Inlägg

Inlägg som Tuxie har skrivit i forumet
Av Tuxie

HTC Vive + TPCast + Stativ

Hej!

En blandning av långtidsdepression, brist på pengar, och insikten att jag aldrig använder det på grund av för liten lägenhet, säljer jag nu min vr-setup.

- Headset
- Lighthouse + router + hdmitransmitter påskruvat på två stativ som går att flytta på. Följer även med standardmonteringarna om du vill borra in det i vägg / tak.
- TPCast, som gör allt trådlöst
- Två handkontroller (standard)
- Ett gigabitnätverkskort (kommunikationen behöver gå över nätverkskabel)
- Ett par skumgummi-inserts. Blir ju att man svettas en del, så köpte extra jag aldrig använde :').

Kan slänga med en längre aktiv usb-förlängningskabel, och kanske också en längre nätverskabel som matchar? Får gräva i min hög då :').
HDMI-kabel däremot har jag inget att skicka med, då den samma dag som jag skulle lägga upp annonsen gick sönder.

Läs hela annonsen här

Av Tuxie

Lite väl lowball kanske ;P. Såg budet tidigare, enheten finns kvar.

(Och glad att rapportera att DK2'an tydligen fungerade fint för personen som köpte den. Nice)

Av Tuxie

Oculus CV1 finns fortfarande kvar, packad :).

Av Tuxie

@lillaankan_i_dammen: Kör du linux fungerar 'det mesta' bara out of the box för nya processorarkitekturer. Titta bara på debian.

X86, X86-64, ARM, ARM med hårdvarufpu, Arm64, MIPS32, MIPS64, MIPS32 little endian, powerpc i olika varianter, ibm's system 360.

Och det bara för arkitekturer som lovas fungera. De har exempelvis släppt stödet för många arkitekturer, men som underhålls av voluntärer, eller är experimentella:

alpha, avr32, hppa, itanium, m32, m68k, or1k, riscv (obviously), SPARC, SPARC64, sh

Det betyder inte att det är perfekt någonstans, på något håll, bara att det finns en rejäl bakgrund med mycket testning, och fördelen med det är ju att du kan köra automatisk kompilering och testning av deras över 51000 paket :).

Av Tuxie

@sniglom: Det är en öppen, fri arkitektur utan några patentproblem. Vem som helst kan implementera designer, utan att behöva betala några som helst licenskostnader.

Det finns en hel rad RISCV-processorer nu, som blivit bättre och mer kraftfullare, både som mikrokontrollers och annat.

Sipeed bland annat påstår att de är en generation från att nå generisk arm-prestanda. Spännande!

Finns också en hel rad FPGA-kärnor för RISCV, som folk kört innan, och linux finns portat till det. Finns även brädor med PCIE som visats upp, där de kört lite spel på, via linuxkärnan och amd's linuxdrivrutiner som är open source.

Av Tuxie

@Tyver: Du vann budgivningen för DK2 iaf

Av Tuxie

Låter som ett vettigt pris :). Tråden verkar tämligen död, så väntar till slutet av veckan så jag får tid att bara trippelkolla att allt är OK-ish och ta en titt på frakten, och om någon som faktiskt kan köpa den i göteborg tittar in. Låter det vettigt? Ingen stress?

Av Tuxie

Erm. Typ nej. Det är mer en fråga om att det inte är värt det, och att jag inte är 150% säker på att jag har allt med, och har inte möjlighet att sätta upp ett system att titta på det, så vill helst att någon som kan ta mig i örat lokalt om det saknas något tar den :). Också varför jag säljer det så absurt lågt.

Jag *kan* skicka det, är tom redan i låda, men, öh, du fattar varför det känns som en dålig idé lite spontant?

Av Tuxie

Verkar som att några har haft tur med det iaf: https://www.reddit.com/r/oculus/comments/8s3w0k/what_can_you_...

Det är alltså en gammal utvecklingsenhet :). Drivrutinerna och det verkar tydligen fortfarande fungera, så det är en fråga om spel/program som stöder det.
Så det är mer en fråga om man orkar leka med det. Tror det är värt mer än 100 kronor, men hur mycket mer än det, är en fråga ;).

Av Tuxie

Noterat

Av Tuxie

Oculus Rift CV1, och Oculus Rift DK2

Hej! Ska nu byta upp mig till en till HTC Vive, och vill därför sälja av mig mina oculus rift-ar.

Jag har en CV1, och en DK2.

Med CV1 får du:

1 x Headset
1 x Trackingkamera-grejen
1 x Xbox-kontroller + mottagare
1 x Någon liten fjärrkontrolshistoria med oculusmärke på?

Slängde lådan tyvärr. Är det något ni tycker verkar saknas, så säg till. Kommer finnas möjlighet till kontakt med mig efteråt :).

Den har fungerat bra såtillvida att jag fått igång den och lekt lite, men i jämförelse med vive'n var det 'eh'. Lyckades inte hitta att köpa till mig touchkontrollerna för vettigt pris, vilket de flesta spel vill ha, så.. *shrugs*. Budgivning från 1500, skickas inte.

DK2:

Är i lådan. Jag *tror* alla saker följer med den, men jag har inte kopplat in den på flera år.
Släpper den för några hundralappar, och om du inte får igång den alls eller om det saknas något viktigt är det bara att lämna tillbaks. Skickas givetvis inte av den enkla anledningen.

OBS: Det här är utvecklingsenheten, en av de första. Oculus har tagit bort stöd för det, och mer och mer andra saker också. Så det är en meka-för-att-det-är-kul grej, snarare än smidig användning. Budgivning från 100 kronor.

Läs hela annonsen här

Av Tuxie

2500, hämtar (för det är i göteborg? alltid värt att dubbelkolla, ibland glömmer folk att ändra). Lite på smärtgränsen där, vad det gäller begagnade vr-produkter :).

Av Tuxie

När slutar budgivningen för vive'n? 2100 bjudet där + kan hämta iaf

Av Tuxie

Vad ingår med viven? Kontroller, lighthouses?

Av Tuxie

500 för båda

Av Tuxie

300, kan hämtas om det är i göteborg?

Av Tuxie

(försökte skicka meddelande först :). Behöver dra tillbaka mitt bud, på grund av sanitykoll och tandläkarräkningar. Kan betala mellanskillnaden mot näst bästa budet om det känns rövigt <3. @peli_can1, du är fortfarande intresserad va?)

Av Tuxie

2000+frakt :). Bor i göteborg.

Av Tuxie

Budar 1700 + frakt

Av Tuxie

700 plus frakt!