Inlägg

Inlägg som tennisberg har skrivit i forumet
Av tennisberg
Skrivet av BrottOchStraff:

Vanliga DDR3 minnen kommer funka galant. Varför krångla till det? Dessa kompatibilitetslistor är nästan helt meningslösa, de uppdateras så sällan av tillverkarna och de testar knappast alla minnen som finns på marknaden, speciellt så här långt efter att moderkortet har släppts.

EDIT: hur vet du att det är minnena det är fel på förresten? Har du kört Memtest86?

Jag körde memtest precis och fick fram detta, men vad menas med det? behöver jag bara köpa 2st 2gb nya brickor? Eller bättre att byta alal 4 på en gång?
https://postimg.org/image/8zw0z9jwv/

https://s3.postimg.org/8zw0z9jwv/2016_08_16_11_11_18.jpg

Av tennisberg

@mr_sQuinty: Jag var inne här och kollade: http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/Giga-Byt...
men står udimm på formfaktor och hittar inte det någon annanstans =).

På din länk ser det ut som att 2x8GB inte stöds, är det korrekt uppfattat? Att max är 4x4gb isåfall....

Av tennisberg

Vilket ram minne?

Efter flera random BSOD så har jag kommit fram till att det måste vara ram minnen som spökar. Frågan är då vilket som apssar på mitt gamla moderkort, något speciellt jag bör tänka på?`

Har ett Gigabyte Technology Co. Ltd. P55A-UD3R (Socket 1156), så vilka typ av ram minne kan jag använda där? har för nuvarande detta: 8,00GB Dubbel-Kanal DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)

Eftersom jag endast spelar cs go, så behöver jag ingen värsting dator eller upgrade...

Av tennisberg

Ingen som har något råd alls? Jag ska inte ha datorn till gaming och det spelar ingen roll om den ksotar 10k eller 14k

Har uppdaterat länken med färre datorer som förslag....
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1652405,1449503,1385345,...

Av tennisberg

Ultrabook, köpråd och ideer vad som är viktigt

Tjena.

Jag ska köpa in en ultrabook till mig genom jobbet. Har några frågor, mer utförlig beskrivning av vad jag tänkt använda den till kommer längre ner.

Krav
Vikten från 1.1-1.6 kg är ok.
i5 eller i7 processor
Gärna SSD disk (men går ju att byta ut en mekanisk oavsett)
Bra batteritid
Behövs ej kunna användas som surfplatta (har sett hybriderna men det är inte viktigt för mig)
Skönt tangentbord. Provade skriva på acers S7 som var skit snygga men tangentbordet gillade jag inte alls. Samsung series 5 och 7 och 9 hade sköna tangentbord. Zenbook har jag inte hittat i någon butik för att prova.

1. Bör man sattsa på en 1920x1080 skärm kontra en 1366*768?
2. Touch skärm, är det viktigt? Kommer det bli viktigt?
3. Matt skärm viktigt?
4. RAM minne, är 4GB tillräckligt?

Skärmens upplösning
Jag kommer använda den i jobbet och reser en del, men när jag sitter på kontoret så är det tänkt att koppla in en 28 tums skärm till den. Därför gillar jag hellre 1920*1080 upplösningen, men det begränsar en hel del valmöjligheter på olika ultrabooks. Så frågan är då, är det värt det?

Touch skärm
Är det såpass mycket bättre? hör många säga att det är väldigt mycket bättre på Windows 8, men hur mkt kommer man sitta och pilla på skärmen när man har en mus och sitter med händerna på tangentbordet?
Jag har tittat på en del skärmar och datorer, men de som det står matt skärm på, med touch funktion, är ändå glansiga. Är det jag som ser/fattat fel eller är det så? Eller reflekteras det inte lika mycket i dessa utomhus, och därför kallas de "matta"?

Ram Minne
Många ultrabooks har max 4GB eftersom de använder endast ondboard dimm. Men det begränsar om man vill ha mer, eftersom max är 4GB. Behövs det mycket mer ram minne än 4 i framtiden? Är det då värt att sattsa på en som har

Lång lista, men har tagit med typ alla som för mig kan tänkas vara aktuella. Men kanske missat någon? Vilken är att rekommendera?
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1652405,1449503,1385345,...

Jag har suttit och tittat massa, och letat infon, men nu är det i sista skedet med att bestämma mig för vad, och det är inte så lätt =). Tacksam för all hjälp!

//Markus

Av tennisberg
Skrivet av Fetskaft:

Det kommer med all säkerhet inte vara upplåst och möjligt att göra detta från tillverkarna. Men det lär komma sätt att komma runt sånt av folket på xda-developers t ex.

Själv väntar jag ivrigt på att köpa Win 8 plattor till mig och tjejen.

Varför vill du hellre ha win 8 platta än android?

Fördelen med android är för mig, att jag har en android telefon och det finns mycket appar och även appar för word, excel, powerpoint etc.... Hårdvaran i infinity 700 är onekligen av väldigt hög klass så om det går att gå runt det sen, så spelar det ingen roll för mig oavsett =). Roota en telefon har jag gjort förr, så borde gå med en platta också...

Av tennisberg

Kort fråga:

Kommer man kunna isntallera windows 8 på en android platta och omvänt?

T ex: Om jag köper en transformer infinity 700 med tegra 3, kommer jag kunna installera windows 8 om jag har lust till det på den när win 8 kommer ut?

Eller omvänt, när Transformer 600 kommer ut med win 8, kan man installera android på den om man inte gillade windows upplevelsen?

Jag är osäker på om jag ska sattsa på android eller windows på läsplatta, vad är för och nackdelarna?

Av tennisberg

Jag får det inte att fungera med att boota from USB.

Jag har provat bränna ISO filen på USB stickan med ultra iso (det har fungerat innan). Har provat göra det som administrator och även från ett 32-bitars system och från ett 64 bitar system (jag vill installera windows 7 64-bits).

Jag har provat att formatera i NTFS via CMD och sen föra över filerna i utforskaren (inklusive dolda filer) och jag har försökt ställa in i BIOSEN att den ska boota from removable device först och sen HD, även att dne bara ska boota from removable. INGETING FUNGERAR!

När jag bara tog removable så stod det at tjag ska sätta in en giltlig removable devicde och sne starta om. När jag tar removable som prio 1 och hd som prio 2, går den direkt till att starta windows.

Hur gör ni för att göra en windows 7 64-bits USB sticka och vilka inställningar gör ni i bios för att den ska starta installations programmet...

Jag har gjort detta innan flera gånger, fast då med 32-bits system windows 7, och det har alltid fungerat... Väldigt tacksam för all hjälp

Av tennisberg

tack. testade precis ctrl+alt+nerpil eller upp pil och det funkade.

FIck tipset från en annan sida =)THx för svaren ändå...

problemet e att jag snackade me henne via telefon och kunde inte själv kolla och testa. Lite svårt på distans att själv felsöka och kolla. Vista har jag som sagt ingen erfarenhet av. Vet inte heller exakt vad för dator hon har mer än en dell inspiron 6400. Annars hade jag givetvis skrivit sån info här också, om jag vetat d.

ctrl+alt+nerpil funkade nämligen inte på min bärbara dell dator.

Men som sagt. problemet e löst. tack för all hjälp.

edit:
damn, ni e snabba. 2 st till han skriva innan jag skrivit att d löst sig. Men ni hade alla rätt i lösningen Tack än en gång...

Av tennisberg

och hur ser den ut? Var finns den på en dell inspiron dator? Vad för sorts ikon?

Edit:
såhär ser henens tangentbord ut. Finns ingen sån knapp
http://www.imageupload.se/viewer.php?id=070913_828DSCN5111.JP...

Av tennisberg

lol... skojar me mig?

Av tennisberg

Allting upp och ner, windows vista = virus?

D hände något konstigt för en polare till mig. Helt plötsligt blev allting upp och ner och allting är bak o fram. Allting har tp vänt på sig. Hon har windows vista. Kan hon kommit åt någon knapp elelr funktion i vista? Eller känner någon till något virus som beter sig så?

Provat starta om datorn men allting är fortfarande upp och ner.

Någon som har några tips?

Av tennisberg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Guffis
Kan inte hålla med om att det skall vara extra hållbart, inte om det är byggt som Corsair Flash Voyager GT iallfall. Min USB kontakt föll lös efter cirka 2 månader, den var fastsatt i chippet med 4 tunna ledningar utan något annat stöd. Har man ett hårt skal hjälper det till att fixera USB-kontakten vilket inte ett mjukt gör. Rekomenderas inte.

Jag köpte ett sådant i 1 GB för ett halvår sedan. Blått. Snyggt och bra. Som andra har påpekat drog det lätt till sig damm, men vem bryr sig?? Spelar d någon roll?

Men råkade ut för en "liten olycka". Satt i datasalen i skolan och hade minnet i på framsidan av datorn. Sen n'är jag sträckte mig för att hjälpa en polare jämte, slog jag till minnet med benet och det böjdes. Alltså själva USB kontakten böjdes i förhållande till "kroppen". Efter ett tag gick den av helt. Lyckades dock säkerhetskopiera allt genom att ta av gummi höljet helt och sen hålla ihop usb kontakten med själva usb minnet.
Och där är som Guffis sa 4 trådar som håller ihop det. Sen är det dock även lödat på kanterna.. alltså 2 små lödningar. Så det är kanske inte bästa hållbarheten där.

Men o andra sidan, ska man inte sitta i sparka på ett minne som sitter i datorn. Jag var helnöjd me det minnet och jag tyckte det gick hyfsat snabbt att föra över filer. Jag funderar starkt på att köpa ett 8 GB GT, för då kan man föra över dvd filmer också. Vilket man kanske vill någon gång. Och då är det att rekommendera att man har ett SNABBT minne. Annars tar det evigheter.

Av tennisberg

min orginal bios var .09. Varför e d skillnad på det? Att vissa har.15 o vissa .09? D borde väl vara samma?? Jaja, jag e nöjd att jag har .09 iallafall = )

Av tennisberg

Tjena. Jag köpte min skärm också för en vecka sedan nu, på siba. Grymt bra pris och såg direkt att dagen efter jag köpt den, var den slut på många ställen. Skärmen är väldigt eftertraktad och många har köpt den. Vissa verkar dock ha problem, men långt ifrån alla... De som har problem, är ju de som skriver, därför verkar skrämen kanske dålig. Sen har ju priset stigit till ungefär samma som det var nnan siba chock sänkte....

Jag har aldrig haft en tft innan men jag tycker den e as skön. Bra bild, stor o fin. Kan inte mkt om ghosting o så i spel men spelade cs lite igår o d var hur skönt som helst. Kan dock bara jämför med o spela på en väldigt snabb bärbar, 15 tums... Men iallafall...

ALla backlight bleeding problem hänger jag inte med i. Visst är där lite backlight men det är otroligt lite, eller kanske en smaksak. Klart där finns lite men det är inget jag ser om jag inte ställer mig rakt nerifrån skärmen o tittar upp elelr rakt uppifrån, då ser man ytterst lite ljus. Men d e inget som stör...

Som helhet, tycker jag skärmen e as bra, har inget o klaga på förutom att min skärm inte startar upp så snabbt när man startar datorn. Den går alltid i digital power saving och tar därmed lite tid innan den startar upp. Men d e inget som är hela världen...

Av tennisberg

Jag sökte och folk kom till slutsatesen att det fungerade med DVI omvandlaren. Och då msåte de ha kört me den normala analogen kabeln, och då fungerade det för mig också! Och bilden kommer när windows baren komme rupp o börjar laddas. Trycke rjag på delete ungefär när jag ska, så kommer jag in i bios och efte rnågra sekunder så får jag bild där också.. d handla rom att skärmen går i viloläge och sne tar lång tid på sig att starta när jag använder den digitala ingången.

Och som sagt.. sökte men hitta inget. gick då igenom ca 7 sidor i detta forumet med trådar....

Av tennisberg

jag svarade inte för jag har ingen aning. Jag har inte det spelet så jag kan inte hjälpa dig, tyvärr...

Av tennisberg

det var enf råga. Kom till slutsatsen att det fungerade ju med den vanliga sladden, men inte med DVI. Så då frågade jag om det är så?

Av tennisberg

har hört att 92.91 ska vara lite bättre. Men eftersom inte de inställningarna fökjer med 92.91, så valde jag orginal drivrutinerna som kom med på skivan..

Av tennisberg

Men e d då skillnad om jag kör på analog? Alltså med den gammla vanliga skärm sladden funkar den direkt...
Uppdaterings frekvensen är 60Hz och går itne o byta i windows. Hur ser jag vilken frekvens dne är på när jag startar?