Inlägg

Inlägg som SkiZoR har skrivit i forumet
Av SkiZoR

Ser att du har köpt en SSD disk, är det sant att dom trappar ner i minne i takt med användningen?

Mvh

Av SkiZoR

Jag tror disken har havererat, detta på grund av att "chkdsk" inte fungerar samt att hal.dll är en av de första filerna initieras vid uppstart precis som Aphex sa. Jag fortsätter på egen hand nu. Tack för all hjälp!

//Mvh

Av SkiZoR

Ohh, okej. Ni missade nog att jag skrev detta:

Det gick inte att starta Windows eftersom följande fil saknas eller är skadad: <Windows-rot\system32\hal.dll. Installera en kopia av filen ovanför på nytt.

Finns det något jag kan göra om jag inte har administratörslösenordet? Går det kanske göra en bootdiskett med filen på?

Mvh

Av SkiZoR
Citat:

Det gick inte att starta Windows eftersom följande fil saknas eller är skadad: <Windows-rot\system32\hal.dll. Installera en kopia av filen ovanför på nytt.

Vad är hal.dll till för? Respektive hur lägger jag in filen på nytt? Kommer jag behöva administratörslösenordet?

Mvh

Av SkiZoR

ersetta enstaka skadade windows filer?

Hej, min mamma har ett problem med sin dator. När du startar den så tar det stopp precis innan bootscreenen, och datorn klagar på att en DLL-fil saknas.

Hur kopierar jag en kopia av filen direkt från XP CD:n med hjälp av reparationsalternativet som du kan välja när du har bootat från CD:n? Allt är textbaserat och ser ut som DOS så jag förstår inget och kan inte jobba mig fram, snälla hjälp någon

//Mvh

Av SkiZoR

Återfå wow-acc med hjälp av passport och secret question?

Hej, om jag skickar en bild på mitt pass samt besvarar den "hemliga frågan" på mitt gamla account, kan jag få tebax det utan att infoga mina borttappade cd-keys?

mvh

Av SkiZoR

BBB 40Mbit ADSL, men telia då?

Hej

Jag undrar om förbaskade telia har några högre hastigheter än 24mbits bredbandet som jag just nu innehar tillsammans men en bindningstid på 12 månader så min far lyckligt skrev på... om inte, vet någon när/om telia släpper bättre hastigheter inom en snar framtid? Jag är nämligen säker på att BBB kan leverera sitt "turbo dsl" på 40mbit till mitt hus pga en hjälptjänst på deras sida.

//Tack på förhand!

Av SkiZoR

Förslag på min 4-player spel som spelas på samma dator önskas!

Hej, precis som rubriken lyder letar jag efter fler spel där minst fyra spelare kan delta på samma dator helst med joysticks!

Jusst nu sitter vi på lan och lirar:
Gish
Micro Machines V4

Mycket tacksam för svar!

Av SkiZoR

så jag ska skriva in mina interna ip dvs den som dyker upp när jag skriver ipconfig i kommandotolken?

mvh

Av SkiZoR

måldatorn är hemdatorn som jag alltså vill styra från skolan, och exakt vilken ip är det jag ska ange? är det den som http://www.whatsmyip.org/ visar? eller min lokala?

sammanfattning:
Name"Fjärrskrivbord", TCP:3389 , UDP:3389, ip adress 78.69.122.227 (den som visades via ip visar sidan)

mvh

Av SkiZoR

går mitt andra år på Rudbeck teknik, okej jag vet att jag har en router och jag vet på ett ungefär hur man port forwardar. och den datorn i skolan som jag vill ska fjärransluta till min egen är inte externt server kopplad som de andra vanliga skoldatorerna, så har jag i princip samma möjligheter till att ändra inställningar i operativsystemet som på min hemdator, dock har jag inte någon möjlighet att ändra något i inställningarna för routern...

är det möjligt att fjärrlogga trots detta tror ni?

om så är läget så förstod jag inte detta:

"Är den dator du vill ansluta till bakom en router så måste du även se till att 'forwarda' TCP-trafik på port 3389 till just den datorn."

http://img134.imageshack.us/img134/4340/aagg4.png

någon som eventuellt skulle kunna modda bilden till att visa de rätta inställningarna eller säga vad som ska stå var, inte så high på nätverk :/

mvh

Av SkiZoR

ojj, tack för alla svaren! har fått allt o funka nu... undrar dock hur man skulle kunna fjärrlogga sin egen data exempelvis från plugget, är det någon som råkar veta det?

mvh

Av SkiZoR

humm, jag skulle faktiskt vilja att jag skulle ha tillgång till måldatorn även om den inte är lösenordsskyddad. Är det någon som vet hur det går att stänga av denna funktion?

mvh

Av SkiZoR

Problem med fjärrskrivbord (lokalt)

Hej,

Kortfattat är jag inne på något jag inte alls är särskilt instatt i så jag vänder mig hit :).

Jag har aktiverat en sak jag hitta i
"System -> Fjärrsessioner -> Tillåt att användare fjärransluter"
(Notera att detta är gjort på båda datorerna)

Sen när jag kör en mstsc.exe i kör och skriver in måldatorns lokala ip går allt som det ska.

Jag kommer in till inloggnings skärmen på måldatorn, men när jag trycker "logga in" så säger den:
"Det gick inte att logga in på grund av en begränsning i kontot"

Vet någon vad jag kan göra för att slutföra inloggningsprocessen?

Tacksam för svar!

Av SkiZoR

har liknande problem och skulle gärna behöva hjälp :'(

mvh

Av SkiZoR

Humm, nu har jag satt Vcore på auto och kör den i precis samma hastighet och det funkar fint fint men när jag försöker köra samma hastighet i manuellt läge på 1,240 (som den visar i CPU-Z när jag kör den på auto) så blir det en snabb bluescreen vid uppstarten :/ jag har nu bestämt mig för att vänta på att mer erfarna användare ska recensera sina överklockningar och därefter dra en slutsats. Tack för alla utropstecken!

Mvh Henke

EDIT: Hela inlägget

Av SkiZoR

Q9450 - Hur långt kan jag gå med luft?

Hej igår anlände min Q9450 och har redan satt igång men överklockningen. Nu kör jag den i 3ghz stabilt med 1.75 Vcore... Nu undrar jag hur högt kan man höja Vcoren innan det blir skadligt och vilken hastighet (GHz) som är att rekommendera?

Vcore standard ~1,240
min ~ 1,750

FSB standard ~ 333
min ~ 380

Mvh

Av SkiZoR

^^ Nej, asså de får 3,2 GHz att låta som en "maxgräns" :/ men anyways har något en aning om när den anländer till datorbutiken(.com) för datumet har varit väldigt varierande under en lång period nu och idag ligger det på den 25:e

Mvh

Av SkiZoR

Finns det några fina reviews ang Q9450?

"Finns det några fina reviews ang Q9450?" Hittade inget när jag googlade på det förutom: http://xtreview.com/addcomment-id-4314-view-Intel-core-2-Quad... som inte enligt mig bara drog ner processorn i skiten när de sa "With 1.248 v it is possible to increase the frequency to 3.2 GHz." -.- vilket inte alls är särskillt imponerande.

Mvh Henke

Av SkiZoR

Q9450 - Vad är aktuellt?

Hej, var ett tag sedan jag var här och som ni kan se behöver jag en ny processor då den jag har i sign endast är temporär. Jag har beställt en Q9450 från datorbutiken.com men skulle vilja ha en update på ungefär när de eventuellt lagerförs eller något annat som kunde vara bra att veta om den. Tack på förhand!

Mvh