Inlägg

Inlägg som devhdc har skrivit i forumet
Av devhdc

Råkade spilla apelsinjuice på mitt varmilo..

Och nu så har 3-4 st cherry mx brown switchar (tyvärr en variant med 1 vit led och svart 'hus' som jag inte kan hitta hos svenska handlare) helt kladdat ihop, gått på dom med isopropanol, dock ej tagit isär dom, så 'kladdigheten' återkommer efter några timmar..
Så jag tänkte att jag skulle köpa några nya och löda dit, alternativt ta isär dom och göra rent ordentligt, men jag stöter på missledande info:

Man kan inte ta isär dom utan att löda bort dom påstås dom.. Men jag vet inte riktigt hur jag ska kunna verifiera att det inte går, för det jag vill ha ut är ju egentligen fjädern och stammen på switchen, 'huset' kan ja ju rensa med tops, även metallramen eller vad det är .. Nån sorts bladfjäder.. Så är det sant att jag inte kan ta isär dom utan att löda bort dom, speciellt med tanke på att jag kan se nästa hela switchen?

Jag har en nordisk variant av denna:
Mitt tangentbord typ

Av devhdc
Skrivet av medbor:

Är Starlink bara PR? Nu har inte jag exakta siffror såklart, men nätverket är en signifikant del av alla satelliter som någonsin skjutits upp och uppskjutningarna har kostat groteska mängder pengar trots återanvända raketer. Ingen annan är ens nära att kunna göra något liknande, för att det skulle kosta alldeles för mycket.

Det är en enorm teknisk framgång som kommer gynna mänskligheten på alla glesbebygda platser med dålig eller ingen infrastruktur. Tror du grovt underskattar lösningen

Low-earth orbit satelliter är banbrytande, absolut och SpaceX's implementation av dom är fantastisk.. Jag sa aldrig att det inte fungerade, utan jag sa just precis ATT det fungerar .. men folk har lite skev bild av Ukraina situationen och Musk's involvering i Starlink vad det gäller Ukraina .. Folk tror att det var hans idé (p.g.a. hur han annonserade ut det på twitter så förstår jag även varför folk tror det) och att det är han/ SpaceX som finansierar hela den grejen, mycket för att Gwynne Shotwell sa att det var deras idé och koncept fullt ut att ge terminaler till Ukraina, hon sa till och med att ingen gett dom pengar för det.. Men det är ju Amerikanska regeringen som initialt gjort en beställning på 1330 terminaler, och Gwynne Shotwell som är nån form av boss på SpaceX fick backa sin historia där, och erkänna att det var amerikanska staten som finansierat det .. Men till SpaceX's heder (eller ska vi kalla det skadekontroll? lol) ska även nämnas att dom utökade och donerade ytterligare 3670 terminaler så att det blev 5,000 totalt.

Av devhdc

Musk är tyvärr den sortens människa som alltid vill stå där solen skiner som allra mest, och det innebär rätt ofta extremt kontroversiella åsikter. Hans lägger sig gärna i sånt som han inte förstår, ett exempel är den där dykaren som han kallade pedofil för att han kritiserade Musks's 'ubåt' som ändå inte hade kunnat navigera grottsystemet.. När hela den grejen hände så fick jag definitiva vibbar av en människa som växt upp och omgett sig av lismare som bara hejar på och säger 'ja ja ja!'.. Hur den stackars mannen inte kunde få rätt i amerikansk domstol begriper jag inte .. Jag vet att just såna här fall nästan aldrig fungerar, men Musk kallade en kritiker för pedofil och påstod sig ha solklara bevis för sina påståenden, och sen hade han inga bevis trots allt.. Märklig historia.

Det andra problemet är att Musk har en extremt stor publik på bland annat twitter, så när han säger nåt, hur dumt det än är så blir han kallad för både 'gud' och 'världsledare' och han spekulationer blir till viss del opinionsbildande hos extremt många människor.. Som bevisats av de senaste 2 pollsen han har haft, antalet människor som var pro-russia i dom var ansenligt högt .. Nu vann rätt svar i båda, men jävlar vad nära det var att det blev helt fel .. Men ja, vet inte vart Musk läser sina nyheter eller får sin historia ifrån, men han använde "Kruschev's mistake' som argument i sin första poll, viket är en ganska underlig grej att nämna alls, speciellt eftersom det är en åsikt, inte ett faktum.

Av devhdc
Skrivet av Hakeemzo:

Om Musk är så Pro-Kreml, varför skicka han då Starlink till Ukraina som har hjälpt dem oerhört mycket med kommunikation? Han sa att det är ett sätt att avsluta kriget att erkänna Krim-halvöns ägo till Ryssland. Jag har inte tolkat det som att han tycker så, utan att det är ett sätt för avsluta konflikten.

PR.. Starlink är ett publicitetsverktyg i mångt och mycket, inte för att det inte fungerar, men det är en ny produkt som han pushar hårt på, och ett sånt system är relativt lätt att aktivera där det behövs när det behövs.

Av devhdc
Skrivet av nGuy:

2 600 kr +frakt

Du behöver inte bjuda över 2500 eftersom han har 2 I alla fall inte än

Av devhdc
Nytt bud: 2 500 kr Betalar även frakt utöver budet, vill ha 1 enhet.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av devhdc
Skrivet av roosterx:

Då jag satte tid till 18:00 i går har jag redan skickat PM till den som hade högsta bud innan 18:00.

Irriterande för mig som tappade bort tiden litegrann, men det hedrar dig

Av devhdc
Nytt bud: 2 700 kr Betalar för frakt utäver budet
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av devhdc
Nytt bud: 2 500 kr Jag betalar även för frakt utöver budet.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av devhdc

Har du nåt slutdatum?

Av devhdc

Inga rykten kring pris? Vill ju gärna se som högst 3000-seriens launch priser, men helst mindre...

Av devhdc

En känd amerikansk reparatör vid namn Jessa släppte precis en kort video om hennes upplevelse med Apple's self-repair paket vilket var skärm och verktyg: Det tog 3 timmar (en erfaren reparatör som mig gör detta på 20 minuter normalt sett, utan apple's egna verktyg) och kostade totalt $319 förutsatt att verktygen skickas tillbaka i tid.. Problemet här är att du kan laga en iphone 12 skärm via Apple själva för $279 .. så din egen DIY är alltså dyrare..
6-minuter's summering av upplevelsen:
https://www.youtube.com/watch?v=Jubm94G9w5I

3 timmar långa hela videon där hon visar verktyg etc:
https://www.youtube.com/watch?v=Z1aqPuOu_sM

Av devhdc

Jag äger och driver en liten oberoende butik någonstans i Svedala som arbetar med att laga mobiltelefoner hela dagarna, och är involverad i right-to-repair rörelsen sen början..

Så jag är mer än kvalificerad att prata om detta, och jag inleder med en tldr: Apple's inträde i denna marknad är och har alltid varit ett politiskt verktyg.. Dom vill inte att man ska kunna reparera sina egna grejer, samtidigt är right-to-repair rörelsen ett stort hot som börjar få fler och fler politiker i usa att tänka om.. Det vill inte Apple.

Det började med IRP (independent repair programme) som var vidirigt på alla fronter, och all involverade i det programmet är brutalt nedlåsta och tjänar näst intill ingenting på dom marginaler som tillåts.. Fråga mig gärna om det om ni är nyfikna, har förmodligen mer insikt i det än någon annan i branschen vad det gäller Sverige som marknad.

Nu kommer alltså verktyg och delar till privatister.. Bra kan tyckas kanske, men sättet dom gör det på är omständigt, kriterierna är löjliga pch verktygen du måste ha för att genomföra en godkänd reparation, även som privatist, är vansinnigt dyra. Om ni dessutom kollat på dom 80-sidiga manualerna så ser ni att dom är designade för att använda deras metodik exlusivt.

Jag personligen ser mer affärer som en oberonde reaparatör, vi får vädligt ofta reda upp människors tabbar som det är, och med detta så kommer Apple indirekt ge oss mer kunder då misslyckande graden är hög för hemmamekare.

Av devhdc

Ni hade rätt, bytte adapter och allt sparkade igång, tack för tipset

Skrivet av Haptic:

Låter som EXAKT samma problem som här:
#19296637

byt AC-adaptern.

Skrivet av Haptic:

yes, det hade den OT i andra tråden också. Förmodligen kunde den leverera 12v vid 0 ampere belastning, men inte när belastningen lades på.

Av devhdc
Skrivet av Haptic:

Låter som EXAKT samma problem som här:
#19296637

byt AC-adaptern.

Redan mätt AC-adaptern som sagt, den är hel och fin, men visst, jag ska se om jag hittar en annan som matchar så får jag testa med den först då.. Återkommer!

Av devhdc

Inteno fiberomvandlare gav sig efter strömavbrott, vad ska jag ersätta med?

Vi fick in fibern från Telia för några år sen, och har en inteno box om står och puttrar fram tills jag fick en radda med strömavbrott i huset i morse för då small den (jag har redan mätt på ac adaptern och den är hel och fin och mäter 12v som förväntat, så det är tyvärr inte den som gav sig). Frågan är vad jag ersätter inteno boxen med? Vi har bahnhof som operatör, men jag vill minnas att det var Telia som ryckte in fibern från början.. Dom kallades nåt speciellt vet jag, typ telia öppen fiber eller nåt sånt.

Jag fick nu höra ryktesvägen att åtgärdstiden är 4 veckor på sånt här, och då köper jag hellre typ en ubiquiti med sfp eller något, men vad behöver jag ha?

Av devhdc
Skrivet av twit:

Med tanke på hur bra den presterar i de oberoende tester som finns lätt tillgängliga behöver du nog komma med lite belägg för ditt kategoriska påstående om du vill tas seriöst.

Skrivet av DavidtheDoom:

.. Om inte annat är det väldigt bra att Mediatek får fortsätta konkurrera, hade varit trist om det bara finns Snapdragon och Snapdragon att välja på. Priserna lär bli hutlösa. (Snapdragons toppkrets brukar kosta 200-300 USD för bara SoC:n så några billiga mobiler blir det då inte.

Mediatek som tillverkare är det nog inga fel på, och ja, vi (slutkonsumenter) vinner på konkurrens.. Du får inget mothugg där.

Men Mediatek måste därmed hävda sig på något sätt gentemot qualcomm och hur gör man det? Det verkar som om att man smäller qualcomm på fingrarna med prestanda OCH pris, eller?
För min del så ser jag det som om att någonting är lite galet när man har fördel på dom 2 största faktorerna.. Har man prestandatronen så kommer man undan med en något högre prissättning, det är helt acceptabelt, men om man har både bäst prestanda och lägst pris så är det någonting som inte stämmer.

Som bekant så visar inte många prestandatester ett genomsnitt när det gäller mobila cpu's till skillnad från PC prestandatester, utan allt handlar om peak på mobila soc verkar det som, och det ger en skev bild av det faktiska resultatet.
Sen har vi en annan faktor som spelar in.. Optimering.. Vad optimeras mot mest, qualcomm eller mediatek? Qualcomm förstås, dom är den största aktören.

Från det jag har sett så är en del av prestandatesterna genomförda på så sätt att man anklagar mediatek för fusk. Det pratas t.ex om att mediatek använt vattenkylning och överklockning, och när man sedan släppt chippet så har folk stabilitetsproblem när dom verkligen pushar chippet eftersom värmen är ett större problem än vad testerna visar och med tanke på Dimensity's påstådda fördelar så tror jag att det är något som lurar i vassen, något som vi inte kommer höra mer om förrens oneplus nord 2 finns i hundratusentals händer.

Av devhdc

Kan inte direkt uttrycka vilket nedkap en mediatek produkt är jämter en snapdragon.. Nej .. Felsteg här OnePlus.

Av devhdc

Inled någonting med "För att skydda barnen mot sexuella förövare så måste vi.." och vad som helst efteråt så får du alltid ett rungande ja .. Ingen vill vara den som säger "Nej, jag opponerar mig mot detta" på grund av vad den stora massan tolkar det som.
Värt att betänka är att vi ALLA nu är övervakade, inte bara misstänkta eller människor med brottsregister sedan tidigare .. Utan det här är alltså SANN massövervakning, du har nu på riktigt farbror blå som står och sneglar över din axel vare sig du vill eller inte.

Nu kommer massor av folk säga "Jag har ingenting att dölja".. Okej, kanske inte, men det du samtidigt säger är att bara kriminella vill ha ett privatliv.. Låter det rätt? Tänk om din flickvän, pojkvän, man eller fru, kanske t.om mannen eller kvinnan du vänstrar med skickar något intimt.. Nu ligger det framme, och måste enligt lag undersökas, och vad kan då hända om personen på bild ser yngre ut än vad dom är?

Av devhdc

Värt att betänka är att medans den första avgiften är låg, eller t.om gratis så är INTE årsavgifterna rabatterade alls, någonsin..
Har några hundra domän, så har lite insikt