Inlägg

Inlägg som Tocky har skrivit i forumet
Av Tocky

Första gången jag är riktigt exhalterade över Debian. Övergav Ubuntu på min gamla sega dator, och gick över till Debian Squeeze för några veckor sedan. Kör till med enbart fri mjukvara, alltså ingen non-free repo här inte.

Av Tocky

Jag rekommenderar dessa fyra distributioner två avancerade och två enkla, eftersom jag inte vet hur mycket erfarenhet du har.

Avancerade:
1. Slackware
2. Gentoo

Enklare
1. Debian
2. Zenwalk

Xubuntu borde fungera det också, lite tyngre dock än Debian och Zenwalk.

Av Tocky

Jag gillar GNOME mest av GNOME och KDE. Mycket för att de flesta program jag kör är helt eller delvis GTK+ program, och även om det fungerar lika bra i KDE, så tycker jag inte om att blanda GTK+ och Qt program. Har också ett stort problem med alla dessa K i varje program på KDE sidan. Jag vet att GNOME har det också men på något sätt känns ett G som mindre störande. KDE har blivit mycket bättre på senare tid och 4.3 känns faktiskt ganska bra. Ska bli kul att se var KDE ligger vid 4.5 release, kanske jag byter då. På GNOME sidan har vi också många intressanta idéer som kommer vid version 3.

Jag tycker att du ska testa dig fram och välj det du tycker mest om.

Av Tocky

Satellite Pro L40-15D trådlöst nätverksproblem

Hej!

Min bror har köpt en Satellite Pro L40-15D för ett bra tag sedan och den har fungerat bra tills alldeles nyligen, då han har bytt från fast nätverk till trådlöst. Sedan han har bytt till trådlöst nätverk, så blir han utkastad från internet lite då och då, ibland kan det går 5 minuter och ibland kan han vara inne i timtal. När han väl blir utkastad så kommer han inte ut på nätet om han inte startar om datorn. Jag har försökt att hjälpa, och han har ringt supporten men de kunde inget göra, är det någon som har erfarenhet med liknande problem.

Nätverkskortet han har är ett inbyggt atheros och kör windows vista 32-bit.

Tack på förhand

Av Tocky
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Den första ekvationen ströks ju och x+y+z=1 lades till istället.

Men var får dem -4y och -2.5z ifrån?

Av Tocky

Tack så mycket Elgot, känner mig lite dum som inte listade ut det själv, det var som sagt inte så svårt

Edit:

Det jag inte förstår däremot är hur de omvandlar den första ekvationen

0,7x+0,2y+0,4z=x
0,1x+0,6y+0,1z=y
0,2x+0,2y+0,5z=z

till följande

x-4y+z=0 (1)
x+y-2,5z=0 (2)
x+y+z=1 (3)

Av Tocky

Jag har ett irriterande exempel i min statistik bok som jag inte förstår.

Exempel 23

Låt oss kalla de slutgiltiga marknadsandelarna x, y och z. Med hjälp av sannolikheterna i övergångsmatrisen ställer vi upp följande ekvationer:

0,7x+0,2y+0,4z=x
0,1x+0,6y+0,1z=y
0,2x+0,2y+0,5z=z

Dessutom gäller att summan av marknadsandelarna är 100 procent. Det innebär att x+y+z=1.

Vi har nu fyra ekvationer och tre obekanta. Då är ekvationssystemet överbestämt. Vi stryker därför en av de tre första ekvationerna. Stryker vi den första ekvationen får vi efter förenkling ekvationssystemet:

x-4y+z=0 (1)
x+y-2,5z=0 (2)
x+y+z=1 (3)

Den första ekvationen får stå oförändrad. Ekvation (1) subtraheras från (2) och slutligen subtraheras ekvation (3) från (2).

x-4y+z=0 (1)
5y-3,5z=0 (2)-(1)
3,5z=1 (3)-(2)

Den nedersta ger z= 1/3.5 = 0,286. Detta sätts in i den näst nedersta ekvationen och ger y = 3,5z/5 = 1/5 = 0,2. Slutligen vet vi att summan av de tre ska bli 1 varför x= 1-y-z = 0,514.

Jag förstår inte hur de gör när de förenklar ekvationerna, varken första eller andra gången. Om det råkar vara så att någon som har läst statistik innan så är det exempel 23 i den fjärde upplagan av statistisk dataanalys av Svante Körner och Lars Whalgren.

Blir överlycklig om någon kan hjälp mig.

Tack i förhand

Av Tocky

Jag vet inte riktigt om jag ska läsa civilekonom-progammet, eller ekonomiekandidat-programmer + påbyggnad så att det blir ett internationellt äkta masters degree in economics.

Vad tror ni är bäst? Det kanske inte finns så många ekonomer på det här forumet, men någon borde det väl finnas.

Det jag vill arbeta med när jag blir äldre är termins-handel, men jag vill också ha en bra utbildning om jag skulle vilja ta ett "vanligt" jobb som backup. Det jag egentligen undrar är väl, vilket av dessa två program är bäst internationellt sätt?

Av Tocky

Enligt ars så fortsätter Dell sälja Amd online men de minskar sortimentet.

http://arstechnica.com/news.ars/post/20080208-reports-of-amds...

Av Tocky

Tack så mycket

Av Tocky

Någon som kan hjälpa mig med det här problemet?

Lisas nyttofunktion ges av, U(x,y)= 2ln x + ln y. Om vi vet att Lisa i nyttomax konsumerar x=2 och y=0,25 och att priset på vara x är 16, hur mycket kostar vara y? Svara i heltal utan enhet.

Av Tocky

Firefox problem med handelsbanken

Är det bara jag som inte kommer inte med e-legitimation på handelsbanken via firefox. Jag får antingen felkod: -12225 eller -12227. Sökte lite på google men hittade bara gamla resultat. Har testat allt möjligt, installera om firefox, starta om datorn, ändra inställningar men ingenting verkar fungera. Jag har kunnat komma åt banken för men kan inte längre. Jag använder mig utav den senaste versionen 2.0.0.11

EDIT: Det fixade sig nu, så det är inga problem. Har ingen aning varför det fungerar helt plötsligt men det bara funkar.

Av Tocky

Mac är ingen bra platform om man ska spela. Jag kan inte alla spel som finns men de är väldigt få, Crysis finns väl absolut inte.

Av Tocky

Det är snart snabbare än mitt 9600 Pro

Av Tocky

Den verkar lovande, tror fan jag slår om jag inte hittar något annat ganska snart. Tack för tipset.

Av Tocky

22" Bang for the buck

Tjena!

Nu när jag bor i en studentlägenhet så måste jag bli av med mitt 19" CRT skärm, som tar upp lika mycket utrymme som halva min bostadsyta. Hade därför tänkt att köpa en TFT skärm istället. I och med att jag är en student som för tillfället inte arbetar vid sidan om (har planer på det till nästa termin) så har jag inte mycket cash att spendera. Finns det någon riktig bang for the buck skärm på marknaden som ni kan rekommendera, alltså en skärm som inte kostar 3000 kr. Jag är riktigt kass när det gäller skärmar så det är tacksamt om man skulle kunna få lite hjälp.

Av Tocky

Jag är ingen expert, men jag vet i alla fall att explorer.exe inte är internet explorer (i alla fall inte på windows xp, iexplore.exe = internet explorer) utan det är själva windows interfacet. Så jag tror att det är något skumt du har på din dator.

Av Tocky

XP Home har inte stöd för dubbla kärnor vad jag vet, men alla senare versioner av Windows har stöd för det.

Av Tocky

Det funka inte för mig i alla fall.

Av Tocky

Re: Kommer Amerika att falla?

Vad menar du med, kommer att falla? Gå under totalt, bli ett u-land, sprängas av terrorister, inte längre världens starkaste militär nation? Som svar på alla frågor säger jag nej. Det kommer inte att falla, visserligen kommer de högst troligt snart att hamna i en enorm ekonomisk kris, men om det är något land i världen som kan återhämta sig från det så är det USA.

Citat:

Men vad är det som händer med det landet? Landet som en gång var 'the greatest nation in the world', som skapades på sunda värderingar om frihet och möjlighet förvandlas till nån klump med tjocka dumma och ignoranta människor.[/B]

Några källor till det där, jag tycker fortfarande att USA fortsätter i samma takt som innan med sina sunda värderingar om frihet och möjligheter. Det är det som gör USA till ett undebart land. (rent ideologiskt, sedan finns det en hel del som är för djälvigt med landet också)

Citat:

Nu vet jag att alla inte är så men det är vad som media visar oss. Skådespelare som blir guvernörer, nya onödiga krig som skapas, terrorism hit och dit osv. Människorna är delade.. allt sätts in i kategorier som 'liberal' eller 'republican', höger och vänster osv. Går knappt att lita på nåt man hör på median heller för det är ju knappast objektivt. [/B]

?