Inlägg

Inlägg som tobbe_x90 har skrivit i forumet
Av tobbe_x90
Skrivet av TasTheDevil:

Hej alla clockers!

Jag är på jakt efter en ny bildskärm då min nuvarande har några år på nacken.
Den kommer användas främst till spel (mest singleplayer och rpg spel)
Självklar har jag lite frågor och krav också.

Frågorna är:
Vad är ghosting?
Är det viktigt med hög Uppdateringsfrekvens (vad är det)?

Och kraven är:
24"
Minst 1920x1080
Och max 2100kr

Om det är något mer man bör tänka på vid skärmköp så uppskattar jag om ni säger det.

Jag har gjort en lista på prisjakt med kraven och fick fram några skärmar men vet inte om någon är särskilt bra.
Prisjakt

Tack på förhand, Pontus

Ghosting ar nar man far efterslapningar och liknande efter saker som ror sig pa skarmen. Tex om du spelar fps och har ett svart vapen mot en ljus bakgrund och drar "blicken" snabbt sa kan det bli som ett svart spar efter vapnet om man har en langsam skarm. Finns formodligen massa klipp pa youtube du kan hitta. Varst pa ghosting ar VA-paneler, efter det IPS och bast ar TN (de har val i stort sett inget alls om jag forstott det ratt?). Jag skulle villja pasta att detta marks mest i fps-spel, och ar inte sa viktigt i som du sager du ska spela, rpg och aventyrsspel. Jag har sjalv en VA-skarm och stor mig pa ghoting en del i fps, me ingnetin nar jag spelar Dota2 eller Starcraft 2 till exempel. MEN det finns sakert folk har som ar mer krasna och tycker helt annorlunda sa ga inte bara pa vad jag sager.

Uppdateringdfrekvens ar hur manga ggr per sekund skarmen skickar en ny bild. Jag har aldrig anvant mer an 60Hz sa ska inte uttala mig sa mycket om det men vissa sager "flytet" blir mkt battre osv. Ar populart bland FPS-spelare tror jag.

Iom att du mest ska spela rpg och aventyr skulle jag foresla IPS eller VA skarm da JAG inte tycker skarmens snabbhet ar sarskilt viktig for sanna spel. VA har oslagbar svarta vilket kan vara nice i morka miljoer osv, IPS ar lite snabbare och har battre farger och betrakningsvinklar. TN ar samst pa allt utom snabbhet (grovt generaliserat). For VA kan jag rekommendera Eizo Foris FS2331 da jag sjalv har den, ar inte sa jatte uppdaterad inom skarmar dock. For IPS kanske Dells senaste serie skulle kunna vara nat? Kommer inte ihag vad den heter. Finns sakert andra har som ar mer palasta pa modeller.

P.S. Ursakta det icke-svenska tangentbordet.

Av tobbe_x90
Skrivet av tcntad:

Webhallen i sitt äss!

Kudos till er i vanlig ordning.

Fast någonstans är det väl ändå lite fel att man måste gnälla på ett öppet forum för att få någon slags gehör från en butik i sådana här situationer. Men visst, bra att de i alla fall rättar till det.

Av tobbe_x90

Vem fan jämför en lånebil på en verkstad med att få låna en datormus?

Av tobbe_x90
Skrivet av Destromath:

Som jag ser det och som det skall ses så är det som så att CDON säger till han att använda koden så varför i ni och så många andra hoppar på han om att han redan har använt licensen förstår jag inte, han blev tillsagd att göra det av den återförsäljare han köpte det av så eftersom dom säger att han skall göra det så verkar det mer som om dom i så fall blåser han på hans reklamationsrätt genom att se till att han använder licensen.

Som jag skrev i min föregående post här, alla ni som säger att TS är otrevlig osv, ta till att läs hans första tråd istället, han var inte otrevlig förens CDON hade strulat med han i 1½ vecka, han blev mer otrevlig efter att dom strulat med han i 1½ månad och nu 3 månader senare så förstår jag att han är förbannad. Stig av era höga hästar och väx upp istället.

Nu när det säger det så är det ju inte riktigt självklart om han hade använt nyckeln eller inte innan, men det låter ju faktiskt som du säger att han gjorde det på CDONs begäran. Om så är fallet är jag faktiskt beredd att ändra min ståndpunkt och håller med TS.

Klantigt av CDON att inte försöka kolla upp om han använt nyckeln först, för om man skulle ju kunna tänka sig att denne "produktansvarige" förutsätter att han redan testat koden när han ber honom prova den, alt. så är han bara dum och tänker inte på att detta faktiskt gör produkten "använd".

Av tobbe_x90

Med tanke på att TS redan hade använt licensen så tycker jag inte CDON har gjort något fel, då tycker jag 100kr rabattkod är helt ok kompensation. Lite som att gå och köpa en borrmaskin på Clas Ohlsson, inse att det är repor på skalet, bygga en terass med den, och sen begära en ny eller halva priset tillbaka efteråt. Nej hittar man något fel på en vara så går man ju och klagar hos butiken direkt, inte använder den först.

Däremot, kan jag tycka, om detta var en vara CDON fått returnerad tidigare, så kanske de kunde ha sålt dem som demo eller liknande, typ 100kr billigare. För nya varor man köper skall vara i nya skick. Dock framgår det ju inte om den har blivit repad hos CDON eller MS.

Av tobbe_x90
Skrivet av joar:

Jag är hopplöst frånsprungen i den här diskussionen, som jag önskar att jag hade fått delta i från början. Men trots att få kommer läsa den här kommentaren så känner jag att det behöver sägas:

PK ÄR INTE DÅLIGT! "PK" är oftast ett ord för människor som försöker att inte göra andra människor ledsna. Är det något dåligt?

Reklam av det här slaget är ett sexistiskt oskick och hjälper till att göra livet sämre för miljoner kvinnor där ute. Bara för att det är "den värld vi lever i" så betyder det inte att det är en värld man vill leva i. Och att fördöma reklam av det här slaget - om så bara med ord på ett forum - är ett sätt att göra vårt samhälle till en lite bättre plats.

Ni få som har klarsyntheten att se hur fel MSI gör iom denna video, ni som ser att det här är värt att äcklas över - det är ni som gör rätt. "PK" är inte ett skällsord. De som tycker det har inte förstått att man faktiskt inte behöver provocera - det är bara att vara ett troll. En klyscha - som att bikinibrudar i reklam är sexistiskt - kan vara en klyscha för att det faktiskt är sant. Det är inte PK att berätta att något omoraliskt är omoraliskt om man har rätt. Det är istället att ta ställning för ett bättre samhälle.

Tycka vad man vill om reklamen men det är ju ändå en fri marknad... Bara att ge fan i att stödja dessa företag om du tycker deras reklam är så oetisk. Män objektifieras också i massvis av reklamer, till exempel för underkläder och herrparfymer osv. Inte fan sitter jag och lipar över att dessa män har snyggare kropp än mig för det, och tycker dessa reklamer inte ska tillåtas.

Av tobbe_x90

Hahhaha, det här var ju humor på hög nivå, så dåligt som det var!

Av tobbe_x90

Förstår inte riktigt problemet med sånt här som man ser folk gnälla på jämt. Jag skiter väl fullständigt i om Google vet vad jag gör på internet? Visst riktad marknadsföring bla bla, men skiten är ju ändå gratis, gratisprylar brukar ju vara finansierade av reklam.

Av tobbe_x90

Att matt skärm anses som en fördel, är inte det ganska subjektivt?

Av tobbe_x90

Hur är dem där billigaste e-IPS-skärmarna? Visst IPS i all ära men det blir ju inte automatiskt fantastisk bild bara för att det inte är TN.

Av tobbe_x90

För 1000kr får du bara mediokra TN-paneler hur du än gör så ta den tycker är snyggast eller nåt. Tror inte det skiljer särskilt stor skillnad på dem du länka i bildkvalitét.

Av tobbe_x90

Så här har ju typ alla butiker alltid gjort, därför kollar man alltid prisjakt innan köp så har man en ganska klar bild huruvida deras "kampanj" är särskild billig eller inte.

Av tobbe_x90
Skrivet av olle_gamer98:

Nae, den där kommer inte va någe kul. I den prisklassen är ingenting vidare roligt att titta på. Den går ju att använda, men jag skulle snarare kolla på kanske den här om jag skulle köpa en relativt billig skärm: http://www.inet.se/produkt/2205048/eizo-23-foris-fs2331-bk
Jag använder för tillfället en skärm som liknar den du länkade till, och jag skulle aldrig köpa en sån igen. Tycker inte du borde köpa nåt billigare än den jag länka alltså.

Har en sån själv. Kanonskärm om du inte är kräsen med ghosting eller färskiftningar i vinkel.

Av tobbe_x90

Du ska kunna göra en vanlig banköverföring som du gör när du betalar en räkning också kommer pengarna in på ditt Paypal konto. Kontonummer och "OCR" som du ange ska stå nånstans inne på ditt konto.

Av tobbe_x90

Jag har själv Phenom 955 och enda jag spelet jag tycker den har känts i underkant till är BF3, fast jag har så dåligt grafikkort ändå så det är skitsamma för min del. Jag kan säga att jag kommer vänta ett tag till innan jag uppgraderar CPU, men om man köper nytt system kanske jag kan tycka att man bör ta något lite kraftfullare.

Av tobbe_x90
Skrivet av Johan1980:

Nu fick jag en varning från mod, ber om ursäkt för mina klumpiga skrifter. Jag tycker att så länge vi kan ha obunden media i Sverige så är detta något att värna om. Vill man inte betala så kan man väl hålla det för sig själv? Eller? Är verkligen Netflix, spotify mm samma sak? Tittar jag på tv så är det i princip uteslutande SVT, lyssnar jag på radio är det i princip bara SR. Jag älskar skiten och betalar med ett leende. Väldigt mycket utav programutbudet är jävligt smart, utbildande mm.

Jag själv har skitit i o betalat tv licens, jag laddar även ner filmer, serier och program. Så jag dömer absolut ingen här, men jag tycker det är tråkigt när fundamentan av hela trådan utger svenska staten som någon slags kommunistisk fiende som vill åt era pengar för att sprida skit ingen vill ha. Vill man inte betala så kan man hålla det för sig själv. Min sista synpunkt, hoppas ingen tog illa vid sig av mina bordusa o alkoholpåverkade inlägg.

Får jag fråga varför du tycker det? Vi diskuterar ju, då borde man väl kunna säga både bu eller bä om att betala. Jag är inte ute efter någon pajkastning då jag själv håller med dig till stor del, dock betalar jag inte själv då jag tycker det ska skattefinansieras, men varför ska folk som inte tycker som du hålla tyst?

Av tobbe_x90
Skrivet av Haptic:

Tänkte skicka in detta: http://imgur.com/b1Zi82n

Du kan kräva betalt av vem du vill (så länge det inte rör sig om bedrägeri eller liknande), precis som radiotjänst, dock måste du ha stöd för det i lagen för att en skuld ska kunna bli juridisk fastställd. Och det ska jag tala om för dig, det gäller både dig och radiotjänst.

Av tobbe_x90

Är det nåt vettigt märke så borde väl agget räcka till? FSP som OEM var väl inte så ovanligt på den tiden?

Av tobbe_x90
Skrivet av matte70:

Har köpt massor med prylar från CDON och det har aldrig varit några problem. Köpte bl a en corsair H80 som hade missljud och den bytte de ut omgående utan problem.

Min uppfattning av att ha läst på forumet verkar vara att folk har väldigt varieande erfarenhet av deras support. Förmodligen beror det helt på vem man får att göra med, verkar som att det finns bra folk, men även nötter i deras support.

Jag själv skulle aldrig handla nån elektronik därifrån, har hört alldeles för mycket skit om dem för det.

Av tobbe_x90

TS: Vad blev det? Jag sitter i samma sits och väljer mellan dessa, det jag funderar mest på är om jag vill ha stock andriod eller TouchWiz, samt om LTE är något som är värt att satsa på.

Alternativt lägga på 2000 till och köpa en HTC One som verkar riktigt fet