Inlägg

Inlägg som shoe har skrivit i forumet
Av shoe

Får en 404 på prestandaindex-sidan (https://m.sweclockers.com/tester/grafikkort/prestandaindex) när jag surfar på mobilversionen av sidan. Kanske värt att lägga in en infosida eller redirect om tanken är att den bara skall funka på fullversionen?

Av shoe
Skrivet av Kr^PacMan:

Riktigt fint. SGI-rack hemma är definitivt pluspoäng! Du har inte lust att ta ett par till bilder och skriva lite mer hur nätverket är uppbyggt och så vidare?

Jag kanske upprepar mig nu, men det finns nu en bild i gallerit på hur nätet ser ut. Och här https://www.youtube.com/watch?v=3meHMPixpBM finns en video på Q3 på Onyxen och 4:35 in i filmen visar jag lite kort hur racket ser ut på baksidan Det är datorporr på hög nivå.

Av shoe
Skrivet av Extremaz:

hmm, vet inte hur jag kom in här men såg datumet efter jag kollat igenom allt...

Hur ser det ut idag då?

Ber om ursäkt för mina sena svar här, får se om ni tycker att det är aktuellt fortfarande. Men jo, det har förändrats en hel del. Framförallt nätverk/infrastruktur har uppdaterats. Lägger upp en liten bild jag skissade ihop i våras, den stämmer inte särskilt bra just idag dock, men i grova drag så... Det är ju på hobbynivå trots allt Skrev en kort post på LinkedIn om hur jag monitorerar min datorstuga, finns här https://www.linkedin.com/pulse/monitoring-my-home-datacenter-...

Av shoe
Skrivet av kaput:

Du kör på med dina konsollmods du, och jag tycker mig se att du blir vassare för varje nytt projekt. Kul idé med solpanelen på baksidan, gillar när man moddar för funktion och inte bara för form

Vad har du använt för panel för belysningen denna gång? Letar själv ideer för det, tänkte smacka in frontlight i min gamla GBC, men vill inte slakta nån GBA för det, och de paneler jag hittat man kan köpa löst för ändamålet är för att tala klarspråk värdelösa, de är inte riktigt transparenta.

+1 på detta, vill också bakbelysa min GameBoy men är osäker på vilken metod som är bäst. Tar gärna emot tips.

Gillar dina mods, bra jobbat!

Av shoe
Skrivet av DerpishCat:

Känns lite onödigt när det redan finns program för detta.

Någon kanske redan har nämnt detta, men jag gillar hur "nytt" de får detta att låta. Jag tänker på hur länge detta har funnits på t.ex. Amigan

Ett litet urklipp från vår sida www.amigaos.se (just denna text om RAM-disken är nu uppdaterad och ersatt dock)

Citat:

En av de unika funktionerna med AmigaOS Workbench är RAM-disken. Det är en enhet som vilken annan lagringsenhet som helst, och syns som en ikon som föreställer en minneskrets på Workbenchskärmen. Den fungerar och reagerar precis som vilken "vanlig" disk som helst, men med ett undantag: saker som sparas här försvinner när datorn startas om eller stängs av.

Hur kan det här vara användbart?

Datorn använder RAM-disken för dess logiska T: enhet, en plats där alla tillfälliga filer lagras, och för CLIPS: den logiska enheten som innehåller utklipp.

RAM-disken är ett utmärkt ställe att lagra tillfälliga filer på. Till exempel kanske du vill exportera en text från din ordbehandlare till PDF för att se hur det skulle se ut. Du skulle kunna spara det på hårddisken, med då behöver du radera den själv senare. Sparar du den till RAM-disken slipper du tänka mer på den - efter omstart kommer filen inte längre ta upp viktigt utrymme.

RAM-disken kommer alltid bara använda den mängd RAM som krävs, inget minne går till spillo. (Vilket är anledningen till att RAM-disken alltid visas som 100% full, den ändrar storlek så fort du behöver mer utrymme.) Storleken begränsas bara av mängden ledigt virtuellt minne.

Filer tillfälligt lagrade i RAM-disken

RAM-disken är också en bra plats att packa upp komprimerade filer till vid installationer. Om du vill installera ett program så är det bara att packa upp filerna till RAM, installera programmet och starta om. Det kommer inte att finnas några kvarglömda filer som skräpar ner din hårddisk, ingen "templåda" som samlar på sig kvarglömda filer som lätt kan uppgå till hundratals megabyte bortslösat utrymme med tiden.

Utöver RAM-disken så fyller RAD-disken ett liknande syfte. Till skillnad från RAM-disken så förlorar inte RAD-disken sitt innehåll när du startar om datorn, den kommer att finns kvar efter omstart och kan användas som vanligt. Innehållet kommer bara att försvinna när datorn stängs av.

Och detta har AmigaOS haft sedan 1985 Och Linux har haft det sedan urminnes tider också. Som några nämner även Windows/ MS/DOS.
Men visst, det är kul att de utvecklar tekniken. Vilket jag hoppas att det gjort, så det inte bara är en rippoff.

(edit: rättstavning m.m.)

Av shoe
Skrivet av ZOMBiEBRAiN:

Trevligt att se lite gammal mysig hårdvara och Vad jag förstår ett brinnande intresse för detta!

Skickades från m.sweclockers.com

Yes, jag får väl skylla mig själv lite som postar retro-bilder på ett forum som strävar efter att överklocka och banka metallen på det senaste som sagt Men jag fick en länk av en polare till några bilder och såg ett par sköna bilder på någon A1200 och A600 här i forumet och kunde inte hålla mig. Men av rösterna att dömma så förstår jag att det inte är så poppis. Men det är lugnt, man kan inte vinna jämt. Har ju kört en hel del moderna manicker själv och OC:at massor också.. Har ett par riggar ståendes som säkert drar på tok för mycket ström Iddlar lite här på forumet och missar inte ett avsnitt av Fredagspanelen.

Trevliga kommentarer iaf, det tackar jag för..

Om någon är intresserad av äldre hårdvara får ni gärna titta in på vårt nystartade forum för klassiska hemdatorer (jag hoppas att det är OK med moderatorerna här att göra reklam för andra forum, om inte ber jag om ursäkt och ni kan editera denna post(!)) ..:: www.cafe8bitar.se ::..
Vi pysslar med det mesta inom retro och old school, TV-spel, scenen, kodar, pixlar, musik eller bara snackar skit. Välkomna!

Av shoe

Fel forum att promota retro bland alla FPS-jägare märker jag Nåväl, jag har diverse modernare riggar också, men det är inte lika kul tycker jag. Man får byta grafikkort varannan månad om man skall hänga med i svängarna. Tacka vet jag C64, Spectrum och Amiga. Där vet man var begränsningarna finns, där krävs det _bra_ coders för att skriva vettiga spel (läs: demos idag). Inte kasta mer RAM och fler kärnor på grejerna för att lösa problemen ;p

*duckar*

@bajsmedel, har inte räknat på sista tiden men jag äger nog 20-25+ datorer och TV-spel av olika slag där hälften är någorlunda moderna PCs. Har ett par dubbla Xeon +3.0GHz som jag har klockat och har vattenkylning på också. Men som sagt, jag gillar utmaningen med äldre maskiner. Det är mer själ i en burk från sent 70-tal tidigt 80-tal än vad det är i en modern x86-maskin. Kör även flera servrar och hostar ett gäng webbsidor, etc.

Av shoe

ZXShoe's DATA

Lite DATA från mitt hörn av världen.. Mest retro då det är det jag kör för närvarande.

Besök galleriet här

Av shoe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shoe
Men men, jag kommer säkert på att jag vill ha mer prestanda i framtiden.

Och ungefär två timmar tog det

Så nu har jag testat lite nogrannare. Och här är 3DMark och Prime95 resultaten mellan 1.866 och 3.080 GHz:

1.866 GHz fick 5462 3DMark poäng samt 129.777 ms för en "4096K FFT length" i p95.
3.080 GHz fick 2783 3DMark poäng samt 81.0510 ms för en "4096K FFT length" i p95.

Mvh,
/Stefan

Av shoe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robbyboy
ok skit i mitt tidigare inlägg här:)

Nu har jag fått upp min i 3,5 GHZ Stabilt och kör i 440 fsb men minna minnen pallar inte dom hastigheterna så jag kör 4:3 men nu ska jag berätta hur jag gick till väga! först gick jag in i bios och körde dom inställningarna som var max för mig förut. sedan höjde jag volten till nordbryggan och sydbryggan MAX, för att få så hög volt till fsb som möjligt, höjde även vcore några snäpp och gick in i windows med detta, sedan så laddade jag ner clockGen och började höja lite försiktigt och märkte helt plötsligt att jag kunde höja 320 mhz till men inne i windows vilket jag vart piss glad över!!:D tyvär har jag skit minnen och dom gör så jag får låga super pi värden men jag fick ialafall 17 sek med minnerna i 640 mhz istället för 840 vilket gör stor skillnad:S
men jag e jävligt nöjd med detta faktiskt men förstår fortfarande inte varför det inte går att göra såhär från bios:S

Hehe, gratulerar

Vilket alternativ väljer du för att köra minnena i 4:3 då? Jag kanske skulle testa detta?

Jag benchade lite med 3DMark06 och fick minst sagt underliga resultat. Jag pillade även lite med klockan på mitt GeForce 7950GT så jag _kan_ ha mixtrat med dessa värden oberoende av CPU klockan vilket så klart gör resultaten meningslösa. Men det är ändå intressant vilken liten skillnad det är.

CPU clock 3DMark score:

1.860 Ghz 4862 (laddade här default BIOS "optimized settings" Dvs ingen överklockning)
2.240 Ghz 4678
2.800 Ghz 4805
2.800 Ghz 5294 (här var även grafikkortet klockat litet)

Alltså om jag endast klockar grafikkortet och kör med "optimerade" BIOS inställningar får jag antagligen ganska juste prestanda och slipper oroa mig för värmeproblem etc.

Vid 2.80 Ghz ligger CPUn i idle 52 grader (62 vid full last). Med 1.86 Ghz gör den 40 grader vid full last. Så fan vet om det överhuvud taget är värt det?! Märker man inte skillnaden när man lirar (WoW) kvittar det nästan. Inser att det är fel forum att komma fram till en sådan slutsats Men men, jag kommer säkert på att jag vill ha mer prestanda i framtiden.

Tack för alla tips iaf!

Och God Jul!

/Stefan

Av shoe

Tack för alla svar,

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JackBlack
Vilken BIOS-version kör du?

Min bios version är "F3". Har inte hittat någon senare att ladda ner. Hittar faktiskt inte ens denna som moderkortet kom med. bioset är daterat 2006-11-08)

@robbyboy,

visst hade jag hoppats att den skulle gå över 3.0Ghz med alla succes stories som jag läst. Men visst har du rätt, och jag är nöjd med den som den är. Bara nyfiken på om jag missat något.

Skall testa att ändra minnes dividern. Men med MixeR_staveN's resultat ovan låter det inte som att det är minnena som sätter stopp. Har läst att de klockar rätt bra med 2.1v vDIMM.

Men 3.2Ghz stock settings och med vCore på 1.344v låter helt magiskt. Har du verkligen pressat den configen med ORTHOS eller liknande i +24h ?

Har även provat att sänka vMCH och vDIMM litet för att få ner temperaturen, men så fort jag rör någon av dessa blir den instabil efter ~1h ORTHOS.

/Stefan

Av shoe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av michael123
inte så att du har multiplern på auto? så att dina minnen körs i helt sjuka hastigheter? 2.0 är bra.

Nope, dom går i 1:1 (dvs alternativ 2).

Testar precis att sänka vMCH och vFSB till +0.10 på båda för att se om NB blir lite svalare. De var ganska varma igår efter +20h ORTHOS.

Men jag har fortfarande inte en aning om varför jag inte kommer över 2.80Ghz ..

Får jag fråga vad du har för vCore på din setup (3.3Ghz låter ganska nice ... )

Tack,
/Stefan

Av shoe

Svårt att få C2D E6300 över 2.8Ghz - Varför??

Tjena,

jag fick hem min nya pc vars specar jag fick tips om bl.a. här i forumen (tack igen för detta). Satte givetvis igång att klocka den med siktet ställt på 3.x Ghz.

Efter att ha lusläst ett antal forum där ute (tomshardware's C2D guide, trådar här på sweclockers etc.) kommer jag ändå inte över 2.80 Ghz. Jag har följt guiderna till punkt och pricka, börjar med ett antal standardvärden som att sätta minneslatenserna till 5-5-5-15 och öka vDIMM till 2.2v (1.9v default). Låst PCI(e) på 33 och 100Mhz, rensat bort allt skräp i BIOS, etc.

Enl. Tomshardware:

vMCH med +0.35v till 1.55v
vFSB med +0.20v till 1.40v
vICH (SB volten) hittar jag inte på mitt GA-965P-DS4 ??
vCore har jag provat allt från "Normal" vilket enl. BIOS är 1.325 upp till 1.470v. Då blir CPUn så klart betydligt varmare. Upp mot 62 grader under last.

vCore i BIOS och zCPU och andra verktyg i Windows är verkar alltid diffa på 0.045v av någon anledning. Ex. "Normal" i BIOS på 1.325 visar 1.280 i zCPU.

Kör som sagt klockan på 400 och multipeln på 7 == 2.80 Ghz, och här är den rock solid. Kört massor med tester och den står 100% stabilt med en CPU temp på runt 52 grader. Men så fort jag ökar till 410, 420 så går ORTHOS(?) bara i 50 sekunder innan den räknar något fel och protesterar högljutt.

Jag tycker inte att varken SB eller NB blir särskilt varma. Moderkortet har ju ganska bra kylning och jag har förutom en 'AC Freezer-7' inte mindre än tre 120mm fläktar och en 80mm som blåser direkt på NB/SB-kylflänsarna..

Specen är alltså:

Gigabyte GA-965P-DS4
Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz
2x Corsair TWIN2X 6400 DDR2
Luftkyld enl. ovan.

Några tips om vad jag skall kolla på. Är det minnena som blir för varma? SB volten som jag inte hittar, osv? Eller har jag bara "otur" och har en kombination som inte går högre? Av vad jag läst verkar det som att man _borde_ komma upp till 3.0 utan större problem iaf. Det är så konstigt att 2.94Ghz bara säger STOP direkt sådär..

Jag hade förväntat mig att om jag skruvade upp vCore i takt med att jag ökar FSBn skulle den orka med detta, men det måste vara något annat som det falerar på. Frågan är _vad_.

Tnx,
/Stefan

Av shoe

ATI suger i Linux!

Måste bara påpeka att alla som planerar att köra Linux bör hålla sig så långt bort från ATI som möjligt. Visst, jag inser att det är en resursfråga och att ATI har valt att satsa på Windows. Men att påstå att de senare korten "stöder" Linux är ett skämt. Efter ett par timmars googlande och pillande i configfiler fick jag Xorg att visa 2D men 3D är det bara att glömma.

Lämnar tillbaka mitt Radeon X1950 på tisdag för att byta ut det mot ett GeForce 7950. Visst dyrare, men Nvidia fungerar klockrent i Linux.

Av shoe

Gigabyte it is. Tack för hjälpen. Burken är nästan klar nu. Om någon skulle vara intresserad så är detta vad jag kommit fram till efter en dryg veckas funderingar: (nummret är från komplett, hoppas inte att det anses som otillåten reklam eller något. Orkar inte ta bort det )

325488 Gainward GeForce 7950GT 512MB,1,4ns DDR3 ,PCI-Express, "BP7950GT-512-TV-DD" 2.695:-
323507 Gigabyte GA-965P-DS4, P965, Socket-775, Firewire, ATX, GbLAN, DDR2, 2xPCI-Ex16 1.699:-
322631 Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz Socket LGA775, 2MB, BOXED m/fläkt 1.750:-
308713 Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 1024MB CL5 Kit w/two matched CM2X512A-6400 Dimm's 1.499:-
323014 Seasonic S12 Nätaggregat 500W, 120mm fläkt, 6xSATA, ATX/EPS, 2xPCI-E, 20/24pi 1.349:-
307913 Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2 8MB 7200RPM 750:-
318669 Cooler Master Centurion 534 Svart, Aluminium Front (utan nätagg) 649:-
319777 Sony DVD-brännare DWQ120AEN IDE OEM Svart DVD±R/RW (Dual Layer) 329:-
123344 Koss Headset CS100 Stereophone 30-16 000 Hz, Kabel 2,4m, 80g 169:-
114711 Sony diskettstation 3,5" 1,44MB svart floppydisk intern 79:-

Tot:10.968:-

Kom just på att jag antagligen måste ha en bättre CPU-kylare också så det blir väl ett par hundralappar till. Ljudkort har jag redan.

[s]

Av shoe

Lysande! Tack för tipsen. Alltid bäst att höra från folk som klockat själva eller känner någon som lyckats bra. 3.1GHz på ett Gigabyte ds3 lät väldigt lovande. ds4 lär väl inte vara sämre? För jag skulle vilja ha firewire på kortet.

Sneglade även på ASUS-kortet men har hört från flera håll att ds3/4 skall vara extremt bra så det lutar mot ett sådant.

Så nu när mobo't är klart. Vad är viktigt att tänka på när det gäller minnen? Alla dessa 5-5-5-5-15 etc. säger mig ingenting. Antar att det handlar om latens och sådant. Men hur viktigt är det? Det enda jag går efter är att om kortet klarar 6400-whatever så kollar jag efter sådana minnen. Antar att det är frekvensen på minnesbussen det handlar om (i ds3/4 fallet 800MHz som jag fattat det).

Har fått höra att Corsair gör bra minnen. Så ett Corsair XMS2 6400 DDR2 låter bra tycker jag. Hur pass mycket bättre är det med 2x512 jmf. 1x1024. Gigabyte ds4:an nämner inget om Dual Channel för minnet. Men det kanske är standard idag.

Men är det något annat man skall tänka på i minnesväg? Jag antar att det finns flera flaskhalsar när man börjar att klocka CPU:n. Inte bara värme.

(Btw. Det får mig osökt att tänka på kylning. Vad rekommenderas för kylning på en E6300 klockad till +3GHz ?)

Många frågor från en klocknings-n00b

Citat:

Håller med Thompson. Ett vanligt P5B funkar bra. Testade ett Gigabyte S3 precis, lyckades inte klocka 1Mhz ens. Sån skit, men så har jag iofs D9 minnen också. Nu testas ett P5B och det funkar bättre än så länge, inte för att S3 är svårslaget precis

Tack för den infon, jag hade ett S3 som mitt budgetval. Låter som att det är värt de extra hundringarna att satsa på ett bra kort. Men man måste dra en gräns, annars blir det lätt ett ASUS Striker Extreme eller liknande och det skenar lätt iväg med minnen etc..

ASUS - Gigabyte / 2 - 1 Någon mer?

/s

Av shoe

Bästa budgetmobo för att klocka C2D ?

Tjena,

jag funderar på att bygga en liten C2D burk och har inte så mycket erfarenhet av att klocka x86. Hur stor skillnad är det mellan de olika chipseten och dess möjligheter att överklocka? Jag har läst att senaste nForce 680i skall vara ruskigt bra, men samtidigt läser jag att någon med ett ASUS P5B DLX har klockat en E6300 till drygt 3GHz. Så är det värt nästan 1000:- mer för ett par hundra MHz i det sammanhanget?

I slutändan blir det ett par tusenlappars skillnad om man köper det allra senaste så "the sweetspot" pris/prestanda måste väl ändå ligga lite tidigare.

Så frågan är: Vilket moderkort är bäst pris/prestandamässigt för att klocka skiten ur en billig Core2Duoprocessor?

Mvh,
/s

Av shoe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrflash
680i ....? Vad är det?
Är inte 975 det senaste??
hmm...nu blev de svårare

680i är senaste chippet i nForceserien. Håller med om att det är svårt att välja. Komplett har inne två moderkort med i680 som jag hittar. ASUS Striker Extreme och Nvidia's egna EVGA nForce-680i. Men jag läste någonstans att med Striker klockar man en E6300 till 3.55GHz utan vattenkylning. ASUS har även P532N-E, dock hittar jag inget pris för detta kort. Men det kan vara intressant om den ligger en bit under Striker.

Sitter själv och försöker bygga en bra pc, men så fort jag hittat något som funkar släpps något nytt och bättre

/s