Inlägg

Inlägg som Ralleballe har skrivit i forumet
Av Ralleballe

Jag måste hitta ett bra win xp som jag kan installera på den först för som det är nu är där lösenord så jag kommer inte in i själva datorn.

Av Ralleballe

Klocka P4 1,6/byta bios

Jag har fått en dator innehållande en intel p4 på 1,6 ghz. nu har jag inte provat den ännu men jag undrar vad förutsättningarna för att överklocka den är.
Och om det nu skulle gå men den har ett fint bios som är spärrat typ från hp, så vill jag veta var jag får tag på nytt bios och hur jag installerar det. I och med att jag har fått datorn så behöver jag inte vara så rädd om den. Hade inte jag tagit den hade de slängt den.

Av Ralleballe

13,8 volt klarar de i alla fall. Har för mig att det står det på dem. Det är ju lite mer än 12 iaf. Hur lång tid tar det idag att kyla dem?

Av Ralleballe

Jag hittade ett win xp lite. Den ska typ bara surfas på och skrivas på. Inget spelande.

Av Ralleballe

ok. men kommer jag att kunna köra win xp på den? Finns det inte bantade versioner av xp?

Av Ralleballe

Den jag kommer att spara har 933mhz prolle och 128 ram, 10 gig hdd. det är väl det väsentligaste. det ligger win98 på båda men de har körts mot en server på ett företag. ska nog satsa på att få in ett nytt win 98 i den, på ngt sätt...

Av Ralleballe

japp det har jag men jag behöver få tag på en cd-skiva med installationen på. Var?

Av Ralleballe

Intressant tråd. Jag vet inte om en kylare blir bättre än en annan för att ni bråkar om det. Jag tror personligen att ninja är bättre då den är större och nyare. Men han får prova sig fram.

Av Ralleballe

installera windows 95

Jag har fått tag i två gamla datorer och jag planerar att installera windows 95 på dem för att få bort allt gammalt och börja om från början. Men hur gör jag. Var kan jag få tag på en windows 95 installationsskiva att boota från? Har inte hittat det någon stans.
vi har haft w 95 på andra datorer innan men jag vet inte om jag hittar skivorna till de för det var hempc datorer. Men om jag hittar dem vad ska det stå på skivan?

Av Ralleballe

Bra recension och mycket fina, skarpa bilder.

Av Ralleballe

Och jag som redan har köpt en WD Passport II

Av Ralleballe

Nu ska vi se. Jag har nu fått hårddisken WD passport II och tycker den är bra. Liten, snygg och enkel att installera. Det som förvånade mig - till det bättre - var att det inte följde med en cd-skiva som till allt annat man köper. Plug-and-play verkligen. Hastigheten är enligt mig relativ, jag vet inte om den är snabb eller långsam.

Det jag tycker är dåligt är, har iofs inte med disken att göra, men jag gjorde beställningen på söndagen och paketet skickades inte förrän på onsdagen. Sen fick jag inte avi förrän på lördagen fast paketet låg på hämtningsstället på torsdagen. Så leveransen tog nästan en hel vecka. Köpte den på komplett.

Av Ralleballe

Hur går det för vårt kära foldinglag? Klättrar vi eller?

Av Ralleballe

Det ser ut att vara ett vanligt atx-agg i min hp. Fläkten i nätagget låter mest i hela datorn. Går dock inte lätt att byta bara fläkten då den är löddad i agget. Byt du kylare på både grafikkort och processor det har jag gjort.

Av Ralleballe

Ähum... Rost är ingen bakterie, det är en kemisk förening mellan järn och syre även kallat järnoxid.

Av Ralleballe

Har man fantasi inser man att man kan GÖRA plats för den.

Av Ralleballe

men jag menar om man anpassade moderkorten och processorerna för att ha en kylare på varje sida.

Av Ralleballe

Lägg dig under 70 grader om du vill känna dig säker.

Av Ralleballe

Kylare på båda sidorna?

När ska det bli möjligt att sätta en kylare på båda sidorna av en processor? Jag menar man borde kunna ha en anläggningsyta på baksidan av moderkortet också. Tänk att kyla med dubbla kylare.

Av Ralleballe

Någon som har en aning om hur det ser ut i Vietnam? Eftersom jag ska dit i oktober är jag intresserad av att veta var man kan spara de stora pengarna på datorprodukter där nere. Om det nu finns tillgängligt.