Inlägg

Inlägg som Nollpunkt har skrivit i forumet
Av Nollpunkt

Det är lustigt hur det ytliga och meningslösa grafikbabblet ebbar ut omedelbart så fort spelet släpps och alla ser hur vackert det trots allt ändå är.

Av Nollpunkt
Skrivet av Wasted Hobbit:

Folk är lagom roliga. För det första ska man inte förboka över huvud taget för att det är som att köpa grisen i säcken och förespråkar negativa aspekter i industrin, så jag är bara glad över att folk avbokar och väntar.

För det andra så handlar det om att företag aktivt ljuger och lovar saker till höger och vänster och sedan låtsas som inget har hänt när spelet väl släpps och funktioner och dylikt har försvunnit, i vissa fall skulle det kanske klassas som falsk marknadsföring och så tycker folk att det är konstigt att folk blir besvikna eller sura. (här generaliserar jag över hela industrin för just i fallet med Witcher 3 handlar det just om grafik och inget annat, tycker dock fortfarande negativt att göra som CDPR har gjort)

Jag tycker det är mer konstigt att folk accepterar sådant strunt och kallar de som är besvikna för bortskämda.

Grafik spelar roll punkt. Det är ett grafiskt medium, klart det spelar olika mycket roll för alla men det är en viktig del av spelet, bättre grafik kan ge trevligare inlevese och faktist ge mer spelmöjligheter beroende på hur det implementeras. Låter som på vissa kommentarer att de hade trivits bättre om spelet hade enbart lanserats till Atari 2600.....

Spelet är säkert bra och jag ser fram emot det men personligen (tydlig tycker massa andra personer det med) tycker jag att det är negativt när företagen myglar.

Vi som tänker ett steg extra tycker det är negativt när spelarna kläcker nedvärderande slutsatser utan att förstå hur spelindustrin går runt. Grafik spelar roll ja, men inte en så stor roll att den helt skräddarsys åt en minoritet som high end PC-gamers. Det är heller inte falsk marknadsföring på något medvetet sätt att lansera spelbilder på en build som senare drabbas av industrins komplexa ekonomiska omständigheter.

Folk tar allt för stora friheter att tolka och basha de dilemman utvecklare ställs inför, praktiskt och ekonomiskt inom industrin.

Av Nollpunkt
Skrivet av Highfly:

För att bryta mönstret borde fler istället köpa pc-versionen, så det blir mer lönsamt att utveckla för pc.

Du talar för döva öron.
"ASSÅ NEJ VÄGRAR KÖPA PGA GRAFIKEN"

Av Nollpunkt
Skrivet av elajt_1:

Panikattacker? Det är väl för sjutton ingen som har gått så långt? Jag tycker du överdriver rätt bra här. Personligen tycker jag det hela har lite falsk marknadsföring över sig. Men det är klart vi som inte gillar det vi ser kan ju kolla med dig om vad som är OK att tycka, innan vi yttrar oss nästa gång.

Det var inte bokstavligt menat? Det sänder dock ut en viss extremism att avboka ett spel pga en anonyms tjoande om visuella downgrades när recensioner redan ligger ute och hyllar spelet till skyarna.

Av Nollpunkt
Skrivet av roxkz:

Våra åsikter går isär helt enkelt. För mig är grafiken ett sekundärt komplement, i synnerhet för RPGs. Jag ser gärna att det hade varit optimerat för alla plattformar i alla spel men verkligheten fungerar inte så idag. Ska man ge sig på att spendera enorma summor på en spelrigg så bör man vara medveten om detta och ta kommande "besvikelser" med förståelse och behärskning. Allt för få fixar det och resultatet blir som oftast bara bråk och flameande.

Av Nollpunkt
Skrivet av roxkz:

Eftersom du verkar ha problem med läsförståelsen så ska jag förklara igen. Den visuella stilen är bara en bit av beslutet, resten av det är ekonomiskt och principiellt, det kretsar inte enbart kring det visuella eller är 100% grafiskt upphängt.

Jag har inte sett något i dina texter som antyder att det skulle ha med orsaker annat än det visuella att göra.

Skrivet av roxkz:

Jag tänker inte betala fullpris om det lider av de brister som visas för stunden.

För ett RPG så är några nedbumbade grafiska finesser en smärre oangelägenhet. Det är knappast en "brist", som att spelets kvalitet överlag påverkas.

Skrivet av roxkz:

Självklart måste man prioritera det relevanta i ett stycke media, alla har vi olika prioriteringar. Ingen har sagt något om den perfekta grafiken, däremot är en stämningsgivande miljö med konsekvent kvalitet något jag tycker är viktigt i ett spel om de ska ta ~400Kr för det och har skapat en stor Hype kring den biten.

Det är väl sant, jag förstår bara inte hur man kan prioritera grafik före story i ett RPG: särskilt inte när The Witcher 3 faktiskt är (nedgraderingar eller inte) det snyggaste rollspelet någonsin med tanke på dess storlek. Du lär få stämning så det räcker och blir över.

OBS: Det är vi spelare som skapar stor hype. Utvecklare förmedlar bara sina produkter.

Av Nollpunkt
Skrivet av roxkz:

Är det ytligt beteende att inte köpa något som inte lever upp till den personens förväntningar? Det är väl ändå mitt val att välja vad som är värt eller inte värt.

Ja, det är ytligt om man väljer bort ett narrativt prisat spel pga anledningar som enbart kretsar kring det visuella. Det säger sig självt.

Skrivet av roxkz:

Jag får ingen panikattack, jag ser bara att spelet inte levererar det jag förväntar mig och därmed inte köper det. Jag väljer rätt väl var jag lägger mina pengar, uppfyller en produkt inte vad jag letar efter lägger jag dem någon annanstans eller väntar tills produkten ligger i prisklassen jag anser den vara värd.

Du väljer själv, absolut, men när du baserar valet på grafiken så blir det ytligt per definition. W3 är fortfarande [redan] ansett som ett mästerverk i sitt berättande och du förbiser hela den aspekten när du gör ditt 100% grafiskt upphängda val.

Skrivet av roxkz:

Skulle lika gärna kunna anklaga dig för att vara pantad för att införskaffa undermåliga produkter och ha oerhört låga krav.

Det är en fråga om att prioritera det relevanta i ett stycke media. Som du uttrycker dig måste ett RPG ha 'den perfekta grafiken' i förhållande till dagens utvecklingsmöjligheter för att det ska få en chans. Du sätter grafiken före storyn. Det finns över huvud taget ingen rimlighet i det perspektivet. Men du får såklart gärna fortsätta tycka så här; det är inte jag som går miste om fantastiska spel.

Av Nollpunkt
Skrivet av mr rulle:

Tack.
Effekter och fina texturer/omgiving ger visuell tillfredsställelse i spel vilket i böcker också beskrivs i detalj för att läsaren skall få rätt/mer känsla till handlingen.

Liknelsen är helt sned. Det visuella är alltid bara en bonus i RPGs där story is king. Ni pratar också som att Witcher 3 reducerats till ett PS2-spel. Varför dramatisera läget på det sättet? Grafiken är fortfarande helt kapabel att förmedla den atmosfär som världen kräver.

Av Nollpunkt
Skrivet av Sarg:

Det visuella är dock innehåll när det gäller grafiska spel, precis som narrativet är.

Det narrativa är aldrig beroende av det visuella. Böcker, spel, radio, TV: Allt är media, kanaler att förmedla historier/budskap genom och det räcker med skrivna/talade ord för att beröra och engagera om det är tillräckligt bra skrivet/uttryckt. Vi ska nu ha i åtanke att The Witcher 3 fortfarande är brutalsnyggt oavsett vilka inställningar som eventuellt nerfats, och vissa får ändå panikattacker och trotsar inköpet så fort de får nys om några slags visuella nedgraderingar även om spelet unisont hyllas för dess narrativ. För mig är det ärligt talat ett helt sinnessjukt ytligt beteende.

Av Nollpunkt
Skrivet av mr rulle:

@Nollpunkt:
Du jämför detta med att läsa litteratur.
Man brukar ju säga att filmerna inte lever upp till böckerna för de har så mycket mer information och inlevelse, eller hur.

Ta en bok och strippa bort en stor del av innehållet.
Skulle det på nåt sätt vara positivt i dina ögon?

"En stor del av innehållet" försvinner inte i Witcher 3 för att några visuella effekter stympas. Varenda narrativ detalj finns kvar och spelet ser fortfarande riktigt bra ut.

Av Nollpunkt
Skrivet av roxkz:

Håller inte med där alls gällande mig själv, jag är varken av en yngre generation eller kräver visuella hjälpmedel. Jag spelar många spel för dess atmosfär och grafiska stil snarare än 'den häftiga grafiken' och effekterna. Jag anser att spelet har tappat denna charm och atmosfär. Vill jag ha den underbara storyn och annat så läser jag böckerna, vilket jag också redan har gjort, eller ja iaf de som är översatta. Witcher 3 är snyggt, men saknar atmosfären jag anser tillhör spelserien. Som sagt, att det är snyggt är inte relevant! Ett spel kan ha sämre grafik men ha bra atmosfär som skapat inlevelse.. Vilket ja klart hade föredragit i detta fallet. Det är något som är värt att skilja på.

Och som sagt, vet inte om det är så att den yngre generationen har bekymmer med detta. Men jag kräver varken perfekt grafik eller stödhjul för att njuta av en god story. Det är därför jag läser såpass mycket böcker som jag gör. I min mening är witcher 3 just nu en dåligt skriven bok med en god grundidé. Den förmedlar sig dåligt till mig som spelare pga den atmosfär som saknas.

PS: Har tyckt samma sak gällande denna biten sedan jag började spela spel för ungefär 24 år sedan. Så jag vet inte hurpass mycket för våran tid det är.

Jag menade specifikt den yngre generationen. Där är det ett uppenbart och utbrett problem (jag jobbar inom skola och ser symptomen vecka efter vecka).

Av Nollpunkt
Skrivet av roxkz:

Absolut inte, men tycker en stor del av Witcher är atmosfären och den grafiska stilen.. Något som är svårt att få till utan kraftig hårdvara tyvärr. Jag anser att en stor del av denna atmosfär och stil gick förlorat i den nya 'nedgraderingen' av grafiken. Därför är jag inte intresserad av att lägga pengarna på det just nu. Jag kör hellre genom Witcher 1, Witcher 2 eller någon annan gammal titel än 3an som ser ser ut nu just på grund av det.

Det är en total Immersion breaker för mig, som jag gott kan vara utan.

Jag tycker det här resonerandet är extremt problematiskt för vår tid, och mycket symptomatiskt av att yngre generationer har allt svårare att läsa litteratur och ta in berättelser utan visuella hjälpmedel. Berättelserna i Witcher 3 är en av dess starkaste sidor och borde rimligtvis kunna intressera en spelare även om några visuella effekter frånvarar (det ser trots allt ÄNDÅ skitsnyggt ut för att vara den typen av spel).

Det är bara skrämmande att dagens generation har så svårt för att engagera hjärnan med ett välskrivet narrativ utan luftslottet "den perfekta grafiken" som ett stödhjul i processen.

Av Nollpunkt
Skrivet av MakeCoke:

Nu har jag inte lusläst hela tråden, men jag tror att det mycket
väl kan vara som så att PC-versionen får bättre grafik med DX12 sen.

http://www.sweclockers.com/nyhet/20393-the-witcher-3-och-batm...

Fast då borde väl i.o.f.s. utvecklarna säga det så att folk inte blir så missnöjda.

Jag tror inte någon utvecklare bryr sig särskilt mycket om missnöjesbeteende hos kränkta minoriteter, dvs highend PC-ägare. Tror till och med att de finner beteendet pinsamt.

Av Nollpunkt
Skrivet av CFSsss:

Jag tror ärligt talat att den här diskutionen är något överdriven. Titta på Crysis 1, 2 och 3. Inget av dom spelen är direkt fula och flyter bra både på konsoll och PC.

Vänta och se... vänta och se... tänker inte döma innan jag sett spelet.

Amen.

Av Nollpunkt
Skrivet av dennisdvdr:

Ja inte tror jag att dom som hade förväntat sig att få spela W3 med riktigt fin grafik tjänar så mycket heller ? Eller tror du att vi som sitter med 2160p skärmar vill spela de på revolutionerande 30fps i 720p på low ? Skulle inte tro det...gå gärna in mera och utveckla vad som är överdrivet ?

Det är trots allt 1080p, iallafall på PS4. Är inte det värt att vara ärlig kring? Low är det knappast om du bara tar en koll på aktuella recensioner. Är inte det värt att vara ärlig kring? Det är dessa överdrivande detaljer som utgör en kränkt, barnslig retorik som hör hemma i flame wars bland 12-åringar och inte på seriösa forum.

Glömde: Varför skulle inte ägare med QHD-skärmar kunna utnyttja dem? Det exemplet var ju totalt trasigt.

Av Nollpunkt
Skrivet av anon150792:

Nu förstår jag inte vad du menar, enligt artikeln så är det ganska mycket som blir antingen borttaget eller nerbantat som inte kräver "high-end" gpu/cpu etc för att avnjutas på en PC.

Det kvittar eftersom de högsta inställningarna (där grafiken verkligen får ett lyft värt att tala om) är något som bara monsterriggar kan uppnå. Jag förstår att monsterPC-ägarna är kränkta, även om det är riktigt fjantigt beteende som uppvisas, men det är helt meningslöst att skrika gapa och sparka omkring sig för att en efterfrågan styr spelindustrins utformning.

Av Nollpunkt
Skrivet av Alpha77:

Svarar med ett citat från Forbes.

Svarar med citat från mig själv, som räcker gott och väl då du bara missat poängen. "Det är monsterPC-ägarna som är minoriteten och de som främst klagar eftersom de anser att potentialen i deras dyra hårdvara inte blir utnyttjad."

Jag har inte sagt ett ORD om att PC-spelning i allmänhet skulle vara en slags minoritet. Varför kan inte folk lära sig att läsa ordentligt innan inlägg besvaras.

Av Nollpunkt
Skrivet av dennisdvdr:

Cash rules everything around...
Så länge de finns idioter som köper spel för att spela dom i 30fps@720p på low, så kommer inget att ändras, tyvärr.

Vad tjänar någon på att du överdriver med en sådan omogen, symptomatisk kränky-affekt?

Av Nollpunkt
Skrivet av anon150792:

Tråkigt att spelkonsolerna drar ner grafiken för PC spelarna.

För highend PC-spelarna möjligtvis, som är en rejäl minoritet.

Av Nollpunkt
Skrivet av Zeuxlarsson:

@Nollpunkt:

1. Sedan 2014 så omsätter PC-spel mer pengar än den kombinerade konsol-marknaden. PC-spelare är inte en minoritet längre utan en majoritet faktiskt. När majoriteten av ens konsumentbas ogillar ens beslut så bör man också lyssna till dom.
Källa: http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2014/04/28/as-glob...

2. Jag håller med. CDPR är dom som ska beskyllas (vilket jag gjort hela tiden).

1. Det är monsterPC-ägarna som är minoriteten, och de som främst klagar eftersom de anser att potentialen i deras dyra hårdvara inte blir utnyttjad.

2. Bra.