Geforce Drivers 260 heter den senaste serien drivrutiner till moderna grafikkort från Nvidia. Mjukvaran släpps mot kvällen och innehåller en hel del nyheter, bland annat ett omgjort installationsprogram och en mängd prestandaoptimeringar.

Först och främst har Nvidia arbetat med att höja prestandan med grafikkort ur Geforce GTX 400-serien. I presentationen framhävs det att särskilt Geforce GTX 460 kommer att få ett lyft med version 260, i flera fall mer än 10 procent högre bildfrekvens.

Installationsprogrammet får ett ansiktslyft och kommer numera med 3D Vision inbakat. Här märks även valet "Perform clean install" som raderar alla tidigare Geforce-drivrutiner och nollställer inställningarna innan de nya installeras.

Sist men inte minst förfinas flerskärmsfunktionen Surround med ett nytt gränssnitt för inställningar samt möjligheten att lägga till en fjärde skärm anslutet till ett extra grafikkort. Det innebär att det krävs två grafikkort för tre skärmar och tre grafikkort för fyra skärmar.

Geforce Drivers 260 ska finnas att ladda ned från Nvidias webbplats senare under dagen till Windows XP, Vista och Windows 7.

Uppdatering

Efter en smärre försening finns nu Geforce Drivers 260.62 att ladda ned från Nvidias webbplats. Observera att drivrutinen är märkt som beta och är ännu inte WHQL-certifierad.