Inlägg

Inlägg som Juzam har skrivit i forumet
Av Juzam

Vill du ha en kamera att filma med i full HD och 60fps så kan du som alternativ kika på NEX 5n eller NEX 7, mycket trevliga som stillbildskameror också och bra när det gäller brus och ISO.

Av Juzam

Har du kikat så det inte är något galet med din hårddisk?

Av Juzam

Distorsionskontroll är något nyare Nikon har inbyggt i kameran, dvs du kan välja i retusch-menyn att fixa det i efterhand i kameran så du får en färdig bild sedan ur kameran (för det ville du ju?). Iaf gäller det nya D90 men antar att det även gäller de dyrare modellerna.

Av Juzam

Japp Nikon D40 här också. Siktar på en D90 om den blir som jag hoppas, annars en beggad D80/D200.

Av Juzam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av peetteerr

EDIT: Såg nu att i mappen "modified" som ligger bredvid "originals" så sparas det dubletter av alla bilder. Och nu så har jag bockat av den rutan "Vid import: kopiera objekt till iphoto-biblioteket" Händer detta för er oxå?

Ja jag har några foton där, antar att det är sådana jag just "modifierat" som den lägger där? Det är nämligen bara ett fåtal där.

Av Juzam

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av peetteerr
Nej, inte på min macbook iaf. Kanske går att ställa in men som sagt. provade att imortera en bild och då gjorde iphoto en kopia utav den och la i mappen "originals".
[/QUOTE]

Var ju tvungen o starta pärlan för att se hur det såg ut i min Originals-mapp, men jag har bara previews som slowmove sa, mina bilder ligger där jag la dom från början och ingen annanstans som jag vet. Har du varit inne i prefs och fliken avancerat, där får man bocka ur "Vid import: kopiera objekt till iphoto-biblioteket" för annars blir det nog kopior som sagt.

Annars är det väl bara o låta macen sköta allting, den är ju rätt kompetent på sådant

Av Juzam

Jag som gammal windowsmänniska har också lite behov av att fixa med mappar och veta var saker o ting är. Men om jag inte minns galet (har inte macbooken påslagen ) så finns det i iphotos prefs att man importerar bilder men att de ligger kvar på den plats man lagt dom? Själv har jag under "bilder" en mapp med "foto" och sedan t.ex "2008-04-15 [ speedway ]". Där ligger dom som precis som jag lagt dom.

Antar att iphoto bara gör en databas då och inte kopierar bilderna någon annanstans för det vore ju onödigt?

Av Juzam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ficklampa
[B] Låter ytterst tveksamt då det är samma prylar i förutom sensorn.

Det stämmer att blixtsynken är 1/500-del på D40 mot 1/200-del för D40x, är osäker på varför, men har för mig att det beror på att d40 har elektronisk slutare.

Av Juzam

Lightroom fungerar fint på min MB under OS X 10.5.2, har du testat att lägga in det på nytt?

Av Juzam

Själv skaffade jag en Timberland Xtreme: http://www.dustinhome.se/pd_5010112709.aspx
Funkar kalasbra, snygg, lätt och bra med utrymme för tillbehör, böcker och annat. Gillar smådetaljer som att de sytt in en reflextråd fram o bak.

Av Juzam

Även iaudio 7 har den funktionen, och touchknappar så dom går inte sönder Annars är ipod valet.

Av Juzam

Hittade ett litet prg som skall fixa buggen här: http://neosmart.net/blog/2007/windows-xps-repulsive-hidden-to...

Av Juzam

Visst finns det alternativ om man inte har en U3-pinne.
De alternativ jag själv kör och har testat är dels från http://portableapps.com där det även finns ett helt färdigt paket med meny och diverse programvaror. Sedan just portabla program finns det i massor på sidan http://portablefreeware.com och till viss del även http://standalone.atspace.org/index.html

Lycka till!

Av Juzam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Peter @ JAYS
Att ingen satsat på mjukvara som bygger in denna effekt i låtarna. Det skulle bli stort.

Det finns faktiskt inbyggt i RockBox ( http://www.rockbox.org ) som är en alternativt mjukvara till många spelare. Annars finns det också i flera portabla lurförstärkare.

Av Juzam

Kan bara hålla med om att AKG K271S är underbara lurar. Kalla upplever inte jag dom som, däremot avslöjande ja. Skall du ha slutna lurar inom det priset hittar du nog inga bättre. De mår bra av lurförstärkare helt klart men fungerar fint direkt från mitt Audigy 4 från datorn också.

De mår bra av att först spelas in några dygn, då öppnar de upp sig och visar sin klass. Har själv beställt en ersättningskabel från Headphile som skall ge dom än bättre ljud.

Av Juzam

Själv använder jag DVD Profiler ( http://www.invelos.com ) som bl.a har utlåningsfunktion. Tyvärr har jag inte testat om det fungerar på Vista men det är ju bara att du plockar deras gratisversion och testkör.

Edit: stava

Av Juzam

Govibe 6 är säkert ett fint val, bäst runt 100$ sägs det. Har själv både en PA2V2 och en Xin Supermini IV. PA2V2 är som sagts innan varm o fin i karaktären men ger ingen större förbättring av ljudet om du är ute efter det. Xins små underverk anses väl vara det bästa portabla man kan skaffa sig tillsammans med Rays The Hornet. Varning när det gäller Dr Xin är att man får vänta ett par månader efter beställning, han tenderar att ständigt få utvecklingsryck och "försvinna" flera veckor. Men så blir grejjerna bra också.

Ser att du skall ha den till en cd-spelare. Har den någon line-out? Koppla isf in din Givibe där istället för via hörlursuttaget så slipper ljudet gå via den inbyggda billiga hörlursförstärkaren. Jag har t.ex en lineutkabel (från http://www.aloaudio.com ) kopplad från min ipods lineout till Xin-stärkaren. Då får jag ljudet rent från ljudkretsarna istället för via ipodens billiga hörlurskretsar. Jag kan säga att det gör stor skillnad på ljudkvaliten. Det är som två olika spelare. Många gnäller på ipodens ljudkvalite. De har rätt på det viset att förstärkarkretsarna inte är något vidare, men ljudet direkt från ljudkretsen är det inget fel på.

Nu for jag iväg från ämnet en smula men du förstår nog min tanke. Kan ju vara bra att veta om du skulle vilja ha din Govibe till din mp3-spelare också.

Av Juzam

Håller med Fogel70 om K26P. K27i är ju samma lur med annan färg och en volymkontroll på sladden.

Av Juzam

Tackar tackar, det var ett tillhåll jag inte sett förut. Brukar vara på minhembio.se en del men faktiskt.se verkar klart intressant!

Av Juzam

Måste säga att det är riktigt intressant läsning ni tillför, dessutom med en trevlig och hög nivå. Fortsätt gärna