Inlägg

Inlägg som JonasT har skrivit i forumet
Av JonasT

Bommade Mac-frågan. Kul quiz @wittwang!

Av JonasT

Har precis påbörjat Metroid Prime-remastern och varvar den med att skrapa ihop de sista troféerna i God of War: Ragnarök.

Av JonasT

2020, ett RTX 3080 FE en vecka efter lanseringen.

Av JonasT

Superkul reportage! Bra jobbat @wittwang!

Av JonasT

Kul quiz!

Av JonasT
Skrivet av lunaspice:

Jag bumpar denna tråden lite för att slippa skapa en ny:

Jag har också ett Meshify 2 tillsammans med en ASUS Ryujin 240 AIO-kylare. Jag har kopplat 3-pinsfläktarna till huben, SATA-kabeln för ström och 4-pins-kablen från huben till CHA_FAN1 på moderkortet. 4-pinsfläkten som går från AIO-kylaren måste kopplas till CPU_FAN (eller CPU_OPT antar jag) annars får jag fan error vid boot.

Den enda fläkten som registreras i BIOS (eller div mjukvaruprogram) är AIO-pumpen och den går på 100% hela tiden. Vad gör jag för fel? Hur kan jag få bättre koll på mina fläktar?

EDIT: Jag testade att koppla AIO-fläktarna till CPU_FAN och CPU_OPT samt AIO-pumpen till AIO_PUM. Nu registreras detta korrekt i BIOS. Dock får jag fortfarande ingen registrering av chassifläktarna.

Chassifläktarnas varvtal kommer inte registreras i BIOS om de är kopplade via chassits PWM-hubb, då denna endast kan vidarebefordra en varvtalssignal från en enstaka 4-pinsfläkt (den inringade kontakten på bilden längre upp).

Om du önskar att få styrning av chassifläktarna enligt samma hastighetskurva som AIO-kylaren kan du testa att koppla bort ena 4-pinsfläkten som sitter på radiatorn från CPU_FAN och istället koppla den till den inringade kontakten på hubben.

Koppla sedan 4-pinskabeln som löper ut från hubben till CPU_FAN på moderkortet så matas varvtalssignalen ut (inget CPU fan error) samtidigt som chassifläktarna nu styrs av kurvan som är satt för CPU_FAN i BIOS.

Om du vill ha koll på de individuella chassifläktarnas varvtal måste de dessvärre kopplas individuellt till separata fläktkontakter på moderkortet.

Av JonasT
Skrivet av Dinkefing:

RTX 4090 kommer ligga på 269 poäng i 4k.

Jäklar vad nära du var så här med facit i hand!

Av JonasT
Skrivet av Sveklockarn:

@JonasT, hur många strömkablar har ni slitit ut på Sweclockers genom åren, och i så fall, hur lång tid tog det?

Ingen vad jag kan minnas.

Av JonasT
Skrivet av Mordekai:

@Jacob
I Handbrake och DaVinci resolve, tilläts den inbyggda grafikdelen hjälpa till eller var hårdvaruaccelerering avstängt?

Resolve har assistans från GPU (RTX 3090) vid rendering. Handbrake är endast CPU.

Av JonasT
Skrivet av Kärlekstrollet:

Om man jämför runt med andra recensenter, väldigt olika resultat i samma spel som testas. Är det chipkvalitén eller temperaturer som spökar? Verkar lustigt hur 7700X krossar 7950X i spel hos vissa men andra får 7950X som ohotad kung i toppen.

Det beror helt på vilket spel det handlar om. Vissa titlar tar stryk prestandamässigt av höga kärn/trådantal, medan andra kan svinga upp ytterligare. Observerade detta med Ryzen 5000 och 3000 också.

Av JonasT

Idag är dagen D! Någon som ska spela ikväll?

Av JonasT

Jonas går på föräldraledighet

Idag börjar min föräldraledighet, vilket innebär att jag överlämnar testlabbet till @CrispVanDahl som kommer att navigera er genom hårdvaruhösten. Planen är att vara hemmapappa tills dottern börjar förskola, vilket realistiskt innebär att jag är tillbaka tidigt april 2023.

Kommer säkerligen fortfarande hänga en del i forumet, men svarstider på eventuella ping och PM lär bli längre.

Om jag kommer iväg på utflykt till kontoret så kan jag säkert vara med på någon läskclockers eller dylikt, men annars ses vi nästa år!

Av JonasT

Ez pz!

Av JonasT

Har en sån där Neue Chair.

Av JonasT
Skrivet av medbor:

Detta bör ju betyda att 4060 väntar till nästa år innan släpp? Sjukt sent att göra såna här ändringar

Med all sannolikhet blir 4060 nästa år. Det är så det varit med både RTX 3000 och RTX 2000.

Av JonasT
Skrivet av RCX Slinger:

Hmm... avsnittet har inte dykt upp i RSS-flödet. Går det att ordna?

Det har ju varit lite problem på sistone med RSS via libsyn (saknade mp3-filer), men avsnitten har i alla fall synts. Den här gången hade jag helt missat att det ens släppts ett nytt avsnitt. :-/

Vi valde att inte trycka ut någon podd den här veckan på grund av ljudstrulet.

Av JonasT

Nokia 5110. Den hade som någon annan nämnde i tråden Snake, vilket var ballt i slutet av 90-talet.

Vill minnas att den följdes upp av 3210, 3310 och sedan 3510i, så det var väldigt mycket Nokia under mina tidiga mobilår.

Av JonasT

I vanlig ordning är generellt politiksnack utanför SweClockers kärnämnen inte tillåtet. Det är fritt fram att diskutera sakfrågan, eller i det här fallet sakfrågorna, som presenteras i artikeln. Alltför stora utsvävningar på ett eller annat vis kan komma att modereras. Vilda associationslekar där sakfrågor kopplas till andra politiska områden accepteras inte och regelbrott leder till omedelbart avstängning till dess att valet är över.

Förhållningsregler för forumet:

Vi förstår att politiska frågor, särskilt under rådande omständigheter, kan väcka både starka känslor och engagemang. Därför ber vi om att komma ihåg att vara måna om både varandra och om att behålla en trevlig stämning, där vi kan diskutera med ömsesidig respekt och utan rädsla för personpåhopp.

Av JonasT
Skrivet av medbor:

Precis som Jonas, Steam Deck primärt nu, som förälder är det smidigast

Jag skulle dock räkna det som eget alternativ (Steam OS), eller är det PC verkligen?

Skulle säga att den faller in under PC. Det är trots allt PC-spel man lirar på en glorifierad laptop körandes en Linux-dist.

Av JonasT

Hade en period i den nyblivna papparollen när jag skiftade nästan allt spelande till Nintendo Switch, då det helt enkelt var väldigt smidigt sätt att få in kortare spelsessioner. Nu har det växlats tillbaka mer mot PC, och då främst på Steam Decken eftersom den fyller ungefär samma roll som Switchen fast med ett bredare spelutbud.