Inlägg

Inlägg som Bellimar har skrivit i forumet
Av Bellimar

Jag verkar vara ensam i tråden om att använda Plantronics Backbeat Pro 5100. Tycker de har hög kvalitet för såväl musik som samtal och de funkar faktiskt att springa med trots att de inte uttryckligen tål svett. Jag svettas inte så mycket i öronen vad jag märkt
Jag har inte jämfört med andra true wireless däremot tycker jag de står sig väl mot andra hörlurar jag har så som B&W C5 series 2 även om de inte har samma detaljrikedom. Rekommenderas varmt.

Av Bellimar
Skrivet av Maskarone:

Hej!
Min syster behöver en ny telefon och hon är inte så insatt så jag ska hjälpa henne att välja. Det hon har sagt är att den inte får vara för stor, (min HTC Incredible S på 4 tum är absolut max), och den ska inte kosta mer än 2500 kr, (helst runt 2000), annars är det ganska öppet. Det ska sägas också att det här blir hennes första smartphone och hon har inga jätte krav på grafik och processor prestanda, det som prioriteras är nog batteritid och byggkvalitet. Jag har funderat på Nokia Lumia 800, någon som har erfarenheter av den? Annars så kom gärna med förslag inom ovanstående kriterier.

Tack på förhand!

Jag skulle tro att Samsung Galaxy W passar in ganska väl på den specen. Har aldrig hört något illa om den och den står sig väl med sin prestanda.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=936642

Av Bellimar

Jag fick samma problem efter en vanlig uppdatering av min Galaxy S3, dock endast när en viss kontakt i telefonboken ringde. Det löste sig efter att jag tagit bort kontakten och sedan lagt till den igen. Misstänker att det hade något att göra med att jag importerade kontakterna från min gamla HTC-telefon.

Av Bellimar
Skrivet av vexxan:

Hej, gud vad du gör det svårt för mig att bestämma mig!

Det står verkligen mellan Tre och Halebop (även att den sistnämnde riktar sig till 11-åringar).

Jag gjorde en liten test, men vet inte om jag har tolkat allt rätt, vore shysst med lite input:

Halebop kommer alltid att kosta mig 399kr såvida jag inte ringer > 200 samtal per månad och SMS:ar > 4000sms/mms per månad

Tre har en pottlösning där jag har möjlighet att använda hela beloppet på 399kr för samtal/sms/mms och gratis surf. För dessa samtal används Tre:s vanliga taxa, som är;

- Öppningsavgift, 0.69kr/samtal
- Minuttaxa, 0.69kr
- Sms-kostnad, 0.69kr
- MMS-kostnad, 1.69kr

Ponera att jag nyttjar abonnemanget som följer (månadsvis):

- 200 samtal
- 300 sms
- 20 mms
- 3 minuter/samtal

Detta innebär en kostnad på 793kr

Alltså överskrider jag beloppet med 394kr

Har jag räknat galet??

Det går att använda 69kr av potten för varje operatör du vill ringa och smsa gratis till:

69kr Telia
69kr Tele2
69kr Telenor
69kr 3+fasta nätet
20 mms = 34kr
=310kr, dvs 89kr kvar att använda för utlandssamtal och ev. mer mms.

Av Bellimar
Skrivet av Rzll:

Tacksam för så många svar på såpass kort tid.

Underviker gärna iphone så gott det går, att få in musiken på det sätt man vill via iTunes är mest meck.
Den enda mobil hon hittils har hållt i och gillat var den jag nämnde i första posten, en HTC Desire S. Så mobilen får gärna vara runt samma mått som denna

Är en Samsung Galaxy W bättre än en HTC Desire S? Samsungen är lite billigare t.om.

Om man jämför Galaxy W med Nokia Lumia 710 som rekommenderas här i tråden så är de jämförbara med den skillnaden att Lumian inte kan ha något minneskort att lägga musik på. Man har alltså "bara" 8GB för appar och musik. Galaxyn har något större batteri och yttermåtten är något mindre. Den har mycket lägre SAR-värde om man påverkas av sådant, men har inte reptålig display, så man bör väl komplettera med någon skyddsfilm.

Galaxy W mot Desire S så har Desire S 1Ghz-processor mot 1,4 för Galaxyn. De är så gott som exakt lika stora, men Desiren är 20 gram tyngre. Sen har Desiren reptålig display också.

I slutändan handlar det nog mest om vilken man tycker känns bäst i handen och när man använder den, så prova i någon butik.

Av Bellimar
Skrivet av Rzll:

allt hon kräver är att det ska va en vettig touchscreen, inte för stor och viktigast att den är prisvärd och bra. Så behöver inte vara det senaste, hon kommer inte spela krävande spel, utan mest wordfeud och liknande.

Jag skulle tro att exempelvis Samsung Galaxy W uppfyller dessa krav.

Av Bellimar
Skrivet av markusw:

Hej!

Jag har satt ihop följande paket:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/950273/kh3_htpc

Kommer nätaggregatet att räcka som följer med chassit? Grafikkort behövs väl inte då denna enbart kommer användas som HTPC/Mediaspelare och inget spelande alls på. Jag vill använda den med min 55 tums Sony TV och kommer troligen skicka allt via HDMI till förstärkare och sen vidare via HDMI till TV:n.

Processorfläkten, passar original processorfläkten eller rekommenderar ni någon annan? Skälet till att jag valt befintligt chassi är för att den ska få plats i en TV bänk som har maxhöjd på 12cm och bredd/djup på 45cm. Har ni något annat alternativ som jag missat?

Jättetack på förhand!

Tänk på att moderkortet Asus P8H67-I Deluxe kräver SO-DIMM-moduler, dvs. minnen till en bärbar dator.

Av Bellimar
Skrivet av usilusken:

Zotac brukar göra mini-itx med inbyggd wifi:
http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/Z68-ITX_WIFI/
Vet inte om de finns i Sverige än dock.

Jag är inte ett dugg sugen på Zotac efter de recensioner jag läst. Det verkar som att det inte går att underklocka eller undervolta med det moderkortet, så då faller ju själva vitsen med att välja ett Z68 framför ett H67.

Av Bellimar

@usilusken:
Tack för ditt svar. Har tittat lite på HFX, och det är som du säger antagligen det bästa sättet att få en så tyst dator som möjligt.

Om vi enbart koncentrerar oss på 2500T vs. 2500K med allting lika. Kan man då vänta sig en stor/medel/liten skillnad mellan dessa i värmeutveckling?

Jag har tänkt använda ett moderkort med H67-chipset, och är osäker på om jag kan sänka multipeln på det. Höja verkar i alla fall vara omöjligt av det jag läst mig till. Hittar inte heller något moderkort med Z68 och inbyggt trådlöst nätverkskort (ja jag vet att jag skulle kunna köpa en USB-dongle för att fixa det trådlösa).

Av Bellimar

i5 2500k i Origen AE M10?

Hej,

Jag har tänkt bygga en HTPC med duglig prestanda men med största målet att det ska vara så tyst som möjligt.

Chassiet är ett Origen AE M10 och jag har tänkt använda en Scythe Kozuti att kyla prollen med.

Jag hade tänkt använda en i5 2500T med tanke på låg värmeutveckling och därmed ett tyst system. Med tanke på att det verkar dröja innan den finns i lager har jag börjat titta på it 2500K istället som är billigare samt en bättre grafikdel i.

Är det någon som har en uppfattning om det i verkligheten skiljer så mycket i värmeutveckling och därmed risk för mer ljud från cpu-kylaren om jag väljer en K istället för T? Min frågeställning rör alltså verkligt användande och inte TDP-värden som mest ger en fingervisning.

Av Bellimar

Positivt med lägre energiförbrukning, vilket även processortillverkarna tycker är viktigt. Nu ska bara tillverkarna av grafikkort göra samma sak istället för tvärtom så kan man få riktigt tysta datorer till följd av låg värmeutveckling

Av Bellimar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
Det jag vände mig emot var zarkovs antagande att man endast använder utrymmet inom en kvadrat inskriven i cirkeln, och att resten skulle vara spill. Bilden i artikeln visar att så inte är fallet. Den visar även på att stora kretsar ger stort spill

300 mm wafer ger 70685 mm^2 yta. BSN får in 94 kretsar om 570 mm^2 i sin visuella illustration, totalt 53580 mm^2. 53580/70685=0,758.
Ungefär 24% spill får ses som worst case scenario, vilket är långt ifrån 32% konstant spill som zarkov antydde.

Jo, jag håller med om att det verkliga spillet inte är 32%, eftersom det minskar med antalet rektanglar som inskrivs i cirkeln. Dock bör det fungera som ett jämförelsemått mellan olika geometriska former inskrivna i samma cirkel. Det vill säga att man antagligen skulle få plats med fler än 94 kretsar om de hade hexagonal form, och jag antar att spillet på 24% skulle följa samma förhållande som vi såg tidigare och därmed ungefär halveras med hexagonala former av samma storlek som de 94 rektangulära formerna. Jag har dock inte tagit mig tiden att räkna fram om det verkligen förhåller sig så, men vi bör kunna vara överrens om att spillet minskar med hexagonala former.

Jag tror dock att jag fått svar på min ursprungliga frågeställning.

Av Bellimar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
Korrekt matematik men ej tillämplig för att räkna ut spillet. Spillet beror på hur stora kretsar som tillverkas. Tex GF100 ligger nära gränsen på vad TSMC kan producera, och spillet kan ses på denna sidan.
Mindre kretsar följer yttermåtten bättre, och då minskar även spillet.

edit: Vet inte om samma teknik används idag, men förr delades wafern i de individuella kretsarna på samma sätt som glasskivor skärs till. Ristas med diamant och knäcks. Fyrkantig form är då att enklast.

Nu talar vi om två olika sorters spill. Det ena är rent geometriskt, att kretsen inte får plats på wafern (vilket tråden handlar om), medan det andra som tas upp i tråden du länkar till är att kretsen inte fungerar när den är tillverkad.

Jag kan köpa att det är enklare att dela kretsarna på samma sätt som glasskivor. Det skulle helt klart förklara varför man håller sig till en rektangulär form.

Edit: Självklart följer mindre kretsar yttermåtten bättre, men om man jämför en rektangel med en hexagon av samma storlek, så följer hexagonen bättre och den använda matematiken är tillämplig.

Av Bellimar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zarkov
Om vi antar att vi utnyttjar absolut maximal inskriven fyrkant i den runda wafern med radien r får vi en yta = r^2. Spillet blir då Pi*r^2-r^2=r^2(Pi-1) ~= 32% spill.

Kan du på något sätt beräkna spillet från en platta med hexagonala kretsar? Hur packar man dem tätast? Även om man låter dem gå så nära kanten på wafern som möjligt får man ju en hel del spill mellan kretsarna.

Arean av en hexagon beräknas enligt wikipedia
Area av hexagon

Spillet blir då således Pi*r^2-2,598076211r^2 = r^2(pi-2,598076211) ~= 17,3% spill. Alltså är det nästan en halvering av mängden spill.

Edit: Självklart förutsätter detta att alla kretsar görs exakt lika stora.

Av Bellimar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leedow
Finns lite om det här:

http://www.tinyscreenfuls.com/2006/12/why-are-silicon-wafers-...

Jag skulle vilja tillägga att även om man gör dem hexagonala eller rektangulära så kommer det fortfarande vara spillrester för att processorerna varierar i storlek och fabrikerna köper in standardiserade wafers.

Med tanke på vad som nämns i länken jag postade så är nog dessa illustrationer lite felaktiga:
http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=6188&page=2

...fast det är ju helt acceptabelt för att förstå principen, vilket säkert var sweclockers syfte.

De där länkarna förklarar väl snarare varför wafern är rund vilket jag förstår mycket väl.

Självklart blir det spill även för hexagonala former, men mängden blir mindre och med tanke på hur mycket man investerar i att krympa tillverkningstekniken så vore det ju önskvärt att försöka optimera matrialutnyttjandet per wafer.

Svaret kan ligga i det du skrev om att storleken på varje die varierar, då kanske det är lättare att anpassa om man använder rektangulära former.

Av Bellimar

Varför en rektangulär die på rund wafer

Hej,
Jag undrar om någon vet varför en die som görs från en wafer är rektangulär då wafern är rund. Vore det inte bättre materialutnyttjande att använda en hexagonal form?

Av Bellimar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Doofy
~5000kr vinst per sekund, året om, i vinst! Sjuka summor

Nja, snarare cirka 2100kr vinst/sekund.

2,3 miljarder * 4 kvartal / (365 dagar*24h*60min*60sek) *7,28kr/USD = ~2100kr.

Men visst, det är ändå en ordentlig summa.

Av Bellimar

Tack för ditt tydliga svar Micket, det är precis en gles struct jag hade önskat. Indirekt adressering var det jag hade velat undvika, men det får nog bli det som jag använder.

Helst skulle man då vilja ha en syntax som gör det lite smidigare.

Istället för att skriva
S(x(10000)).field för att komma åt t.ex. S(3).field så skulle jag vilja att matlab förstår att när jag skriver x(10000).field så betyder det S(x(10000)).field, men inte heller det lär väl fungera förstår jag, då det är en helt främmande syntax att anropa en array som en struct.

Av Bellimar

Numrering av struct i Matlab

Hej,
Behöver hjälp med struct i Matlab.

När man definierar en struct med ett index i arrayen så skapas likadana tomma structurer från index 1 till det man definierar. Är det möjligt att definiera ett intervall som man vill att indexet ska vara giltigt?

Tex. om jag skapar

Struct(6000001).test = 1;
så får jag 6000000 tomma structurer på köpet som jag inte vill ha.

Ett alternativ är att skapa en funktion eller array som konverterar indexet så att t.ex. 6000001 = 1, o.s.v., men det är inte ett snyggt sätt.

Vore mycket tacksam för en lösning på mitt problem.

Av Bellimar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Jag kan iaf med mitt HD 3800 kort ta in tv-signal, så det borde ju innebära att det funkar eller hur?

Tar du in den tv-signalen via hdmi/dvi eller genom analog signal som komposit/s-video?

Har nämligen ingen digital utgång på min VHS.