Inlägg

Inlägg som anon910 har skrivit i forumet
Av anon910

A41 här, samma sak där, nätverk saknas om man talar i telefon.

Av anon910

416kr i månaden, fast pris i några år till

Av anon910
Skrivet av Xyborg:

Nu håller jag ju egentligen med dig, i stora drag. Jag sitter också still i båten just nu. MEN: ska man vara lite av "the devils advocate" så kan man också nämna att det här påståendet bara stämmer ur en extremt snäv tidsrymd, historiskt sett.

Efter Romarrikets fall tog det hundratals år innan Europa återhämtade sig, såväl ekonomiskt som vetenskapligt. De som ägde kapitalet/makten i Inca-riket strax innan Cortez landsteg återhämtade sig nog aldrig ekonomiskt. För att inte tala om i princip hela den afrikanska kontinenten efter kolonialmakternas intåg under 1700-talet.

vi kan väl hålla oss till modern tid iaf

Av anon910

Köp 2st Galaxy A13 kostar 1700kr st ny. https://www.netonnet.se/art/mobil-smartwatch/mobiltelefoner/s...

Med den budgeten finns det väl ingen anledning att köpa beggat el? bara en tanke, du har ju hur mycket som helst att välja på i Birsta tex

Av anon910
Skrivet av fesoj:

Alltså om man bara vill casualinvesta så förstår jag inte poängen att ha pengarna på börsen och i synnerhet inte på breda indexfonder etc nu. Vad är syftet, att facetanka dippen? De närmaste två åren ser jag bara ett syfte med att ha pengar på börsen: om man tänker sig ha specifik och positiv info som är tillräcklig för att ett bolag/en marknad ska förmå bryta downforcen i makrotrenden av total doom & gloom. I varje annat fall hade jag hållit pengarna i en påse i väntan på andra tider. Om man absolut måste göra lolgains som casual i en recession av historisk kaliber så hade jag hellre flippat grejer (datorer, klockor, bilar, hus, beroende på vilken kunskap och hur mkt pengar man har). Att köra in sina pengar i indexfonder nu, för att det varit en säker strategi för avkastning (uppenbarligen) under goda ekonomier, är för mig obegripligt. Köp dippen om ett tag istället!

Man investerar över tid, och om du sitter vid sidlinjen är det ännu svårare att veta när du ska börja köpa in dig, tro mig, jág har handlat sedan 1997 och sålt en del på vägen, och tittar man bakåt hade jag varit miljonär idag om jag fortsatt att köpa och behålla.

Världen går inte under, ekonomierna återhämtar sig alltid och det kommer ny all time high på världens börser, det vet man med säkerhet, när, det vet ingen. Varje kris är alltid av historiks kaliber enligt förståsigpåarna. Finanskrisen 2007 skulle dra hela världen i en depression värre än någonsin skådat.

Fastighetskrisen på 90talet skulle aldrig återhämta sig, vi skulle få dras med höga räntor och hög arbetslöshet i decennier.

Dotcom bubblan skulle utradera techindustin totalt, den skulle aldrig återuppstå, det fanns noll förtroende kvar för den branchen,

När svininfluensan spred sig var det godnatt.....

osv osv osv vi har kriser med jämna mellanrum, det är så det fungerar.

Av anon910

Är den jailbreakad? och vad medföljer av handkontroller

Av anon910

SUCK!

Av anon910
Skrivet av yaxez:

Vad gör du om din portfölj dyker -50% månaden innan du inser att du behöver pengarna?

Nån slags hybrid är förmodligen bästa alternativet, t.ex. 80% på konto med sparränta (1-1.25%) och 20% lite mer riskfyllt med chans för bättre avkastning. 2 år är inte lång tid, innan du vet det är det dags.

att köpa fonder för 10k i månaden som behövs om 2år skulle jag verkligen inte rekommendera, det är aldeles för kort tid, jag hade lagt 10k i månaden rätt in på ett sparkonto om jag visste att jag skulle använda pengarna om 2år, då vet du att du har 360k om 2år.

Av anon910

Vad är det för bil`?

Av anon910

Varför sitta och gissa, skaffa en multimeter och mät dig fram el ring en elektriker, man kan aldrig lita på färgerna, jag råkade själv ut för det i vårat kök nu under renoveringen i våran bostad från slutet av 60 talet, färgerna stämde i det ena uttaget i taket men i det andra hade man kastat om färgerna , så det är bara att mäta sig fram som gäller.

Av anon910

Hmm, borde ha klarat alla, man var ju som mest aktiv på den tiden, får skylla på minnet

Av anon910

Ingen ny grafikkortsserie har väl någonsin varit "billig", jag tror folk glömmer bort vad tex ett 1080 TI kostade för några år sedan. Och nu pratar jag inte om MSRP, utan vad de kostade ute i handeln.

Av anon910

hmm, varför skulle man idag inte kunna få pension från danmark om man är bosatt i Sverige? Mina föräldrar jobbade båda i Danmark medans de var bosatta i Sverige under ett antal år, de lyfter idag både svensk och dansk pension, men det kanske var förr det var så.

De var även bosatta i Danmark ett antal år, det kanske påverkar utgången

Av anon910

Jag kan inte låta bli att undra över, vem fan tittar på någon annans vindrutetorkare och hur fort det går, personligen har jag aldrig ens tänkt tanken, när jag kör bil/lastbil tittar jag på trafiken.

Av anon910
Skrivet av Gilgamesh:

26 nu, hej vad det går...

Hoppas du han ur....

Av anon910

topp på 28 nu 18, hej vad det går,

Av anon910

Vet inte vad som kan ha hänt men har du kollat så garantin har gått ut, Asus har 3år vad jag vet.

Av anon910

Nu var det väl spår av ett ämne i EN batch vad man vet än så länge, närmare bestämt så var det spår av bekämpningsmedel i vanilaromen. Jag tror du får i dig värre saker i vardagen, så äta vidare i lungn och ro

Av anon910
Skrivet av HickeHiskelig:

Ska man ta och ”investera” i en Audi r8 efter vintern?

Hushållen lär väl behöva pengar till annat nu, sånna bilar kommer inte vara så eftertraktade kan man ju gissa. Men som hemmaboende student drabbas jag inte av elpriser osv

Tyvär så faller sällan el aldrig den typen av bilar i pris oavsett, inte ens under finanskrisen 2007 kunde man fynda en rs6 el Mustang el så, vanliga nya bilar kunde man pruta 11-15% utan problem, bilhandlarna ville bara sälja, men jag satt själv då och letade muskelbilar men dom priserna rörde sig inte mer än vanligt.

Har tänk samma sak nu senaste året med feta bränsletörstiga merca SUV, men de sjunker inte i pris fast dieseln varit uppe i 28kr litern, de är snarare tvärtom på beggmarknaden pga utbudet.

Men man vet ju aldrig, ibland dyker det ju upp något fynd

Av anon910

Jag kör microfiberduk på Tv och skärmar och har gjort så länge jag kan minnas, lätt fuktad. Inga speciella märken el så, jag har köpt dom i dagligvaruhandeln.