Inlägg

Inlägg som heedix har skrivit i forumet
Av heedix
Skrivet av trickysaer:

Det är rätt svårt att svara på rak arm faktiskt. Utöver att själva skärmen ska tilltala dig så krävs det ofta en del inställningar och pillande som du är bekant med och alla skärmar även om det är samma modell beter sig inte likadant. Det blir nog lite som med tangentbord, ta dig förbi någon butik och be om att få provspela lite med några skärmar. Kan vara värt att spana på lite AOC-skärmar också tycker jag.

Det är sant att det är bra att kunna prova, men inte många butiker som erbjuder det, inte i den utsträckning man skulle vilja. Har haft samma problem när jag ska köpa hörlurar.

Av heedix
Skrivet av Cooling23:

Om du vill ha den "känslan" måste du ha en 144hz skärm.

Jag har kört på IPS paneler med riktigt bra fluiditet i. Det gäller att ha låg inputlag och bra pixelrespons för att lyckas med det.

Av heedix
Skrivet av Cooling23:

Vill du ha 144hz skärm ska du köra på Asus ROG Swift. Vill du ha IPS skärm så kan du välja på många olika märken som tex Dell eller Asus.

Det där svaret hjälpte mig inte mycket, men för att specificera. Behöver inte nödvändigtvis vara 120/144Hz, men jag ha känslan av fluiditet. Dessutom känns det som att färgerna på ROG swift är livlösa, vilket jag inte vill.

Av heedix

Köpråd Ny skärm 24"-30"

Hej alla clockers

Sitter idag på en ASUS VG278HE 144hz. Uppgraderade från en Samsung P2350B 60hz TN panel och till en början var jag nöjd. Men nu har jag kommit att inse att även min ASUS är värdelös trotts att jag betalade 4500kr när jag köpte den. Svärtan är ursuel, färgerna är tråkiga och matta. Enda plusset den har är att det är 144hz, men även det känns trögt ibland. Sitter inte direkt på en monsterdator som nedan citat visar, men tycker att det borde orka det mesta, Har funderat på att byta ut min 2500k mot en 3770k, då slipper jag byta moderkort men vad jag förståt så ger det inte så mycket.

Men åter till mitt problem, jag vill byta min skärm. Vad jag vill ha: Bra färger som känns livliga när bilden ska vara det. Bra svärta, det ska gå att urskilja konturer och annat som bilden ska visa. I princip vill jag ha en skärm som är så nära referens som möjligt men ändå ha lågt inputlag, bra respons i pixlarna. Värt att nämna jag har kalibreringsutrustning så jag kan fixa färger och gråskala och ljussättning. Någon som har ett bra förslag? pris spelar inte så stor roll så länge jag får vad jag vill ha, det är klart att jag inte lägger kanske 25000 kr på en skärm, men ni förstår vad jag menar.

Tack på förhand

Av heedix

Jag har pratat med Inet men dom verkar inte vilja ta tillbaka mina två ASUS 970.

Av heedix
Skrivet av Dunder:

Inte för att jag ställer mig på Inets sida, men du kan faktiskt utnyttja 4GB minne fortfarande.

Inte fullt ut utan att tappa prestand. Jag menade såklart full bandbred.

Av heedix

Jag fick svar från Inet om mina två 970 strix, men de är inget dom tar tillbaka förrutom om de är trasiga. jag köpte ju två för att kunna nyttja 4gb minne, vilket jag specifikt sa till dom, men det verkar inte spela någon roll.

Av heedix

Kunde dom inte bara gjort det till GTX 970 3,5GB kort? jag menar, det fanns ju alla möjliga konstiga minnesstorlekar så som 470 1,2gb, GTX 570 2,5gb?

Av heedix

3DMark

Ok, då gör man ett försök att gå med här då.

# 14220 3DMark (Intel/i5-2500k VATTEN) (GTX 970x2 LUFT/ Ram/1753 Gpu/1253 3DMark HeeDiX

https://www.dropbox.com/s/i2nbijo73lg4gsk/Sk%C3%A4rmdump%2020...

Av heedix

CPU: I5 2500k @ 4.5GHz
GPU: XFX HD7970 @ 1200/7000
OS: Windows 8
Drivrutin: 13.2 beta 5
Test: Fire Strike
Upplösning: 1920x1080

3Dmark Score: 7925
Graphics Score: 9291
Physics Score: 8134
Combined Score: 3702
ORB: http://www.3dmark.com/fs/146898

Av heedix

Xense är bra men asus stödjer dem inte med drivrutiner längre, såldes enbart tillsammans med pc350. Skulle rekommendera ett annat kort.

Om Xense kortdraget:
Marginellt sämre än STX men med flera analoga utgångar.

Av heedix

Routern tar a/b/g/n men ska försöka hitta ett bättre. men cpu kylare behövs inte om man inte ska klocka va? asså man klarar sig med stock kylare på stock config?

Av heedix
Skrivet av zeleni:

Det ser bra ut.

Om du ska redan köpa et wireless kort, hitta en med N protokollet. Den du valde har 54mbit som max.

En cpu kylare kanske ?

Min budget är rätt stram så blir svårt att köpa till kylare, dessutom så vad jag förstått så klarar man sig med stock så länge man inte klockar över ca 4GHz och jag brukar sällan klocka, annat fall funderade jag på Antec H2O 620. Varpå wireless hittar jag inget för en bra prislapp med N-protokoll

Av heedix

Ny speldator (ca 9000)

Hej, jag har plockat ihop ett system och tänkte kolla om någon har en ide, måste ha alla typer av komponenter som är med i det jag satt ihop men om ni har någon invändning eller ide om förbättring så säg gärna till.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/798755/2011-08-28

Av heedix

Råd om datorköp

Nu har jag planerat att köpa en ny dator, här är den setupen som jag hittat.

Intel Core i5 2500k
ASUS P8P67 Pro B3
Corsair Vengeance 2x4GB 1600Mhz CL9
ASUS Geforce GTX 560 Ti DirectCU II Top
Western Digital Caviar Black 750GB 64MB Cache dual-processor
Optiarc DVD brännare
Fractal Design R3, titanium grey
Fractal Design Newton R2 650W
TP-Link wireless card
Windows 7 OEM 64-bit swe
Enkelt tangentbord från Logitech

Totalt ca 9000 kr

Min budget tar slut där men undrar om det är någon som har någon ide om några ändringar eller om det är ok?
Jag har Skärm, mus, musmatta osv så bara de sakerna som är med i min lista är det jag behöver.

Tack på förhand

Av heedix

Hej kelimutu,
jag köpte samma burk på netonnet här om dagen, tänkte kolla med dig om du har problem med Anti-aliasing(kantutjäming AA) i spel, t.ex. Half-life 2, Heroes of newerth. nu vet ju jag att du kanske inte spelar dom men om du har problem med Anti-aliasing i andra spel?

Av heedix

Drivisar slutar att fungera, ATI 5650 Mobile

Har nyligen köpt mig en Packard Bell Easy Note TJ75, med intel core i5 430m, 4gb dd3 minne, 640gb hdd och ATI HD5650 Mobile 1gb. Men när jag ska köra Halflife 2 och ställer upp anti-aliasing från 4xMSAA till 8xMSAA så säger datorn att drivrutinerna har slutat fungera. hur kan jag fixa detta?

Av heedix

studentdator.se åsikter och omdömen

Hej, har funderat på att handla en ny laptop (MSI GX740-065NE) som jag hittat till förmånligt pris på studentdator.se men har ingen erfarenhet av detta företaget. Är det någon som vet något om dom? är dom seriösa? Får man de man vill ha? alla omdömen och åsikt är självklart vällkommna

Av heedix

jag skulle gärna vilja ha en key, tack på förhand

Av heedix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m1n1h0p
För under 2000kr så får ni ett HD4890, ett riktigt bra kort:
http://www.netonnet.se/art/dator/datorkomponenter/grafikkort/...
Absolut bästa valet för er. Dock du första killen som hade en pentium-processor så råder jag dig att uppdatera processorn snart då den börjar bli väldigt gammal!

/NILs B

Jag har funderat på HD4890, det ända som stoppar mig är att den inte stödjer DX11. Fast innan jag köper nåt ska jag vänta på fermi, vill se hur marknaden förändrar sig när den kommer. Det står just nu mellan HD4890 och HD5770, men som sagt, ska ändå vänta tills Fermi släpps innan jag bestämmer mig.