Inlägg

Inlägg som OSGULD har skrivit i forumet
Av OSGULD

ändra skärmens storlek / position - TV-out vista ?

Det finns en väldigt bra funktion i XP som man kan ställa in TV-bildens storlek och position:
http://img340.imageshack.us/img340/7540/fullscreenly7.jpg
Längst ner under "video och television" fliken (tog bilden från en anna tråd här på sweclockers...)
Jag använder vista och då finns inte den funktionen. Det finns inte ett annat program eller nått än nvidia's egna som man kan ändra detta eller är detta ännu en anledning till att byta tillbaka till XP... ?

PS. Har dom senaste drivrutinerna...

Av OSGULD

ja fattar inte heller var man gör d..... någon som kan förklara var man gör d ?? har ett 7900GTO

Av OSGULD
Av OSGULD

Skojig tråd
Måste ju bara nämna Neverwinter Nights!! Grym campaign, men framför allt så var det så jävla roligt online. Hade inte allt folk lämnat för Lineage 2, Guild wars och WOW så hade jag fortfarande spelat det....
Ett riktigt rollspel där man verkligen kunde göra sin unika karaktär. Verkligen avancerat till skillnad från dagens MMORPG som tex Lineage, guildwars etc...
Coolt att man kunde göra sin egna värld och sen låta andra spelare spela på den!

Av OSGULD
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Expertive
Ingen CSN rabatt på Apple store längre, men däremot gratis frakt och gratis gravering.

Dustinhome har faktiskt student rabatt på nästan hela sortimentet (väldigt varierande hur mycket rabatt) + gratis frakt.
Lite rabatt på iPod Classic: http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010115004

Registrera dig som studentkund för att få använda rabatten.

Finns inte i lager hos dustinhome dock... :/
Fan... annars hade d ju vart perfa...
aja... får bli apple sotre då. Det där med gravering verkar ju skit coolt

Citat:

Ursprungligen inskrivet av rewbn
Angående iTunes så bidrar jag med min egen erfarenhet. Köpte min första iPod för lite mer än ett år sen, och i början avskydde jag iTunes. Efter att jag lärt mig programmet tyckte jag det vart grymt smidigt och enkelt. Idag har jag helt gått över till Mac och älskar iTunes. Cover Flow är bara såå mysigt

Hoppas d blir så för mig då med ((om jag inte lyckas fixa något annat då))

Citat:

Ursprungligen inskrivet av doolar
Man måste inte använda iTunes! Anapod är bara ett exempel som funkar, finns plugins till Winamp och massa andra lösningar.

Det är inte dåligt ljud i iPod, säkert lite bättre än vissa spelare och lite sämre än andra - men lyssnar du mest på 192kbps mp3-filer så är det dom som är problemet till största delen. Däremot är lurarna som följer med iPod riktigt dåliga, ett par PortaPro (som inte är något under av ljud egentligen) gör natt-och-dag-skillnad.

Alltså, köp iPod om du är sugen, men glöm inte att köpa nya lurar med en gång!

Finns det någon guide lr något hur man gör för att fixa d ??

Du menar typ sånna här lurar:
http://prisjakt.nu/produkt.php?p=14838
föredrar snäckor dock.... tycker d är lite klumpigt att gå ta med sig sånna...
Men lurar kan jag ju alltid gå till siba lr något att köpa.

Av OSGULD

Re: Re: funderar på att köpa nya Ipod classic...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av aliquis
Om den är allt du vill ha så köp den!

Dåligt ljud kan man inte säga på gamla meriter, det sitter ju olika chip och grejer i dem med tidens gång så för att se nuvarande ljudkvalite måste du ju kolla upp en review på den nya modellen. Folk brukar anse att rockbox på en iPod ger bättre ljud, och då är ju hårdvaran precis densamma men programvaran annorlunda, om detta beror på att rockbox använder MAD för att avkoda mp3or, om det är för att equalizern går att ställa in mer eller har bättre defaults, eller på något annat vet jag inte. Jag tror inte att du kan köra rockbox på senaste ipodsen, men eventuellt går det ju i framtiden. De som är riktigt kritiska och köper fetare lurar vill ju ha en hörlursförstärkare med, och för dem duger nog inte originalutgången hur som helst.

iTunes är INTE värdelöst, det var ju väldigt nyskapande och är ju ok, men imho är amarok i KDE bättre. Jag tvivlar dock på att jag skulle föredra windows media player före iTunes. Nackdelen är väl mest att man MÅSTE ha iTunes, så skall du föra över lite musik ifrån en polares dator måste du installera iTunes på den ...

Creative kräver också speciell programvara så det är ju samma problem där.

iRiver och iAudio brukar inte göra det, men du får eventuellt sämre användargränssnitt på spelaren istället.

I vilket fall som helst, vill du ha en spelare med flashminne finns det ju många alternativ, men om du vill ha en hårddiskbaserad spelare med så mycket utrymme som möjligt får du nog svårt att hitta en annan med 160GB överhuvudtaget. iAudios är väl typ mest 30GB eller något sådant, enorm skillnad och gör ju att de antagligen inte är intressanta för dig om du vill kunna ha hela musiksamlingen på spelaren, oavsett hur bra de hade varit på andra områden.

Archos kanske kan ha något för dig med.

Och iPods lär inte vara "dåliga" på att spela musik, men det finns eventuellt spelare som är bättre, majoriteten som är random billigt smäck på elgiganten o så lär ju vara sämre dock..

Om du köper en iPod och skulle vara missnöjd med ljudkvaliten av någon anledning kan du väl alltid börja med att köpa bättre lurar, och sedan en hörlursförstärkare, och sedan installera rockbox om det har kommit för den. Och någonstans på vägen kanske bli nöjd och i slutläget (om rockbox dyker upp) LÄR du vara nöjd.

Är väl bara att du lyssnar på en någonstans med, inte så att det är svårt att hitta någon med en ipod väl?

Jag lyssnade lite på kompisens Ipod (video dock, men det kan väl som du säger inte vara sämre ljud i en classic, snarare bättre om ngn skillnad överhuvudtaget, eller?). Har egentligen ingen erfarenhet av MP3 spelare och hur ljudet är, men tyckte inte det var katastrofalt, så jag överlever nog.
Vad är rockbox förresten ? aldrig hört talas om det förrut... typ någon mjukvara man installerar på Ipoden för att få bättre ljud / mer ljudinställnings möjligheter ??
Itunes lär man väl sig använda med tiden, och att man måste installera program och så på datorn tycker jag inte är hela världen... är ju jobbigt, men inget som gör att jag väljer en annan spelare pga av det.
Att köpa en flashminne spelarna är egentligen inget alternativ då jag vill ha en MP3 där ja kan ha all min musik på (vilket är ca 20gig) + lite till för framtiden, det enda alternativet är egentligen bara om typ creative lr någon va på G me något nytt... Men orkar verkligen inte vänta så d får bli en Ipod!

Frågan är bara var någonstans jag ska köpa den. Dom verkar ju inte ha fått in den på Siba eller elgiganten eller någon av dom vauhusen...
Skulle ju likväl kunna köpa den på Apples hemsida. Kostar ju typ lika mycket där och sen är det frifrakt. Kan man inte få CSN rabatt där?

Tack för hjälpen förresten Aliquis och alla andra.

Av OSGULD

Jag har en liten fråga angående EQ:n.. Går det ändra EQ:n hur man vill, eller går det bara välja förvalda (som typ rock, classic etc etc....) ??

Av OSGULD

Humm... Det får fanume bli en Ipod. Får väl överleva med Itunes, jag kanske t.o.m gillar det, har ju aldrig testat (laddar ner det nu för att testa...), och bara inte ljudet är katastrofalt dåligt så är det ok. Det är ju som du säger Millow; "Finlyssning kör jag i stereon", eller i mitt fall datorn...
Tack för bra respons allihopa, uppskattar det verkligen

Av OSGULD

funderar på att köpa nya Ipod classic...

Som sagt... Funderar på att köpa nya Ipod classic. Den har egentligen allt jag vill ha. Stor plats, den är relativt liten och har bra batteritid. Jag har dock aldrig ägt en Ipod innan, men man har ju hört att folk tycker det är dåligt ljud i dom och Itunes är värdelöst... tänkte bara om creative å iriver (etc...) är på G med nya grejer också som kanske är ännu bättre.... Man vill ju inte göra något förhastat

Av OSGULD

jo d e ju klart.... men det är väl inget fel på skiten iaf ?

Av OSGULD
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cadiper
jag har ett Logitech Z-5500 till datorn och kan ibland höra ett litet surr från basen, när jag inte lyssnar på någonting.

kollade lite och det ska tydligen vara just transformatorbrum som hörs, då det är relativt kraftiga magneter så går det en del ström igenom där...

hoppas ni förstod va jag just flumma om

- Caddan out

Ursäkta men jag är en amatör..... vad menar ni med transformator ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rotten
Mina logitech x-220 brummade också för något år sedan. Jag skruvade upp subwoofern och kollade. Det finns nån plåtlåda fastskruvad i insidan, och den hade lossat mikroskopiskt lite, men det räckte för att ge upphov till ljud (vibrationer). Jag drog åt och stängde och sen funkade det perfekt.
Jag vet inte vad "plåtlådan" har för funktion^^

Men nu har det börjat igen. Om dom är påslagna och inkopplade till en ljudkälla (som är avstängd) brummar det. När jag slår på ljudkällan, i mitt fall TV:n, slutar brummet. Fast nu orkar jag inte fixa det

Riktigt så irriterande tycker jag det är (än så länge iaf) att jag ska in där å skruva (är alldeles för kass på sånna grejer för att göra det). Tack för tipset dock... kanske blir att skruva isär skiten någon dag man sitter där och irriterar sig på surret och har lite tid över...

Av OSGULD

en transformator ?

Av OSGULD
Citat:

Ursprungligen inskrivet av niklas brandin
Alla förstärkare ger ifrån sig ett liter brus. Men det ska inte vara så mycket att man störs om man inte håller örat väldigt nära högtalaren.

störs gör man väl inte särkillt mkt.... men det låter till exempel mkt mer än mina andra logitech högtalare till min gamla dator... i dom susar det mer... låter som när det blåser i trädkronorna ungefär (dessa är det förresten: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B00006B9CN/spoofee )

medan i mina surrar det mer... som ngn jävla högspäningsledning eller nått

Av OSGULD

om jag stänger av dom på knappen slutar dom surra... Men om det inte spelas något ljud i dom men dom fortfarande är på (typ om man surfar utan musik eller ngt) så surrar dom.... även om man stänger av datorn så surrar dom

jag tänkte... kan dom kanske inte störas av något annat ? typ en annan sladd eller något ?

Av OSGULD

Logitech Z-2300 surrar när datorn är avstängda... ska det vara så ?

Som rubriken säger... Mina datorhögtalare Logitech Z-2300 surrar när datorn är avstängda... ska det vara så ?

Av OSGULD

jag har virusprogram och så på i bakgrunden... Andra tunga spel jag testat är tex neverwinter nights 2, medieval totalwar 2 och halflife 2...
men det verkar som när jag sätter på 1280 / 1024 upplösning börjar det hacka... kör jag 1024 / 768 så flyter dom på bra... men jag menar jag hade tänkt köpa en LG l204 skärm med 1680 / 1050 native upplösning... om inte grafikkortet (om det nu är det) inte ens klarar av 1280 / 1024 borde det ju inte klara 1680 / 1050... men egentligen ska det ju det eller hur... ? det här e ju lite konstigt...
iaf, är det möjligt att bara köra på en kärna när man spelar ?

Av OSGULD

okej... Man blir ju lite fundersam när man har bra grejer men så hackar det ändå... skönt å höra att det inte är datorn iaf... tack för svaren

Av OSGULD

man tycker ju det med....fick 5899, 10481, 23161 i 3dmarks 03, 05 och 06 oklockat det e ju normalt eller hur ?

är det kanske helt enkelt spelmotorn som inte klarar det
men Age of Empires III borde ju kunna köras i 1280 / 1024 tycker man...

Av OSGULD

Hej igen.. .det var typ en vecka sen senast, men jag har inte haft tid...
i vilket fall så installerade jag nya mobo drivrutinerna, det blev ingen skillnad... jag tänkte dock på en annan sak... jag har en vanlig 17'' CRT skärm, då är väl inte "native" upplösningen 1280 / 1024 som jag kör med, kan det vara därför det hackar ?
eller kan det kanske vara för att spelet inte är orginal... ?
kan ju nämna att ja får normala poäng i 3Dmarks så de verkar ju inte vara fel på grafikkortet...

Av OSGULD

Det är klart jag har installerat drivrutinerna jag fick med. Men det är väl inte alltid dom senaste ?
Kollade lite på deras hemsida och klickade på drivers... då kommer man hit:
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.a...
Är det "Chipset" drivisarna jag ska ha då ?