Inlägg

Inlägg som Soldner har skrivit i forumet
Av Soldner

Jag har spelat upp hur många filmer som helst på denna datorn! Filmer som förut funkade funkar inte längre..? jag har provat att installera om VLC men det hjälpte inte...

Av Soldner

Knepigt problem med uppspelning av avi-filer?

Hej, behöver hjälp

Jag har en lite äldre Dell med XP, servicepack 2.

Igår skyfflade jag över en ganska stor fil till min externa hårdisk - samtidigt bad jag VLC starta en avi-fil. Datorn fick tänka rätt länge men till sist så startade filen (en film). Den startade dock endast med att spela upp ljudet och inte bilden. Inga filer/spelare på min dator funkar nu annat än att spela upp ljudet från filmer med. Que?

Går jag ut på t ex tv4play eller svtplay så funkar både bild och ljud hur bra som helst. Jag har låtit datorn göra egen felsök, återställt datorn med systemåterställningsfunktionen men det hjälper inte. Vad kan ha hänt? Har samtliga codecar flippat ut?

Av Soldner

Tack!

Skall prova

/M

Av Soldner

Flac till MP3

Hej!

Har sökt här men inte hittat några trådar!?

Har en låt på Flac som är ca 3 minuter och 20 sekunder lång, storlek 21.9 MB. Jag måste byta format (helst mp3) för att kunna tanka in den i Soundforge.

Mina frågor:

1) Hur väljer jag motsvarande kvalité i MP3? (finns det?)

2) Finns det någon bra freeware som klarar detta?

Mvh

Mats

Av Soldner

Hjälp! kraschande HD, xp & level-data i Modern Warfare?

Hjälp! kraschande HD xp & level-data i Modern Warfare?

Min HD (misstänker jag) håller på att krascha. Var i Call of Duty Modern Warfare-mappen ligger de data som håller ordning på ens xp-poäng samt hur mkt man levlat? Orka börja om från början på nästa dator...=/ Skulle vara bra att kunna bränna ner de filer som behövs nu när jag fått igång datorn!

Mvh
M

Av Soldner

Nä det var inget vidare avancerat - man kan ju bara ladda upp befintliga omslag? Inte göra egna? Inte skriva egen text t ex.

Av Soldner

Tack! Skall prova

/S

Av Soldner

DVD-cover prog?

Kollade in gratisprogramen här - gimp verkar att ta i? jag behöver bara ett simplet prog för att göra DVD/CD-omslag! Typ - importera bilder, lägg till text (bredvid, ovanpå osv) samma sak för baksida n och naturligtvis ryggen för omslaget. Skall det vara så svårt att hitta utan att det kostar pengar? Nero`s program suger

Av Soldner

Skall fundera

Av Soldner

Alltså - jag vill bara över gränsen för CoD 5 och Modern Warfare 2 (kör mest online) - för typ 200 spänn är det väl en win win situation?

Av Soldner

Men en ny processor har väl inget med Dell att göra!??! Från 2.8 till 3.4 vinner jag en del kraft och spel?

Av Soldner

kan detta vara till hjälp?

Av Soldner

Socket??? Max processor???

Hej alla!

Har en (gammal) Dell Dimension 8400 dator som jag tänkte uppgradera med ny processor. Blir bara inte klok på vilken socket det är på moderkortet? Och hur mkt processor den klarar? Den borde klara en P4:a 3.4, eller? Tillverkades snabbare processorer än så i den generetionen?

Tacksam för svar!

/Soldner/Mats

Av Soldner

Till vilka servrar då? Betalservrar ala WoW?

Till syvende och sist måste det ju bero mkt på spelserverns prestanda vilken man kopplar upp sig mot..?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlueBerryBoy
Det är väl inte så konstigt? Fiber är ju mycket snababre än gamla koppartrådar.

Av Soldner

Tack för båda svaren!

Stalker ser lite gammalt ut ja - men den motorn är väl lite daterad å andra sidan? Bioshock däremot var jättesnyggt på min dator. Crysis demot flöt fint också men såg ungefär ut som Wolfenstein 3D hehe. Olika spel är utnyttjar datorns resurser olika bra verkar det som - t ex så funkade inte Stalker alls med 1 gig ramminne men flyter på bra med 2 gig däremot :).

Men tillbaka till huvudfrågan: är det den gängse uppfattningen att (om man får tag på det) ett Sapphire Radeon Ultimate Edition X1950 Pro ändå är förlegat för DX 9.0.c på en maskin med Dual Core, 2 gig ramminne som kör Win XP? Hoppas att jag nu inte blandar ihop Core 2 Duo med Dual core :/ Dual core är väl äldre? (har inte hängt med på ett tag...)

Citat:

mkt bättre än x1950 pro http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=247846

Det eller ett 4850 om man vill pröjsa lite mer.

Dock så måste jag säga att spela STALKER med ett 1950 pro är då ingen rolig upplevelse även om det fungerar, ordentliga ljuseffekter och högre inställningar är bara att glömma.

Av Soldner

Tack för svaret. Men hur mkt påverkar det? Anledningen till att jag undrar är att det precis ringde nån telförsäljare från Felia och ville sälja på mig 24 Mbit´s uppkoppling för det var det som gäller för spel Haha - jag har två Mbit ner och 0.5 upp (Comhem, som förvisso inte är världens bästa...) och jag brukar hitta servrar med skaplig ping. Sicket säljsnack! Jag sa det till henne och då blev hon sur som fan haha

Citat:

Ursprungligen inskrivet av zlobb
Påverkar är klart att det gör. Din dator kommer förmodligen (beror på spelet) att både skicka info och ta emot info.

Pingen du "får" är också oftast den tid det tar fram och tillbaka till dig.

Skall också påpekas att den bandbredd du har och den fördröjningen du får till servern inte helt hänger ihop. Den vanligtvis största påverkan av detta är hur lång färden är emellan dig och servern.

edit. stavning

Av Soldner

Mest prisvärda graffet för att driva DX 9 dessa dagar?

Hej alla

systersonens graffe börjar tryta - funderar på om jag skall köpa honom ett likadant som jag har själv? Jag har ett Radeon X1950 Pro 256 Mb med en Zahlmanfläkt och det klarar (med en CPU på 2.8 GHz samt 2 gig ramminne) galant av CoD4, Bioshock, STALKER mm. Inte på de högsta upplösningarna naturligtvis! Men runt en 1024x768 eller 1280x1024 i alla fall. Är alla X1950 Pro överklockade (oavsett vem som tillverkat kortet)?

Min fråga: Finns det ngt DX 10-kort som råkkar röven av X1950 Pro, i samma prisklass? Runt 1000-lappen? Eller är det fortfarande det ATI-kortet som gäller för DX9?

Win XP då såklart.

Kom gärna med tips!

Mvh

/M

Tillägg: det är ett Sapphire Radeon Ultimate Edition X1950 Pro!

Av Soldner

Ping och uppströms?

Hej alla

Satt och funderade på om hastigheten UPPSTRÖMS påverkar pingen man får från servrar - eller är det bara nerströms som är betydelsefullt? T ex när man ansluter till en spelserver.

Av Soldner
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Den här tar de 2595 kr för: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=332713

Tack för svaret

Hmm.. då är det dock utan tv-kort eller nått graffe att tala om...

Av Soldner

Är detta ett bra pris?

Original HP Dator
Processor AMD 4600+ Dual Core
Minne 2GB
DVD Brännare
DVD Spelare
Hårddisk 250GB
Pci expres Nvidia 7800GTX Grafikkort-256MB
TV KORT med Fjärkontroll
Digital kort läsare
Trådlöst nätverkskort
Recovery DVD (2ST.)med originall fabris inställning,och äkta windows home edition,licens finns på chassin

2500:-

Det är snabba papper som gäller!

Den skall ersätta en Dell 2.8 Ghz m 500 mb ramminne samt ett ATi Radeon X800 GT 128 Mb graffe.

Tacksam för svar!

/M