Inlägg

Inlägg som Rhasta har skrivit i forumet
Av Rhasta

Nu har jag haft paddan ett tag och jag grymt nöjd med allt förutom just en sak. Jag var tidigare orolig att GPU'n skulle få en väldigt hög temp och nu efter att ha spelet 1 timme så var GPU'n uppe i 91 grader.

Just nu när jag skriver detta är den uppe i 55 grader vilket kanske är mer normalt men som ändå är ett ganska högt värde. Core1 och Core2 ligger på 46, 46C.

Det ser ut som att jag kanske haft oturen att få just en sådan padda som lätt blir överhettad och jag vet inte om det är någon ide att ringa till supporten om dom byter ut något.

Har dock inte fått någon bluescreen än men det är kanske är bara en tidsfråga. Det känns ändå att jag inte vill ha något annat märke nu och vill fortsätta med thinkpad-serien men hoppas verkligen att jag kan få detta problemet fixat.

Skulle du kunna prova med din T61p Zzzzzman och köra 3Dmark06 eller något anna program och låta datorn köra det i ca. 1 timme för att få se vad du får för resultat?

Jag har också uppdaterat Biosen

Av Rhasta

Hej och tack. Jag har nu ändrat till optimized.

Tänkte precis lägga in tpfancontrol men blir faktiskt lite orolig över detta.

"PLEASE READ THIS UNLESS YOU WANT TO FRY EGGS ON YOUR THINKPAD".

Det står också att inte T60,61,61P har testats med detta program så nu undrar jag om alla dessa varningar är något som man bör ta seriöst?

Av Rhasta

Hej

Vet inte om du förstod mig. Måste ghost image filen ligga på USB-minnet eller går det lägga den på hårddisken fast man använder USB-minnet för att boota upp själva programmet med eftersom jag bara har ett minne på 2 gig och image-filerna brukar ligga på 3-4 gig.

Ska prova TPfancontrol, det är freeware eller hur?

Ringde även till deras support idag och dom kommer att skicka en recovery skiva helt utan kostnad eftersom jag fortfarande har kvar garanti.

Det är sant, det är nya drivare men dom känns gamla. Hittar inga inställningar så att man kan göra att datorn ger mer kräv om man nu spelar ett spel så att det sköts automatiskt. Hoppas man inte manuellt måste gå in varje gång för att ändra.

Jag är annars riktigt nöjd och även om datorn ser ut att vara gammal pga. utseendet gillar jag den svarttonade färgen och tycker den är snygg!
Är inte så förtjust i nya flashiga färger och lampor osv, men det är som sagt en smaksak.

Av Rhasta

Hej

Det trådlösa nätverket funkar nu. Jag lade in Windows Xp Pro istället och installerade de viktigaste drivarna från Lenovos hemsida. Jag tycker att Power management drivarna ser "väldigt gamla" och jag tror att Vista automatiskt hittade bättre.

Vad är det bästa programmet för att mäta temperaruren på GPU'n, CPU'n som också har funktionen att man kan se nät datorn har varit som varmast?

Du nämde om ett ghost program till mig. Har du tips på något program där det är enkelt att skapa en USB bootbar pinne istället för dvd eller cd. Måste själv ghost-filen också ligga där på usb-minnet eller går det bra att lägga den på en annan partitioner förutom C

För övrigt känns det bra att ha en padda nu Den väger ganska mycket men den känns stabil. Snart dax för att pressa den lite och se hur varm den blir.

Av Rhasta

Alla? Är det verkligen nödvändigt? Grafikkort, nätverkskort och Kamaren och Biosen, borde inte det räcka? Ljudet verkar funka och även USB portarna. Det verkar inte finnas någon fingerprint reader på denna dator, inte för att det behövs men jag hittar då ingen. Ska kolla om det finns en recovery på hårddisken men jag tror inte det.

Av Rhasta

Hej och tack igen, jag fick lite andra ärenden att uträtta och ska snart intallera det. Jo du har rätt att personen bara installerade vista utan några andra drivare, det verkar som det.

Vilka andra drivare behöver jag? Det vore jag jätte tacksam och du kan berätta vilka som jag verkligen behöver

Av Rhasta

återkommer Jo, lite klantigt av mig att missa det gula märket men det var längst uppe

Av Rhasta

märkte just en sak, inte under nätverkskort men på andra enheter finns ju det där gula märket som betyder att ingen maskinvara hittats.

Andra enheter
"Nätverksstyrenhet" (gult)

Av Rhasta

yepp ska göra det, just nu sitter jag på en annan dator så det kan ta lite tid men den kommer snart, föresten, vart kan jag lägga ut mina screenshots någonstans? det ska finnas en sida vet jag

Av Rhasta

Yepp, allt står på enabled

Av Rhasta

Allt det andra stämmer, serienumret osv, det finns garanti kvar

Av Rhasta

Inga gulmarkerade enheter, just det som oroar mig

Av Rhasta

Den är grön och det funkar inte med fn+F5

I enhetshanteraren hittar den under nätverkskort

Först det vanliga nätverkskortet Intel (R) gigabyte Network adapter

Sedan

bluetooth enhet (RFCOMM protocoll TDI)

och

bluetooth enhet (personal area network)

När jag ska försöka ansluta med med trådlöstnätverket finns det inget under enheter.

Av Rhasta

Hej nu har fått min padda

Ok först och främst är det Vista vilket jag inte alls är van vid och funderar på att lägga in windows XP istället. Tyvärr är det bara 1 partition också vilkjet jag bara tycker är dumt eftersom jag vill ha 2.

Eftersom jag är en ovan vistaanvändare får jag inte ens igång det trådlösa nätverket och går jag inte på nätverksinställningarna hittar jag bara nätverkskortet för RJ45 anslutning (ej något trådlöst nätverkskort)

Så jag hoppas verkligen att det nu sitter ett trådlöst nätverkskort i burken.

Vad är snabbknapparna för att gå in i biosen och för att välja vilken enhet datorn ska boota med?

Av Rhasta

Tack så gärna, guld värt

Av Rhasta

Meddelar när jag fått den. Du ger otroligt snabba svar hela tiden och svar med bra information. Dom borde göra dig till en moderator

Av Rhasta

Till nov, 2010

Original description: Based on 6458-4UG: T7300(2GHz), 2GB RAM, 100GB 7200rpm HD, 15.4in 1680x1050 LCD, 256MB nVIDIA Quadro FX 570M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, 6c Li-Ion, WinVista Business 32

Av Rhasta

Lyckades hitta själv och skriva in serienumret! allt ser bra ut! nu blir det f*n i mig ett köp

Av Rhasta

Tack igen och igen

Har inte datorn än men du verkar kunna sin sak och ha läst mycket så jag litar på din kompetens och skulle jag vara en av de otursdrabbande personerna får jag helt enkelt kontakta lenovo så fort som möjligt om detta sker. Nu när jag har datorns serienummer så tänkte jag kolla upp om det stämmer att datorn fortfarande har garanti kvar, men jag lyckas dock ändå inte hitta något ställe där jag kan skriva i mitt serienummer och den sidan som du länkade mig verkar inte fungera, alltså

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/product.do?templat...

Här är länken för alla drivare, måste vara rätt

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitest...

Jag har tidigare inte uppdaterat biosen. Är detta svårt?

Release Date:
BIOS Version: 08 Jan 2009
v2.25-1.08

Grafikkortet

Windows Vista 32-bit 13 Jan 2009
v7.15.11.7693

Vilken bra sida för övrigt!!!!!!!

Av Rhasta

Hej igen

Tänkte om du kan länka vart man skriver in serienumret så man kan få vidare information om datorn.

Har föresten läst om problemet i flera trådar att GPU'n blir överhettad och vissa har tydligen fått moderkortet utbytt fast det inte gått sönder. Det har hänt många gånger att gradaderna uppnår över 100 ibland och detta verkar också ha hänt flera personer men vissa har tydligen inga problem alls. En del tror det beror på du bara kör med ett minne i en socket och inte 2 vilket också tydligen kan lösa problemet om du tar bort ett minne. Eller om det var de ändre datorer som bara har en socket men.

Är det så att dom gjort en änding med bättre fläktar i det nyare T61p datorerna eller en änding på moderkortet?

Vissa verkar som sagt ha stora problem och vissa har inte alls problem och vad nu det beror på står det inget klart och tydligen om. Tydligen ska det finnas uppdateringar också men jag tror det inte löser detta problem helt och hållet. Vad är din teori och vad har du hört?