På mässan Computex i juni tillkännagav Asus ett nytt grafikkort med anslutning för vattenkylningssystem. Då liksom nu handlade det om hybridkylaren DirectCU H2O, där användaren även har möjlighet att enbart utnyttja fläktarna och kyla med luft. Den ursprungliga konstruktionen hittade dock aldrig till marknaden och på Dreamhack Winter i Jönköping presenteras nu en omgjord modell.

I det nya utförandet baseras Asus ROG Poseidon på Geforce GTX 780, vilket innebär grafikprocessorn GK110 med 2 304 CUDA-kärnor, 384-bitars minnesbuss och 3 GB GDDR5-minne. Klockfrekvenserna är ännu inte fastställda, men på mässgolvet avslöjas andra detaljer.

Nykomlingen är en skräddarsydd modell där hybridkylaren DirectCU H2O får mest uppmärksamhet. Utöver ett integrerat vattenblock syns en rejäl kylfläns med värmeledningsrör och två fläktar. Till denna hör en skyddande metallplåt på grafikkortets baksida samt pulserande LED-belysning.

Fler finesser är "digital" strömförsörjning med Asus Digi+, där bland annat tio faser och japanska kondensatorer ingår. För överklockare tillkommer dessutom verktyget GPU Tweak med möjlighet att justera grafikkortets spänningsvärden.

Den officiella lanseringen äger rum i mitten av december.