Inlägg

Inlägg som s.c.s.i. har skrivit i forumet
Av s.c.s.i.

Jag har en Seiko Arctura Kinetic Auto Relay SNG045P.

(Mina egna bilder. Längst ner är en bild från hemsidan.)

http://hem.bredband.net/danielc/3.jpg

http://hem.bredband.net/danielc/4.jpg

Citerat från seikowatches.com;
The human body is capable of amazing things.
Seiko has tapped into this powerful resource, in a constant search for the next innovation in timekeeping.
Kinetic generates the electrical energy to power itself, utilizing the natural movement of the wearer's arm.
Seiko's Auto Relay function takes the Kinetic movement to the next level. When not worn for 72 hours, the watch puts itself to sleep, ready to awaken at any time up to four years later, and automatically resets itself to the correct time.

http://www.seikowatches.com/images/arctura/auto_relay/top_p02a_o...

http://www.seikowatches.com/images/arctura/auto_relay/top_p02b_o...

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
ja i de fall där arkitekturen är helt olik. spec på cpuerna i GP2X vet jag inte exakt men de ska vara av samma typ som de 2 i DSen och många gånger snabbare. (både huvud-cpu och 3d-cpun) men om du vet nått så får du gärna gå in mer detaljerat och förklara för oss?

Det kan vara samma samma processorarkitektur, men det räcker ju bara halvvägs. Du har fortfarande tusentals specifika hårdvarudetaljer, för att inte nämna mjukvaran som körs i grunden på DS.
Jag vet inga detaljer, men att döma av vad det är för hårdvara som sitter i GPX2, så tror jag att sannolikheten för en spelbar emulator av DS, är mer än försumbar.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
DS blir nog svårt av rent praktiska skäl (fattas änna en ruta) även om maskinen skulle klara av det (processorerna är likartade nu också)

Den skulle verkligen inte klara av det. För att emulera på det viset krävs en många gånger snabbare cpu än den hårdvara man försöker emulera.

Av s.c.s.i.

Sugizo, killen måste ju ha fått ett måndagsexemplar eller nåt, annars skulle ju kritiken vara större än en post på pricerunner. Ingen annan nämner några problem, och jag tvivlar på att en LG-skärm skulle ha sådana problem.

Men jag har fått upp ögonen för 913N, som storstark nämnde. Den är obetydligt dyrare, men har både DVI och kortade uppdateringstid.

Men ju mer jag tänker på det, destå mer tvekar jag till att övergå till 1280*1024... Får sänka upplösningen på min CRT någon dag, och kolla om jag kan göra så.

Av s.c.s.i.

Jag är rädd för att den slutar som sin föregångare, dvs, men brist på färdig utvecklad mjukvara. Många blev imponerade och började skriva diverse spel och emulatorer, men när det handlar om privatpersoner finns det ju inga garantier för att folk inte tröttnar och slutar utveckla, precis som det hände med 90% av programmen för GP32:an.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toke
finns det ingen 20" runt samma pris då?

Inte vad jag vet. Känns som att hopper mellan 19 och 20 är rätt stort, prismässigt.

Tackar! De är ganska positiva till den, men de skriver som förväntat "L1930SQ will do for undemanding users". Problemet är att jag är en demanding user, dock en snål sådan.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toke
men den klarar ändå bara 1280x1024?

Ingen 19'' TFT klarar väl mer? Vad jag vet är det bara 20'' och upp som klarar 1600*1200.

Jag har en 19'' CRT nu, som jag kör 1600*1200 på, och har gjort i flera år. Är lite rädd för nedgraderingen i upplösningen, då jag är så pass van vid högre.

Av s.c.s.i.

Jag är ett Tahoma-fan när det kommer till OnScreen-läsning.
Till allt utskrivet är det Times New Roman som gäller, Arial till rubriker.

Av s.c.s.i.

Har inte provat demot, men handlingen verkar vara suverän, helt i min smak.
Ska prova demot ikväll.

Av s.c.s.i.

Jo, jag har också bra erfarenhet av LG. Tycker bara att det verkar lite för billigt. 19'' som dessutom bara har en uppdateringstid på 12ms.

(Har rapporterat tråden)

Av s.c.s.i.

Billig 19'' TFT, LG L1930SQSNT

Såg denna för ett tag sedan, och har förgäves letat efter någon typ av recension. Jag vet att man får det man betalar för, men det känns nästan för billigt för att kunna låta bli.

Vad tror ni om denna? LG är ju ett solidt märke, så hur illa kan det vara?

Någon som har någon erfarenhet av den?

Av s.c.s.i.

Re: IE7, vilket skämt!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonasy

Skandal, så slött av Microsoft. På 5 år lyckades de lösa ett ytterst fåtal CSS buggar, bygga in tabs (som funnits i andra webbläsare sedan tidens början) och en usel RSS läsare samt ett lamt skydd mot phising som kräver att man aktiverar det (hur många som behöver detta skydd kommer att göra detta).

Har du altså provat IE7 själv, eller går du efter texten du har citerat?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av killawife
Köp en vara ifrån ett företag som inte har kursat är ju ett tips.

Wow.

Av s.c.s.i.

Delight, vad sägs om att låta ikonen i trayen vara kvar ett tag efter att uploaden har slutförts, säg 20 sekunder, under villken period man kan högerklicka på den, och välja en strängformatering på själva adressen, typ [.img]$[/img], [.url]$[/url] eller villka varianter nu kan vara intressanta.

Man bör också kunna högerclicka under uploaden, men då man ju ofta kommer att ladda upp mindre bilder som går på nolltid, så måste nog ikonen stanna kvar en stund.

Av s.c.s.i.

Finns ett program som heter Virtual Desktop Manager, och är en del av PowerToys för Windows XP.

Citat:

Manage up to four desktops from the Windows taskbar with this PowerToy.

http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowe...

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av K-Force
Visserligen, du har ändrat nu, men det här är en intressant/avskräckande sida för gränssnitt liknande det där: http://www.frankmahler.de/mshame/Tab.htm.

Jo, jag ändrade när det blev för många tabbar. Ville ogärna att det skulle sluta som det här;

http://www.frankmahler.de/mshame/TabGifs/mewtab.gif

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Delight
s.c.s.i, personligen (ta inte illa upp) tycker jag det där är så nära definitionen av bloat man kan komma. Aldeles för pluttrigt för mig. Men att ha en bild längst upp är väldigt trevligt. Synd bara att jag inte kan ha bilder i mina program (blir för stort)

Att det är för plottrigt håller jag med om, har också övergått till en treeview vid sidan om. Ser ut så här nu;
http://hem.bredband.net/danielc/settings.jpg

Vad är det som sätter storleksgränsen? Jag förstår att att du vill hålla dina program små, men om det går ut över designen/användarvänligheten (inte för att kanske en bild, som i detta fall, skulle göra det), så är det bara löjligt, tycker jag.

Edit: Cure, jag kör med en TPageControll och döljer tabbflikarna. Den kontrollen döljer sina barn när man byter flik även vid design-time, som gör det enkelt att placera allt var man vill ha det.

Av s.c.s.i.

Många har sagt att de gillar designen på mina dialoger, så denna kanske kan ge lite inspiration;
http://hem.bredband.net/danielc/screen2.png

Av s.c.s.i.

Bara man inte blir avskräckt. Jag irriterade mig extremt mycket på att det i Delphi 5 och lägre (jag började med 4:an) inte fanns en smidig lista över alla komponenter man hade på en Form. Hade man objekt som låg under varandra, så var det ett hellsike att markera dem.

Först i Delphi 6 kom den geniala, men så självklara Object TreeView, som visar formen och alla ingående objekt i en trädstruktur.

Men som Deligt säger, för inlärningssyfte fungerar tidigare versioner bra.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nystan
Jag måste vara helt och hållet blåst. Jag har gått in på nerladdnings sidan och klickat på "Personal". Jag registrerar mig och får ett mail med en fil vid namn reg[tre siffror].txt, ingen nerladdning eller ngt annat.

Som jag skrev så finns inte Delphi 7 för nerladdning, utan bara nyckeln. Det är den du får via mailen. På sidan står det klart och tydligt "Keys Only (If you have a CD)".

Den enda versionen som finns tillgänglig är "Delphi 2005 Architect Trial", så tanka ner den istället. Den finns altså under "Downloads (keys where required)".

Delphi 2005 innehåller både en win32- och .NET-kompilator, men jag föredrar ändå 7:an, så om du får tag på den på annat sätt, så rekommenderar jag den. Eftersom tidningarna hade med den på sina skivor, så borde den också finnas för nerladdning någon annanstans än på Borlans hemsida.