Inlägg

Inlägg som Tuxie har skrivit i forumet
Av Tuxie

Hej. Hur har det gått? Är intresserad.

Av Tuxie

1300 och hämtar ;).

Av Tuxie

@Chris_Kadaver: Den generationen intelprocessorer maxar ut hastigheten i princip 100% vid 1600mhz. Det blir så på den typen av arkitektur. Ge mig några benchmarks som visar något annat.

Här har vi en rejäl genomgång: https://www.anandtech.com/show/7364/memory-scaling-on-haswell

Grafikkortet är bottlenecken. Allt annat är Ok-ish.

Av Tuxie

@Chris_Kadaver: Det blir *inte* en flaskhals. Minneshastigheter på den platformen har *ingen* effekt. Vi snackar 3% extra hastighet.

Totala paketet ligger på en 3000-4000, där 4000 är om man hittar en rejält välvillig person eller en lurad stackare. Det här är fel ställe att annonsera om 'kraftfulla' datorer felmärkt.

Flaskhalsen är grafikkortet. 580 är.. inget att skryta med längre.

Av Tuxie

Taget (skickat meddelande )

Av Tuxie

Är den fortfarande till salu?

Av Tuxie

Eh. Lägger bud via swishning och upphämtning om det är i göteborg

Av Tuxie

Lägger en tusenlapp som skamligt startbud på kombinationen processor-moderkort-minne om du kan ta i bitcoin

Av Tuxie

600 som utgångsbud på minnena :). Kan hämta.

Av Tuxie

@MacAtax: Jag är beredd på det :).

Av Tuxie

@Cuby: Lite för liten utskriftsarea tyvärr. Men tack för tanken <3.

Av Tuxie

@Rutger jörnåker: Inte under 500 :). Då behåller jag det själv. Den fungerar, men dåligt, och jag kommer ha sjukt mycket av det drm-ade filamentet att leka med. Lär kunna skriva ut en del inte så komplicerade saker :).
Alternativt använda delarna till min robot ;). Steppermotorer kostar mer på kjell och co ;P. Mer än skambud får du ge.

Av Tuxie

@Dreijer: Yesss. Det är en skrivare som är nog för att se om det är något för en, samt att leka och förstå. Typ.. allt.. annat.. är.. not the best. :).
Säljer som defekt för att den liksom inte är helt 100%. Kan nog fixas, men energin jag lagt på det när jag redan är sjuk = tableflip

(om du har tips på andra skrivare, peta gärna )

Av Tuxie

Da Vinci mini w, säljes som defekt

Köpte en begagnad da vinci mini w för 1500 :). Har nu haft nog problem med den för att tableflip'a och vilja köpa någon annan 3d-skrivare. Hur trasig är den? Hmm.

Skräp verkar ha fastnat i extrudern, vilket gör att vissa utskrifter blir katastrofala, andra inte. Har prövat cold/warm pull, och det har hjälpt lite grand men inte nog. Alla motorer och liknande fungerar. Fick inte med rensningsverktygen för att göra rent. Det *ska* gå med en metallpinne som är tunn nog, men själv gav jag helt enkelt upp.

Åh, och mjukvaran är usel. Du behöver skicka en utskrift till skrivaren via programmet, och sedan se till att stänga av programmet. Pollingen av statusen som programmet gör annars gör att skrivaren *kan* crasha mitt i en utskrift, och när den inte gör det blir kvalitén mycket sämre.

Åh, och filamentet är drm'at med rfidchip. Du kan, som *standard*, bara använda xyz's filament. Det går tydligen att kringgå genom sneaky hack, men det är för mycket jobb för mig när jag ändå ger upp och köper något annat istället :).

Tänker mig runt en femhundring som utgångspris. Någon form av budgivning sker i tråden (pm till mig postas även av mig i tråden sans användarnamn), fram tills filamentet jag beställde igår från ett svenskt 3dprinterföretag kommer.
Du får med två rullar filament med ca 20% kvar vardera, en svart, en genomskinlig blå, och en full rulle svart filament som jag beställde igår.

Läs hela annonsen här

Av Tuxie

Så om jag bygger en 6502'a, säg så här: http://monster6502.com/, så är det inte en emulering, men om jag lägger till ett par på-avknappar på den på ett par ställen så emulerar den?

Av Tuxie

@Nioreh83: Vad är skillnaden mellan emulering och... uh.. icke-emulering för dig?

En FPGA är en krets där du inte programmerar som i ett program, där du kör saker sekventiellt, utan där du har en fysisk krets där du har en array med fysiska kretsar av olika slag (allt från hur internt minne sitter ihop, logikkretsar, olika adders, fpu, etc), och det enda du 'programmerar' är hur de är kopplade till varandra.

Att jag frågar är att jag är lite osäker på vad du menar. Tex intelprocessorer använder sig av microcode, och tror inte du skulle påstå att intelprocessorer emulerar x86 :).

Vi vet numera ner på transistornivå hur NES's olika chip ser ut och hur de är ihopkopplade. Så vi kan applicera det för att göra en klon via FPGA som har 100% kompabilitet, även i timings. Säger inte att de har gjort det, bara att det är fullständigt möjligt :).
Så undrar vad skillnaden är mellan detta och att göra en ASIC.

(hittade tråden genom att googla för att se om det fanns någon affär att köpa fpga's i göteborg :P. Sorry för bump)

EDIT: Verkar som de gjort några dåliga val, typ bara har HDMI ut, vilket kommer ge scanlineproblem i vissa spel, med en frame's latency minst. Eftersom det är en FPGA är det inte så stort problem om du har en ledig pinne över på brädan, typ på undersidans extensionkontakt som ingen använder. Bara att lägga till det i configen och vara glad :). Composite är löjligt enkelt.

Av Tuxie

@mrqaffe: Slinter... och när allt bara släpper? :). Har du ens tafsat på ett 18650-batteri någon gång? Det tål en del stryk (även om man givetvis ska undvika det ). Du punkterar det inte av misstag så länge du inte använder dig av såg.

Anyway. Att vara försiktig är A och O, och man ska ta försiktighetsåtgärder, och inget man pysslar med inomhus :). Men det är relativt lungt iaf. :P. Inte *lika* domedag som det låter om man bara läser på i fem minuter innan.

Av Tuxie

Uh... ja? :P. Om man punkterar olika lager på batterierna brinner de. 18650-batterier har däremot metallskal, så det ska rikligt med våld till för att du ska kunna göra det.

Av Tuxie

@Spiffman: Förutom till sverige, och flera andra nordiska länder ;D.
Det viktiga är att inte punktera cellerna när man bryter sig in i batteriet. Vad det gäller 18650-celler är det väldigt svårt att göra om man inte är ett stolpskott som använder en såg, eftersom skalen är gjorda som regel av metall.

Det är smart att ha ögon och munnskydd, samt tillgång till sand i närheten. För säkerhets skull :). Bortom detta är det bara att känna om batterierna blivit varma efter att du hanterat dom.
Däremot! Du vill *inte* löda direkt på batterierna. Absolut inte under några som helst omständigheter! De är känsliga för värme, och kan börja brinna. Fixa annan lösning. Spelar ingen roll om batterierna ser lödade ut, du har garanterat inte rätt utrustning för att göra det själv!

Fotnot: Jag är inte direkt en elektriker, men pysslat mycket med 18650-batterier på sista tiden och läst typ allt jag kunnat pga fett paranoid :).

Av Tuxie

Hej! Du var vinnande budet, och stänger 'auktionen' när vi löst allt :).

Vad jag vet har jag inte hört något coilwhine, men sedan ska det sägas att jag inte har överdriven koll, och att mina fläktar inte är det tystaste + kör med hörlurar :P. Ta det med en extrem nypa salt.

Jag kan ge dig någon dags 'öppet köp' att testa efter att du köpt det, och ge dig nog med kontaktuppgifter för att du ska känna dig trygg med det?
Om du hostar upp lite kontaktuppgifter till mig? Kan vara skype/telefon/whatever, på PM.