Inlägg

Inlägg som Tralle har skrivit i forumet
Av Tralle
Skrivet av JBerger:

Såg någon liknande tjänst via LTT för några månader sedan, hade gärna haft någon opensource variant eller iaf så man kan köpa och smäcka upp ett eget beräkningsmonster i källaren för att sedan kunna streama sitt spelande till valfri plattform i hemmet med markant lägre delay än google någonsin kan erbjuda iomed ljusets hastighet har en gräns (Förutsatt att de inte använder kvantsammanflätning som ju så klart är snabbare, men det är nog en bit bort).

Har väl tänkt lösa det med en mer primit lösning a-l-a fiber-till-hdmi+usb extender till några utav rummen i huset och en "4-gamers-1-cpu"-deal till dator.

Men med tanke på hur okräsna consolgamers är så likt som Carmack sa så duger latensen för i stort sett alla förutom kanske de som spelar fighting spel.

Problemet är ju vem som har kontrollen över datan, om mitt företag köper in "moln os" och jag skriver ett awesome program etc vem äger det? dom som äger servrarna eller dom som köpt plats på dom?

Av Tralle
Skrivet av Margarin:

Känns mer som bruteforce än strategisk krigsföring, kanske bådar gott när AI får nog av människan

det var uppenbarligen det som var mest effektivt

Av Tralle

Vad lägger man konsoler som?

Av Tralle
Skrivet av Xcalibur:

förklara gärna mer

tja han kanske tänker på de mardrömslika förhållande som arbetare inom amazons varuhus är tvingade att jobba under

Av Tralle

@Nima2001: jo jag vet inte varför dom trodde att activison och blizzard och ea och ubisoft ville förlora 30% av alla pengar dom tjäna istället för att göra egen plattform...

Av Tralle
Skrivet av mpat:

Har fortfarande kvar mitt gamla 290 Tri-X som jag köpte när det gick under 3000. Trots alla dessa år är det svårt att hitta ett nytt kort för samma pengar som är en märkbar uppgradering. Kronkursen gör ju sitt till, men på det hela taget har de senaste årens prestandaökningar åtföljts av prisökningar. Det är väl kul att det finns snabbare kort i högre prisklasser, men det hade ju varit kul modet kom något i den här klassen också.

Skickades från m.sweclockers.com

ja samam anlerdning jag inte känner något som helst behov att uppdetara just nu, släpp ett nice kort i 3k klassen som har sjuk prestanda för sina kronor då djävlar

Av Tralle

Hey min gamla trotjänare finns fortfarande typ ingen anledning att uppgradera

Av Tralle

2an är ascool men för mycket dödyta för mig, hade den haft något mer så¨hade den vunnit lätt för mig

Av Tralle

hade g5an istället den såg coolare ut opch kom ut lite senare

Av Tralle

bara trippel xl ? =( oss feta får fortsätta att inte bära coola grejer

Av Tralle

Sittert fortfarande på ett r9 290x med sapphire tror jag, låter fortfarande förbannat men det funkar sjukt bra fortfarande speciellt med mitt nya amd 2600x cpu

Av Tralle
Skrivet av mrqaffe:

I början när win 8 kom var det mycket vanligt med problem med nätverken pga at MS gjort om hur de fungerar, man startar ju inte längre av datorn när man väljer stäng av utan bara när man väljer starta om och nätverket är ibland uppkopplat när datorn är avstängd "connected standby" så det var en massa problem med firmware och drivrutiner men det mesta är löst på helt nya delar men troligen kan det ju finnas nån äldre krets och /eller driver som fortfarande bråkar och inte är helt kompatibel.
Om man har problem som uppträder "ibland" men inte om man specifikt väljer starta om på startmenyn så är det ofta att nätverksdelar/mjukvaran inte är helt stabil i win 8 och senare.

mitt problem kvarstår dock om jag startar om

Av Tralle

@spawnstah: det där verkar vara vid logon enbart, jag har samma problem om jag disablar enheten och enablar den. så inte det

Av Tralle

@mrqaffe: jag har gjort en ren installation

Av Tralle
Skrivet av mrqaffe:

Har du installerat drivrutinerna manuellt ? Om inte så gör det.

Jag har nu testat det med och det gjorde ingen skillnad,

vad jag misstänker har det något att göra med min router, men som sagt med win 7 hade den inga som helst problem att släppa igenom mig direkt, och mina telefoner och surfplattor på wifi går igenom direkt nu också.

https://i.imgur.com/pkQagQA.png

https://i.imgur.com/PvqTuDB.png

men jag vet inte riktigt vad, om det är nån inställning i windows man måste göra på nåt sätt kanske, för det finns typ inga inställningar i routern

Av Tralle

Jag menar nätverksadaptern i mitt moderkort

Av Tralle

Windows 10 pro - Trögt vid identifiering av nätverksadapter (2-3 min)

Jag uppdaterade min burk får en månad sen ungefär med en amd ryzen 2600x opch ett fint asus moderkort. Allt fungerar fint förutom små irritationer i windows.

Först och främst är det Nätverksadaptern som tar en jävla evighet på sig att att identifiera nätverket (sitter på en technicolor router från Bredbandsbolaget 17,1 firmware). Routern jag har hade inga som helst problem att koppla upp min gamla dator med win 7 direkt.

Har testat att gå in i Adaptern -> Properties -> Configure -> Advanced -> Speed & Duplex , och satt den till 100Mbs Full Duplex, men det hjälpte inte problemet.

Det är väldigt frustrerande, en annan sak som är väldigt frustrerande är att uac sätter på sig sjhhälv då och då.... jag har aldrig stött på det problemet förut. Vanligtvis stannar skiten av om jag säger till den.

Av Tralle

Min första dator jag byggde ihop själv,

jag hade flyttat hemifrån och börjat universitetet 2004 och sparade i 4 månader och käkade pasta och korv utan ketchup för det var för dyrt.

Fick hem datordelarna i december hur glad som helst. satta mig på golvet och började pula kommer ihåg att titta att alla delarna sitter på sin rätta plats och att allt sitter där det ska. Så ska jag montera cpu kylaren, jag tycker den är lite trög att trycka dit, men jag läser på internet att den skall sitta åt hårt. så til slut får jag dit den.

Och sen till tillfället då datorn ska starta .

Svart skärm....

inget hjälpte fläktarna startar upp men datorn hoppas inte igång.

jag söker på internet och hittar att det finn en datorbyggarshop i stan men på andra sidan stan.

Så jag ringer min morfar och undrar om han kan skjutsa mig och min dator dit. Han kommer och hämtar mig och vi åker och lämnar in datorn. Jag kommer inte riktigt ihåg hur lång tid som giock men det var ett tag för ingen kunde komma på varför min dator inte fungerade. dom antog att det var en trasig cpu. Så dom tar av fläkten och försöker lyfta ur cpun, men den sitter fast (på den tiden hade cpuerna piggar) så jag hade i min iver satt i cpun på fell håll och tryckt så jävla hårt så att piggarna fastnat i plasten och gått av.

Slutade med att jag lånade 1200 av min morfar för att köpa en ny cpu och låta dom killarna installera den åt mig.

Av Tralle
Skrivet av sirapan:

Tack där. Mycket nostalgi nu. Kom ihåg Fest i Mumindalen också, men är kanske för de extra finsmakarna. Men det krashade varje gång i slutet när man kom till muminhuset har jag för mig.

pettson och findus, och det där skrot bilspelet

Av Tralle

Jag brukar döpa mina hårddiskar, men just nu är det bara min stora lagringsdisk som heter något och den heter Rhino, för sin arbetsbörda