Inlägg

Inlägg som Nollpunkt har skrivit i forumet
Av Nollpunkt
Skrivet av Zeuxlarsson:

Att man som konsument beklagar sig över en produkt som inte levererar vad som tidigare utlovats är väl ändå varken meningslöst, ogrundat eller naivt? I slutändan betyder missnöjda kunder utebliven försäljning och därav utebliven intäkt. Självklart bör man som konsument klaga när man berövats något.

Det är naivt om man tror att så dyra spel ska prioriteras för en minoritet av konsumentbasen. Det är meningslöst för att denna minoritet som klagar aldrig kommer förändra något. Det är ogrundat med tanke på hur bra spelet ändå kommer se ut. Sanningen är att vissa gamers helt enkelt sitter där kränkta och bittra pga alla tusenlappar som som de upplever att de inte får valuta för, och dessa utlägg ligger helt på dem. Återigen, ska de ragea på något så är det CDPR, inte konsolerna.

Av Nollpunkt
Skrivet av dpom86:

Det var inte deras beslut. Väldigt tunga avtal var på plats. I say no more.

Poängen är att folk sitter och rantar ilska över konsoler när sånt här händer när dessa plattformar är en essentiell del av marknaden, pga efterfrågan. Det finns en efterfrågan för att de är billiga, och med det trimmade priset kommer kompromisser i prestanda. Allt hänger ihop och påverkar hela industrin. Att gå bärsärk över saken som highend-PC-vurmare är lika meningslöst som ogrundat och naivt. Gamers är generellt sett väldigt dåliga på att se 'the whole picture' och väldigt bra på att gnälla kompulsivt.

Av Nollpunkt
Skrivet av dpom86:

Huh? Förstår inte vad du menar. CDPR lovade att spelet skulle komma till konsol innan konsolerna fanns. Både de och allmänheten förväntade sig att de "nya high-end konsolerna" skulle vara bättre än vad de tillslut blev, men då var det redan offentliggjort för länge sedan att spelet skulle släppas på dem. Vilket beslut exakt syftar du på?

Deras beslut att slopa high-end-koden och anpassa spelet så pass efter konsolerna. Det finns inget att beskylla konsolerna för.

Av Nollpunkt
Skrivet av dpom86:

Ja fast du har inte läst källan. Poängen var att det var svindyrt och high-end från början, sedan släpptes de nya konsolerna med sin tillhörande mid-end kapacitet och de var tvungna att slänga och göra om high-end arbete de redan skapat. Så de förlorade pengar, inte tjänade.

Om det hela nu är sant så ska CDPR få pisk för sina beslut, inte konsolerna som bara är ett resultat av konsumentefterfrågan. Det är lätt att få cancer i hjärnan av alla trångsynta, kränkta kommentarer.

Av Nollpunkt

Varför tror high-end PC-ägare att de är eller borde vara en slags prioriterad målgrupp? Det är fullkomligt svindyrt att maxa ett spel som Witcher 3 och jag har full förståelse för att utvecklare anpassar sina påkostade spel efter billigare plattformar där konsumentbasen ligger.

Av Nollpunkt

Jag har nu fått bekräftat att det rör sig om 100/10 i varje enskild lägenhet, så jag passar på och byter för tillfällets och prisets skull. Visar det sig vara en skräplina så får jag väl ta den smällen och krångla med tillbakabytet.

Det verkar dock vara oerhört svårt att få tag på Bahnhofs support för uppsägning.

Av Nollpunkt
Skrivet av psychoworker:

Vad menas med gruppanslutning? att flera personer använder samma uppkoppling samtidigt? det kan bli riktigt illa om varje person kan nyttja hela linan och ofta seedar/leechar torrents osv, har du en egen 10/10 uppkoppling nu hade jag om möjligt nekat gruppanslutningen..(om det nu är vad jag tror)

På det senaste utskicket från föreningen står det inget om huset kommer dela på samma uppkoppling, men när det hela var på tal i fjol så förstod jag det som att varje lägenhet får specifikt 100. Jag behöver dock ta reda på hur det egentligen ligger till. Och ja, just nu har jag en egen 10/10, men det lockar ju helt klart med 65kr/mån och 100...

Skrivet av mrqaffe:

Latensen mäts mellan 2 punkter och den du mäter mot bredbandskollen är en sak, ska du längre bort som tex usa så ökar den ju pga avståndet, säg ca 6500000 meter till östkusten @ 2ns/m i fiber alltså ca 13000000ns så bara den teoretiska pinglatensen blir ju ca 26ms bara pga avståndet, ska du till västkusten blir det det dubbla, dessutom tillkommer routerlatenserna på vägen, och handlar det om spel så tillkommer även serverns latenser så en verklig latens på 300-500ms om du ska spela mot amerikaner är inte orimligt pga de fysiska avstånden.

Okej, tack. Men denna kvalitet i ping mot utlandet kan ändå skilja sig mellan bredbandsleverantörer? Vissa bekanta till mig har helt okej spelbarhet över haven. Och har jag rätt i att hastigheten inte spelar roll för pingen? 100 kontra 10...

Av Nollpunkt
Skrivet av WetWilly:

Varför ens oroa dig och anta att saker kommer bli sämre?

Förstår mig inte riktigt på människor som dig.
Är det inte bättre att analysera situationen utifrån data när du fått ditt nya bredband än att slösa energi och ork på något du ändå med största sannolikhet inte ens kan påverka?

Vad exakt är det du tycker känns "osäkert"? Konservativ much?

Sen vill jag gärna förstå hur du ens kan jämföra svarstid mot Bredbandskollen med att spela mot amerikaner på PSN? Det säger ju sig själv att det tar längre tid för dina paket att åka till USA än mot närmsta Bredbandskollen...

För att det är en omständighet att byta ISP fram och tillbaks, särskilt gällande Bredband2 enligt ENORMA mängder vittnesmål. Jag förstår heller inte människor som du, som verkar tro att alla ska ha en naturlig kunskap om precis allting. Min tråd heter Hjälp och råd av en anledning, inte för att dryga och kaxiga fjantar ska komma in och okunstruktivt kalla mig konservativ och klaga på mina bristande kunskaper. Holy fuck liksom, det är som en oskriven regel att det ska finnas någon av din respektlösa kaliber i varje tråd på varje forum.

Av Nollpunkt

Okej, tack för alla svar. Känns fortfarande osäkert att byta bort mitt Bahnhof 10 Mbps. Vad jag förstått så har själva hastigheten ingen påverkan för pingen, och således riskerar jag att få mer lagg trots 100 Mbps...? Just nu ligger min ping på 5 ms enligt Bredbandskollen. (Trots detta är det ofta ospelbart laggigt mot amerikaner på Playstation Network).

Av Nollpunkt

Inga förslag kring detta?
Någon kunnig?

Av Nollpunkt

Gruppanslutning Bredband2 - Hjälp och råd

Min bostadsrättsförening har nu beslutat att gruppansluta till Bredband2, 100/10.
Det ska kosta 65 kr/mån per lägenhet (oavsett om man ansluter sig eller inte) och träda i kraft 1 april.

Efter att ha krattat efter omdömen kring Bredband2 över hela internet är jag nu väldigt tveksam till att byta ut mitt Bahnhof 10/10 mot deras påstådda svajiga hastigheter och beryktat dåliga support (som sagt, det är bara sånt jag läst om företaget, har ingen erfarenhet själv).

Så jag ber om hjälp och råd här.

1. Finns det nackdelar med gruppanslutning?
På pappret låter det ändå fantastiskt mycket snabbare med 100/10 jämfört med mitt nuvarande 10/10.

2. Har någon erfarenhet av Bredband2 gällande onlinespel?
Det är oerhört viktigt att jag ska kunna spela online med stabila hastigheter (Playstation Network) utan att det laggar. Mitt nuvarande Bahnhof är ganska medelmåttigt på den punkten och man tycker ju att en 100-lina borde hjälpa en del?

Av Nollpunkt

Krasch, minnesdump på viss sajt

Har en Acer Aspire 3004 Lmi som ofta får bluescreen of death och dumpar det fysiska minnet vid inloggningen på bilddagboken.se. Detta händer endast med Firefox (2). Fungerar med Opera och Explorer. Och det händer oftast när datorn är nystartad och man går in där och försöker logga in.

Datorn är typ 6 månader gammal. Har någon den minsta aning vad detta handlar om?

Av Nollpunkt

Okej

Tack för svar. Då har man lite mer koll när plånboken skall tömmas.

Av Nollpunkt

Visserligen...

Tja, det är ju en jämförelse, men den HP-maskinen har Intel Core 2 Duo? Om jag förstått rätt är det en viss skillnad mellan den och AMD Turion 64 X2, eller är skillnaden så liten att AMD ändå piskar min gamla P4 3Ghz?

Av Nollpunkt

Fortfarande..

Fortfarande inget svar, dock.

-----> Mäter sig en bärbar AMD Turion 64 X2 med en stationär 3 Ghz P4? <-----

Av Nollpunkt

3Ghz station VERSUS bärbar AMD64 X2

Har inte hundra procent koll på alla begrepp och siffror, behöver hjälp med en jämförelse.

Just nu har jag en stationär dator, DELL Pentium 4, 3.00 Ghz med 1,5 gb RAM.
Funderar på att införskaffa en bärbar med AMD Turion 64 X2 TL-60 och 1gb RAM (HP).
Den bärbara har ju Dual Core Processor, så jag undrar om den faktiskt är bättre än min stationära? Snabbare liksom.. Någon som vet?

För fullständig info om den bärbara: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=131133