Inlägg

Inlägg som Ltd.Lilleman har skrivit i forumet
Av Ltd.Lilleman

Hoppas det är ok om jag slänger inte en liten extra fråga!? Undrar om det funkar lika bra med ett m2n-e efter en bios uppdatering?
På deras produkt information står det "Support AM2+" http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=308&l4=0&mod...
Jag köpte mitt m2n-e för 1 år sedan, vet hur man uppdaterar bios. Skulle det funka med en phenom om jag bara uppdaterar bios?

Av Ltd.Lilleman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Morris164
Fan, det fick mig att ramla av stolenxD

Ted är ju mitt förnamn IRL... Holy cow!:D

Han heter faktiskt Ted IRL också

Är en annan på en bf2 server som kllar sig Bajskotte, jag tycker det är så grymt kul. Kalla mig barnslig men det är inget jämfört med hans namn val hahaha:P

Av Ltd.Lilleman

jag har alltid nickat Lilleman, sen jag var 7-8 och spelade Q2 Nu liras det mest bf2 och då är vi några som användet Ltd. innan namne och då blev det självklart Ltd.Lilleman, kusinen heter Ltd.Boone, farsan heter Ltd.Jabba(har han alltid kallat sig sen innan Q1 vad jag vet) och brorsan heter Ltd.Ted(7år)

Av Ltd.Lilleman

Tack för svaren, men jag har testat att köra 1.5 och då märkte jag att då har man ingen webläsare. Då jag tycker detta är en ganska kul funktion så skulle jag vilja ha lite svar om uppgradering av nyare fw som kanske har fler funktioner.

Av Ltd.Lilleman

jag köpte mig ett psp igår av en kusin, användes aldrig... Jag har fw 2.00, ska jag uppgradera? Är det bättre med dem nyare versionerna? Hur är det med "lånade" spel? Hur stort minneskort måste man ha för att få plats med minst 2 spel?

// Nybliven psp ägare

Av Ltd.Lilleman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trackmaster
Grymt trevlig tråd.
Skulle gärna vilja ha lite mer tips ifrån folk som tränar kanske sport eller gymnastik om hur dom tränar på gym.

Har själv fått tillgång till bolagets gym som verka duga.

Hur ska jag träna för att bygga upp uthålliga muskler, eventuellt bygga upp liiiite mer massa för att bli starkare i armar , bröst, rygg och axlar utan att behöva växa mycket.

Håller själv på med breakdance. Tyvärr har jag haft uppehåll under flera år så jag håller just nu på att bygga upp min ultimata balans med att stå på händer och en hand. Vill inte bli någon biff som knappt kan röra sig, utan jag är mer ute efter en athletisk kropp om man kan säga så?

Tips mottages gärna, även grym om fler kanske håller på med det?

Jag måste bara rekommendera denna sidan, www.madeinlumpen.se om man vill träna och det fullkomligt pissar regn ute! Mycket bra övningar, väldigt simpla men man får uthålliga muskler om man arbetar mycket med sin egen vikt och samma vikt under en längre tid (Rätta mig om jag har fel, är ingen "workout guru")

Av Ltd.Lilleman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XPerion
Jo, det är ett känd problem sen länge och det alternativ du har just nu:

1. Testa med en sticka, om det bootar upp och gå in i BIOS för ändra vdimm till 2,1 volt.
2. Låna från nån som har 1,8 volt sticka eller köp den billigaste du kan hitta och boota upp med den. Sen ändra i BIOS till 2,1 volt.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=s7661447&o=produkt_pris...

Tyvärr, är det endast alternativa lösning.

Jag har också ett m2n-e moderkort, jag kan sätta vdimm på max 1.95. kass!
vdimm bestäms väl inte utav minnena utan moderkortet? mina minnen är speccade för 1.95, det kan väl inte vara därför jag inte kan gå högre?

Ledsen att jag lånade tråden lite, men jag tänkte att detta kanske kan hjälpa oss båda...

Av Ltd.Lilleman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wix
de här har jag, men de finns ju nyare.
http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM2/M2N-E/0602.zip

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM2/M2N-E/0802.zip
de är den senaste

Tack tack!

Av Ltd.Lilleman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wix
på m2n-e är de
CPU Voltage 0,8000-1,5625
de går att flasha till ett annat bios för mera inställningar

Du skulle inte kunna länka till någon sida med den biosen för nedladdning?

//Lilleman

Av Ltd.Lilleman

Har du nyss skaffat nytt operativsystem? Jag kör med Vista nu och ibland så börjar processorn arbeta med 50-60%, visserligen fördelat på båda kärnorna men detta mycket irriterande när man spelar.

Av Ltd.Lilleman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PhUkEd
testa sätt dividers på minnena....dom kanske inte vill med helt enkelt? som svårt å sitta här å säga...så mkt som kan spela in...bästa är å läsa på massa å sen testa sig fram

Ok, jag ska pilla lite ;D Jag skriver in lite resultat här när jag orkar!

Av Ltd.Lilleman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PhUkEd
Processor: 4600+
Vardagsklock: 2784Mhz 232x12
Orginal vcore: ~1.4
Nuvarande vcore: ~1.425
Kylning: Zalman 9500
Tempratur på CPU efter klockning: Idle ~som minst 35 Full ~ 48
Minnen: Corsair Twinx2048-3200
1T/2T: 1T
Vmem: 3.3
Timings: 2.5-3-3-7
Moderkort: Dfi lp sli-dr
Stabilitets tester: s-pi,sandra,Bf
Övrigt: Körde den i 251*12 3012mhz vcore låg på 1.550 tog en screen o skulle boota om men den vägrade....prollen hade dött!! den luktade verkligen kamelpung!!

Hur kan du få så hög klockning? Jag har också en 4600+ den lyckas jag få stabil i 2600mhz, men redan då med högre vcore än vad du använde. Min är inställd på 1.45 i bios, jag har i och för sig inte pillat något på mina timings... Gör detta någon skillnad? Hur gör jag för att kunna köra i 1T? Jag exprimentera lite med mina timings och skulle sedan ändra till 1T men då ville den inte boota.
Mycket tacksamm för svar!

//Lilleman, lite ny på det här med överklockning.

Av Ltd.Lilleman

PSU:n ska nog räcka har en Hiper 580w

Av Ltd.Lilleman

Spänningsmod. ett måste?

Tjo!

Jag sitter och försöker klocka mitt grafikkort till en lite mer tillfredsställande nivå.
Jag har ett Leadtek 7900gt/gto,jag når 560/780. Org 520/720.
Jag antar att om jag vill högre så måste jag höja spänningen, men jag vill helst slippa löda något på kortet. Jag har inte hittat några inställningar i bios, finns det något annat sätt? Är det pga utav grafikkortet som jag inte når inställningarna eller moderkortet?
Moderkortet är ett Asus M2N-E nVidia nForce 570.

Av Ltd.Lilleman

Tack för er tid! En Noctua NH-U12F är påväg hem från komplett.se nu!

Av Ltd.Lilleman

ok, ursäkta mitt ordval, men bajs! Hopp, jag tycker inte det är värt att betala 125 kr utöver kylaren för att få den att passa så jag skiter i den...
Jag har kollat runt, läst recensioner och snackat med min farsa nu (lite av en zalman-fanatiker) och jag tycker att Zalmans 9700 verkar som ett ganska bra andrahands-val. Men vad jag kan förstå utav recensionerna så väsnas den ganska mycket, men detta måste väl vara på maxfart på fläkten, vad har ni för erfarenheter?

Av Ltd.Lilleman

Tack! Men ska jag köpa den därifrån så blir det en fraktkostnad på cirkus 100kr :s !! Har läst runt lite till på Tuniqs hemsida och att en AM2 kompatibel version skall komma "snart". Men när är snart, vet att det kanske är omöjligt att svara på, men någon som pysslar mycket med detta kanske vet!?

Av Ltd.Lilleman

Jag har bestämt mig för Tuniq Tower och jag hittade denna länk på Tuniqs hemsida, http://www.tuniq.com.tw/Support/faq/faq03.htm Där visar det ett zalman fäste! Vart får jag tag på detta?! Snabba svar tack, då det snart är dags för inköp...

Edit: Behöver förmodligen också få reda på vart jag kan få tag på distansen!

Av Ltd.Lilleman

ok, tack så mycket. Det var vad jag ville veta!

Av Ltd.Lilleman

Har en fråga om kylning, så jag antog att det här måste vara rätt ställe att fråga på.

Varför är kylning så viktigt? Vad har det för mer funktioner än att förhindra komponenter från att brinna upp? Blir komponenterna stabilare om de är svalare?

Klurade på dessa frågor medans jag satt och testade lite olika frekvenser på datan då Prime95 inte anser att datorn är stabil vid effekter över 2.6ghz, kör på en Amd Athlon x2 4600 AM2, med stockkylning. Ligger just nu på runt 36 idle vid 2.6ghz och 64 vid load. Vad skulle det bli för effekter om jag bytte till en bättre kylare?

Tacksam för svar!