Inlägg

Inlägg som waverider har skrivit i forumet
Av waverider

Varmilo tangentbord - bra köp?

Hej!

Går i tankarna på att byta ut mitt Corsair Gaming K95 Cherry MX Brown tangentbord mot ett Varmilo. Man har hört att Varmilo skulle hålla extra hög kvalité, stämmer det? De tangentborden som jag troligtvis är mest sugen på är dessa: https://www.inet.se/produkt/6100756/varmilo-va109-rgbk-mx-blu... eller https://www.inet.se/produkt/6100757/varmilo-va109-rgbk-mx-bro...

Jag är nöjd med mitt Corsair men vill ha ett tangentbord som är vitt eller åtminstone mer vitt än vad jag har idag. Kan Varmilo vara ett vettigt köp isåfall? Kan också passa på att fråga om MX Blue switcharna funkar bra nog till spel?

Av waverider

Problem med BIOS uppdatering av Asus Crosshair VII Hero

Hej!

Har fått problem med mitt Asus Crosshair VII Hero. Det verkar inte som om jag kan uppdatera BIOS längre. BIOS:et jag har just nu är v1201 och jag har provat att ladda hem v3004 samt v2901 men det går inte att uppdatera till någon av dessa bios. Det står bara att det versionerna inte matchar. Jag har provat att ladda hem senaste AI Suite och EZ Update samt senaste AMD chipset-drivrutinerna, men ändå så får jag detta felmeddelande. Det jag försöker göra är att uppdatera bios manuellt via EZ Update funktionen inne i AI Suite 3.

Är detta nåt välkänt fel eller gör jag helt fel som försöker uppdatera bios via AI Suite? Vad kan annars vara fel? Min rigg ser ni i min signatur.

Vore tacksam för hjälp!

Mvh Mattias

Av waverider

@mrqaffe: Då tackar jag så mycket för all hjälp!

@Lizardman: Tack för tipset, men nu tror jag att jag bestämt mig för en Project Prebox.

Av waverider

@mrqaffe: Där ser man! Ja då har jag ändå ingen nytta av en Topping, om man inte kan ansluta en XLR mick.

Då har jag bara en sista fråga: Betyder det då att man kan ha t.ex. en Pro-ject pre box s2 digital som uppspelningskälla och usb-micken som mikrofon och jag då kan höra ljudet i spelen och även höra andra snacka genom mina Elac då samt att jag kan snacka med micken samtidigt? Eller menade du att jag behöver hörlurar inkopplade i t.ex. micken för att jag ska höra nåt?

Av waverider
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

@waverider Ett alternativ ill ljudkort kan vara ett mixerbord med usbinterface.
Har tidigare reiommenderat Yamaha ag03/06, men det kan ju faktiskt ha hänt något där också - nyare modell t.ex.

Kan nog tänka mig att ett rent ljudkort är strået vassare, men en mixer kan vara praktisk.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för tipset, man ska kunna få ett bra ljud till mina Elac högtalare med en bra mixer då med andra ord?

Skrivet av mrqaffe:

Projectburken är en dac kombinerat med ett simpelt linjeförsteg men den har inga analoga ingångar av någon sort och den har inte heller någon digital utgång, man bör alltid kolla manualer och på tillverkarens produktsidor och det som är intressant brukar nästan alltid vara hur baksidan ser ut så
https://www.project-audio.com/wp-content/uploads/2018/04/Pre-Box-S2-digital_03-1.jpg

Har inte en aning om vad du hittat på Amazon för det kan ju finnas flera olika försäljare som är mer eller mindre bra men Topping i sig ska ju vara ett skapligt budgetmärke, det finns ju dessutom mängder med prylar på begmarknaden som ger dig samma funktioner för i princip alla hembioreceivrar som har en förstegs och hörlurs utgång kommer att fungera till detta, enda skillnaden är att de tar större plats än ett digitalt försteg med hörlursförstärkare.

Tack för hjälpen såhär långt. Det är verkligen en djungel att försöka hitta rätt lösning! Jag fick tipsen på Topping DX7S samt Project:en genom säljaren av högtalarna, så jag antar att dessa lösningar bör ge väldigt hög ljudkvalitet framför allt.

Skulle det gå att koppla in en USB mikrofon och kunna chatta genom Discord eller vad man nu använder samtidigt som man hör andra snacka? Eller man måste koppla in mikrofonen via ljudkortet/dac, etc, för att få detta att funka? Dum fråga kanske. I värsta fall - kan man köpa en usb mick med inbyggd hörlursingång och få både ljud i hörlurar från spel och andras röster samtidigt som jag kan snacka med dem - om du vet? Eller kanske att köra en mick med 3.5mm ingång och hörlurar med 3.5mm ingång i moderkortets integrerade ljudkort. Just när man snackar med andra i spel. I andra lägen är det ju bara att köra Pro-ject:en.

Som sagt - ursäkta att jag har många frågor. Vill bara det ska bli rätt nu när jag lägger runt 25000 på denna anläggning.

Annars kanske jag ska höra med säljaren om hur man får hit Topping:en till sverige på bästa sätt med tanke på att den ju har XLR in.

Av waverider

@mrqaffe: Lite fler frågor om det är ok! Fick även ett tips om en Topping DX7S för ung. 5000 :- , som visar sig ha en XLR ingång för mikrofon. Dessa finns tyvärr inte i Sverige verkar det som så då får jag beställa via Amazon, vet inte om man vågar beställa därifrån med tanke på betygen på Trustpilot.

Pro-ject:en har en optisk och en koaxial ingång, men du menar på att det inte går att koppla in nån form av mikrofon alls i en sån?

Hur kan man annars göra, köpa en USB mikrofon och köra i spel, funkar det så enkelt som det låter? Är analfabet vad gäller hur man får en mikrofon att funka utan 3.5mm ingång.

Ursäkta att det blev så många frågor!

Av waverider

@Dallen / @mrqaffe: Har nu också fått ett råd om att köpa en Pro-Ject Pre Box S2 Digital. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4439871

Ser ut som om den skulle passa perfekt med RCA ut, hög upplösning m.m. Om jag köper en sån här, kommer jag att kunna spela spel utan problem med en sån, och att man slipper ev. lagg och andra problem? Givetvis kommer jag också att spela mycket musik med mina Elac högtalare samt se på film och serier.

Ska tänka på att sätta upp lite akustikmaterial också.

Av waverider

Det här med att företagen äger alla mods osv. har gått alldeles för långt. Blizzard äger alla custom maps, Facebook äger alla bilder som laddats upp, likadant med t.ex. Blocket. Dags att ta tillbaka vår äganderätt!

Av waverider

@mrqaffe: Tack för svar. Jag har köpt ett par Tellurium Black RCA kablar som ska låta bra. T.ex. det där Focusrite kortet/modulen har ju RCA ut med teleplugg. Blir det inte nån försämring då om jag t.ex. kopplar på teleplugg på kablarna?

Det räcker alltså annars med en extern dac för att få bra ljud t.ex. i spel, musik och film? Har du nåt bra tips på dac? Verkar nåt av mina förslag lämpliga?

Av waverider

@Axel95 / @Dallen: Tack för tipsen! Ska absolut inte satsa på för billigt ljudkort. Tyvärr har inte SoundBlaster X G6 några stereo RCA utgångar. Frågan är vad jag ska satsa på istället. Kanske kan detta kortet vara nåt, tex.? https://www.inet.se/produkt/6301827/creative-sound-blaster-x7...

Detta verkar inte helt dumt heller: https://www.inet.se/produkt/6301896/evga-nu-audio-card#inform...

Ska man alls satsa på mer professionella kort om man ska spela? Kommer de funka även till spel? Som t.ex. detta kortet: https://www.dlxmusic.se/produkter/studio/ljudkort/externa/foc...

Av waverider

Vilket ljudkort till mina högtalare?

Hej! Har nyligen köpt ett par påkostade Elac Navis ARB-51 högtalare som jag ska ha till datorn och nu undrar jag om jag kunde få lite tips på ett bra ljudkort? Ska man ha internt eller externt, vilket låter bäst? Har hört att det kan bli mer brus med interna, stämmer det? Är det mer lagg med externa å andra sidan?

Kortet ska gå bra att spela spel med men ändå ha bra ljudkvalité. Det måste ha stereo RCA.

Tacksam för svar,

Mvh

Av waverider

Har inget emot när det är hyfsat stilrent men det här är ju bara helt dött och kliniskt. Förstår inte alls vitsen.

Av waverider
Skrivet av kaput:

Mmm, BD är verkligen ett lyft, känns som ett modernt spel utan att frångå något av det som gjorde originalet så bra. Rätt jäkla otrolig mod för att i princip vara ett enmansprojekt

Kan också rekommendera alla riktigt bra tredjeparts megawads som finns, typ Alien Vendetta, Hell Revealed, etc. Ger lite ny utmaning för den som kan alla originalbanorna som sin egen bakficka. De brukar generellt vara lite svårare också. Utöver sådana finns det också totalmoddar som också funkar bra med BD, särskilt Eviternity sticker ut.

Där nämnde du verkligen ett par klassiker till megawads! Alien Vendetta är fortfarande bland de bästa banor som släppts till Doom tycker jag. Hell Revealed 1 & 2 är också bra. Bästa banorna någonsin till Doom är nog Scythe 2 och nämnda Eviternity, helt otroligt bra megawads som alla som kan tänka sig att spela äldre spel, bör prova på.

Av waverider

För den som är intresserad kan jag rekommendera www.doomworld.com, där finns det massor med riktigt högkvalitativa source ports samt tusentals med banor att ladda hem! Helt lagligt såklart.

Av waverider

Hoppas på en mer kraftfull Switch med både snabbare grafik och CPU så att t.ex. Breath of the Wild 2 kan ha en mer detaljerad värld än 1:an.

Av waverider

Mycket intressant skärm. Riktigt fina specifikationer - framförallt blir det finkorniga pixlar för mer realistisk bild! Pixel pitch på grövre än 0.19 borde förbjudas!

Av waverider

Riktigt snygg design på den vitlackerade!

Av waverider
Skrivet av Ryzer:

Var väl ca 30% snabbare i ren spelprestanda mot föregående generation. Lägg därtill tensor och RT cores som kan utnyttjas till annat som en bonus. Skickades från m.sweclockers.com

Men sen tillkommer ju 50% lägre strömförbrukning enligt ryktet. Man får tro vad man vill men jag tror definitivt att Navi har ett finger med i spelet om nu detta stämmer.

Av waverider
Skrivet av Ryzer:

Exakt vad har AMD med detta att göra?
Visst jag köper att dom pressar Intel till mer kärnor, men Nvidia har väl inte varit i närheten av att bli hotade i det absoluta toppskiktet?

Eller hur tänker du här?

Skickades från m.sweclockers.com

Känns bara lite märkligt att det nu plötsligt är tal om enorma förbättringar till nästa generation kanske speciellt med tanke på att RTX2K serien inte var särskilt mycket snabbare än GTX1000. Visst, Navi är väl inte en lika stor framgång som Ryzen 3000 kanske men det går väl rätt så bra för RX5700 serien?

Av waverider

Om detta stämmer och priset inte sticker iväg alltför mycket har jag bara en sak att säga: Tack AMD!