Inlägg

Inlägg som Tuxie har skrivit i forumet
Av Tuxie

Bitfenix Prodigy, ASUS P8H77-I / H7, i5-3570K, 8gb ddr3...

Hej!

Säljer nu min andra dator:

Bitfenix Prodigy (Svart, den med extra luftgenomströmning )
ASUS P8H77-I
i5-3570K
8gb ddr3 1866mhz
1 TB WD10EACS
Gigabyte GeForce GTX 580 1,5GB Windforce 3X OC (GV-N580UD-15I)

Startar budgivning på 3500 kronor.
Budgivning kan läggas via privat meddelande, och då postar jag i tråden med ett anonymt nick.

Läs hela annonsen här

Av Tuxie

(Cauldron, Bukkit, MCPC+ är DMCA-nedtagna. Det betyder inte ett skit för oss europeer dock, och det finns många mirrors: http://tcpr.ca/cauldron
Det är i övrigt inte olagligt att använda ens i amerika, och inte olagligt att kopiera. Bara en före detta utvecklare som var ett obeskrivbart arsle)

Av Tuxie

@Maxswe99:

För det vill du ha 'Cauldron'. Värt att notera är att Sponge inte har något bukkitstöd alls.

Av Tuxie

Sponge är inte färdigt ännu. Håll dig till Forge :). Sponge är bara för utvecklare atm. Saxat från deras githubsida: Currently not stable and under heavy development!

Sök på forge, ladda hem servern, börja om på nytt :).
Om du vill kan du adda mig på magnusjjj på Skype, så kan jag leka mentor. Driftar mer än ett par stycken servrar, och känner igen de flesta crashtillstånd (och du kommer garaaaanterat stöta på en hel del. Välkommen till modded minecraft, där vi satsar pengar om vilken typ av tileentity som ska paja allt härnäst.

Felet du fick? Något crashade i matematikliben något använder, och där slutar spåret. Om du prompt ska köra sponge, kolla i libraries-mappen och se om du ser något skumt, typ flera versioner av samma lib, etc.

Kör du servern på Windows förresten?

Av Tuxie

Tja, rent praktiskt kan du ju ta och installera, och inte ange någon licensnyckel. Alternativt låta den tänka att du är en olicensierad scumbag, där konsekvensen typ är.. att du får en svart bakgrund på skrivbordet och att den är lite irriterande? Lär inte direkt komma någon och knacka på din dörr, även om det tekniskt sett är ett kontraktsbrott.

Annars kan du alltid köpa en billig licens via blocket :). Jag fick tag på en inplastad ny windows 8 för en tvåhundring utan problem.

Av Tuxie

Loggen säger en del, men inte hela berättelsen. Varför använder du sponge? Kom det här plötsligt, eller första gången du startade?

Av Tuxie

Misstänksam angående billiga MSI-laptops på blocket

Min trotjänare till laptop börjar crasha när den blir varm, så började kika runt på blocket.
Hittade flera MSI-gaminglaptops av närmast identisk modell i prisklassen 4500-6000 kronor i göteborgsområdet.
Försökte köpa en, men säljaren backade direkt när jag bad få en kopia på kvittot.

Är det något som hänt vad det gäller MSI-laptops? Finns det någon speciell anledning att det just nu säljs så sjukt många begagnat?

Av Tuxie

Yep, linux är biffen. Din config ser rätt hyfsad ut om du inte har mycket pengar att röra dig på :). Mycket minne är bra för minecraft, annars är det främsta att tänka på att du nog vill ha någon typ av RAID och offsitebackup.
Kör du en server är det hemskaste du kan göra att förlora data.

Av Tuxie

Ah, tack ^^. Kommer nog köpa från inet iofs. MEn tack så hemskt mycket ändå :). Och MSI.. jag har fått små hemska minnen av msi korten som jag såg i skolans datorer, så, skulle inte vilja ha ett msi kort i min dator =D

Av Tuxie

Sidan verkar aningen skum. Kan man verkligen köpa ett kort för 0,00 kr, och vem är buggy?

Av Tuxie

*host*.. ska du någonsin överhuvudtaget det minsta lilla köra linux någon gång överhuvudtaget, köp nvidia. >_<

Av Tuxie

Ok, tack :). Är 7600 något att ha till windows och annat också? Eller är det värt att klippa gräs x antal gånger för att fixa ett 7800/7900 kort? ^^

Av Tuxie

Är hårdvaran i sig något värt att vara glad över?

Av Tuxie

Ledsen, ännu en fråga om grafikkortsråd.

Skulle behöva köpa ett nytt grafikkort, har fastnat så enormt för linux och xgl. Hade ett ati x800 innan, men ati's drivrutiner till linux... slutar i svordomar. Vad jag har förståt (och efter egna test) så ska nvidias kort vara grymt mycket bättre på linux, och deras drivrutiner likaså. Så då kommer den stora frågan. Har en budget på ca 2000 kr, så efter diverse sökningar så kom jag fram till att ett 7600 GT kanske vore ett bra köp.

Är det någon som har något som verkar emot detta? Och vilken variant av detta grafikkort är bäst i så fall? Famlar igenom alla specifikationer, men dem säger mig inte så mycket...

Tacksam för svar snarast, skulle kännas dumt att vandra tillbaks från butiken och vråla i frustration för att jag precis insett att det var ett dåligt köp eller liknande ;).