Inlägg

Inlägg som Accipiter46 har skrivit i forumet
Av Accipiter46

Masterkeys Pro M och några keycaps:

http://i.imgur.com/2GWtWAD.jpg

Måste säga att jag tycker om RGB. Så länge man kan ställa ner ljusstyrkan och stänga av det är det en trevlig bonus.

Av Accipiter46

Undviker helst att skicka det så gör att försök att lämna det i Nyköping!

Av Accipiter46

Microsoft Sidewinder x4

Hej!
Har ett tangentbord över om någon är intresserad. Fullt fungerande Sidewinder X4.

Har inte kollat vad det skulle kosta att frakta, men jag skulle kunna skicka det mot frakt. Annars finns det att hämta upp i Nyköping!

Mvh
//Markus

Läs hela annonsen här

Av Accipiter46

1. Högstanivån är helt klart högre idag än den var förr. Det finns fler bra spel än man kan spela, gäller bara att sålla ut dem. Men orkar man vänta finns det bra möjligheter att göra det med på t.ex. Youtube.

2. The Witcher 3 och Ori and the Blind forest är oerhört bra spel. Ett som bryter ny mark och ett som är sjukt välpolerat.

3. Många AAA spel som inte får ta för långt tid att utveckla. Se Ubisoft med Assassins Creed och EA med Battlefield.
Men som sagt är man inte tvingad att spela ett spel som inte verkar bra.

Skrivet av Mizzarrogh:

Grafiken verkar sakta gå från en punkt till en annan, men sedan händer inte mycket, grafiken är fortfarande ganska ful jämfört med vad den borde vara.

Man borde göra versioner även för den som sitter med en extremt kraftfull rigg idag då det är obetydligt mer jobb med dagens teknik (då mycket ändå görs bättre men man tvingas skala ned det för att passa den breda massan) samt att jag tror att den kategorin spelare också skulle vara mer köpstark för tex tidiga versioner och annat, samt ge mer användbar feedback och kritik.

Jag väntar fortfarande på fotorealistisk grafik!

Att jämföra med "vad den borde vara" är svårt.

Vi har fotorealistisk grafik i animerade filmer. Problemet är att det kräver renderingstider som kan mätas i dagar med ett kluster. Tror inte att vi har kapaciteten att göra det i realtid än, spelgrafik handlar fortfarande om att fuska så mycket som möjligt för att få det snyggt med ok prestanda.

Av Accipiter46

Windows har alltid varit lite förvirrat, inklusive 7an. Gräver man tillräckligt långt ner finns gamla menyer kvar från windows 95 typ.

Av Accipiter46

Hoppas att det blir ett bra spel. Håller på att spela igenom ME3 för fjärde gången nu, riktigt bra spel med Citadel DLC och Extended Cut.

Kommer inte att förboka, men ska hålla koll på recensionerna.

Av Accipiter46
Skrivet av BlackBird:

@Tumnus: Knappast. Bara att kolla här på forumet. Folk är snåla och köper hellre online bara det är några kronor billigare. Att lador som Siba och Mediamarkt skulle ha dålig service är mest en myt. De är knappast sämre än någon annan butik. De som jobbar på respektive avdelning har rätt bra koll skulle jag vilja säga.

Om folk skulle bry sig mer om service än priser hade det varit näthandeln som kämpat i motvind.

Att de inte har dålig service är inte samma sak som att den är bättre än nätbutikernas. Jag har aldrig haft problem med att skicka in saker för retur till en nätbutik, och har samtidigt ok erfarenheter av varuhus.

Näthandeln vinner av andra anledningar. Bekvämt, billigare, tid att tänka igenom ett köp och läsa recensioner. Oerhört få säljare, hur välvilliga de än är, kan ge lika bra råd som prisjakt och ett par artiklar från google.

Av Accipiter46

Puttade upp frekvensen på min 2500k från 4,3 till 4,6 Ghz för någon vecka sedan för att få snäppet bättre flyt i GTA V.

Är sugen på att uppgradera, får se om det blir i år eller nästa. 6 år oavsett

Av Accipiter46
Skrivet av Mirialia:

"...inget stoppar konkurrerande operatörer att ge fri data för konkurrerande tjänster"

Jodå. Det är svårt och dyrt att bygga ny infrastruktur, om man ens får tillstånd. Jag är låst till Com-Hem, hur ska Bahnhof kunna komma med ett erbjudande om Com-Hem missköter sig?

Som du förhoppningsvis håller med om är trådlöst inte en konkurrent till en fast lina (operatörer i USA hävdar att de inte har monopol då kunderna kan välja satellit).

Detta är ingen fri marknad, regleringen behövs.

Av Accipiter46

Om du inte vill ha tung matte är det väl ingenjörsutbildingarna du ska undvika. Läkare och ekonomer läser inte speciellt svår matte.

Jag har i nästan bara hört bra saker om olika YH-utbildningar. 2 års plugg och sedan jobb i en bransch som nästa per definition behöver arbetskraft.

Ta en titt på det, många utbilningar leder till jobb man knappt vet finns, men som betalar bra.

Av Accipiter46

Jag tyckte exjobbet var bra. Man får jobba på arbetsplatsen och gräva ner sig i ett ämne utan att dras med rutinarbetet som ordinarie personal har. Skulle säga att de flesta företag som startar ett exjobb är förstående. Ingen tror att du ska utföra mirakel...

Fick bra handledning med, de flesta hjälpte gärna till om man visade att det inte var bortkastad tid.

Det är ingen garanti att få jobb, jag fick det inte. Men fick bra referenser vilket inte ska underskattas när man söker andra jobb.

Av Accipiter46

Många som är förvirrade för att din rubrik är missledande. Från Bahnhof får du ut 320/100.

Eftersom det fungerar med kabel till väggen bör det inte vara datorn det är fel på. Testat att byta port som datorn är inkopplad på till routern?

Av Accipiter46
Skrivet av riger:

i5-2500k hänger ju bra med fortfarande, klocka den bara, typ till 4.3-4.5ghz
geforce 560ti är ju inte mycket att hänga i granen (den åkte väl ut i helgen)

Om jag vore dig så skulle jag satsa på en nytt grafikkort, typ gtx1070

2500k har tyvärr blivit frånsprungen idag, se senaste testet av Kaby Lake. 7700k är 30-40% snabbare än 2600k och i spel verkar det mest påverka lägsta fps.
http://www.sweclockers.com/test/23087-intel-core-i7-7700k-och...

Visst skulle ett gtx1070 bli bättre, men det är tråkigt med en processor som flaskar om man ändå tänkte köpa en ny dator.
För mig var gtx970 en bra match för 2500k, nästa uppgradering blir en helt ny plattform.

Av Accipiter46

@Biberu:
Finns det något sätt att stänga av autoplay i videospelaren? Det står "nästa video startar inom x sekunder", men det verkar inte gå att pausa.

Att kryssar startar samma video, klickar man var som helst annars startar också en video. Låter man tiden gå ut startar en ny reklamsnutt och så vidare. Det hjälper inte att reklamsnuttarna har högre volym än resten av videon.

Av Accipiter46
Skrivet av MultiMan:

Jag tycker det är en storm i ett vattenglas.

Så länge man får något gratis och ingen annan hindras att surfa in på samma sidor (nej, normala avgifter hos andra ISPer är inget hinder i egentlig mening) så ser jag inte problemet. Ja, jag har låtit detta bero och funderat en månad eller två och kan fortfarande inte se att Telias fria sociala medier påverkar nätneutraliteten i egentlig mening.

Ingenting är gratis. Telia tar ut pengarna på annat håll, just nu genom att data är så dyrt att de som inte använder sociala medier betalar för facebookanvändare.

Facebook har mycket videos, redan detta styr konsumenter att titta där istället för på youtube till exempel.

Som redan nämts i tråden finns det betydligt elegantare lösningar för en ISP som vill låta kunder använda messenger gratis, utan baktankar.

Av Accipiter46

Sweclockers, Fri Surf Telia

Telia skriver på sin hemsida:
Representerar du ett företag som är en social medietjänst som vill adderas till Telias portfölj, kontakta oss på
frisurf-social@teliasonera.com.
https://www.telia.se/privat/telefoni/frisurfsocial

Sweclockers forum är ett stort socialt nätverk för datorentusiaster. Skulle inte någon i redaktionen kunna dra iväg ett mail för att se vad som händer?

Ni kan skriva en nyhet oavsett utgång, antingen får användare gratis surf eller så blir ni nekade.

Av Accipiter46
Skrivet av Mirialia:

Bra Telia! Fortsätt kämpa mot dom som motarbetar den fria marknaden! Om nu bara Halebop också kunde införa något liknande.

Skickades från m.sweclockers.com

Saken är ju den att leverans av internet inte är en fri marknad. Vissa kan bara använda Com-Hem, andra bara Telia och så vidare.

Internet är en fri marknad idag. Något som operatörerna gärna vill bryta upp.

Av Accipiter46

En lösning de skulle kunna köra är att inte ta betalt för data under en viss hastighet. Samma effekt, inget problem för nätneutraliteten.

"En kunddriven marknadsdynamik där operatörer inte bara konkurrerar med pris utan även med en bredd av service, innovationer och nya affärsmodeller...."

Yeah, right. Som möjligheter att ta betalt för att visa vissa sidor.

Av Accipiter46

Att det går att överklocka såpass bra gör att det nu börjar bli ett rejält gap ner till sandy bridge. Intressant med fler bevis för att minneshastigheten är viktig med, bara att acceptera att man sitter på en gammal plattform...

Av Accipiter46
Skrivet av Sweede:

Då sparar jag pengarna till något roligare!

Jag är lockad av formfaktorn, det blir snäppet elegantare när man inte behöver dra en kabel till ssdn:n.

Mitt nästa datorbygge ligger något år bort fortfarande. Utan hårddiskar, dvd-läsare och ljudkort som jag satte i min nuvarande dator ligger det nära till hands att försöka sig på något riktigt kompakt.