. Det låter ju kanon när man har det i typ laptopen. ja när man har det till lurarna, eller är det JAG nu som lurar mig själv? Är det jag (gammal gubbe) som tänker helt fel? Ska iväg med hunden nu, men skulle vara tacksamma om ni ville lägga några små tankar till mig? Tack på förhand.

Av Mr Simpson
Skrivet av xxargs:

om de använder SMB1 som protokoll så kan det vara förklaring varför du inte får upp dessa i windows - då man i win10 har stängt av supporten för det sedan dryga 1 år sedan för att protokollet är för osäkert säkerhetsmässigt.

det behövs SMB2 och SMB3 för att synas i windows.

detta går att slå på igen.

Hej!
Sorry för sent svar men varit borta.
Hur ordnar jag så jag slår på dessa då?

Av Mr Simpson

Jag ville bara berätta att jag gjorde som ni sa och det löste sig.
Tack för visat intresse och utan ert deltagande hade det aldrig gått.

Av Mr Simpson

Ok ska försöka klara av det. In i routern och titta hur det ser ut. Tack så länge.

Av Mr Simpson

Jag satte nr 2 på nasen

Av Mr Simpson

eller ip adresser

Av Mr Simpson

Där kom upp en massa internetadresser?

Av Mr Simpson

Jag provade med en 2.a men det blev samma felmeddelande, tyvärr.

Av Mr Simpson

192.168.0.1 på båda två

Av Mr Simpson

Nej det får jag inte.

Av Mr Simpson

Sorry för sena svaret men åt. Jo det stämmer det du skriver.

Av Mr Simpson

Ja den som är till lanet är samma på både routern och Nas.en.
När jag mappar från både stationära datorn och bärbare kommer meddelandet upp "systemet svarar inte,, time out vid anslutnngen"

Av Mr Simpson

II routerns inställningar såå står det under "internet " en helt annan p adress än vad jag har i Nas.en. 92.33.206.123. Jag har gått genom Routern och försökt på alla sätt jag kan för och försöka ändra denna iiip adressen men det går inte, det går inte att ändra den. Jag söker på vem som har p adressen och den ska tillhöra någon uppe i Stockholm. Jag hade ett kort tag VPN och det kanske är därifrån men jag har fabrksåterställt routern flera gånger och precis nu gen och samma p adress kommer upp igen.

Av Mr Simpson

Jo jag kan se den i routern och jag kan se den i min smart tv. Jag kan bara inte få upp den i utforskaren, inte min Nas heller som borde dyka upp har problem med den också.

Av Mr Simpson

Portabel USB disk kopplad till routern syns inte i utforskaren

Hej!

Jag har en router Tp Archer AX50.
Jag har kopplat en USB disk till den. Jag får ej den att synas i utforskaren (win 10).
Jag har läst bruksanvisningen och tydligen ska den "bara" dyka upp i "nätverk" men den dyker inte upp där. Dem hade ett konstigt alt 2 som inte fungerade alls.
Någon som kan hjälpa mig så vore jag tacksam?

Av Mr Simpson

Går inte och mappa hårddisken i nasen

Hej!
Jag har en nas DS212j det är en äldre Nas men fungerat för mig.
Nu har jag formaterat om datorn och när jag ska "mappa" hårddisken som det heter för att få upp olika sakerna jag har i nasen i utforskaren?
Nu säger den åt mig att "systemet svarar inte time out vid anslutning" ?
Någon som kan hjälpa mig?
Tack i så fall på förhand.

Av Mr Simpson

Jag fick en m3u lina av leverantören och det funkade bra. Nu fungerar det som det ska. Tack för er hjälp.

Av Mr Simpson

Jag får helt enkelt ta en annan IPTV leverantör. Det blir bättre så.

Av Mr Simpson
Skrivet av giplet:

Så vitt jag kan Googla mig till så kan din router vara vpn-server, men inte klient. Så du kan ansluta utifrån till din router och komma åt ditt interna nätverk, men inget annat.

Vilken VPN-leverantör skulle du i så fall använda?

Jag tycker att du ska kontakta IPTV-leverantören igen. Känns mest som att de dragit till med något.

Men varför står det att jag har ip adress i stockholm när jag söker på min adress?