Inlägg

Inlägg som tomjut har skrivit i forumet
Av tomjut

Äpplet börjar ruttna ordentligt.

Av tomjut

Låter helt klart som att det är fel på routern. Gå tillbaka till inköpsstället med den och be att den utbytt.

Av tomjut
Skrivet av totte654:

Tack för alla svar, men om han kommer och lämnar det och jag inte är hemma, vad gör han då?

Då tar han sitt paket och åker hem till Amazonas igen!

Av tomjut

Självklart kan du det, du har ju garanti.

Ta med dig laddaren till valfri K&C butik och be dem testa med en annan laddare.

Av tomjut

Kolla in Andy Timmons om du gillar känslosamt (och tekniskt) spel.

Av tomjut

WNDR3500L flashade med tomato - kommer inte åt konfigurationen

Hej!

Har precis flashat min Netgear WNDR-3500L till Toastman's Tomato, hade tidigare DD-WRT. Tänkte att jag skulle testa tomato eftersom jag har haft lite problem med DD-WRT's trådlösa nätverk, den kopplar ifrån lite då och då vilket är irriterande.

Som ni ser (eftersom jag skriver detta inlägg) så kommer jag åt internet, men jag kan inte komma in i routern för att göra några inställningar. Enligt vad jag förstår så ska IP-adressen till routern vara 192.168.1.1, men det händer ingenting. Ingen login-ruta eller liknande.

Det är ju förstås bra att internet funkar, men det är ju lite frustrerande att inte kunna göra några som helst inställningar som ni säkert förstår.

Någon som har nåt tips på hur jag kommer vidare?

Av tomjut

Om du tog namnet på killen (om inte så går det säkert att vaska fram genom att beskriva utseende, datum och tidpunkt) som gav ett så dåligt bemötande så tycker jag att du ska skicka ett mail till butiksansvarig.

Inte för att det kommer att göra situationen ogjord, men det kan ju ändå kännas bra att veta att snubben får en ordentlig näsbränna av sin chef.

Av tomjut
Skrivet av tracenewbie:

Tillägg:
Innan denna händelse igår använde jag hörlurarna med min telefons fm-radio, kan detta ha något med allt att göra?
Har även upptäckt att den gröna Power led-lampan på baksidan av subben aldrig lyser.

Hursomhelst, detta har jag provat idag.

  • Jag tog loss säkringen, men den ser ut att vara hel. - Se bild.

  • Har testat att byta eluttag som subben är kopplad till, normalt sett är den kopplad till samma grendosa som datorn och datorn funkar ju, men var tvungen att testa bara för att säkert utesluta möjliga felkällor. Det hjälpte inte.

  • Har även testat att spela ljud direkt från min telefon via 3,5mm till 3,5mm på baksidan av subben, tagit loss volymkontrollern, klickat on off på volymkontroller(även om inget lyser), men inget ljud spelades.

Då återstår väl bara att skruva upp och kolla kondensatorerna. Tänkte göra det nu, antar att jag bör vara försiktig och inte röra något.
http://i49.tinypic.com/1z3tt85.png

Den ser hel ut rent visuellt, men det är alltid bra att kolla med en multimeter med summerfunktion. Piper det då så är den hel.

Av tomjut

Om bara de Android-baserade plattorna (och telefonerna för den delen) kunde leverera samma stabilitet som de ios-baserade så skulle valet vara svårare.
Har två ipads (ettan och trean) och jag kan inte minnas att de hängt sig någonsin.

Alla androider jag haft krånglar ibland, appar hänger sig, telefonen låser sig och man får starta om enheten, osv.
Men det är klart - ett operativ för så otroligt många olika enheter som finns på marknaden, man får kanske vara glad att det funkar så pass bra som det gör.

Av tomjut

Vad är problemet med att skicka datorn till Infocare istället för Komplett? Helt obegripligt.
Det låter på dig som att det skulle finnas någon nackdel att gå förbi en helt (i detta fall) onödig mellanhand och istället gå direkt till den som kan göra åt åt det - Infocare.

Du måste ju ha missförstått något ganska ordentligt.

Av tomjut
Skrivet av norowner:

hur är det med bassen?

Dem har jätte mycket bass. Bass i stora lass. Dem är Jätte bra. Dem är det.

Av tomjut

Vad man får enligt licensen och vad man kan göra är två skilda saker. Man kan aktivera en OEM-licens ett antal gånger (inte säker på hur många), men 2-3 gånger i alla fall per automatik.
Efter man har förbrukat de automatiska aktiveringarna så kan man göra det över telefon. Det har jag gjort säkerligen 20 gånger, på samma dator men med olika moderkort, grafikkort, processorer osv.

Av tomjut
Skrivet av Zotamedu:

Kan du förklara vilken del som gör det? Ferrat gav en bra förklaring men den ingår ju inte i den lagtexten.

Zotamedu, du (eller nån annan som tagit illa upp, vet inte om du tillhör dem eller om du bara diskuterar för sakens skull) får anmäla Kjell & Company till Reklamombudsmannen så vi kan få ett prejudikat. Jag kan inte hitta någon liknande kampanj, reklam eller marknadsföring som blivit fälld på liknande grunder.

Dock intressant läsning på http://www.reklamombudsmannen.org/uttalanden

Av tomjut

1. Bredbandsbolaget
2. 100/10

http://www.speedtest.net/result/2057074323.png

Av tomjut
Skrivet av Zotamedu:

Så det är ok om killar får 3 % löneökning och tjejer 1 %? Båda fick ju högre lön så då kan de inte klaga?

Lagar fungerar inte sådär. Du kan inte ge ett tröstpris och säga att det är lugnt. Då faller ju hela diskrimineringslagen. Olika prissättning baserat på kön är olagligt. Det ställde till massa problem för landets frisörer för ett par år sedan. Även taxibolag med rabatt för tjejer fick problem.

Frågan om huruvida det är diskriminering eller inte har noll att göra med att alla får lite rabatt utan handlar enbart om det är könsdiskriminering att gynna ett visst namn som är tydligt kopplat till ett visst kön.

Jag vågar nog hävda att om man tror att lagtexten kring diskriminering är appliceringsbar i det här fallet så är man fel ute.

2010 så hade Sverige i runda slängar 9400000 invånare.
Av de så är ca. 48% män, dvs. ca. 4520000.
I Sverige finns ungefär 56137 med förnamnet Kjell ( se http://svenskanamn.alltforforaldrar.se/visa/Kjell ). Några har säkert dött sedan den räkningen genomfördes, och någon enstaka kanske har tillkommit.

Det här säger oss att 0,012% av den manliga befolkningen heter Kjell i tilltalsnamn och hisnande 0,006% av hela befolkningen.

Jag rabblar denna ointressanta statistik eftersom du envisas med att ta exempel som härrör från könsdiskriminering vilket är en helt annan sak, med helt andra dimensioner och konsekvenser för samhället i stort. Och ett helt annat juridiskt intresse.

Av tomjut
Skrivet av Zotamedu:

Så du hade varit glad och nöjd om alla killar fick 1 % rabatt och alla tjejer fick 99 % rabatt? Du kan ju inte klaga för du fick rabatt? Det är ju klart som korvspad att man är missjynad om man får en sämre deal eller?

Tja, det är klart att det finns grader i helvetet. Det blir ju inte riktigt samma sak dock.
I ditt exempel så får ju i runda slängar 50% av befolkningen en helt orealistisk rabatt medan de andra 50% i princip inte får något. Jämförelsen är inte riktigt rättvis.

I verkligheten får ju alla som har namnet Kjell -30% rabatt (riktigt nice) och alla andra -10%. Också nice, bara inte lika nice.

Det övergår mitt förstånd hur någon skulle kunna ta illa upp av den här kampanjen, ännu mer så att dra in diskriminering i diskussionen.

Av tomjut
Skrivet av Zotamedu:

Fast du missar fortfarande hur lagen fungerar. Om du missjynnas för att du har fel kön är det diskriminering. Om du missjynnas för att du inte läser på ett forum, äger en smartphone, har vita skor så är det inte diskriminering. Hela poängen med diskussionen är ju att Kjell i det här fallet använder sig av ett urvalskriterium som kan falla under indirekt diskriminering. Hade de istället sagt att alla får 10 % rabatt och de som kommer in i butiken, lägger sig på golvet och skriker "länge leve kjell" får 30 % är det fritt fram. Ser du skillnaden?

Jag förstår vad du menar. Men jag menar att överhuvudtaget få en rabatt, oavsett om det är -10% eller -30% är någonting positivt och kan därmed inte räknas som missgynnande.
Du blir gynnad, oavsett.

Av tomjut
Skrivet av Zotamedu:

Är inte att inte få de där 20 % extra rabatt att missgynnas?

Nej, det är det inte. Vem som helst fick -10%. Att få rabatt kan inte vara att missgynnas, även om alla med namnet Kjell där ute kunde få ännu mer rabatt.
Med det resonemanget så missgynnas ju alla som överhuvudtaget inte sett kampanjen. De får ju betala fullpris. What an outrage!

Av tomjut
Skrivet av borz:

Inte det minsta tjurig.
Själv finner jag den juridiska aspekten väldigt intressant.

Kjell & Co gör sig faktiskt skyldiga till indirekt diskriminering av kön samt etnisk tillhörighet.
Deras kampanj utesluter effektivt kvinnor samt majoriteten av utlandsfödda!

Skyldig enligt vad eller vem? För att det ska vara indirekt diskriminering så ska någon bli missgynnad. Det är ingen som blir missgynnad här, alla blir gynnade. De som heter Kjell får dock ett ännu bättre erbjudande än gemene man.

"2. indirekt diskriminering: att någon missgynnas genom tillämpning av en
bestämmelse, ett kriterium eller ett förfaringssätt som framstår som neutralt
men som kan komma att särskilt missgynna personer med visst kön, viss
könsöverskridande identitet eller uttryck, viss etnisk tillhörighet, viss religion eller annan trosuppfattning, visst funktionshinder, viss sexuell läggning
eller viss ålder, såvida inte bestämmelsen, kriteriet eller förfaringssättet har
ett berättigat syfte och de medel som används är lämpliga och nödvändiga
för att uppnå syftet
."

Var säger lagen att du inte får ha ett erbjudande, i detta fall en rabatt som inte riktar sig till alla? Dessutom får ju alla -10% rabatt vilket inte är fy skam det heller.

Då skulle ju företag t.ex. inte kunna ha "checka in hos oss på Facebook och få rabatt", då kan man ju hävda att:

1. Inte alla använder Facebook
2. Inte alla har en smartphone
3. Inte alla har råd att köpa en smartphone, därför missgynnas mindre bemedlade människor.
4. osv. osv. osv.

Jag menar, vill man gnälla så kan man göra det på nästan allt. Det är ett fruktansvärt tråkigt fenomen, så fort ett företag gör en kul grej så ska det gnällas.
Bara ta alla Sweclockerstävlingar som varit genom åren, det är alltid folk som gnäller.

Av tomjut

Det finns ingen juridisk aspekt att ta hänsyn till.
Det närmaste man kan komma är lotterilagen, men den är inte tillämplig eftersom Kjell & Company inte ger bort saker gratis utan motprestation. De ger en rabatt, och det står dem fritt att göra så i vilken nivå de vill och till vem de vill.