Inlägg

Inlägg som funky_monkey har skrivit i forumet
Av funky_monkey
Skrivet av iller:

Jag behöver mobilt bredband för att kunna fortsätta köpa in dem till företaget. Hittar inte att Surface pro 10 har det. Eller missat jag?

Verkar finnas enligt MS "Empower your workforce with unparalleled flexibility through 5G on the Surface Pro 10 —coming later this year.5 From coffee shop calls to on-site proposals, the Surface Pro 10 effortlessly meets your dynamic work demands."

Källa microsoft pressentation

Av funky_monkey
Skrivet av Homdax:

Det gör ju allting så mycket enklare. Not. Jag skulle tippa på att jobbet är Exchange, för de har egna servrar, sedan är firman en variant på det, som du skriver, O365, och de sista två är inte VPS, de är helt vanligt linux baserat web hotell.

Se ovan för vad jag tror blir svar på det.

Ser ingen skillnad på det. På jobbet använder vi Outlook som klient och den konfen verkar ju vara standard för företagslösningar. Firman använder webben huvudsakligen, men kan givetvis dras in i en lokal klient.

Testa at lägga till som endast epost i klienten och se om det funkar. som jag skrev tidigare kan det bli fel om en användare läggs till som office konto och inte som en epost klient i outlook.

om konton är tillagda så kan du se i inställningar vilken typ av protokoll dom använder.

Av funky_monkey

Exchange

Förstår inte vad du menar, allt är IMAP och hanteras antingen av Microsoft eller ett webhotell.
@Homdax

Microsoft kör med en egen variant enligt exchange active sync. för kalender och epost. är anledningen till att jag frågade om kontona var anslutna enligt IMAP eller Exchange. för då ser du vilket konto som är boven i kalender sync.

här är en kort översikt över hur det funkar https://support.microsoft.com/en-us/office/sync-basics-what-y...

Förstår heller inte vad du menar. Det är tre olika mail servrar inblandade, en för firman, en för jobbet, en för föreningen, en för mig själv privat. Föreningen och privata ligger på samma webhost server.

ok. är det microsoft som hostar? för det är skillnad på att ha sin tenant på MS egna Azure och en VPS som man själv köper och installerar MS server och exchange på eller om du har en host som erbjuder en färdig lösning med exchange

Det är inte relevant i något läge, tror jag, definitivt inte vad gäller firman eller jobbet (som ju alltså är två helt olika organisationer, om det inte framgått innan). Mailkonton och Licens konto är detsamma för O365 servrarna, går inte att ta fel på. Åtminstonde har jag inte lyckats hittills...

jo jag förstår att dom är skilda org. din epost address blir din inloggning och dit användarnamn dvs ditt O365 konto.
men eposten är också en egen del det var därför jag undrade hur dina konton är tillagda i din klient då du kan ha flera konton knutna till olika org kopplade till olika licenser kolla på arkiv office konton och se hur många som är knutna till klienten det bör vara en men där kan du också växla om ditt office är knutet till tex arbetet.

Det tål att kika närmare på. Återkommer om det.

Av funky_monkey

om ni har on prem så kan det tydligen vara problem om man vill synca sin kalender med O365 beroende på hur det är konfigurerat.

insåg att du har flera olika office paket för olika kostnadsställen hur har du lagt till dom?
jag har själv haft problem med flera konton på just eposten om då går till din outlook app-arkiv-kontoinställningar

där står et vilka konton som är tillagda och typ av konto exchange IMAP osv

i huvudfönstret vid minnimera maximera och kryssa ur outlook har du en ikon för profilen klicka på den och kolla hur många konton du har där. jag hadde en situation där jag hadde två vilket gav mig lite bekymmer.

om du går tillbaka till arkiv och sedan till office konto och kollar där så kan du se vilket konto som används som licens konto kolla och se vilket konto som används för licensen. du behöver bara en giltig licens men du kan ha flera konton knutna till kalender och epost se om det är där det spökar. ska också stå anslutna tjänster där.

om du har lagt till ett office konto istället för epost kontot kan det krocka om du då har två aktiva konton på samma installation du kan behöva logga ut och sen in på kontot för att rätta till ev problem.

En lite notis bara när du loggar in på outlook online så antar jag att du loggar in på alla konton individuellt vilket gör att du inte ser andra kalendrar vilket är förväntat beteende men du kan dela kalender med dig själv om du vill ta det den vägen, smidigast är så klart att ha allla konton i samma outlook app på PC eller telefon. för att dela kalender https://support.microsoft.com/en-us/office/share-an-outlook-c...

för online versionen av outlook In Outlook on the web, go to Calendar Calendar and select Add calendar.

Select Add personal calendars, then choose a personal account to add. Enter your account's credentials.

You'll see a message that tells you your account is being connected or that you need to authenticate that account. After the connection is complete, you'll see that your account has been connected and your personal events now affect your work or school availability.

After you close the Add personal calendars window, you'll see your connected account in the navigation pane in Calendar.

After you've added a calendar, you can go to your calendar list and change the color or add a charm by using the More More options icon menu next to the calendar.

Av funky_monkey
Skrivet av Homdax:

Har hållt på länge länge med kalendrar och sånt men nyligen märkte jag att jag lyckats sabba en vid en ominstallation av office med outlook 365. Så jag tänkte jag måste fixa något som funkar på INTERNET och kan nås typ överallt.

Har gluttat igenom flera guider och tips på appar som kan göra detta, men vill väldans gärna ha lite feedback på mitt scenario och vad som kan passa.

Jag använder 4 konton, eller 4 mailadresser, genom vilka jag får inbjudningar och lägger upp saker.

- en förening där mailadressen har lagts in i Outlook 365 lokalt - mailservern är inte office eller exchange
- konsultfirman, outlook 365, outlooks web mail via office.com
- jobbet, som jag inte vet om jag kommer åt i detta sammanhang, Exchange.
- privat, med uppgifter som iofs kunde finnas i konsult eller jobb kalender - mailservern är inte office eller exchange

Så två Exchange/Office servrar och två som inte är det.

Har börjat lägga upp mer på mitt privata outlook.live.com men går bet på hur jag synkar vidare till 1.jobb och 2.förening och 3.konsultfirman. Det verkar inte finnas inställningar för att lägga till kalender, kanske jag måste lägga till konto ? Det blir ju massor på samma ställe - och troligen rörigt - om jag skall lägga till vad jag kan i samma vy på outlook.live.com ...?

När jag kikat på olika "synk" lösningar så står det att man kan synka från den ena maillösningen till den andra, men det står inget om att synka samma maillösning med en tredje och en fjärde...

Jag har alla möljigheter i världen att skapa ett separat mail konto som kunde hantera detta om det hade varit enklare... vissa guider nämner en lösning som görs genom det..

Tacksam för tips.

Fast betyder inte O365 att det är exchange i bakgrunden?
den egna eposten privat kan du flytta till exchange om du äger domänen. lägg till eller köp en exchange prenumeration hos MS.

även om föreningen har on prem O365 borde den använda exchange som protokoll för sync? annars uppgradera/lägga till exchange online? https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/exchange/compar...

Annars lägg till alla konton i outlook appen/programmet mycket smidigare kalendrar är separata för varje konto som läggs till.

har själv tre konton ett gammalt hotmail konto ett gmail konto och ett gammalt skol konto knutet till min outlook app alla får egen inkorg och separat kalender. har konfat ett företags konto med epost och exchange online (egen domän) och det är väldigt smidigt när allt väl är uppe och kör.

Av funky_monkey

finns väll anledning till att intel contact frame existerar på marknaden men ja ser ut som att et varit lite ojämnt tryck på pastan.
arctic hadde en kampanj där man fick ut ett kitt för att byta de delar som var igensatta på kylarna vet ej om det gäller fortfarande, men dom är bra kylare se GNs test till exempel.

Av funky_monkey
Skrivet av hznn:

Hej,

Fyller snart 39 och sagt jag önskar mig en ny stol då min Frost Demon har gjort sitt, innan det har man haft ett par DX Racer.

Vart inne lite på noblechair, men vad ska man ha nu för tiden?
Har typ ingen koll och en budget på 3-5k ish.

Kom gärna med förslag eller länkar

//hzn

Stämmer in med andra i tråden som rekommenderar en kontorsstol istället för gaming stol, din rygg kommer tacka dig.
kolla på hur stolen går att justera alltså finns det möjlighet att ställa in för olika parametrar mer än bara höjd ock lite tilt på ryggen?

kan också rekommendera att köpa begagnat av ett bra märke då dom ofta håller bra och levt lätta liv på något kontor.
tror att kinnarps tillhandahåller reservdelar också. dom har för övrigt en begagnat/återbruks shop på deras egna sida.
https://www.kinnarps.se/store/aterbruk/?category=109280

sen har vi inte en guide här på swec med just ergonomi och stolar jo då. https://www.sweclockers.com/artikel/32248-sweclockers-guide-t...

Av funky_monkey

Renault R5

Ny elbil från Renault verkar vara bra prissatt

Av funky_monkey
Skrivet av SuperSverker:

Osäker men med tanke på den dumpster fire som varit Intels egen tillverkning senaste 8 åren så är det högst tveksamt om någon utanför Kina hade velat hyra in sig på de linorna...

Spontant är väl x86 på dekis men det har man sagt i flera år och kommer göra i många år till...

Det börjar komma flera spelare på designfronten med olika custom chip designer intel har gått ut med att de är villiga tillhandahålla egna IP till kunder vilket så klart är attraktivt. at x86 är på dekis är också en anledning till att öppna upp för att tilverka andras designer, blir en hedge mot framtiden där man kan tjäna pengar medens andra står för att testa vattnet.

Skrivet av evil penguin:

Tänker mer att de ser en möjlighet när TSMC är permanent överbokade

får se hur länge det varar vi har nu en period med hög efterfrågan drivet av datacenter och AI, tidigare har det varit mobila chip som varit drivande i utveckling och finansierat nya tillverkningsnoder och teknik. toppen lär inte vara nådd än men det blir ständigt dyrare med nya noder med stigande priser på wafers som följd, intel behöver öka inkomsten och då antar jag att det inte räcker med att vara sin egen kund, sett till att intel historiskt har haft höga marknadsandelar på x86 processor sidan så är det nog ändå logiskt att de försöker finna fler sätt att tjäna pengar.

Skrivet av fesen:

Här inne tänker många AMD och Intel men det finns mååååååååånga som behöver kretsar.
Intels första kund verkar vara Microsoft.

Absolut är det fler som vill ha kretsar, ska ju tryckas in i allt från datacenter till tandborstar.
sen finns det många nya förtag som ger sig in i kretsbranschen allt från lagringskontrollers på ssd osv till nya serverprocessorer i datacenter.

Av funky_monkey
Skrivet av Pitr-:

Du tänker typ ett "app-lösenord", ungefär som med Google och Microsoft 365 då förstås. Tveksamt om man behöver något sådant i OX, det brukar bara gälla just tidigare nämnda leverantörer som en del av flerfaktorautentisering just för enheter och appar som inte kan hantera detta.

Men om det är nu är OX som mejlservrarna kör så skulle jag försöka få e-postprogrammet att ansluta med ActiveSync i stället för POP3 eller IMAP. Så det viktiga där är att se till att välja "Microsoft Exchange" som mejllösning vid konfiguration.

ja det var så jag tänkte sprang på det själv med Gmal konto och outlook. man behövde godkänna att outlook fick tillgång till eposten. kontot las till och mapparna dök upp men det hängde sig innan jag gick in i google kontot och godkännde.

men som pitr säger pröva att lägga till som exchange konto i stället för IMAP.
trodde inte att det gick pga hur exchange och active sync är microsofts egna påhitt.

Av funky_monkey

har intel svårt att fylla sina produktionslinor? eller ser dom att efterfrågan på kretsar kommer minska och dom vill försäkra sig om att kunna köra full kapacitet genom att tillverka andras kretsar?

Av funky_monkey
Skrivet av anga:

Hej,

Jag har provat med outlook appen, samma bekymmer där. Och outlook hade jag inte installerat på min telefon tidigare. Dvs det kan inte ha funnits någon gammal data som spökade.

ok ja du var det väldigt skumt kanske det finns en inställning i webgränssnittet där du behöver en API nyckel eller tillåta att appar ansluter och syncar med din postlåda?

Av funky_monkey
Skrivet av anga:

Ja precis, i webbgränssnittet fungerar det som det ska. Lösenord bara.

Ok då vet vi att det är konfigurerat rätt på baksidan i alla fall så då antar jag att det är mellan open x-change servern och din app som det är problem. du skrev att du testat att ta bort kontot och lagt till det på nytt i gmail appen. jag kollade lite på open x-change och det ska finnas stöd för att koppla kontot till en annan app än deras egna outlook till exempel.

har du möjlighet att testa med outlook appen?

annars kan du behöva ta bort kontot i Gmail appen och radera app data på telefonen (antar att vi pratar om telefon).
och sedan kopierat värdena från inställningarna som du skrev in i webmailen med MX records servernamn IMAP osv bara för att utesluta att det smugit sig in några fel.

Av funky_monkey
Skrivet av Loke6074:

Jag har ringt dom, första gången när jag fick första brevet, då förklarade jag att jag inte kan minnas att jag skulle ha gjort en skada på någons bil. Då fick jag rådet att fylla i en skadeanmälan, vilket jag förklarade att det kan jag inte göra för jag vet inte att jag har skadat en bil, på vilken plats, på vilken dag eller någonting sådant. Så jag skickade e-post, där jag bestred att jag skulle ha orsakat någon skada. Sedan hörde jag inget på ett tag, men idag fick jag ett nytt brev där det står att jag är vållande och att jag ska betala. Punkt. Loggade genast in på deras hemsida, läste brevet, fanns inga bilder, ingen skadeanmälan, inga uppgifter om motpart, ingen video, inga bevis, ingenting, bara att jag ska ha skadat någon annans bil. Så jag ringde upp till kundservice för att få ta del av bevisningen, men nej, personen i kundservice nekade mig bevisningen med hänvisning till GDPR.

Du har ju bara pratat med first line supporten klart dom inte kan hjälpa dig när frågan inte finns med i deras lista över svar, då är det enkelt att hänvisa till GDPR och hoppas att kunden ger sig. fråga efter någon som är skadereglerare eller liknande så kanske du får bättre svar.

Av funky_monkey
Skrivet av Ca1P3:

Blir nog en llvp till på bottenplan känns att det blir för mycket jobb och pengar att börja göra om huset till vattenburet.
Sen som många skriver man får ju ut bra energi från dem och vi bor i Skåne så temperaturen är ju bra för en llvp.
Det jag tänkte på var att jag funderar på en golvmonterad om jag då ska sätta värmeflyttare till ett rum ska jag placera den i golvnivå eller tak nivå ?

Beror på din planlösning men om du har FTX bör ju det sköta cirkulationen åt dig. förutsatt att det fungerar och har kanaler dragna i huset.

Av funky_monkey
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag håller med om att Reg-nummer och ägaruppgifter är offentliga uppgifter. Det betyder ju dock inte att försäkringsbolaget inte sköts av människor med andra åsikter eller tankar. Vidare kan nog "Person X befann sig på plats Y kl HH:MM" klassas som GDPR-data varvid det inte kan delas. Däremot kan ju hela förloppet gott redogöras utan att någon personuppgift delas.

Rätt säker på att vi har samma åsikt om vad som ska ske i detta för att det ska bli rätt.

Jäklar vad snabb du var att svara

ja jag håller med dig i stort det finns alltid specialfall, just försäkringar kan jag tänka mig är säreget och har vissa undantag.

bolaget behöver ju inte ange namn på målsägaren men lite underlag tycker jag borde vara på sin plats. man borde ju ha någon rätt att veta vad man betalar för.

Av funky_monkey
Skrivet av DavidtheDoom:

Det verkar ju snarare hävda att fordon med nummerplåt XXXYYY (drabbad) faller under GDPR och så kan det ju vara, men de kan gott berätta vad som hänt och säkerställa att de inte delar ut information som faller under GDPR. Är ju helt sjukt att man skulle tillåta bolag kräva in pengar utan bevis. Bestrid tills de kommer med något av substans är mitt förslag.

Fast du kan ju skicka SMS till transportstyrelsen och få ut ägaruppgifter även för privatpersoner så att dom hävdar GDPR där verkar spontant som en undanflykt.

vidare är väll standard att man får uppgifter om eventuell skada och mer detaljer i ärendet än "du har skadat ett fordon var god betala"

brukar vara mer detaljerat målsägaren bör ju ha redogjort för skadans art och omfattning samt tidpunkt (ungefärlig) datum plats, samt att om ett krav riktas specifikt mot dig som kärande borde det också finnas någon typ av anledning till det dvs någon bör ha observerat att just ditt fordon varit inblandat (noterat Reg nummer tex).

polis kan också vara inblandad (smitning eller avvikande från platsen).

som sagt bestrid och kräv ett mer utförlig information det bör du ha rätt till, har du tillgång till dit avtal med försäkringsgivaren bör det stå där vad som gäller vid krav på ersättning.

här är i alla fall lagen som reglerar försäkringar om någon är intresserad https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/svens...

Av funky_monkey
Skrivet av anga:

Jadå det fungerar i webbläsare. Har provat med både .com och .de med samma resultat.

ok antar att eposten går fram till inkorgen i webbgränssnittet.
använder du lösenord för att logga in på din klient eller har du 2fa eller liknande?

Av funky_monkey
Skrivet av Ca1P3:

Vi har ett ventilationssystem i huset med ett värmeaggregat på plan 1 och en gammal ftx på vinden.
Det är inte så att man kan nyttja detta på något sätt ?
Vi kör inte värme på det nu för att det är ett el element i aggregatet som drar 3kw-6kw.

Hej om dit ftx aggregat inte fungerar så skulle jag absolut se över med en vent firma om det går att driftsätta då FTX kan spara en hel del energi.
angående LLVP så finns det splitt system med en utedel och två eller fler inomhusdelar, dom går även att få med kyla om du vill hålla dig sval på sommaren.

Av funky_monkey

Dom kanske tar ut svängarna med mer special designat kisel AMD har ju nätverk (pansando) fpga/dpu (xilinix) grafik (Radeon) och så klart cpu. sen har dom också ARM och risc-v licenser så om microsoft vill kan dom säkert bygga en riktigt kraftfull krets. men det beror ju på hur mycket microsoft vill spendera på utvecklingen. nåja vi får se