Inlägg

Inlägg som DaDevil666 har skrivit i forumet
Av DaDevil666
Skrivet av Dimestam:

Händer en hel del på hemresan! Preliminärt kommer vi gå ut med schemat om ca 2v.

Några nyheter angående schemat?

Av DaDevil666
Skrivet av GuessWho:

Eller menar du att han är så långsam att han inte hinner av båten på en timme ?

Det kan hända även den bästa.
Finns många exempel på folk som blivit kvar och ofrivilligt fått åka ett extra varv

Av DaDevil666
Skrivet av Leveller:

Lägger till på Åland ca 05:00 Svensk tid. Stannar ca 1h eller tills tvättbilen är klar.

Tack för svar, tänkte på evenemanget så att säga, vad man missar om man bara åker med på halva resan.
Men om ca 2 veckor så borde man veta det om dom har schemat klart då.

Av DaDevil666
Skrivet av Dimestam:

Händer en hel del på hemresan! Preliminärt kommer vi gå ut med schemat om ca 2v.

Ok, tack för svar, inväntar schemat så man vet vad man kommer gå miste om ifall man bara åker med till Åland och inte tillbaka.

Av DaDevil666

Nej det var lite det jag tänkte också men vill i alla fall säkerställa innan jag bokar

Av DaDevil666

Finns det något mera detaljerat tidsschema att tillgå? Tänker främst om det är många programpunkter på vägen tillbaka från Åland mot Stockholm den 21 oktober, då jag som bor på Åland lär stiga av och inte vara med på resan tillbaka kan det vara bra att veta vad man eventuellt kommer gå miste om...

Av DaDevil666

Bra sida att konsultera vid köp av SOHO routers.

https://www.smallnetbuilder.com/tools/rankers/router/view

Du kanske kan hittade din nuvarande där också att jämföra mot.

*EDIT*

Det är såklart WAN <--> LAN hastigheter du är intresserad av, inte bara LAN <--> LAN.

Har ingen direkt uppfattning om din nuvarande router men sämre lär det absolut inte bli om du byter i alla fall.

Du kan ju köra ett test mot t.ex. Bredbandskollen eller Speedtest och se vad du får för resultat.

Av DaDevil666

15+ här med.... oj oj, tiden flyger verkligen!

Av DaDevil666

Byt USB-port på installationsminnet när felmeddelandet dyker upp.

Gå sedan bakåt i installation och börja om utan att starta om datorn, det brukar hjälpa.

Av DaDevil666
Skrivet av anon185723:

Smäll inte av dig örat bara med 18650 lithium-ion batterier. Jag bygger själv men ser till att ha spänningskydd m.m. Kan rekommendera https://www.fasttech.com/ . Men förvänta er inte snabba leveranser.

Mycket sant,

Rätta mig om jag har fel, men Panasonic (och många andra) har ju "protected" modeller av sina 18650, det borde till min vetskap vara inbyggda spänningsskydd. Dom är lite större och lite dyrare, men kan ju absolut vara värt det. Har sådana hemma själv till lite olika saker, riktigt bra batterier!

Av DaDevil666

För ännu bättre batteritid kan dessa rekommenderas, endast en exempellänk, du hittar dom på eBay och många andra ställen.

http://www.amazon.com/NCR18650B-3400mAh-Rechargeable-Battery-...

Dom är lite dyrare men man får vad man betalar för, kolla jämförelse i länken nedan mellan massor av 18650 batterier.

http://lygte-info.dk/review/batteries2012/Common18650Summary%...

I övrigt en cool mod

Av DaDevil666

För MMO kan jag varmt rekommendera följande

http://www.roccat.org/en-XX/Products/Gaming-Mice/Tyon/

Har en sådan själv och är mycket nöjd, många knappar för alla tänkbara macron osv.

Av DaDevil666
Skrivet av ixyyy1337:

Tack så mycket för all hjälp. Varför jag vill ha fler LAN portar är för när jag vill ta hit några polare o lira lite. Just nu så har jag inkopplat min dator in i LAN1 i Intenon, ownit öppnade också upp port 3 och 4 för datoranvändning. Du menar att jag borde få en annan "Standard gateway" än 192.168.x.x om jag kopplar in min dator i den ny routern?. Gick in och kollade i Intenon och där står det att LAN2 ska vara "bryggd", såg också alternativet att stänga av wifi så det är inga problem. Lutar mot en AC66U just nu

Nej din dator kommer fortfarande få 192.168.x.x som Gateway beroende på inställningarna i din router, men sedan när du har din ASUS och kollar i den så skall det vara publik adress under WAN, annars är något galet med bryggningen i Inteno FG500.

Ett snabbt test är att typ slå in "my ip" på Google från din dator, där kan du sen se vilken publik IP adress du har utåt. Om du sedan kollar i ASUS routern bör samma adress finnas som WAN där, annars är något galet

Som sagt, bara att fråga här igen efter att allt är kopplat om några ytterligare frågor skulle uppstå.

Av DaDevil666
Skrivet av ixyyy1337:

har sneglat på den också just för AC funktion. Det är bara jag som använder kabel här men vi har en hel del trådlösa enheter därför det är viktigt med hur den trådlösa biten ser ut. Men den fungerar bra så som den kommer förinstallerad med? När jag ska koppla in den så är det bara att ansluta den med en nätverkskabel från port 2 på Intenon och sedan in i WAN porten i routern?

Korrekt, LAN2 ---> WAN efter att du fått porten bryggad. Du kan se att bryggningen fungerar genom att kolla vilken IP din router får, den skall INTE få något i stil med 192.168.x.x, utan en publik IP som varierar från leverantör till leverantör. Bara att fråga igen annars när du kopplat allt så kan vi kolla att allt verkar som det skall.

Den fungerar säkerligen bra som den kommer, dock oavsett vilken du väljer så rekommenderar jag att du uppdaterar den med senaste mjukvara från leverantören. Kan även vara värt att gå igenom lite inställningar och välja bort eller lägga till och ändra saker efter tycke och smak. Men över lag så fungerar den säkert bra nog direkt ur lådan bara du uppdaterar den

Hoppas du noterade att jag ändrade mina länkar i senaste inlägget, det jag menade att länka till var Asus RT-AC66U, råkade länka fel först. I annat fall är också Netgear R7000 ett alternativ, den ligger just nu högst upp i listan på sidan med testerna, för ganska samma pris.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2281571

http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/3223...

Helt upp till dig vilken du föredrar, har ingen direkt personlig erfarenhet av vare sig ASUS eller Netgear. Överlag tror jag ASUS har sålt väldigt bra här i Norden under senaste tiden.

Av DaDevil666
Skrivet av ixyyy1337:

Ingen aning om vad DD-WRT är förnågot. Har ingen koll med mjukvara eller liknande. En vanlig svensson router som gör det den ska, finns det? Funkar denna https://www.inet.se/produkt/5404620/asus-rt-n18u-n600 ? Av någon anledning så har jag 100/500 vet inte varför men på bredbandskollen så visar den något över 100 ner och något under 400 upp.

Många svar här nu

Om du har så bra hastighet mot internet så skulle jag absolut rekommendera en router med lite mera kraft under huven, en bra sida att kolla upp det på finns här http://www.smallnetbuilder.com/tools/charts/router/view

*EDIT*

Speciellt om du vill ha ut så mycket som möjligt av den hastigheten på WiFi, då är nog AC det säkrare valet. Men jag antar att du kör kabel till de datorer du skall använda och få ut så mycket hastighet som möjligt på.

*EDIT 2*

Typ denna är nog ganska prisvärd och har som sagt lite mera kraft än den du länkade tidigare.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1291082

http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/3184...

Värt att komma ihåg är att även om den har stöd för AC är det ju ingen garanti att du kommer i närheten av full hastighet över WiFi.

(Uppdaterade länkarna till AC modellen, råkade länka fel först till den modellen utan AC.

Av DaDevil666
Skrivet av ixyyy1337:

Ringde till ownit innan och dem sa att dem skulle brygga port 2. När Intenon är bryggd borde inte den försvinna som ett alternativ för trådlösa enheter att ansluta till? för jag kan fortfarande ansluta trådlösa enheter till den.

Vad tror du om denna routern? https://www.inet.se/produkt/5404620/asus-rt-n18u-n600
Har läst något om "AC" vad är detta för något, borde man skaffa en router med denna "funktion"?

Vilken port dom bryggar kan bero på vilka andra tjänster dom vanligen kan leverera via samma utrustning, kan vara så att deras standard port för kunder som begär bryggning är just port 2. WiFi kommer inte sluta fungera från FG500 för det, det går att stänga av skilt och är rekommenderat om du inte skall använda det, beroende på vilka konton dom har aktiva i sin mjukvara så kanske du kan göra det själv, user / user kan fungera för dig att logga in med och stänga av WiFi, annars kan du säkerligen be deras support stänga av det.

AC WiFi ( https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11ac ) är "senaste" inom WiFi, högre hastigheter helt enkelt, men det kräver också att klienten har stöd för det, börjar bli vanligt idag men en par år gamla saker har nog inte stöd för AC alls. Skall du ha en framtidssäkrare router så är det nog värt att lägga en par kronor extra så du har AC stöd i den. Viktigt att komma ihåg med ASUS och även andra routers är att uppdatera dom, speciellt ASUS har haft en del buggar senaste året, flera av dom har även rapporterats om här på SWEC.

Beträffande just asus-rt-n18u-n600 har jag ingen erfarenhet, DD-WRT har stöd för den enheten. I övrigt ser det ut som en bra "mitt i raden" router, den levererar säkert vad du önskar, den har ju dock inte stöd för AC om du tänkte mera framtidssäkert.

Av DaDevil666
Skrivet av ixyyy1337:

Med kabel så fungerar Inteno utan problem ,det är den trådlösa biten som är en annan historia. Fick som sagt inget annat till och dem själva säger att den trådlösa biten är sådär när man pratar med dem på supporten.

Kan intyga att jag stött på det jag med, vissa kan vara bättre än andra beträffande WiFi's kvalitet, beklagligt nog.

Beträffande din fråga om ny router så är min personliga rekommendation att skaffa en som har bra stöd för DD-WRT ( https://en.wikipedia.org/wiki/DD-WRT ), som referens kan jag rekommendera följande tråd här på SWEC http://www.sweclockers.com/forum/trad/1376858-inkop-av-router... Netgear R7000 är ruskigt prisvärd just för DD-WRT.

Om du inte vill pyssla med att byta mjukvara så är jag inte lika påläst vad som är bra idag, själv kört endast DD-WRT de senaste 3 åren och är mycket nöjd med det. De routrar som diskuteras i samma tråd är nog bra alternativ att fundera på.

*EDIT*

Skulle du vara intresserad av DD-WRT så finns massor att läsa om R7000 i diverse trådar här https://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewforum.php?f=1

Av DaDevil666

Helt korrekt beskrivet av mrqaffe, dubbla DHCP osv är inte att rekommendera.

Billigaste lösningen för mera portar är en skild switch, som sagt ganska billiga beroende på hur mycket portar du vill ha.

Att köpa en ny router fungerar ju det också men är ingen nödvändighet, har personligen någonstans runt 3-4 års erfarenhet av Inteno FG500, överlag en rätt stabil utrustning så innan du gjort din personliga bedömning skulle jag inte rekommendera att lägga ut onödiga pengar på en ny router.

Är det annars kanske möjligt att ställa om din nuvarande TG799TSvn v2 till accesspunkt? Så behöver du bara skaffa en switch och inte två nya enheter?

*EDIT*

Såg att mrqaffe redan tänkt på mitt förslag först efter mitt inlägg ^^

Av DaDevil666

Lådan till vänster om din CPE är nog bara en box operatören har valt för att "dölja" skarven/svetsningen på inkommande fiber, sedan har dom patchat det vidare från lådan till FG500.

Såklart en gissning då jag inte vet exakt vad som döljer sig i lådan

Av DaDevil666

Så länge det är en Inteno FG500 så bör det vara den som tar emot inkommande fiber hos dig, den har fiber WAN på "baksidan", det finns även en Inteno EG500 som inte har fiber WAN men ser ganska snarlika ut.

Angående namnet så brukar man (i alla fall där jag arbetar) benämna utrustningen som Fiber-CPE (för mera info se CPE på Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Customer-premises_equipment ).

För att du på bästa sätt skall kunna lägga din egen router med bättre WiFi efter FG500 bör du få en port bryggad i den, har du själv acccess till enheten eller styr din operatör den åt dig? Oavsett om du är osäker skulle jag be dom fixa det så länge dom har access till den.